Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 150

Tema: Zimsko-proljetna djeca 2004. (45. dio)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

daleko najbolje piđamice su u benettonu, tj. onaj mali benkas "undercolors" na cvjetnom. skuplje su od mtč-a, ali materijal, kroj i sve skupa je mrak. i ne razvuku se i sl.
    baš moram malo u izvidnicu. ja kupila prije ljeta jednu "100% zeus" /a taj nacrtani zeus "svijetli" u mraku 8) /, ali treba nam još..

vid ima okoo...13-14 kg, a noga je isto između 24-25.

pozdrav medenjaku-imenjaku i svim jaslićarcima-vrtićarcima, da prilagodba prođe sa što manje suza /dječjih i majčinskih / !

juriiiiim na poso :/

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najprije pusa svim malim vrtićarima. Čekam današnje izvještaje i optimistična sam.

Za Ladu sam ziher da će se super snaći, to je vedra i druželjubiva mala ljepotica , Fabija ne znam osobno, ali sam sigurna da će i to proći kako treba. Sunce, samo se ne daj izbaciti, nego obavezno ostaj s njim unutra i polako mu doziraj svoje odlaske. (Naravno da nećeš nigdje otići, nego stajati iza vrata, disati što tiše, jer ćeš se luđački bojati da će te čuti, i drhtati nad svakim šumom koji se čuje iz grupe. )

Spooky, evo puno vibri tm-u za novi posao: ~~~~~~~~~ I posve si u pravu što se tiče rezoniranja za svoj posao, to je sve što ću reći na otvorenom dijelu foruma.

mamma san, ne znam što bih konkretno pisala, bolje da odgovorim ako vas nešto zanima. Moj generalni savjet je: idite postupno i polako, ne ostavljajte klince prerano same i ni u kom slučaju se ne iskradajte, nego pričajte s njima, pričajte, pričajte.

Što se tiče shoppinga, sramim se priznati da smo mi prošli put kad smo bili u Zg prvi put u životu otišli u Ciciban u Jurišićevoj (nemam pojma zašto nismo nikad prije otišli) i izašli oduševljeni, s dva para cipelica. Jedne su "starke" koje Fiona nosi u vrtiću (jer je ovdje izbor šlapica prestrašan), a druge su jako lijepe jesenske gležnjače. U Beču je izbor cipelica jako mali - zapravo, užasno je puno modela, no osim Naturina i Geoxa, većina ih ne zadovoljava ni minimalne ortopedske standarde, tj. osim lijepog (a i to je često upitno) dizajna nemaju ništa. Nogica nam je 24-25, ovisno o modelu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tek je maloprije zaspao, pa javljam vijesti.

Danas - histeričan napad čim smo se približili sobici u vrtiću. Suze, trganje, urla 'ne, ne', sav se ukočio, jedva sam ga uspjela držat u rukama. Nekak smo tak dogegali do sobe, prestao je plakat kad je na podu spazio nekakav plastični sat.
    Izdržao je sat vremena, bila sam cijelo vrijeme s njim, okupilo se nešto djece oko nas pa sam ja bila koš, a oni su po meni igrali košarku. Pokazivala sam mu igračke, mazili smo drugu djecu, al sumnjičav za popizdit. Držao me cijelo vrijeme za ruku il trenirku.

Onda je teta zvala da svi izađu iz sobe na tobogan, nije se prestajao spuštat i penjat. Pa je zvala natrag u sobu i onda opet histeričan plač, 'gabi ide do-do'...

Pokupili smo se. Sutra teta veli da budem malo, neka ponesemo najdražu igračku, pa ja, kao, odem u dućan i vratim se za 15-ak minuta do pola sata. I veli da ne smijem pokazati da sam zabrinuta, jer to i on vidi.

Uf i sve.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A propos gabarita, u Naturinu mu je teta jučer izmjerila nogicu pa smo kupili šuze 26...

Elem, šuze su strava slatke, al cijenu se nisam usudila reći ni mužu. Sam je rekao da ne želi znat koliko dođu...

Jučer si je Fabi sam birao obleku, tanke bež samte i plave keperice u benettonu, hrpu toga u Iani, piđamice u M&S-u...

Još uvijek je mamina bundevica, pol toga je naranđasto na njemu...

Inače, vidim da je najviše klinaca u vrtiću u hlačicama, al ja sam njemu kupila sve boje donjih dijelova trenirki koje Iana prodaje, nekak mi se to čini najudobnije.

Užasno je vruće u vrtiću, pa gore ima tanke pamučne majičice dugih rukava, al brijem da će sutra u kratkima.

Cure, on doma pajči u jednodijelnim piđamicama, al mi se čini da bu tetama u vrtiću lakše s dvodijelnima, kaj ne???
    Da mu u dva dijela kupim za vrtić?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sunce, baš mi je žao što ste imali takav početak dana, ali super za nastavak. I nama je tobogan odigrao važnu ulogu u prilagodbi.

Ne znam što bih ti rekla za trenirke, Fiona ima uglavnom udobnu odjeću koju nosi za vrtić, a tako i druga djeca - zapravo nikad nisam vidjela nijedno dijete u trenirci. Ona si sad ponekad sama bira odjeću i obavezno izabere suknjicu ili haljinicu, jer očigledno voli biti zrihtana.

Mislim da je super da si sam bira odjeću za vrtić, kao i uzimanje omiljene igračke, to je i nama teta savjetovala, ali nije bilo potrebe. Mali savjet iz iskustva jedne druge mame: ako uzmete omiljenu igračku, dobro pazite na nju. Druga djeca će se možda htjeti igrati s njom i Fabiju bi mogao biti bed ako joj se nešto dogodi. Što se tiče sutrašnjeg izlaska, nemoj si davati nikakve konkretne zadatke koliko koji dan moraš izaći, nego lijepo vidi kakva će biti situacija. Bolje da tri dana sjediš s njim bez izlaska i pričekaš da on skupi sigurnost i samopouzdanje, nego da prerano izađeš i vratiš ga na početak.

A za nepokazivanje tvoje zabrinutosti je teta skroz u pravu. Jedino što je klinci skuže čak i kad je mame ne pokazuju.

Bit će dobro, vidjet ćeš.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sanja, samo piši!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa

A za nepokazivanje tvoje zabrinutosti je teta skroz u pravu. Jedino što je klinci skuže čak i kad je mame ne pokazuju.
    potpisujem...

Ajvica, naša dječica imaju isto kg. Pia isto u piđami ima 11.7 kg

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mrveki naši

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sunce ne ostavljaj ga. reci teti kako si uvjerena da mu se to ne bi svidjelo i inzistiraj da ostaneš.
    Kod Franovih kolega uvijek pali ako im se počne pjevati neka lagana pjesmica. ili teatralno pričanje neke sasvim obične priče.
    Ja sam danas u 13:30, došla u vrtić samo onako, bila sam u blizini pa da vidim šta ima. Znala sam da svi spavaju pa sam uhvatila trenutak da popričam sa tetom koja je tek došla sa bolovanja.
    Jako je tužna, jer teta koja je došla kao njena zamjena nije prokorakovska. Kaže da se na djeci to jako kuži.
    No, dobro. sad nam se vratila i ja sam presretna.
    što se šopinga tiče i kod nas je obavljen.prvo sam ja poharala dućane a onda i baka jučer ianu. ostala je šokirana kad je vidjela da su franu prekratke hlačice dvojka, a trojka taman. godnji dio još uvijek nosi dvojku. cipele 25-26, kile 15-15.5, visina 96.5.totalno mi je čudno, ali ja ga još uvijek mogu nosit bez problema. sjećam se da mi je čak jedan period oko godine dana bilo teže nego sad.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drž'te fige sutra!!!
    Inače, znate kaj mi je nevjerojatno? Ima super frendicu Maju iz kvarta, skoro svaki dan se igraju skupa, šetamo i tak. Čak su i u istoj grupi u vrtiću. Ni pogledao je nije ova tri dana u vrtiću!!!
    Danas navečer smo opet išli van, grlili su se, trčali, držali za ruke...
    Halo?!

Uglavnom, bitno mi je da ga i u vrtiću netko asocira na poznato, sigurno, dobro. Al tri dana je tamo ni pogledal nije... :shock:

Ajme, tweety, fran nosi donji dio trojkicu... Mišek dugonogi.
    Fabić je obrnut slučaj - trenirke su mu još dobre i 86, a hlače 90 obavezno moram podfrknut na debelo, ima kratke nogice...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sunce, naravno da držimo fige! Obavezno nam se javi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sunce ti ga malo uputi na Maju.
    vidiš da je u šoku i zblokiran. polako, pa nikud vam se ne žuri imate još vremena za adaptaciju. Reci mu da ga je nazvala Maja i pitala dal dolazi u vrtić na igranje....tako neke priče koje odišu pozitivom mu pričaj, o Maji, o crvenom konjiću o onome što ti se čini da mu je privuklo pažnju. o tome kako ti jedva čekaš da sutra opet idete, jer ti se sviđa...(tu mu opet spomeneš ono što je on uočio, a onda i ono što nije a tebi se čini lijepo) i tako, pričaj, pričaj i pričaj mu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ja i igram na maju cijelo vrijeme, još od ljeta kad smo počeli s pričom o vrtiću. maja mi je glavi adut, zato me i izbacilo iz takta što je vani obožava, a tamo je ni pogledat neće, jadan se ljuti na cijeli svijt.

i još jedna stvar koju sam zapazila - sva tri dana prilagodbe koja smo prošli, ne želi popodne van u šetnju.
    bundevica mala, ko da se boji da će mu i dom nestati, ta sigurnost koju mu on znači, pa ne želi ni prošetati.
    mali je i nema pojam o vremenu - sve je trajno, sve je vječno u tak malom životu, nikako da shvati da ću doći po njega i kad odem, da ne odlazim trajno...
    tako je i svako jutro kad idem na posao, zgrabi mi se za nogu i plače... i ne tješi ga kad kažem 'mama će brzo doći'.

a ventiliram se ovdje sve u 16.
    ignore, umoljavam.

tweety, ti si čudo i hvala.
    sanja, pusa velika.
    ajvica, ne brini, sad ćeš skupit hrpu iskustva pa ćeš biti pametnija kad andrejček krene.
    pinocchijica??? kak vam ide???

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dobro jutro svima, starima i novima !
    Ne stignem sve ni pročitati, u velikoj smo gužvi (prodajemo stan i tražimo novi) i već poluludi. Nažalost i na Ani se to osjeti , prvo se bila ušokirala što je ljeto završilo i što nisam više 24 sata s njom, ajde sad se malo privikla ponovo na odlaske baki, ne plače više neutješno, ali stalno mantra: "Mama je pošla radit. Mama će se vratiti kad se Ana probudi. Neće mama ostavit Ančicu. Mama se UUUVIJEK vraća!" (Tako da potpuno razumijem vaše adaptacijske probleme).
    Ipak, ne stignemo se baviti njome kao prije, stalno trčimo okolo i obilazimo ("Mama, jel i danas idemo u Špansko?" ), pa jadno dijete visi na meni svaki slobodan trenutak, tata je potpuno isključen za klopu, kupanje i spavanje.
    Već se sad užasavam odlaska u vrtić (tek od jeseni 2007.), ali se nekako nadam da će s 3 i pol godine biti odraslija i s manje strahova.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    "Mama je pošla radit. Mama će se vratiti kad se Ana probudi. Neće mama ostavit Ančicu. Mama se UUUVIJEK vraća!"
    sunčica

lada, zar je netko sumnjao, osvaja vrtić u velikom stilu a suza nema ni kad mama nakratko izađe. pinokijica će se sigurno javiti s detaljnim izvještajem kad ulovi vremena!

(ubiše me dijelovi o uplakanoj dječici koju su roditelji iskrcali i ostavili da ih pinokijica tješi, ali me utješilo što tete podržavaju boravak roditelja u grupi)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

btw andrej je jučer prvi put nakon ljeta bio u igraonici. nema više njegove ekipe, sve su bebači. iznio je autiće van i igrao se, a tetu je obavijestio da on neće biti tu i da ide van.

ali kad sam ga pitala kako mu je bilo: bilo mi je supej! igjao sam se s tetom sanjom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sunce, sve o čemu pišeš je apsolutno normalno. zapravo bi bilo očajno da takva Fabićeva reakcija izostane.
    Mi koji smo po cijele dane po vani, kad bi bilo vrijeme adaptacije (nakon ljeta ili nakon bolesti od tjedana dana) popodne ne bi išli vani. popodne bi proveli doma u miru, jer je prijepodne već bilo previše za molog ljuda. Nemoj ga nigdje voditi već doma na maženje i mirne igre.
    Draga, vidim da si i ti u totalnom šizu. Ljuta na mamu što je odbila čuvanje, ljuta na svijet, jer frend mora u društvo, ali i sama vidiš da od toga nema kruha.
    Iskreno, koliko god ti bila ljuta na mamu, u mojim očima ona ti je napravila uslugu. Našla si novi posao i sad će popodneva i vikendi biti tvoji sa Fabićem. A on će se već priviknuti i naučiti igrati i početi doživljavati taj prostor kao nešto zanimljivo.Molim te nemoj dramiti, pa i ako se adaptira zadnji dan od dva tjedna koja si si uzela za to, dobro je.
    E da , ni Fran nije htio ostajati ni minutu nigdje bez mene dok je išao postupak adaptacije. Kod njega je to bilo čak toliko izraženo da bi panično išao zamnom i u kuhinju, na wc, a po noći je spavao priljepljen uz mene. No i to traje samo neko vrijeme, a onda se sve vrati u normalu.

Čoksa uvijek se totalno raznježim na ovakve izjave naše ptičice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajvi, pošalji pusu velikoj osvajačici vrtićkih kvadrata. I reci pinokijici da smo nestrpljivi što se izvješća tiče. Da li je kod vas u grupi mlada , slatka, draga teta Ivana?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    zapravo bi bilo očajno da takva Fabićeva reakcija izostane.
    mislim ne bi bilo očajno, nego bi meni bilo neobično.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joooj Sunce stalno čitam sa strepnjom nove izvještaje! Ali Tweety dobro zbori (i Sanja)....vjerujem, da ti je još hiljadu puta gore što vidiš kako Fabić reagira na jaslice i to što ti se približava početak posla....znam taj osjećaj.. Ali, starno moraš izbaciti iz sebe sve strahove i tek tada se okrenuti Fabiću...(govori ti jedna mama, onak opće poznata ko kulerica... )...I samo se ti isprazni ovdje...

Za onu malu slatkicu nisam niti sumnjala da će se odmah prilagoditi dječurliji u vrtiću.... jedva čekam izvještaj!

Čoksa, ona tvoja mala ptičica me uvijek obori s nogu!

Tweety, nisam niti prokomentirala koliki je Frenki!!!! Ti bogca, pa još jučer je bio najmanja beba u gradu!

Ne smijem zaboraviti niti ostale ZPDiće...(sigurno ću nekog preskočiti), ali posebna pusa Vidu Aneku Glumcu i Andreju Ajviću Samostalcu!

I za kraj nešto od Lovrijanera:

Prišteka se on i kaže: "Mamica ima sok u ciki!!!!" (dijete je tek sad "skužio" da nekaj i posauga ..na mamu je!)

Govorim ja Lovriju: " Ma Lovro, već si veliki dečko, stvarno ti više ne treba cika! Već gotovo svi tvoji frendovi ne cike! ( ) Ako se hoćeš maziti sa mamom, zagrli me i poljubi!"
    On govori: "Cika je za decke! Lovljo je decko! Svi decki papaju ciku!..Lovljo je mali decko!"...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lovro

andrej mi kaže da je moja beba i izbaci mi sve adute iz ruku.

htjedoh vam reći što sam mu jučer napravila za večeru, bio je oduševljen (i mm koji je smazao pola zdjele). skuhala sam rijetku palentu na mlijeku sa sušenim ananasom i papajom, i na kraju još ubacila zgnječenu bananu. gotovo za par minuta, a srećeee..!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...uh Ajvi...ja o tome mogu samo sanjati.... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lovro

ajvi, blago vam se za palentu. ja je obožavam, ali ne želim znati kako bi izgledali Fran i ja kad bi se navečer natovili kuruzom

p.s.mamma, drago mi je da nije nastavio sa onom mršavošću. ovako mi je okp.s. manje važno ali ne znam u što bi mu obukla noge i ruke da je mršaviji.

oooo Bože, upravo je na Z1 Severina, kad si sam treba ......ti Severina

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

idući put je na redu prosena kaša.

je l' vama malci izjavljuju ljubav u svakoj prilici? andrej se stalno dolazi grliti, ljubiti i reći mi da sam dobra, a navečer u krevetu obavezno: mama, ti si doba... satka si. daj da te podagam.

i onda zaspimo zagrljeni. neki dan mu je tata crtao u pijesku kamione i slično, tražio je da mu nacrta mamu i onda je kleknuo i ljubio sliku?!

(btw mislim da imam isti tretman kao daisy, terminologija je definitivno ista: doba si. daj da te podagam. a kad je ljut na mene: beži, beži! )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da stalno ima neke fore vezane iz ljubav.
    a kad je ljut:" Ne pričajjj samnom/ ne ljubi moju nogu , to je moja noga/ne dragaj moju kosu, to je moja kosa!".

Najrađe bi prasnula , ali sam totalno ozbiljna i ispričam mu se što sam ga dirala. onda dođe za par minuta i kaže: "Mama, mazi mene malo.". I dok ga ja tako mazim on ...doba si mama, lijepa si, mama, tko se voli...mi jel da, a zaštooo, zato jerrrrr (sve to izbrljari u sekundi)

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    On govori: "Cika je za decke! Lovljo je decko! Svi decki papaju ciku!..Lovljo je mali decko!"...

..tak isto i vid, stalno neke mudrolije o cickama; jučer mi je npr. rekao:
    "mama ja sam mali kinezić koji papa cicicu svojoj mami kinezici!"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    ..tak isto i vid, stalno neke mudrolije o cickama; jučer mi je npr. rekao:
    "mama ja sam mali kinezić koji papa cicicu svojoj mami kinezici!"
    ja ću poooluuuditiiiii

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

"Mama, mazi mene malo."
    aha, andrej još dok šizi tuli: ja jako pačeeeeem... mama tješi meee!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    "Mama, mazi mene malo."

..koji su to prefriganci i mudrijaši postali

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"Mama, mazi mene malo."
    a fran:"Mamaaaa, meniii iduuuu suziceeee, biši mama moje suuuziiiceeee!!!".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Epizodu sa -tužan sam ti- ste pročitale

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Izgleda da svi imaju foru sa suzama.
    Nika nekad plače na silu, ili stavi vode, pa kaže: mamaaaaaa, idu mi suze.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pcelica prvotno napisa
    Izgleda da svi imaju foru sa suzama.
    Nika nekad plače na silu, ili stavi vode, pa kaže: mamaaaaaa, idu mi suze.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"Mama, mazi mene malo."
    a fran:"Mamaaaa, meniii iduuuu suziceeee, biši mama moje suuuziiiceeee!!!".
    Lovro ko Fran!!!

I ponekad dođe k meni, kao lupi me (nekad zna baš jako :/ ) i kaže: "Mama pjači!" ako sam voljna..ja kao plačem, a on: "Maaamiiiicaaaa! Dodzi meni! Mazi maaaamiiicuuu! Pusi ciiikiiicuuu!"...uglavnom uvijek ili počnemo ili završimo na cikici.....

Anek, Vid je genijalac!!!! A Nika prava mala curka!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

svim malim genijalcima jedna veeeeeelika pusa ajme, koje bi to društvo bilo da mogu svi u isti vrtić.

ja jako pačeeeeem... mama tješi meee!
    ovo potpisuje lada;

Citiraj ms.ivy prvotno napisa
    (btw mislim da imam isti tretman kao daisy, terminologija je definitivno ista: doba si. daj da te podagam. a kad je ljut na mene: beži, beži!
    a ovo potpisujem ja

sunce, poljubi mi preslatkog bundevića potpuno se slažem s tweety. i samo da dodam: oni se strašno umore u vrtiću pa nije čudo da poslije i zbog toga ne žele ići nikuda. i stavrno im treba extra maženja i pažnje.

čoksa, ljubi pametnicu

a kod nas stvari stoje ovako:

danas je 4. dan i sve je prošlo super. došli smo oko 8, doručkovala je tamo i nakon toga istraživala sve oko sebe slijedećih sat i sitno vremena. onda sam joj objasnila da idem do dućana i pitala je što želi da joj donesem. saldoled! ok, lijepo smo se izgrlile, poljubile, htjela je sa mnom, ali sam joj objasnila da je gužva i da je bolje da se ostane igrati s tetama i djecom (tweety, jedna teta je mlada ivana). otišla sam, nije trepnula. vratila sam se za sat i 15 min (jučer sam je ostavila 40 min, a prekjučer 10) i s vrata gledala što se događa. sva su me djeca skužila i potrčala prema vratima raširenih ručica, a lada ni makac. igrala se na drugom kraju s tamnoputom bebom gejbom (tamo smo je nazvale po našem tamnoputom susjedu) i zadnja došla k meni. bilo joj je super, ali je bila prilično umorna.

inače, ista djeca plaču već 3. tjedan zaredom kad su jutros nemilosrdni roditelji iskrcali najtužniju djevojčicu koju je taj vrtić valjda ikad vidio, teta se okrenula prema meni i pitala me : "jel' to vama normalno?" ja sam joj suznih očiju grleći to malo tužno stvorenje rekla što mislim o takvim roditeljima i obećala sama sebi da će me čuti kad ih vidim slijedeći put i kad bude zgodna prilika

a sad naš problem:

lada je najstarija u grupi, a najmlađe dijete je godinu dana mlađe od lade. puno ih bebastih, s pelenama, dudama, uplakanih...ona je fakat puno zrelija od većine djece u svojoj grupi. to me muči od prvog dana i danas sam razgovarala s tetama, one s pedagogicom, a ona će pak s ravnateljicom i psihologicom. postoje male šanse da je prebace u grupu gdje ih je također 22 (ali ih toliko i dolazi) koji su skupa već godinu dana. u toj grupi je raspon godina od 2,4-3,3 g. to je to! i šta da ja sad radim? ni sama nisam sigurna koliko je pamentno premjestiti je. ali ovako se bojim da neće puno profitirati ...
    šta vi mislite, šta bi vi napravile?

ivy, ista stvar čeka i vas pa dobro razmisli šta bi bilo bolje.

a sad jurim....možda virnem večeras.

pusa svima koje sam zaboravila

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dala si mi misliti :/

a što je s ovima koji još ne dolaze, ima li starijih?

u svakom slučaju hoću da budemo u istoj grupi, tako da eventualna akcija mora biti koordinirana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma lada je zmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj!!!
    a za roditelje najtužnije bebe..

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ms.ivy prvotno napisa
    u svakom slučaju hoću da budemo u istoj grupi, tako da eventualna akcija mora biti koordinirana.
    zato sam odmah pohitala obavijestiti te...

razgovarala sam s tetom iz vojnovićeve koju smo tamo zatekli. rekla je da je moguće očekivati regresiju i da je imala takav slučaj. ne vjerujem da je to moguće u ladinom ili andrejevom slučaju ali mi svejedno nije drago da je omjer djece takav da su lada i andrej u manjini kao najstariji.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    u toj grupi je raspon godina od 2,4-3,3 g. to je to! i šta da ja sad radim? ni sama nisam sigurna koliko je pamentno premjestiti je. ali ovako se bojim da neće puno profitirati ...
    šta vi mislite, šta bi vi napravile?
    ja bi je premjestila u tu drugu grupu, definitivno. mislim da je za nju bolje da je sa djecom svoje dobi i malko starijima, nego s mlađima.
    baš mi je drago da sve teče bez problema s adaptacijom, a na priču o uplakanom, ostavljenom djetetu sam se trenutno uzrujala
    pusa maloj šefici

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

anek, ja mislim isto. jedino se bojim da se već privikla na ove tete i da joj neće biti jasno šta se događa. a ja sutra počinjem raditi, tako da je od sutra mm na adaptaciji pa ja neću vidjeti ni tete, ni grupu. sutra ćemo biti pametniji...nadam se.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo s Kinezićem mi je popravilo dan

Pinokijica, e, ja sam danas obrisala jedno 5-6 noseka šmrkavih, a ručice su mi samo stizale iz pješčanika. Ista situacija.

Cure, potrošila sam u 10 minuta cijeli veliki paket vlažnih maramica, na brisanje zmazanih malih rukica!!!!!

To je to - ja se pojavim, F urla, pa ga smiri jer se s njim igram, onda mi klinci prilaze ko mali ptičeki, svak sa svojim šmrkljama i zmazanim rukama. Znate kaj pričaju?
    'I ja imam mamu, ajd me ti objisi, teta, dok mama ne doje'

teta mi je danas opet rekla da moje prisustvo ometa djecu jer onda i ona žele roditelja u vrtiću.
    tete su drage i još se nisam svađala i ne svađa mi se, ali..............

I dok Fabijan nikog ne benda osim mame, ja već imam stalne mušterije.
    Čupavu Brunu koja zasuzi kad me vidi i ne odvaja se od mene, Franka koji viče da 'tata jadi', vječno šmrkavog Ivana kojem po defaultu kopam po nosu i drugog Ivana koji je maza ko moj Fabijan, pa sam i njemu danas morala kopčati majicu i 'podići kjagnu da bude fajer'. A Lana, koja mi se došla predstaviti, kad sam izašla na 15 minuta jer me teta sprašila, sjedila je na klupici kad sam se vratila i plakala. Veli 'teta, za tobom pjačem. pa di si otišla?'.

Cure, ajmo skupit lovu i osnovat privatni vrtić.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve sam vas uredno pročitala i sad ću pokušati redom odgovoriti, uz nadu da moj preumoran mozak neće nekog zaboraviti.

čokolada, velika pusa Ančici, ona je fakat velika curica i sigurno će već za koji dan s veseljem ostajati kod bake.

maze svih veličina, da vas sad ne nabrajam, tu smo i mi, pridružujemo se klubu!

Moja Fiona isto ima genijalnu foru: ako Flora plače kad sam s Fionom, onda je uglavnom mm s Florom, pa Fiona tužno kaže "mama, beba plače, hoće tata tješit bebu?", srce malo.

Inače, kad je ljuta, a ja ju pokušam poljubiti ili zagrliti, ne da se i viče mi da se maknem (ali ni manje ni više nego na njemačkom).

sunce, i ja sam tako na prilagodbi hendlala drugu djecu, iako je kod nas bila drugačija situacija - ne kreću svi istovremeno, nego na prilagodbi može biti najviše troje djece odjednom. No, bilo ih je nekoliko loše prilagođenih od prije, pa su se skupljali oko mene kao pačići oko mame patke.

pinocchio, ja bih na tvom mjestu Ladu svakako prebacila u stariju grupu. Ona je vrlo napredna pametna mala glavica i vrlo vjerojatno bi joj bilo dosadno s klincima koji su puno mlađi i, objektivno još bebice.

A za one roditelje zaista nemam riječi. Ali, zapravo, ni za tetu - pa zašto se žali tebi, umjesto da nešto kaže njima? Čini mi se kao da se ne želi upustiti u raspravu ili im se zamjeriti, a sve nauštrb djeteta.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sunce, ajde ti otvori vrtić , jel vidiš koliko te klinci vole...

Ma joj, ustvari ne znam što da ti kažem jer sve to i mene čeka. ...jedino, nedaj se van kad to oni žele, već kad vidiš da je Fabi spreman...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pinokijica, u našem vrtiću Travno ti je slična situacija s dobi. Imaš dve jasličke grupe, F je u starijoj. On nije neko raspričano čudo (makar je danas tati rekao 'gabi tatin medo' ), svega dvoje klinaca u njegovoj grupi zaista govore ko veliki, nitko se ne zna izuti ni obrisati si nos, čak ih je većina još u pelenama.
    Ima i dvoje jako maličkih.
    Raspon je do 2,7 godine, a starija grupa je od tri nadalje, što nominalno i nije neka razlika.
    Ipak, gledam sad svaki dan ove malo starije iz susjedne sobice, ipak su to veće frajerice i frajeri, oni si pjevaju, plešu, već vježbaju, totalna interakcija i društvenost, za razliku od mojih maličkih koji se jedva skupa igraju. Bez tete nema šanse da se pipnu.
    Kod njih, primjerice, nitko ne odskače, al znam da bih tražila stariju grupu da je tomu tako.
    Ako imaš feeling, svakako traži

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lada ipak ostaje gdje je. razgovarala sam danas s psihologicom i rekla mi je da je pitanje kako bi se lada uklopila u grupu u kojoj su neki klinci već treću godinu, a u kojoj bi ona bila najmlađa. umirila me i rekla da kad prođe adaptacija tete polako prelaze s tješenja na konkretne aktivnosti (plastelin, škarice...) i rade sve što i ova druga grupa.
    ono što sada znam je da tete inače (ako im se tako učini) alarmiraju stručni tim i sugeriraju premještaj djeteta u neku drugu grupu. nadam se da to ipak neće biti slučaj.

danas je plakala za tatom, ali kad se mm vratio po nju igrala se sve u 16. bila je sama opet nešto više od sat vremena. uh, šta bi dala da mogu još ići s njom...

sunce, javi kako je danas prošlo.

Citiraj sunce prvotno napisa
    teta mi je danas opet rekla da moje prisustvo ometa djecu jer onda i ona žele roditelja u vrtiću.
    šteta što tete ne kuže da ti nisi tamo da drugoj djeci otežaš boravak već da olakšaš boravak svog djeteta u vrtiću. nadam se da ćeš to uspjeti elegantno riješiti i da će one to i shvatiti.

i mali biser za kraj. lada više ne cica teoretski, ali...svaki dan se mazi s cikama i koji put ulovi ciku, a ja je pustim dok me ne zaboli. tako je bilo i jučer. pitam ja nju:"pa kaj ima još nešto u ciki?" na što će tona:"da, meko". ja:"ma daj, pa di je to mlijeko?". odmakne se i pokaže prstićem na bradavicu:"ovdje, unuta, duboko."
    tko bi nakon ovoga uopće htio prestati...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zlato malo...

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mamma san, a kad lovro kreće u vrtić? i u koji? u petrinjsku možda?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa trebao bi krenuti negdje u 10 mjesecu...nekako mi je to sve preblizu.. :/

Sa tetama smo se dogovorili da ne kreće prije kraja 9 mjeseca ili početka 10, jer se radi o prošlogodišnjoj grupi koja se sada treba ponovo adaptirati.
    Inače, Lovro je najstariji u grupi, ali..radi se o vršnjacima...razlika je najviše do 6 mjeseci...i nekako isto nisam presretna što nisu malo starija djeca, ali opet....

U svakom slučaju, odlučili smo da će nam adaptacija trajati koliko god treba..naime, MM je sa njim doma dok sam ja na poslu..organizirao si je posao poslije podne. Tako da ćemo se privikavati ako treba i 3 mjeseca...sve će ovisiti o Lovri!

I na kraju, Lovro se baš jako jako veseli jaslicama i djeci...i zato mu baš ne želim napraviti traumu od jaslica...želim da se veseli kad ide tamo. A opet...makar je društvenjak, njemu treba vremena da se opusti....u svakom slučaju imam čvor u trbuhu..i suzu u oku.... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh da i ići će u Različak u Petrinjskoj, grupa Zvončići.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    U svakom slučaju, odlučili smo da će nam adaptacija trajati koliko god treba..naime, MM je sa njim doma dok sam ja na poslu..organizirao si je posao poslije podne. Tako da ćemo se privikavati ako treba i 3 mjeseca...sve će ovisiti o Lovri!
    kod nas je identična situacija iako je mm već lagano na rubu...posao mu stoji pa ga ponekad uhvati nervozitis. srećom svjestan je da je dobro odrađena adaptacija pola posla pa smo složni oko toga da treba slijediti ladin tempo.

pusa malom preslatkom društvenjaku

u svakom slučaju imam čvor u trbuhu..i suzu u oku....
    i tebi jedna utješna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •