Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: potty training za velike

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno potty training za velike

Što kad je kasno za od rođenja bez pelena. Dodo ima 19 mjeseci i mrzi pelene, ali ja sam prekasno čula za mogućnost da se počne s tim ranije. Sad ne znam kako početi on uopće ne kuži kad će se popiškiti. Sad kad je toplo pustim ga bez, ali on kaže da piški ili kaka tek kad je već stvar u toku, a onda ga ne želim prekidati - strah me da ne počne zadržavati. Kojo je to knjizi o pottytrainningu gđa sears pisala predgovor? Kako se to radi s klincima kad su u fazi "neću" i "moje"? Da li treba maknuti pelene potpuno ili ih stavljati po noći ili kad smo vani? Da li je bolje odmah ih učiti na wc ili na kahlicu? Meni se čini da je njemu kahlica višekao igračka

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ono što smo naučili zadnjih dana je da:
    ŽELJEZO I POTTY TRAINING NE IDU NIKAKO ZAJEDNO
    U svakom slučaju se može postići bolje rezultate uvođenjem "discipline" kao za infant potty training, nego one iz pampers potty training pa zato samo naprijed 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo poceli rano, tj. cim sam malo dosla k sebi nakon poroda o prvo kakanje obavili na tuti sa 3 mjeseca i 10 dana

ono sto sam cula ili citala za starije klince je recimo sljedece

ujutro ga kad se probudi nasadi na tutu, makar kratko. ako ista obavi, hvali beskrajno. i svaki put kad bilo sto obavi na tutu hvali ga beskrajno

postoji slikovnica od searsa, mi kupili, u njoj oni krecu sa treningom kad klinci vec naveliko hodaju. oni su kao za infant potty training kasno saznali ali odusevljeni su i hvale metodu

uglavnom, u toj slikovnici je prica o djecaku koji ide piskiti i kakati na wc, i slikovnica mu objasnjava kako bla bla on sad tu kaka, ili piski kao mama i tata (moram ponovo procitati pa cu ti detaljnije reci ako te bas zanima)

ovo kaj ti je reko davor, to stoji, ak se naviknuo na pampersice i cuveni gel, onda se jednostavno naucio piskiti i kakati u pelenu bez ikakvih posljedica. mozda da pokusas sa pamucnim pelenama ili trening gacicama? u tom ce mu biti bljak ako se popiski i pokaka i odmah ce traziti presvlacenje sto je po mojem prvi korak u odvikavanju

joj da, gledala neki dan na tv, onaj dr phill ili kako vec, onaj kaj je radio sa oprah, on je ucio neke klince ici na wc, radili su tako da su imali lutkicu koja piski, pa kao mali je vodio lutku na wc kad bi rekla da joj se piski, u igri su bili klinci "necu" i "ne". uglavnom, kad bi se lutka popiskila, bilo je veliko slavlje, puhali se baloni i sl. i na kraju je i mali otiso na wc

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo slikovnicu dr.Searsa i M.Sears o Potty trainingu, a na početku je mali uvod za roditelje. Kupili na amazon.com. Na kraju je mali strip o svemu što je potrebno napraviti kad se ide na WC.
    Prekrasno! Najbolja za dečke jer je glavni lik u slikovnici dečko.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

da ne otvaram novi topic. Da li netko ima za prodati ili posuditi ovu slikovnicu od Searsa?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mi se spremamo na potty training na ljeto pa me ova slikovnica jako zanima. ima li tko link ili zna gdje se moze nabaviti?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno trebam pomoć

dragi bezpelenaši, trebam pomoć!
    još sam trudnica, ali sam nadahnuta vašim iskustvima odlučila krenuti istim stopama. danas mi je upravo stigla prva od naručenih knjiga (infant potty training).
    imam jedan problem - prije nego što smo se odlučili za bezpelenaštvo kupila sam priličan broj body-benkica i jednodjelnih kombinezona. (56 i 62) uz to moram mirovati i ne idem često u kupovinu.
    što sad da napravim s kupljenim?
    mogu li i to iskoristiti?
    gdje da kupim gaće br.56 i što mi sad zapravo treba?
    što je s famoznim širokim previjanjem bar prve dane?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Re: trebam pomoć

Citiraj AnaDelVito prvotno napisa

imam jedan problem - prije nego što smo se odlučili za bezpelenaštvo kupila sam priličan broj body-benkica i jednodjelnih kombinezona. (56 i 62) uz to moram mirovati i ne idem često u kupovinu.
    AKO TI NISTA NE BUDE KORISTILO UVIJEK IMAS OPCIJU PRODATI NA RODINIM RASPRODAJAMA ILI POKLONITI U NAZOROVU ILI NEGDJE GDJE JE VEC KORISNO

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Re: trebam pomoć

Citiraj AnaDelVito prvotno napisa
    gdje da kupim gaće br.56
    Body benkice odreži da budu samo benkice i daj nekom (mami, baki, krojačici, frendici...) da ih porubi na mašinu.

Kombinezončiće također prereži na dva dijela i dobiješ hlačice i majčicu, samo u donji dio upeljaš gumu i zašiješ. Nebi trebao biti problem.

Gaćice sam čula da ima u Koki dućanima. To je naša proizvodnja, oni sami šivaju pa bi ako i nemaju, možda mogli sašiti. Mi imamo haljinicu uz koju idu gaćice, pa si mislim - možda ih ima i posebno za kupiti.
    Nažalost, nemem ti ni adresu (možda Vlaška) ni br. tel. ali vjerujem da ćeš se snaći.

Sretno!

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ducan koji ima koki stvari je u Vlaskoj br cca 100 (preko puta zabe skoro kod kvatrica) mali ducancic sa djecjom oblekom...pogledaj tamo za gacice.
    frendica inace kupovala te male u mercatoneu, ne znam ima li ih jos

Pavicka

Početno

Moja curica ima 18 mjeeci i vec se mjesec dana otkad smo joj kupili tutu igra tako sto sve svoje igracke stavi u tutu i one kakaju. Ona sama trazi da joj se skine pelena i gola jurca okolo ali na tutu sjedne sekundu pa se digne i tako opet. Par puta se upiskila po sebi i samo zacudjeno gledala. Zadnjih dana cim vidi tutu skida pelenu ali na tutu rijetkoo sjeda. sto mislite je li to igra ili pocetak skidanja s pelene.Malo mi je glupo da cijeli dan trckara bez pelene. Uglavnom kad joj krene kaze da kaka i tad je vec kasno.
    Uopce ne znam kako da tom pristupim, a ovdje citam da bebe od par mjeseci kakaju u tutu i ne mogu vjerovati. sto da radim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •