Sunce, baš mi je žao što ste imali takav početak dana, ali super za nastavak. I nama je tobogan odigrao važnu ulogu u prilagodbi.

Ne znam što bih ti rekla za trenirke, Fiona ima uglavnom udobnu odjeću koju nosi za vrtić, a tako i druga djeca - zapravo nikad nisam vidjela nijedno dijete u trenirci. Ona si sad ponekad sama bira odjeću i obavezno izabere suknjicu ili haljinicu, jer očigledno voli biti zrihtana.

Mislim da je super da si sam bira odjeću za vrtić, kao i uzimanje omiljene igračke, to je i nama teta savjetovala, ali nije bilo potrebe. Mali savjet iz iskustva jedne druge mame: ako uzmete omiljenu igračku, dobro pazite na nju. Druga djeca će se možda htjeti igrati s njom i Fabiju bi mogao biti bed ako joj se nešto dogodi. Što se tiče sutrašnjeg izlaska, nemoj si davati nikakve konkretne zadatke koliko koji dan moraš izaći, nego lijepo vidi kakva će biti situacija. Bolje da tri dana sjediš s njim bez izlaska i pričekaš da on skupi sigurnost i samopouzdanje, nego da prerano izađeš i vratiš ga na početak.

A za nepokazivanje tvoje zabrinutosti je teta skroz u pravu. Jedino što je klinci skuže čak i kad je mame ne pokazuju.

Bit će dobro, vidjet ćeš.