Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: posjeti tate

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno posjeti tate

za sada imam papir da moze dolziti 3 puta tjedno po 3 sata uz moje prisustvo-taj papir je star godinu dana, toncek sada im a20 mjeseci. posto bivsi vise ne zivi u hr, njegov je plan da ce dolaziti jedan puta u mjesecu na tjedan dana i da bi on onda bio s malim po cijeli dan da ne ide u jaslice i sl. :? :? :? :shock: :shock: ja na to ne zelim pristati nikako i rekla sam mu da se djetetova rutina zbog njegovog neimanja vremena da ga vidja neće mijenjati jer smatram da to nije dobro za malog i samo bi bio rastrgan i nervozan . ne pada mi na pamet. a i postao je cudan i ima dosta problema u poslu koji je jedan od razloga sto je otisao te ja imam neki strah.
    mislim da bi bilo najbolje da odem na soc rad ali bi htijela i vas savije ili iskustvo
    hvala

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobro razmišljaš! Djetetova rutina se ne smije promijeniti!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

o mila-cekala sam te ovih dana ali te nema!!!
    cuj jao me sve brine,moram te zvrc da ti kazem sto se sve desava,ali sam odlucila biti odlucna. ma znas sve bi htjela posloziti i rijesiti sto bezbolnije ali imam osijecaj da nece ici tako,znas njega i njegova inatljiva narav-on ima ono E BAS SADA po njegovom iako je mozda svjestan da je u krivu.
    uf,najmirnija sam kad ga nema. sad kad znam da za oko dva tjedna ce doci ja imam grceve.......
    mislim porazgovarati s psihologicom u jaslicama da mu ne bi palo na pamet da ga dojde uzeti mada oni znaju da ne smije ga nitko uzimati osim mene ili ako javim moje mame ili brata .
    ne znam sto mogu ocekivati

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

od njega možeš očekivati uvijek ono loše (pa ak slučajno ne bude crno, veseliš se da je barem sivo)

dobro mi je znan je taj osjećaj grčeva, ali mogu ti reći da s vremenom popušta(ju), SIGURNO!

djetetov ustaljeni ritam i mir ni po koju cijenu ne smije poremetiti, a gospon nek se izvoli držati određenih razmaka dok je tu, a kad ga nema, nema ga - to nije tvojom voljom i odlukom tako da je on izvan RH, nego njegovom (ili nekoga trećega), prema tome, ima se pošlihtati i držati presude.
    razgovaraj i dobij papir o tome (mišljenje) dječjeg psihologa, svakako. pa, ako treba, dostavi to mišljenje sudu, socij. radu ili već kojoj instanci se utičeš.
    pišem ti sve ovo da bi se bolje osjećala i da budeš sigurna da činiš ispravno svome djetetu, a gospon je ionako sam skuhao kaj ima, pa...

ljudi čedo svoje!
    s tobom smo!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ne ljudi, nego LJUBI čedo svoje!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pikra sunce puno ti hvala na odgovoru. mam idem zvati pedijatra da mi da neku uputnicu za djecjeg psihologa pa da dobijem taj papir

to tak ide ili to dobijem u jaslicana...??? :? :? :?
    malo sam si plitka

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

dal znas nekog djecjeg psihologa?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jassi upravo sam ti poslala pp

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i tebi, draga

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

e zamisli to je mama od mog frenda!!!!! upravo dogovara s njom kad da joj se javim :D :D

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ma ludnica!
    baš mi je drago! :D :D :D

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ma ludnica!
    baš mi je drago! :D :D :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kad sve rijesim,javim ti kako je proslo,a danas kad idem po tonija u jaslice cu pitati tetu psihologa za savjet isto. eto, ja nema snage se vise boriti verbalno posto me on svaki put slomi jer zna da jos imam osjecaje pa je ovako najbolje-list papira sve trpi!!!!!!!!!!!!!!!
    a u pitanji nisam niti ja niti doticni nego malisan kojem je vec u startu zivota oduzeta sansa da ima sretnu cjelovitu obitelj, e pa nece zato se on tako mali prilagodjavati jednom velikom ko....u!!!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

svakako mi javi, pa da popijemo kavu (makar preko neta).
    a mali ima neotuđivo pravo (omiljena pravnička fora) na život s ustavljenim ritmom. kad se navikne da tata povremeno je tu, a u druga doba nije, ne bu opće razmišljal zalaj je tak - to bu mu normališ.
    u svakom slučaju, šaljem ti zagrljaj
    i čujemo se

zajedno smo jače!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

1. ustaljenim
    2. zakaj
    3. ne znam kaj mi je, valjda me emotivno obuzelo, pa fulavam slova

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

je mila moze kafica i uzivo!!!!!! cuj meni je to jasno ali on palamudi da mali ima pravo na vrijeme s ocem its licne stveri a ja nemam snage se svadjati jer se ili derem ko jarac ili tulim ko kokos!!!
    ali nebu popustila pa makar vise ne razgovarali. daj reci ti si isto sama mama?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne mijesam se inace gdje mi nije mjesto, al kad sam vec procitala ovaj topic, ne mogu izdrzati da ne napisem svoje misljenje, ali da prije toga napomenem da to pisem ne znajuci vase dublje odnose i od prije i sada, vec tek iz tvog kratko opisanog slucaja

Uglavnom, ja bih dopustila malenom da barem dan ili dva ne ide u jaslice i dulje se druzi s tatom. Mislim da je lijepo kad se i pod ovakvim okolnostima moze razviti neki odnos tate i sina, jer to moze djelovati samo pozitivno na malenog, ukoliko ga se odmah upozori da tata malo dodje i inace ga nema :? Ispravite me ako grijesim :?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jesam, i to ponosna!!!

da da, to ti se on služi malim kao taocem (bože me prosti) - takve izjave su mi very poznate.

nek ti doktorica sama veli, ali i ja ti velim - ne popuštaj ni trunčice crnoga pod noktom, jer inače, ne da ode ruka, nego i rame i cijela glava, draga!

čujemo se
    zajedno smo jače

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i još nešto: nemoj gubiti svoj glas, jer s njime odlaze i živčeki, a oni se ne obnavljaju!
    govorim ti iz iskustva - a s vremenom buš i sama vidla da više ne buš imala potrebu za vikanjem - bit će ti 8) kad on počne tupadžijati i filozofirati.
    ja samo još ponekad , ali ni to više često - simply skoro ni ne čujem kaj trtlja

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

prvo moni-oprosti ali ne slazem se,jer je i teta u vrticu rekla zbog situacije kakva je da ga on ne moze niti podizati bez mene, a da ti ne govorim sto je kada se prekine odlazak u jaslice8 on ima 20 mjeseci) i kada treba ponovo krenuti-nioje uvijek jednostavno,i premali je da mu objasnis da tata je sada tu pa da ge nece biti mjesec ili dva. sto mislis iskreno sto si je ta mala glava mislila kada ga je njegov tata u 5 mjesecu vidio 11 puta, u 6 mjesecu 2 puta u 7 mjesecu 3 puta u prolazu, u 8 mjesecu 3 puta u prolazu, u 9 mjesecu do danas 2 puta u prolazu??!!! i onda kada mali odjednom stane i kaze-nema tate-otisao, to ti je to. a kada tata dojde onda se radi ono sto se ne smije unatoc mojim molbama da se tako ne rusi moj autoritet jer ja sam ta koja s njim zivi i koja je odredila neka pravila a on povremeno se naslika i veliki je tata jer se jurca,baca,trga,sprica,proljeva......pada,razbija glava...ma svasta.
    da treba biti s njim ali kvalitetno i adekvatno za njegovu dob a ne da kasnije mali ima problem sa shvacanjem i ja s njegovom mukom

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

prvo moni-oprosti ali ne slazem se,jer je i teta u vrticu rekla zbog situacije kakva je da ga on ne moze niti podizati bez mene, a da ti ne govorim sto je kada se prekine odlazak u jaslice8 on ima 20 mjeseci) i kada treba ponovo krenuti-nioje uvijek jednostavno,i premali je da mu objasnis da tata je sada tu pa da ge nece biti mjesec ili dva. sto mislis iskreno sto si je ta mala glava mislila kada ga je njegov tata u 5 mjesecu vidio 11 puta, u 6 mjesecu 2 puta u 7 mjesecu 3 puta u prolazu, u 8 mjesecu 3 puta u prolazu, u 9 mjesecu do danas 2 puta u prolazu??!!! i onda kada mali odjednom stane i kaze-nema tate-otisao, to ti je to. a kada tata dojde onda se radi ono sto se ne smije unatoc mojim molbama da se tako ne rusi moj autoritet jer ja sam ta koja s njim zivi i koja je odredila neka pravila a on povremeno se naslika i veliki je tata jer se jurca,baca,trga,sprica,proljeva......pada,razbija glava...ma svasta.
    da treba biti s njim ali kvalitetno i adekvatno za njegovu dob a ne da kasnije mali ima problem sa shvacanjem i ja s njegovom mukom

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

da treba biti s njim ali kvalitetno i adekvatno za njegovu dob a ne da kasnije mali ima problem sa shvacanjem i ja s njegovom mukom eto tako ja mislim,ali jos cu cuti misljenje kad u ponedeljak dogovorim psihologa i razjasnim sebi i doticnom situaciju

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

da treba biti s njim ali kvalitetno i adekvatno za njegovu dob a ne da kasnije mali ima problem sa shvacanjem i ja s njegovom mukom eto tako ja mislim,ali jos cu cuti misljenje kad u ponedeljak dogovorim psihologa i razjasnim sebi i doticnom situaciju

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

opa malo sam brza od kompa- hi hi hi

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pikra mislim da si u pravu,samo jasno je i tebi i meni dok ne sjednu neke stvari-nemozes bas uvijek protiv sebe. cuj ja se trudim i vec mi je lakse,ali popustim i onda se zderem ko pas cekam da oguglam i postanem 8) jer ce mi svakako biti lakse. ma cuj tu se vuce jos puno repova posto smo bili vezani privat,posao,prijatelji,finacije, pa nikako da ga skinem s dnevnog reda, a i u problemima su neki ljudi zbog njega,a islo preko mene,a ja s njima dobra........................................da ga odrobijam i kraj-uf nekad mislim kako nisam vidjela prije sto je iza fasade-ili jesam ali sam cvrsto stiskala oci

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

draga jassi,
    što se repova tiče, tu smo si negdje - ljudi, lova, posao i slične divote.
    tak ti je to kad čovjek misli da vidi, a ne vidi, ili gleda, a ne vidi, ili već kako ... zapetljah se grdno!
    nemreš ga se, veliš, riješiti. znam taj osjećaj. nažalost, posrijedi su parazitski tipovi, nalijepe se jer žive zapravo kroz tebe (i dijete), a sami nisu u stanju ništa u životu dovršiti, pa čak niti reći glupačo zločesta, odoh ja tražit svoj mir, nego se lijepe ko stara smrdljiva žvaka.

no, nisam (još uvijek) muškomrzac, dapače. samo što jednostavno treba imati na umu - cijelo vrijeme - da su niža bića, i to je to.

pusa

zajedno smo jače

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj pikra prvotno napisa
    no, nisam (još uvijek) muškomrzac, dapače. samo što jednostavno treba imati na umu - cijelo vrijeme - da su niža bića, i to je to.
    Vjerujem da je situacija teška, ali ovakve generalizirane izjave su mi užasne.
    Kako bi se osjećale da je ovu rečenicu napisao neki muškarac o ženama?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i meni, ali ne radi se o izboru riječi, nego samo o tome da je to točno - nažalost

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

:shock: Molim te, elaboriraj (osim ako nije priča o xy kromosomu jer mi je to jeftin izgovor za diskriminaciju).

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nemam se namjere ni svađati, niti ikome zamjerati. ako sam te osobno uvrijedila, molim primi moju ispriku. tu smo da si pomažemo, a ne da se prepucavamo.
    a kaj se tiče onoga kad bi to reko neki m o ž, misliš da se to nikad nije dogodilo? a ja uvjerena da je ž izjava točn(ij)a - i opet nažalost

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I možda nisi vidjela da u pravilniku Foruma između ostalog piše:

IZRIČITO JE ZABRANJENO:

...
    2. Korištenja vulgarnih izraza (psovke, prostote i sl.) te se zabranjuje vrijeđanje i omalovažavanje bilo kojeg korisnika Foruma, kao i bilo koje religijske/etničke/seksualne ili slične grupe ili pojedinca, te poticanje mržnje i zlostavljanja.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

žao mi je, nije išlo za time

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sorry, pogađaju me takve stvari.
    Nisi me osobno uvrijedila jer ne spadam u dotičnu skupinu , svoj komentar vidim kao prepucavanje i svađanje, ali ne podržavam bilo koji oblik omalovažavanja drugih ljudskih bića. Ne vidim na koji to način pomažemo jedni drugima ako pljujemo po 49% čovječanstva? Ako se ne varam, autorica topica ima muško dijete koje će jednog dana postati "niže biće". Ili to već jest?

Da, vjerujem da neki muškarci izjavljuju (i rade) slične ili još gore stvari, ali oni ne postaju na ovom forumu, a i da postaju, reakcija na takvu rečenicu bi sigurno bila vrlo žestoka. Ovako sam ja izgleda jedina koju je zasmetao tvoj ton.

A izgovor da "ja to radim jer i neki od njih to čine" ne bih tolerirala ni djetetu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ej curke!!!!!!!!!!
    ne na moju temu se prepucavati. ma nema tu vrijedjanja niti omalovazavanja. ali da ja imam isto misljenje imam-jer me muskarac povrijedio,ponizio,uvrijedio,smatrao glupom i naivnom sto sam i bila jer nisam htjela citati iz,medju redova kao i jos puno nas zaljubljenih zena-evo sad ja po zenama, jer mi je oduzeo djetetu sve sto je mogao-radost odrastanja,financijsku,moralnu i emotivnu potpunu sigurnost i sve sto cu krivo ja napraviti u odgoju i pripremi za zivot cu napraviti tako jer sam osudjena sve odluke sama donijeti i nitko me nije naucio kako da to napravim niti me pripremio na to i mozda cu grdo pogrijesiti a mozda cu napraviti super da to moj klinac ne ponovi u buducnosti. dakle lose i nisko misljenje imam i bila bi sretna da ga netko jednom promijeni a do sada nije nitko to uspio-jedna sam od onih koje bas nalete na nekog ko ce me povrijedit i ostalo.
    dakle ovo je osobna stvar misljenja i jako sam sretna ako ti imas divnog muza jer to znaci da tvoje dijete ima sve potrebni li ako si sama a imas podrsku i pomoc okoline imas dosta predispozicija da uspijes, sto ja recimo bas i nemam,tako da ne mogu previse biti blaga prema muskarcima koji ostavljaju svoju djecu i zene,pogotovo netom sto se rode.
    eto,isprika svim ostalim muskarcima,isprika forumu ako sam koga uvrijedila, pohvala onima koji su ostali uz svoje bez straha .

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pisale smo istovremeno...

dakle, gore je tipfeler - svoj komentar NE vidim kao prepucavanje i svađanje (Freudian slip?).

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se nasao uvrijedjen ovakvim postom jer rijec je o diskriminaciji po spolu koja je zabranjena i hrvatskim ustavom izmedju ostalog.

i drago mi je da je prije mene reagirala osoba zenskog spola.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ok.dakle nema svadje niti prepucavanja,svi imamo pravo na svoje misljenje,i svi ne postupamo uvijek ispravno nadam se da ce nasi mali nauciti biti bolji od nas

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam prosao slicno od osobe zenskog spola pa ne omalovazavam zene u globalu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

eto ja se ispricavam ponovo muskom clanu-nije namjera generalno nikog uvrijediti po spolu-OVDIJE SAM OSOBNO JA IZREKLA SVOJE MISLJENJE I STAV O OSOBAMA U MOME ZIVOTU I ONIMA KOJI SU UCINILI SLICNO, ono sto druge misle to je njihova stvar. ne vrijedjam i ponovno dajem pohvaleMUSKARCIMA koji su uz svoje zene i djecu u dobru i zlu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

da i zene su iste stvari radile i o njima nema visoko misljenje,ja osobno.
    ali ovo je druga tema i ne znam zasto ide ovim krivim tokom,bilo bi lijepo da se vratimo na naslov

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jassi, sorry što je topic otišao u drugom smjeru.

Potpuno ti vjerujem da si imala loše iskustvo s mužem i bivšim partnerima, ali to je nekolicina muškaraca, a ne svi. Nisam uopće blaga i puna razumijevanja prema muškarcima koji se ne brinu za svoju djecu, ali opet - nisu SVI muškarci takvi i zato sporna rečenica JE omalovažavanje.
    Kužiš o čemu pričam? Kada pročitam da netko misli da su svi muškarci niža bića, sjetim se svoga sina, svog djeda... (i da, svog muža, iako bih isto mislila i da nisam s njim) i osjetim da nije fer tako generalizirati. Na ovom forumu ima i muškaraca i vjerujem da im nije ugodno pročitati post u kojem ih se trpa u isti koš sa muškarcima s kojima možda nemaju ništa zajedničko osim već spomenutog kromosoma.

A što se tiče tog pitanja iz prvog posta, savjetovala bih da opet pokušaš tražiti čuvalicu koja bi malenog čuvala dok si ti s njima doma (ne mogu vjerovati da se bakama ne da?!!). Mi smo dali besplatni oglas na mojposao.net i javilo se jako puno cura i gotovo svima je bilo OK da ja budem doma dok su one s malenim. Ovakvo traumatično navikavanje na vrtić bi se moglo odraziti i na odnos s mlađim bracom (ljubomora).

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vezano uz naslov samo cu ti reci nesto sto je cinjenica, ali ti je vjerojatno jos ne vidis dobro jer si povrijedjena.

apsolutno si u pravu sto se tice djecijih rutina i tu bi trebao vaziti dogovor roditelja, bez obzira na osobno misljenje o onom drugom.

ali kad ti se malo slegnu emocije vezane uz doticnog lakse ces prihvacati i to njegovo neredovito druzenje sa klincem jer ti nece biti stalo, a njemu je to jedini nacin kad i sama kazes nije u hr.

zato ti zelim da sto prije nadjes svoj zivot, ostavis gorcinu iza sebe i tako ces lakse vidjeti i da druzenje s roditeljem kojeg ti osobno ne cijenis puno znaci djetetu.
    sretno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

dakle i ja sam rekla da ne mislim na sve,ali dosta o tome jer i ja imam sina
    nisam skuzila s cuvalicom i jaslicama- ja imam samo malog i on ide u jaslice vec 1 god. baka-jedna uskoci kad moze-bolesna je,druga ga jos nije cuvala-necu o tome. nemam drugo dijete, super je s jaslicama, jedino ne zelim kao sto rekoh prekidati odlazak u jaslice na tjedan dana jer je dragi tata bas taj tjedan odlucio uzet malo odmora pa biti s malim,i onda otic a ja da onda ga privikavam itd. u tome je stvar. i mislim da postoji razlog zbog kojeg s obzirom na rijesenje da ga vidja uz moje prisustvo 3x tjedno, psihologica jaslica je rekla da ne dolazi po njega jedino ako dojde s menom-no on se nije potrudio da zna u koji vrtic ide a kamo li grupu ili sobu. pa eto o tome se radi

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

x 1000
    Ajme, ovaj drugi dio o čuvalici nje trebao ići na ovaj topic - paralelno radim pet stvari na kompu.

Htjedoh reći - ne bih mijenjala djetetovu rutinu zbog njega, čini mi se da je dijete premaleno za takvo nešto. Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hvala na savijetu. to sto nije u hr je njegov izbor ne moj, pa onda to znaci da ja moram na svaki poziv cekati i vidjeti kada bi dosao a ti pozivi su uvijek par sati prije zeljenog dolaska,i ja uvijek popustam i nadalje cu sigurno zbog malog,ali necu rusiti rutinu po tjedan dana,jer zto bi znacilo i kada krene u skolu da ne bi isao po tjedan dana-mislim da nije mudro. da zelim da se vidjaju kvalitetno,ali ako ja moram sebe prilagodjavati,pa onda je red da i druga to strana kulturno uradi prema svom djetetu jer ja tu nisam bitna. govorim o djetetu i njegovoj rutini i navikama koje vec ima i ja ih postujem.
    da ima gorcine ,ali ne kao prije,no mislim da necu odstupati od nekih stvari, a on i ja ne mozemo imati kvalitetan odnos jer je svojim cinom pokazao koliko postuje mene i tek rodjeno dijete-moje misljenje

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jassi, ja cu ti samo dati jednu veliku pusu i i drzi se...
    mislim da dobro radis...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

lucky day hvala na podrsci-ovo su valjda jedni od onih dana kada se sve skupi a ti moras donjet neke odluke i naciniti korake za koje jos nisi spreman i strah te je i sve to-ali mislim da kako sam dogurala do danas da cu i nadalje s dobrim i losim danima

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kad je tesko i ja disem dan po dan...
    manje crnih misli koje nam nikom ne donose dobra se onda javljaju u glavi...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •