Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 150

Tema: Zimsko-proljetna djeca 2004. (45. dio)

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pinocchio, super za Ladu, sad još samo da tata nađe strpljenja za iduće dane i posao je odrađen.

Iskreno, nisam mislila da će tvoja mala cicoljupka tako lako odustati od cice, ali ovo maženje mi je totalni rastop!

Mamma san, odlična vam je odluka za dugačku prilagodbu, bit će sve u redu, vidjet ćeš. Evo ti velika da i tebi i našem malom prijatelju sve prođe što bezbolnije.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo da stavim slikicu

od jučer

http://i9.tinypic.com/2uzte92.jpg

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maria, ti nas muljaš, jel tako?
    preslatkiš mimi zapravo ima 4 godine, priznaj!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

96 cm noga broj 27.....

nema grama viška,sva mu se rebra vide

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo tu je sam pa porcijeni

http://i10.tinypic.com/4ddhibt.jpg

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

maria, pa to je div, vidiš da je skoro visine dvorca
    fakat je veliki mali /lijeeepi/ čovjek

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ima i na koga bit visok.....bez pretjerivanja očekujem 200 cm sa 17 godina

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pinokio, baš sam ti htjela napisati ovo da će nakon adaptacije početi akcija.
    Sad svaki dan srećem mamu male H, koja "plače" (mama) za našom grupom i tetama.
    H je bila u grupi u koju je Fran došao sa godinu dana. Ekipa je bila starija od njega i po više od godinu pa nije nastavi s njima. Sjećam se kako je teta uvijek hvalila H kako je prava mala pjevačica, B je sportaš, M je ne znam ni ja što je više rekla.
    Mama male H mi je rekla da je očajna već godinu dana i da bi najrađe da je H u našoj grupi (s mlađima) jer u svojoj nije prošlu godinu naučila ništa, osim odgledala hrpu crtića. Kaže da ni jednu jedinu pjesmicu nija naučila a kamo li nešto drugo.
    Kad su ta djeca ovo ljeto došla u naš objekt jer su spojili grupe po ljeti, čak su i druge tete komentirale kako su ti klinci manje samo stalni nego prije godinu dana, crteži su im na razini naših, a pjesmica naši mališe znaju i više od ovih.
    Naše tete koje su bile i njihove godinu dana prije bile su doslovno u šoku.
    Eto, cijela ova priča samo da ti dam jedan primjer kako je ipak sve na tetama.
    i ne mogu ne završiti ovaj post a da ne poentiram.....-A ja sam lijepo govorila, dajte Ladu i Anreja u našu grupu.

P.S. Pitaj tetu Ivanu je li ona bila pred kraj prošle godine u Vlaškoj, i ako je pozdravi je od Frana (Mravca) i mene, molim te.
    Ona mi je bila svijetla točka, kad naših teta nije bilo. Fran je po ljeti pitao hoće li doći teta Ivana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mimi je prekrasan, miš veliki, nemrem vjerovat koliki je, sve taman na njemu, pravi dečko!!!

Maria, a di je to slikano??? Gdje je taj dvorac???
    Reciiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Kod nas doma prava koma. Ja bolesna, muž rinta, F nervozan zbog vrtića... Nevermind, bit će bolje.
    Sutra ga baka vodi u vrtić, ja ne smijem ovakva među djecu. Možda bude bolje s njom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ispod dvorca Veliki Tabor,na početku Desinića,ne vidi se strmina koja vodu u "grešnu Goricu"-zagorski restoran,a imaju i mini zoo

to smo išli poslije bazena

evo pogled s druge strane

http://i9.tinypic.com/34zh85t.jpg

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Džizs, nismo bili tamo ne pamtim otkad.

Pokazat ću mu fotku dvorca i ak se zagrije, idemo sljedeće subote.

Ima konja?

Moj biser ZOO ne šljivi uopće, makar idemo svaki mjesec, zabavnije su mu ograde i grmlje i oni odvratni baloni od folije koje svaki put moram kupiti jer pobenavi kad ih vidi. Imam noćne more od tih balona...

Al je konja jahao ljetos na moru i to je totalna ljubav. Jedina životinja koja ga je stvarno zaintrigirala.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ima magarac i srne

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i kokoši i te pernate živine uglavnom......mark oje bajdvej htio osloboditi magarca

veli on ja sam slobodan i magarac mora biti slobodan

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

magarac bi mogo možda proć pod konja...
    Cool.

Nisam vam rekla kak F pjeva.
    Još je za drugi rođkas dobio dost veliki sintesajzer od bake i dede, nakon što je dječju sviralicu sa životinjama potrgao.

Ovaj ga oduševljava, robi i ja ga zovemo mali roman butina. Lijepo si sjedne na svoj stolac, svaki dan svira i miksa ritmove.
    Izmislio je pjesmu o našem Peugeotu.

Ide: 'To je pego, pego to je, pegoooooo, pegoooo. Moj pegoooo'.
    Glazbena kulisa je neka grda bossa nova, pa on sebi tipka neki suludi dur, i urla a mi plješčemo na svaki takav koncert.

Osim sintezajzera, svira i onu kičastu drvenu fruletinu s Marije Bistrice koja mi mozak para, a nemam je srca ni bacit ni sakrit jer je voli.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj sunce prvotno napisa
    Ide: 'To je pego, pego to je, pegoooooo, pegoooo. Moj pegoooo'.
    Glazbena kulisa je neka grda bossa nova, pa on sebi tipka neki suludi dur, i urla a mi plješčemo na svaki takav koncert.

Osim sintezajzera, svira i onu kičastu drvenu fruletinu s Marije Bistrice koja mi mozak para, a nemam je srca ni bacit ni sakrit jer je voli.

umireeem, da roman butina hahahaahaaaa

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maria, Mimi je nevjerojatno narastao, prekrasan je!

Lokaciju pamtim i nadam se da ćemo je (barem) jednom posjetiti.

Sunce, odvalila sam na "Pego".

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

cijeli izlet je izgledao ovako

prvo na namakanju

pa onda se kulturno uzdizali

i na kraju klopa plus pogled

Sanja

Sunce kantautor je za plus pet

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sretno svim našim malim vrtićarima u ovo rano jutro, a ostalima pusa!

Moje dijete je danas otišlo u vrtić u svojoj prvoj pravoj traper jaknici. A znate kako me probudila? Umarširala je u sobu, došla do kreveta i odlučno rekla "Mama, budi se i odi peć palačinke".

Pogađajte što smo jeli za doručak.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maria, Marko je prekrasan!! Pa kako je samo tako veliki!!!!!! A izlet vam je bio super!!!

Za razliku od našeg...krenuli smo u eko selo Žumberak...i nismo stigli....rezime: 2,5 sata drndanja i urlanja....nećem pričati o tome! :/

No danas ujutro probudi se Lovro i odjednom me pogleda sa velikim velikim okicama i kaže: " Mama nesto bumilo dva puta!" Ja: "Što Lovro? Pa kada?"..On: "Ti ispustio drekec i onda bumilo!"..i onda nastavi slavodobitno: "..Teta Ankica bumila!" (Ankica = Anđelka bivša čuvalica)...

Svim ostalim pišuljama i pišuljincima..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I normalno da nisam prokomentirala Fabića...fantastičan si!!! I Sunce samo mu kupuj instrumente neka dijete svira!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

maria 71, mimi je predivan veliki dječak

tweety, ma znam da je sve u tetama. ove naše mi djeluju ok, ali fakat je puno klinaca na njih dvije. danas je svih 18 plakalo (a 1 teta), i lada naravno. srce mi se slama i osjećam se užasno

za vikend smo bili na selu i to je nevjerojatno koliko lada voli ići tamo. skupljali smo lišće, kosili, šetali šumom, uživali na suncu. navečer smo stigli doma, a ja sam otišla u kupaonu. nakon par minuta uletava lada plačući s paničnim izrazom lica :? skužim da je nova špica dnevnika koja je nju totalno šokirala. isprva je plakala jer je htjela da se vrati stara tika-taka (jer nova navodno nema kazaljke), a onda je skužila da joj se i ova sviđa. kad smo legle spavati pola sata je ponavljala kako se stara tika-taka pokvarila i zato su je zamijenili novom. huraaaaa, sutra ćemo opet gledati novu tika-taku, itd, itd.

za kraj mi je rekla: "vojim te koliko ima kazaljka"

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    tweety, ma znam da je sve u tetama. ove naše mi djeluju ok, ali fakat je puno klinaca na njih dvije. danas je svih 18 plakalo (a 1 teta), i lada naravno. srce mi se slama i osjećam se užasno
    Joj, grozno! Koliko dugo su plakali, kad se Lada smirila?

I kako to da je samo jedna teta na osamnaestero djece? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da Bumilo

Danas ništa od vrtića.

F noćas zakurio, pedijatar nam radi popodne, pa idemo ukomirani i on i ja na pregled, ja nagluha, sva začepljena i kašljem. I on kašlje i hropće, najgore mi je kaj ne da ni nos špricat, ni sirup neće piti, za stavljanje čepića ni ne pitajte. Ništa si ne da raditi

Ne ide ni na foru da je i pesek Bibi bolestan, ni da je Čarli iz knjigice bolestan, pa svi uzmu lijekić da ih ne buba...
    Ne ide ni na foru da on mami da lijek, pa mama njemu.

Uf i sve. Sad spava, sav gori, čekam samo histeriju kod doktora, kad mu poželi grlo pogledat...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pojeo je samo malo anekičine francaise juhe.
    Odlično je ispala.

Cure, ne znam kak vi, al ja svaki put muku mučim kad je bolestan jer to s lijekovima izgleda jezivo.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

siroti fabi

živčan je jer mu je loše, kad prođe najgore lakše će pristati na nemile radnje. zamisli kako je tebi, a njemu još stoput gore...

(andrej je pobrao prehladu od tate pa ni mi noćas nismo spavali)

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

puse bubanićima fabiju i andreju

lada je malo šmrkava, ali to još nismo proglasili bolešću. nadam se da će tako i ostati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zlato malo... Znam sve, Sunce...imam jednog takvog doma...samo mi smo napravili od sirupića nešto super..pa tako hoće piti sirup i kad ne treba..Čepiće stavljam kad je stvarno neophodno .. :/
    Kod nas je dodatni bed što L. neće piti...spas nam je tu i tamo cika...

Ma poljubi nam mišića!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Fabijane dragi, šaljem ti puuuno pusa!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

San, hitno postaj kaj ste od sirupića napravili???

Daj, očajna sam, nema šanse da mu išta tutneš u usta ako ne želi, i kad je zdrav, pogotovo kad je bolestan i nikakav.

I ja izbjegavam proklete čepiće, dala (ugurala) sam mu žlicu Panadola na 38, ništa nije skinulo.

Hvala na pusama , trebaju mu.
    Ionak je maza, a tek sad se ne odvaja od mene, kad je bubin.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puse Andrejčeku, skoro sam zaboravila na mišeka šmrkavog

Btw, pol grupe mu je u vrtiću bolesno, redom upale grla, i on i ja smo u vrtiću pokupili boleštinu.

Još se samo muž drži, da vidite kak nam je veselo doma, nema spavanja, hrčemo i hropćemo i šmrkavi smo...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kod nas je samo zaštopani nos i iskreno se nadam da nam neće trebati vibre-ozdravilice pa ih vraćam bolesnicima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

San, hitno postaj kaj ste od sirupića napravili???

Daj, očajna sam, nema šanse da mu išta tutneš u usta ako ne želi, i kad je zdrav, pogotovo kad je bolestan i nikakav.

I ja izbjegavam proklete čepiće, dala (ugurala) sam mu žlicu Panadola na 38, ništa nije skinulo.

Mi smo sa sirupom napravili priiičuuu...L. obožava bonbone, slatkiše i sl. dakle sve ono što mu ne dajemo...i jednostavno ih našnjofa....tako smo i sa sirupom "kao branili smo mu" i onda je on "užicao" žlicu...pa smo se dogovorili da iza jela može dobiti još koju...(pogađaš- on ne jede)...
    Kad je frka, dali smo mu (žlicu) sirupa da popije jako srčući na slamčicu...itd itd ....

A što se tiče ne silaženja temperature...bez obzira na lijek, temperaturu ćeš skinuti jedino sa tekućinom....probaj mu davati što više tekućine (voda - toplija, sok, čajevi...bilo što - samo neka pije)..ne mora popiti odmah sve, nego mu daj po žlicu svako malo...

isto tako, mi smo mu skidali temperaturu oblozima..i kod nas je to palilo jedino sa onim vlažnim maramicama (za guzu)..po 4 maramice smo namočili u toplu vodu (posuda do kreveta), lagano iscjedili i njima hladili zapešća (i nogice)...čim se zatopli odmah novom maramicom opet...nije prolazila niti gaza niti ručnik niti tuširanje..sve to mu je bilo previše šokantno ili pregrubo...Najlakše nam je to bilo činiti kad spava...

Eh da...i uvijek smo ga stavili da spava od struka na više na ukošenom jastuku (lakše je disao i manja opasnost da mu sve ode na uha)...

Probaj...i

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    kod nas je samo zaštopani nos i iskreno se nadam da nam neće trebati vibre-ozdravilice pa ih vraćam bolesnicima.
    Zlato malo...i njemu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaj, da metnem panadol u frižider, pored životinjskog i bananka???
    Il ću čokse premjestit u ormarić...
    Ideja je odlična, stvarno.

Isti su nam dečki, baš čitam lovrine modele ponašanja, preslika ovog mog bisera osjetljivog doma. OK, Fabi ne dira bombone, njih mu ne dajem, al dušu će prodat za kinder, bananko i ŽC.

I on sad na jastuku spava, imao je već dvije upale uha o.g. i frka me treće.

Probat ću i ja s oblozima, stavila sam mu gazu na čelo pa je vikao na mene.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sunce, malo prorštaj po pdf zdravlje djece, ali ima negdje napisano (što sam negdje, fljakit, ne znam više gdje, ali nešto stručno pročitala) da SE TEMPERATURA DJECI NE SMIJE SKIDATI SA VLAŽNIM OBLOZIMA NA GLAVI, VRATU I SL. Ne čini to. Skidaj mu temperaturu na rukama i nogama..skinuti ćeš je, vjeruj mi.

Pazi samo kad mu daješ napitke (i sirup) da ne bude hladno...to im je neugodno i nadržauje grlo...(k vragu, daj mu griz nečeg za što bi se prodao ako baš ništa ne upali...)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Sunce, malo prorštaj po pdf zdravlje djece, ali ima negdje napisano (što sam negdje, fljakit, ne znam više gdje, ali nešto stručno pročitala) da SE TEMPERATURA DJECI NE SMIJE SKIDATI SA VLAŽNIM OBLOZIMA NA GLAVI, VRATU I SL. Ne čini to. Skidaj mu temperaturu na rukama i nogama..skinuti ćeš je, vjeruj mi.
    Evo našla sam...LINK

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma znam, san, gaza je bila za smirenje, nju stalno ionako navlači po licu pa sam je bar malo namočila. Panadol sam odbacila, pedijatar veli da je bolji Ibuprofen sirup, pa sam njega dala predvečer.

Upala grla, anitibiotik tjedan dana, ništa od vrtića ovaj tjedan.

Ali!

Pripreme za doktora su upalile, dijete je cijeli session bilo fantastično! Zucnuo nije, dao je i grlo gledati, i stetoskopom po prsima i leđima, na koncu čak i uši!!!

malo, preponosna sam bila kad je na kraju našem doktoru dao čokoladu, pa mu onda tutnuo u ruke žutog Medu i reko 'Medo buba'. Doktor je i Medu obradio stetoskopom.
    Spremamo se van, kad Fabijan vadi i psa Bibija pa veli docu 'I Bibi bubani', onda smo i Bibija morali pogledat.
    Od jutra sam ga pripremala na doktora, rekla mu da on i Čarli (iz knjige o čarliju i Mimu) imaju istog doktora, i obećala mu novu knjigicu ako neće plakati kod doktora.
    Eto, vratili smo se doma s Tigrićem Jakovom!

Malo sunce je poslije popilo bez pogovora i Ibuprofen i Amoxil.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, koje vijesti.

Evo velike puse Fabiću da ozdravi i Ladi i Andrejčeku da se ni ne razbole.

I mi ćemo sutra kod doktora. Fiona je pokupila neko crvenilo na guzi, vjerojatno je sjela na tuđu kahlicu u vrtiću. Ne boli ju, ne peče ni ne svrbi, ali užasno izgleda, pa to moramo srediti.

Sva je ponosna što sutra idemo dok stričeka doktora koji će ju pogledati i dati joj posebnu kremu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja, draga, kaj znači tuđu kahlicu?
    Ono što mislim da znači??

Kod nas u vrtiću su njih dvije-tri.
    Za sve, u obje jasličke grupe.

Ah.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zakurio je 39 (aksilarna).
    Dala čepić, ipak.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja, draga, kaj znači tuđu kahlicu?
    Ono što mislim da znači??
    Svatko ima svoju kahlicu i svoj ručnik za ruke.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zakurio je 39 (aksilarna).
    Dala čepić, ipak.
    Držim fige da čepić bude vrijedan i skine temperaturu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pusa ozdravilica bubancima.
    a svima ostalima pusa isto

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    Pusa ozdravilica bubancima.
    a svima ostalima pusa isto
    I od mene!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi totalno jadni.

Besana noć, temperatura 39,5. Konstantno kuri od jučer, dva čepića ništa nisu pomogla. Padne na 38 i tako vrluda između tih stupanj i pol.

Cviljav je i neće klopat. Za ručak je pojeo kinder čokoladu, doručak nije htio jesti. Kapitulirala sam pa sam dala da jede ono što sam izabere.

Pije puno, al što da više radim s temperaturom???
    Obloge trga sa sebe. Kad je noćas kadu vidio, izbezumio se od plača...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

probajte zajedno ući u kadu, neka on tebe tušira i sl.

a početi će jesti kad ga bude manje bolilo grlo, pusti ga... glavno da pije. možda bi juhica upalila.

držite se, još malo pa će antibiotik početi djelovati.

(imamo iskustva s anginama, nažalost)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajvi, ni juhu neće .

Čekam da počne djelovat, dvije žlice i ništa još. Čudi me jer mu je dosad antibiotik iz prve pomagao.

Ma bojim se da opet nije streptokokna upala, lani mu se već aktivirao i završio na uhu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ovisi kad je upala počela, ako je niste uhvatili na početku treba dan i pol-dva da temperatura padne.

jeste radili bris? nama nikad nije potvrđen streptokok a mm je imao problema (otud i andrejeve angine), pa sad ne znam što ću (osim čekati iduću anginu i bris).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bris grla je zadnji radio zimus, ovaj puta ga doc nije slao.

Dvaput dosad bio je streptokok, zato i brinem.

Inače, doc veli da F ima zadebljanu treću mandulu te da ga se zato lako lovi. Ja sam vadila mandule s pet godina i od tada anginu nisam imala. Ozbiljno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •