Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 101 to 150 of 150

Thread: Zimsko-proljetna djeca 2004. (45. dio)

ms. ivy's Avatar

s tim mandulama ti se nikad ne zna. ja sam imala anginu na anginu, mama nije dala vaditi i isto su prestale oko petog rođendana. mislim da otad nisam popila antibiotik!

mm pak, grlo mu je kao mimoza... streptokok mu je već veselo kružio krvotokom, njegova doktorica ignorirala... dok nije sam otišao na hitnu kad se andrej počeo razbolijevati od njega (prehlada - pad imuniteta - kontakt s tatom - angina). i sad se bojim da je andrej naslijedio osjetljivo grlo, a još se više bojim da je pokupio i streptokok. samo što još nemam dokaz za to, i nadam se da ipak nije tako crno.

poanta... pojma nemam bi li bilo bolje da fabiju izvadiš mandule ili ne. :/

Sanja's Avatar

Sunce, ni ja ti nemam pojma za mandule. Ja sam kao klinka bila stalno bolesna dok mi ih nisu izvadili, a od tada do danas mogu izbrojati prehlade na prste jedne ruke. (Kuc-kuc.)

Ajvica, držim fige da ipak nije streptokok u pitanju.

Evo i naših novosti: crvenilo na guzi je od gljivica, no doktor veli da ih sigurno nije pokupila na kahlici, nego da se same razvijaju u vlažnoj okolini. On ih pripisuje nedovoljno temeljitom brisanju, najvjerojatnije u vrtiću. To posve vjerujem, jer je Fiona već "velika" i nikome ne da da ju briše osim meni, a kako to izgleda kad se sama obriše ne želim ni zamišljati. :/ Niš, dobili smo kremicu i sve bi trebalo biti sređeno za oko tjedan dana, a mažemo se još dodatni tjedan da zauvijek uništimo gljivurine.

Sutra idemo na put, malo sam na iglama, jer ću prvi put cijele dane biti odvojena od Flore. Bit ću na jednoj konferenciji, pa će mi ju mm donositi na podoje, a na sreću ima dosta pauza, pa se nadam da ćemo svi skupa to izdržati. Pretpostavljam da će njih troje uživati. Držite nam fige da sve to dobro ispadne.

pinocchio's Avatar

fabiću bubaniću držimo fige da temperatura što prije padne. sunce, probaj mu dati jogurte ako voli, kompote ili slično samo da popije dosta tekućine. pa zar se mišek ne voli kupati? na bazenu je plivao kao veliki. nadam se da je temperatura do sada pala pa da ti ništa od ovoga što pišem više neće niti trebati. i ljubi malog bolesnika

ajvi, jeste još šmrkavi? ako da, onda se možemo družiti jer je lada još uvijek šmrkava

jučerašnji dan u vrtiću i nije bio tako grozan kako sam isprva dobila informaciju. lada je plakala, ali ne jako i brzo se zaigrala. danas je bilo puuuuuuno bolje. prvo je mm ostao s njom skoro 1 sat, onda je ostala sama (još sat i pol) i bilo je uglavnom ok uz pokoju manju krizu za vrijeme kojih je tražila tete da je nose. danas su išli van pa je i vrijeme brzo prošlo.

sanjić, ljubi malu crvenu guzu i uživaj na konferenciji. uopće ne sumnjam da će tm uživati s dvije princeze i da će uskoro poželjeti da odeš na još koju konferenciju

Sunce, ljubi Fabića od nas....

Sanja, nadam se da će sve funkcionirati prema planu.

Pinocchio, sigurna sam da će se Lada brzo uklopiti i da će sve biti super u vrtiću.

Mi sutra idemo na vađenje krvi s Piom i zanima me njezina reakcija jer se do sada nije bojala doktora , pikica i sl.
    Nadam se da se neće razočarati...pričala sam joj tome kako će sutra dobit pikicu u prstić da joj se izvadi krv, ali da to nije nešto čega se mora bojati. Vidjet ćemo...

Dora nam je porasla za nepovjerovat, ali još uvijek spada u lakšu kategoriju ( 8300g)
    Navukla sam se na platnene pelene i toliko se veselim tome što više neću kupovati one pakete pampersica i bacati lovu za bezveze...
    http://public.fotki.com/piadora/dora/dora-106.html
    http://public.fotki.com/piadora/dora/dora-107.html

Danas sam sretna jer je MM dobio bolji posao. :D Sada ćemo imati više vremena za zajednička bezbrižna druženja .

ja sam mandule vadila tek u 18 posljedica oslabljeno srce

ne zagovaram vađenje pod svaku cijenu,ali ako učestaju angine do 4.5. godina potrebno je razmotriti i tu opciju

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Koliko događaja... ozdravilice šmrkavcima i hrabrilice vrtićarcima.
    Mi smo se vratili u kolotečinu, baka je opet omiljena destinacija, nestale su nervoze i plač . Čekamo novu fazu...

Quote Originally Posted by čokolada
    Koliko događaja... ozdravilice šmrkavcima i hrabrilice vrtićarcima.
    fakat, ne stižem vas pratiti, ali svima šaljem jednu veliku

Osoblje foruma mamma san's Avatar

Sunce, nadam se da će se temperaturica smiriti...Koliko je već dugo ima? I jedna

Ajvić i onom maloj brbljavoj preslatkici jedna

I maloj prelijepoj Dori i Pii! I ptičici i Vidu...i Franu...i Mimiju...opet ću se zgubiti...i Flori i Fioni i Sanji (da lakše sve prebole)...uglavnom svima...

PS
    Bila sam u šopingu!!!

ms. ivy's Avatar

Quote Originally Posted by mamma san
    Bila sam u šopingu!!!
    iiii..?

...da se pegla nije užarila...ne bih stala....

pinocchio's Avatar

tako treba mamma san... :D

već slutim da će ivy slijediti tvoj primjer

ms. ivy's Avatar

kamo sreće...

nego, dijete mi postalo ovisnik o crtićima. koliko ih dosad nije šljivio, toliko je sad prolupao... knjigu o džungli gledamo cijele dane. jutros je u 6 skočio na kauč: stavi mi mogija!!! valjda će ga opsesija proći da ne moram uvoditi pravila o gledanju tv-a.

preporučamo se za prženje dvd-ova

Samo odite u Zaru...i za vas i za klince...

ms. ivy's Avatar

a slušajte kako je poželio sam na more: baka i deda su za vikend išli dolje a on molio i kumio da ide s njima. bez mame i tate? da! a nećeš tražiti mamu? mmm... ne!

jučer je baki pričao da je plakao za njom dok je nije bilo :shock: i da idući put hoće ići s njima.

još bih mu i povjerovala da se neki dan nije probudio a mene nema u krevetu. mm ulazi u sobu a on ga zaobiđe i viče: di je moja mamaaa?!

Zlato malo!

Lovro je počeo izmišljati i glumatati...

Tako nosimo nepostojeći papir koji je kao digao sa ceste ...puštamo sove iz stana van...lovimo macu po stanu i vuka koji brzo trči....a postoji i "druga mamica" koja leti kroz sobu (mama = vještica )...itd itd itd itd

ms. ivy's Avatar

a postoji i "druga mamica" koja leti kroz sobu (mama = vještica )...itd itd itd itd

Otišla je temperatura :D. OK, šmrče i kašlje, al lakše je danas jer ne kuri.

Spooky, preslatki mali komad u haljinici

Sanja, držim fige da odu gljive.

San, čekam izvještaj o šopingu, moja tema nad temama kad nije riječ o klincima

Ajvi, tak i Fabi nekad ima bisere pa silom hoće baki Gigi i dedi Gabou (Silva i Franjo, btw), stvarno se i dogodilo da je na neke šetnje otišao da me ni pogledao nije. Al to je zato kaj zna da se brzo vraća doma

AJVIIIIIIIIIII. :D

Imaš Teletubbiese na hrvatskom???
    F se za crtiće zagrijao od prošlog tjedna, plače za žutokljuncem i Hoplom. Imam kazetu Boba Buildera i lud je za njim, al Tubbiesa nemamo doma. Uzimala sam u videoteci al plače jer nisu svaki dan doma.
    Na žalost, neće sam gledat crtiće nego moramo il Robi il ja sjedit s njim, pa si razgovaramo o svemu kaj se događa na ekranu.

Imam doma pržene Pčelu Maju, Tri praščića, Madagaskar, Pinokija i hrpu ostalih DVD-jeva koje ne šljivi.

Nema mu do Boba i ona 4 mala monstruma koja smislit ne mogu

Sorry, ne spadam u topic, ali da odgovorim obožavatelju Teletubbiesa: DVD-ove je nedavno počeo prodavati Jutarnji (ili Večernji?), uglavnom, viđala sam ih na kioscima za 29 kn, sinkronizirani na hrvatski.
    Naravno da ih nismo kupili

Samo odite u Zaru...i za vas i za klince...
    Sunce, ovo je za tebe...

Za 280 eur - 2 halljine, jakna, traperice, 2 dolčevite, 1 pulover, 2 majice + za Lovrija čizmice postavljene za kišu, majica, pidžama, gaćice ....i na dječjom odjelu sam stvarno morala piti apaurine za smirenje, ali sam dobila zabranu kupovanja za L...sve tehnike samokontrole izvlačila sam duboko iz svoje unutrašnjosti, čak su mi se prsti zgrčili na karticama..... jedva sam se obuzdala.....eh da, cijeli šoping u 1/2 sata...što bi tek bilo da sam imala samo još toliko vremena...

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, san...

Koju si mi sad adrenalinsku injekciju dala.

Još, još...

Ma ja kapitulirala prošli tjedan u Naturinu, imaju par modela Kenzo (moš mislit kak je Kenzo, al nevermind), pa sam kupila Fabiću.
    Bez grižnje, na dva Amexa.

Sebi nisam već dva tjedna šopingirala, al mislim da neću skoro jer sam si neki dan izbrojala 22 košulje.

tanja_b, stravrno, pa jutarnji ih je prdavao.

pitat ću u EPH.

thnx

Quote Originally Posted by sunce

Sebi nisam već dva tjedna šopingirala, al mislim da neću skoro jer sam si neki dan izbrojala 22 košulje.
    Hhehehe...imam lijek za to....odbaciš duže nošeno....i onda nadoštukaš do istog broja...

ili

se prebaciš na drugi artikl....

ms. ivy's Avatar

sunce, mi ti nemamo NIŠTA jer je andrej dosad pogledao tubbiese kod bake i još minutu-dvije slučajno ulovljenih crtića na tv-u, malo žutokljunca... mi mu nismo ništa nudili tako da nemamo omiljene crtiće i likove. čak i dvd player moramo kupiti.

(je l' se vidi da najradije ne bih ni imala tv doma..?)

vhs knjiga o džungli je doma već godinama, to je moj najdraži crtić svih vremena.

mamma, aaa šopinga, di mi je sad onaj zeleni smajli?!

Ajvi, šteta.

Meni je frka što sve prženo nema sinhronizaciju.
    Jedino su mu guba Baby Newton, Baby Beethoven i Baby Einstein koje sam skinula (ups... 'posudila') s Bear Sharea, al tamo ni ne treba sinhronizacija...

Kaj, san? Da izbacim dulje nenošeno?
    Nemam ti ja to. Svaka tri mjeseca izbacujem pomalo, nemam nijednu košulju stariju od 2 god.

A apropos prebacivanja na drugi artikl.
    Košulje su došle nakon traperica.
    Imam ih 10-ak.

Cipele me još nisu popustile.

Ja sam ovisnik.

I ja sam ovisnik...ali neshvaćeni...ne mogu razvijati svoju ovisnost...štopaju me limiti i onaj doma...

ms. ivy's Avatar

sunce, koji broj nosiš?

38, al neću više o tome, nemam mjere

Šteti zdravlju, a ionak sam prehlađena ko konj.

A propos konja, čitam sad topic o jahanju na Jarunu. F više ne kuri i dobre je volje danas, pa sam sad s mužem dogovorila da odemo iza 17 do Jaruna.

Hoće tko s nama gledat ponije i jahat?

Kaj, san? Da izbacim dulje nenošeno?
    Nemam ti ja to. Svaka tri mjeseca izbacujem pomalo, nemam nijednu košulju stariju od 2 god.
    kak je to dobro, ja imam dooosta stvari koje nosim već 9g, ali stvarno....

hehe, spooky, sretnice.

Ja tih 9 godina varirala od brojeva 36 do 44. Di bi došla da sve čuvam...

Ajd, ajd s nama svi na ponije danas

ms. ivy's Avatar

a imaš li viškova broj 36?

ja sam škrta sebi kupovati otkad se andrej rodio, sve čekam rasprodaje. :zakolut:

nama je iza 17 kasno, nenaspavan je i nervozan zbog nosića...

nama treba vremena dok izađemo iz kuće...u najboljem vremenu to je tek blizu 6... :/

i mi ćemo oko 6 doći

nama treba vremena dok izađemo iz kuće...u najboljem vremenu to je tek blizu 6... :/
    ma nisam mislila da ćemo doći :/ ...samo nam treba puno vremena da izađemo van...i to mi je nekako prekasno za hipač....

nema veze, vidjet ćemo se već.

Gasim se, F doziva iz krevetića.

Quote Originally Posted by sunce

Ajd, ajd s nama svi na ponije danas
    I mi bi vrlo rado došli, ali ne možemo....

Nadam se da će se stvari promjeniti sada kada MM ima bolji posao i više vremena...budemo se zaletjeli koji vikend u ZG, pa ćemo se dogovorit da se nađemo.
    A onda, drage mamice, da ste se sve nacrtale da vas konačno vidim uživo...Davno je bila ona rasprodaja kada su nam dječica bila još bebe...

imamo r

jasno i glasno :D

Osoblje foruma tweety's Avatar

i mi već nekoliko mjeseci, ali samo na kraju riječi, mir, davor, petar, semafor.
    ostalo je Fan (fran), iba(riba), main (marin).......
    kako je kod vas sa L?
    Fran ga normalno izgovara, a ja sam mislila da sva djeca imaju problema s tim slovom. za moj mozak

Quote Originally Posted by maria71
    imamo r

jasno i glasno :D
    e mi nemamo, imamo štošta, ali R ne
    vid kaže: jiba /riba/, južan /ružan/, vatjomet, djaga mamica, buzo/brzo/, baka majia /marija/..
    ...a meni je to tako slatkooo.

ma zapravo ponekad kaže R...ali ponekad.

pinocchio's Avatar

Quote Originally Posted by spooky
    Nadam se da će se stvari promjeniti sada kada MM ima bolji posao i više vremena...budemo se zaletjeli koji vikend u ZG, pa ćemo se dogovorit da se nađemo.
    navijam da to bude što prije :D

Quote Originally Posted by tweety
    kako je kod vas sa L?
    nemamo ga. niti r.

ajd da vas pitam nešto. do koje su mjere vaši klinci u stanju ugoditi sebi? onak, porihtati sve po njihovom ćefu.

ladu smo prozvali režiserkom jer je u stanju izanimirati sve oko sebe onako kako njoj najviše paše. sve si posloži na primjer ovako: dođemo na vikendicu. već iz auta trči do vrata podruma i traži tatu da izvuče kosilicu. onda mu objasni da mora kositi. mene natjera da izvučem mrežu za ljuljanje, dovučem si ligeštul, sjednem do mreže i krenem je ljuljati. prije toga si pripremi nešto što će držati u ruci dok se ljulja. ako je sunce u zenitu zamoli da instaliramo suncobran. i fešta može početi: kosilica bruji, mreža se ljuljuška i ona polako tone u san ...

i tako bezbroj situacija u kojima nas izmanipulira, a mi ne možemo doći k sebi od siline detalja koje je unaprijed isplanirala, i to sve za svoj gušt.

btw. vrtić je danas prošao super uz simbolično plakanje ujutro kod rastanka. nije se dala doma nakon 3 sata :D

Quote Originally Posted by pinocchio
    ajd da vas pitam nešto. do koje su mjere vaši klinci u stanju ugoditi sebi? onak, porihtati sve po njihovom ćefu.
    misliš, koliko smo mi u stanju "plesat kako oni sviraju"?
    ufff, vid ko i lada, šta taj zna izrežirati...

Režiserka

Ma svi su oni naši mali režiseri.
    Meni je najbolje kad si da oduška sa bedastoćama, pa ga pitam 'Kaj, sad si zločest?', a on se onak vražje smije i kaže 'Da, da, da'...

Nismo išli na ponije, vrijeme je bilo cviljasto, pa čekamo sunce.

F ne izgovara c, z, s, l, lj, č, ć, š, r...

Još uvijek je jako slab s vokabularom, al se tak veselimo svakom novom biseru i njegovim pjesmicama. Sad sve izgovara s 'TO JE xyz'. 'To je kutija', 'To je ma kutija', 'To je noga'...
    Većinu riječi još izgovara s prvim slogom, pa ako ga ne znaš, moš se na trepavice postavit kad nešto zatraži.

Inače, štos mu je postao zvati muža i mene imenom.
    Više nismo mama i tata nego mama tina i tata jobi. I to bez iznimki.

moje oduševljenje proizlazi iz toga da sam Marka lani htjela voditi logopedu jer nije ništa pričao

pcelica's Avatar

Baš ste bile vrijedne u pisanju - ne stignem sve pročitati.

Jedna velika bubancu Fabijanu i njegovoj mami - drago mi je što sam te konačno upoznala.

Naravno, puse i ostalim malim frendovima.

Moj stariji nećak se dugo dugo mučio sa R i L...i dan danas ne kaže čisti L.

Uglavnom, prije trudnoće vodila me jedna misao da nikako ne smijem zakomplicirati ime svojem djetetu, tako da ga može lijepo izgovoriti.

Mo'š si mislit!!!!!!! Ko da me je netko klopio mokrom krpom po glavi! Dolazilo je u obzir samo jedno ime LovRo! Pišem namjerno velikim problematična slova....no da skratim. Svi znate da je Lovro sebe između ostalog ("Ti") zvao Ljoljo. Danas je Lovjo.

L izgovara, R ponekad ali nikad čisto. R se obično pretvara u J.

Nnn da, i prati i Vidove i Ladine režiserske sposobnosti..

Pusa svim mali mišekima i miškicama!

pcelica's Avatar

Nnn da, i prati i Vidove i Ladine režiserske sposobnosti..
    Nisam ni sumnjala. I ja imam jednu režiserku.

A što se tiče izgovora r, negdje ga izgovara a negdje ne.

pinocchio's Avatar

i danas je u vrtiću bilo super i bez suza :D

moram se koji dan iskrasti s posla da vidim kako se zabavlja u dvorištu.

btw. posla, mijenjam posao za mjesec dana. izlazim iz žabokrečine i hladovine. čas me hvata jeza (jer ću konačno morati uključiti mozak), čas imam nalete energije. drš'te fige. nisam mogla odbiti privlačnu ponudu iako moram priznati da nisam tražila posao (on je našao mene) jer sam imala druge planove koje ćemo sada ipak odgoditi, ali samo nakratko (nadam se)

ms. ivy's Avatar

wow, kakve vijesti! i prva i druga! :D

Eheeeeeeeeej, Pinochio!!!!! Suupeeer!!! :D

Pinocchio, čestitam :D

Ja u ponedjeljak počinjem na novom radnom mjestu, slično ko ti, malo me frka lovi, malo pucam od energije...

A propos ovog L, moj muž ga ne zna ozgovorit i jedini je uvjet bio da u djetetovom imenu nema te prokletinje. Moj je favorit za dečka bio Vili

Page 3 of 3 FirstFirst 123