Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 150

Tema: Ljetno-jesenska djeca 2004. (6. dio)

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I mi imamo leona (naručila sam ga preko neta, pa ga nisam mogla prelistati prije), ni meni nije baš nešto i slabo ga čitamo. Mošda kasnije postane zanimljiviji. Sjećam se kad sam ga prvi puta čitala, sva sam se zapetljala jer je nekako čudno napisana.

za andreja i njegovu prvu predstavu!
    Nama su nažalost lutkarske predstave prava egzotika ,

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Maka imaš dječje kazalište u osijeku koje ima nekoliko predstava za taj uzrast. Patkica blatkica je super, vuk i sedam kozlića, tobija... Veseli medvjedići su bez veze. Nedjeljom u 10:30 i subotom u pola šest. Dođite i uživajte

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi se spremamo u kazalište, ali nećemo dok god je lijepo za biti vani. I ja bih prvo htjela ići na Miffy, ali evo vidim sad da je nema na programu niti u 10. mjesecu :/ Već sam rekla Lei da ćemo ići u kazalište a ona je mislila da je to isto što i klizalište pa je rekla da neće ići jer da će pasti (to zna baš iz Miffy na snijegu slikovnice).

Što se igračaka tiče, nemam ih stvarno više kamo pospremati, za rođendan je dobila dosta baš velikih igračaka i sad to stoji po kojekuda. Trebali bi se zapravo početi rješavati igračaka za bebe, ali nekako se od ničega ne mogu razdvojiti. A imamo jednu kutiju punu zvečkica. Već sam odlučila koje ću igračke dati, između ostalog jedan telefon, i onda Lea izvuče taj telefon i igra se s njim - tako da mi je žao bilo što davati. S čim se sad vaši vole igrati? Lea najviše voli bebice, pa suđe i kuhanje, pa životinje, crtanje sa bojicama i po megasketcheru, i jako voli neke krumpire koji se slažu a koje je dobila za rođendan.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mima, Tanja, pa nabacite koje naslove i linkove. U našim knjižarama izbor je onako ... hm.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Ariana prvotno napisa
    Maka imaš dječje kazalište u osijeku koje ima nekoliko predstava za taj uzrast. Patkica blatkica je super, vuk i sedam kozlića, tobija... Veseli medvjedići su bez veze. Nedjeljom u 10:30 i subotom u pola šest. Dođite i uživajte
    Pa da, baš sam mislila napisati da ćemo na predstave morati u osijek .
    Ali pričekat ću bar do proljeća, dok bude malo veći.
    sada nisam baš sigurna da bi uspio odgledati ni pola predstave na miru jer je prilično :D

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    odlučila koje ću igračke dati, između ostalog jedan telefon, i onda Lea izvuče taj telefon i igra se s njim - tako da mi je žao bilo što davati. .
    mima, tak je i kod nas; imamo nekakav telefon, od fisher pricea, i već sam ga spakirala sa ostalim điđamiđama, za dalje proslijedit, a bojan ga svako malo izvuče i onda po cijeli božji dan telefonira Shreku

bojan obožava čarlija, ono kad je čarli bolestan i dolazi doktor, i ja mu svaku večer, prije spavanja, pričam kak je došao doktor i dao je čarliju fiiiiiiniiiiii sirup, a čarli je kao rekao "mmmmm...baš je fini taj sirup, ja bi još tog fiiiinooooog sirupa..." i već mislim kak je bojan zaspao, a on skoči u krevetu i vikne "bobo neće !!"

al sad nam je to pomoglo, jer je pio nekakav biljni sirup protiv kašlja, pa smo svaki put morali namjestiti slikovnicu, da ga čarli gleda kako bojan pije fiiiiniiiii sirup

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Miffy nema na programu do Nove godine - provjereno.
    Što se tiče igara, Andrej je još uvijek u intenzivnoj željezničkoj fazi. Neki dan sam mu donijela još jedan vagon koji paše na onaj drveni vlakić s prugom koji je dobio za rođendan. Rezultat? Nije htio ići van prijepodne, samo se igrao s tim vlakićem, a kad se popodne probudio, prvo je pitao gdje je lijepi novi crveni teretni vagon (sva četiri pridjeva u nizu).
    Iako, pomalo dolaze i avioni u igru, ali vlakovi su br. 1 (tko nam kriv kad živimo u blizini željezničke pruge ).
    Jako voli rastavljati i sastavljati igračke, ima onaj Tomy autić i aviončić i sad ih zna sam sastaviti (prije ih je samo rastavljao). Lego kocke također voli.

Crtanje kao da ga uopće ne zanima, plastelin tak-tak. Autiće samo slaže po stolu prije jela, inače se s njima malo igra.

Što se tiče slikovnica, u zadnje vrijeme mu dosta naručujem s Amazona, dok ne čita, svejedno mu je na kojem je jeziku slikovnica jer ionako ja pričam. Odlične su mi slikovnice Erica Carlea, onda neke o pingvinima i sl. Još uvijek dobro prolaze i Baby Einstein slikovnice. Od domaćih, na prvom mjestu su Zvrčko i Mljac, onda Kraljevska pusa, slikovnice o Piku, onda one slikovnice o maloj princezi (Operi ruke i Hoću svoju tutu), Tigrić Jakov... sjetit ću se još nečeg.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naš je telefon isto Fisher Price ali Lea ne priča sa Shrekom nego sa bakom . Ja sam inače skoro dala guralicu-bicikl jer Lea za to nije pokazivala interes, ali sad se po čitave dane vozi na tom bicikliću. Ali se stvarno moram početi rješavati starih igračaka jer smo zatrpani.

Što se slikovnica tiče, ja isam baš nešto probirljiva i kupujemo sve slikovnice redom. Lea voli Miffy, Petru, Pika, Tigrića Jakova, jako voli neke slikovnice sa psom Fidom - uče se brojevi i boje, i taj Čarli i Mimo nam je super, imamo onu o Čarliju koji ne da svoje igračke i to joj je sad među najdražima (premda nitko nije uspio otkriti kojoj životinjskoj vrsti pripada Čarli a bome niti tko je Mimo). Voli i sve slikovnice o Teletubbiesima, Tonka Bonka, a imamo i dosta nekih starih slikovnica koje su joj super. Voli i ove Profilove, a posebno Slonića Leona. nisam zapravo još naišla na slikovnicu koja mi se baš ne bi sviđala, osim sad jedne koju je moja mama kupila Lei a zove se Jakov (ne tigrić).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da je Čarli pingvin, iako ne liči na pingvina.
    E da, Andrej voli i Miffy, ali nju uglavnom posuđujemo u knjižnici. Slikovnice su jako zgodne, ali su prijevodi grozni (neki od njih).
    U knjižnici smo "otkrili" i Antuntuna, već ga znamo napamet. Sad razmišljam kako će podnijeti vraćanje knjige u knjižnicu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ha, jesu, grozi su prijevodi, ja sam Miffy počela kupovati jer tu slikovnicu preporučuju logopedi, zato što su crteži statični i jednostavni pa ne odvlače djetetu pažnju, i dobre su baš za to da dijete ponavlja zadnju riječ u 'kitici' i stvarno je to super išlo sa Leom dok se nije razbahatila pa sad namjerno govori krivo (npr. Miffy u kući - fora joj je na kraju svake kitice reći ljubi ljubila, ljubiti itd.). Baby Einstein imamo samo jednu slikovnicu, bila sam nešto planirala naručivati sa Amazona ali mi se s(kršitelj koda)ing činio nekako jako skup, moram to ponovo pogledati sad kad sam počela raditi pa dobivam ogromnu plaću i ne živim više na socijali.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

joj, na antuntuna sam skroz zaboravila, baš ću pogledat jel ima gdje za kupit, to mi je genijalno :D

tog ne-tigrića jakova ima i bojan, al njemu se sviđa jer unutra ima bagera

a tigrić jakov mu je zakon, to stalno moramo prelistavat i čitat, već mi na uši ide, al dobra mi je ona gdje im se pokvario televizor, pa im je tata popravio, samo što ja bojanu pričam da je televizor jako teško popraviti i da tata to ne zna, pošto nam se televizor "kvari" više puta dnevno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Antuntuna i Ježevu kućicu smo naručili preko knjižare Pontes. Od Tigrića Jakova imamo slikovnicu "Tigrić Jakov priča priču za laku noć". Od Proflovih imamo Pusu, Slonića, Krokodila, Zmaja i Žirafetu.
    Top 3 su mu: Antuntun, Zmaj, Pusa.
    Nemamo Miffy, Baby Einstein, Petru, Pika, Čarli i Mimo, Tonka Bonka, Zvrčko i Mljac, slikovnice o maloj princezi ... Od kuda da počnem s kupovinom, a da ne bankrotiramo. Koje od tih slikovnica imaju malo teksta i predivne ilustracije (kao što to npr. ima Antuntun)?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja slikovnice najčešće kupujem u diskontima jer su najpovoljnije (razlika za istu slikovnicu u Getrou i Profilu je recimo 20-tak kn)..

Do sad imamo Tonka Bonka (x2), Teletubbiese, Tedija, Piku (s prošle božićne rasprodaje rabljenih knjiga- za samo 10 kn) i oduševljena je s njim, Jakova i Petru (od Foruma), njih isto voli, a u zadnje vrijeme najviše voli čitati one male iz turbolimača (tri prašćića , snjeguljicu, crvenkapicu i ružno pače). Imam ih po ormarima dosta, što bih nakupovala po dućanima, kad bi bila povoljna akcija nečeg, ili kad bi išla u ZG, ali ih joj još ne dajem, čekam da se ovih izgušta...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Goga40 prvotno napisa
    Nemamo Miffy, Baby Einstein, Petru, Pika, Čarli i Mimo, Tonka Bonka, Zvrčko i Mljac, slikovnice o maloj princezi ... Od kuda da počnem s kupovinom, a da ne bankrotiramo. Koje od tih slikovnica imaju malo teksta i predivne ilustracije (kao što to npr. ima Antuntun)?
    Miffy ti se ne isplati kupovati, jer koštaju 45 kn (u Profilu, ne znam kako drugdje), a brzo ih prođeš (mi ih uzimamo u knjižnici). Zvrčko i Mljac su meni predivni, iako su priče možda prikladnije za nešto stariju djecu, ali Andrej ih obožava, čak i ako ne razumije sve što se tamo dešava (koštaju 39 kn, ilustracije su super, i imaju 2-3 rečenice po stranici). Tonko Bonko su isto odlične slikovnice, na žalost, postoje samo 2 na hrvatskom. Mi smo ih isto posuđivali u knjižnici. Slikovnice o maloj princezi (autor Tony Ross) su isto tako negdje 30-ak kn, ne sjećam se točno.

Baby Einstein se jedno kratko vrijeme mogao kupiti u Algoritmu, ali sad su izgleda rasprodali sve što su imali, a nove nisu naručili. Ja sam ga naručivala s Amazona, ali kako Mima reče, s(kršitelj koda)ing je dosta skup, pa obično čekam da mi se skupi više toga što želim naručiti (najčešće prigodno).

Mi smo, inače, jutros opet odradili zubaricu, ovaj put s maskom, i prošlo je super. Nakon svega Andrej je izjurio iz ordinacije i neobuzdano se smijao (izrazi olakšanja). A nakon toga nam je dobro raspoloženje prisjelo u prometnoj gunguli po Trešnjevci... mislim da će promet imati bitnu ulogu u našoj odluci o vremenu polaska u "pravi" vrtić :/

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala svima na dobrodošlici.

Stela je prije 5 dana napunila dvije godine.
    Brblja bez prekida i ima prilično velik fond riječi.
    Jako je samostalna. Čak toliko da mira i ono što nemože sama pa se nekad mama mora naoružati strpljenjem.
    Inače, sada smo u fazi cendranja (glumljnje plača) za svaku sitnicu.
    To je počelo malo nakon što smo ponovno krenuli u vrtić.
    Opet strpljenje. Nadam se da će i ta faza uskoro proci.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mony, tek sam sada vidjela da piše o popodnevnoj peleni i vrtiću.
    I mi imamo s tim problem.
    Stela se preko ljeta potpuno odvikla pelena (osim noćne) i čak je tražila usred poslijepodnevnog spavanja piškiti ako je bilo potrebno.
    Prvi dan u vrtiću, nakon što smo nekoliko puta naglasili da joj ne trebaju pelene i nakon cijelog dana provedenog u gaćicama, poslije poslijepodnevnog spavanja teta Steli obuče pelenu i preko nje gaćice?!?!
    Još uvijek sam ljuta i u šoku.
    Ne moram naglašavati da je dijete iducih 7 dana non-stop ponavljalo kako joj ne treba pelena. I što se desilo?
    Svaki dan se u vrtiću popiški na spavanju. Doma to nije slučaj.
    Eto. I što čovjek da kaže?
    A naglašava se suranja roditelja i teta.
    Uf, kako sam ljuta.
    Možda je ovo malo off topic. Sorry, morala sam se izjadati.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja da upadnem ko partizan sa "lijepim" vijestima.
    upravo smo dobili nalaz stolice koji kaze "salmonela"
    da ne bih kukala, odoh traziti po netu o slamoneli

samo se pitam kako mu je prestao proljev ako je ima.... :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ufff, Njojza, nisu baš lijepe vijesti, ali ako se riješite beštije, valjda će onda biti sve ok. Hoću reći, ne morate više razbijati glavu što mu je.
    Hoćete li svi morati sad na analizu? Da ne bi ispalo da je netko u obitelji kliconoša. Ne znam kako to točno ide...

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Ufff, Njojza, nisu baš lijepe vijesti, ali ako se riješite beštije, valjda će onda biti sve ok. Hoću reći, ne morate više razbijati glavu što mu je.
    Hoćete li svi morati sad na analizu? Da ne bi ispalo da je netko u obitelji kliconoša. Ne znam kako to točno ide...
    evo sad sam prerovila i forum i internet pa onda nazvala doktoricu
    sutra idemo na infektivnu kliniku da se savjetujemo ...
    vjerovatno cemo morati i mi raditi analizu stolice

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Joj, Njojza, drž'te se
    Bit će sve ok, riješit ćete se vi toga!

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luka se osuo
    jučer je bio na igralištu s mojim roditeljima i kad se vratio dom i on i moja mama su se osuli po cijelom tijelu
    najgore su prošli stomak i leđa...
    jutros se sve to jako pogoršalo
    to su velike fleke nepravilnog oblika
    veli mama da se najvjerojatnije negdje naslonio i na nešto reagirao a onda je ručicama nju dirao po vratu i onda je i ona reagirala

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

uh, salmonela

njojza, držite se, puno pusa vam šaljemo !

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja nećakinja je imala salmonelu,
    morali su svi na analizu, i nakon svake stolice morali su dezinficirati tutu/wc.
    Brzo su je se riješili sa antibioticima, sad je sve ok

Kao što kaže tanjab, sada bar znate što je, pa možete liječiti.
    da sve brzo prođe, i da budete zdravi.

brane, nadam se da nije ništa strašno i da će se osip povući,
    i vama jedna ozdravilica

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

dat cu si orden za brzinu
    u medjuvremenu pokupila sam uputnice i zavrsila kod sefa infektivne klinike...
    rekao je da obzirom da je F prestao proljev, nema smisla davati antibiotike
    no nece nista vise da govori dok ne vidi dijete.
    sutra u pola 12 imamo termin, pa cemo znati...

i tako dok sam ja isla do infektivne klinike svratim da vidim da nije slucajno gotov nalaz magnetne rezonance. (trebao je biti u srijedu)
    i na moje iznenadjenje jeste
    i ljudi SVE JE OK :D
    i kao sto rekoh...nemam pojma sta ce biti dalje, ganajt cu neuropedijatra ali sad necu jer slavim :D

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ma super, baš mi je drago :D :D , jutros sam baš mislila na vas, dok sam bila sa bojanom u parku !

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Joj Njojza, koliko vijesti kod tebe -

:D za rezonancu, a salmonelu cete rijesiti brzo. Vec ste prevalili veci dio

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a nisam vam rekla bolji dio...heheh
    kako me je pedijatrica utjesila
    "nemojte se sekirati, ovo nije ona salmonela od koje se dobije trbusni tifus"

i jos jedan biser:
    zovem ja MMa na mob cim sam procitala nalaz MRI i razgovor ide ovako:

Ja: "mustuluk, kicma je OK"
    MM: a kad prije, pa tek si prije 5 min otisla na kliniku.
    Ja: pa kako svi znaju da ti je zena zmaj, a samo ti ne znas
    MM: a znaju li da taj zmaj ima 5 glava i 1000 jezika

e ljudi ja vristim od smijeha

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    jutros sam baš mislila na vas, dok sam bila sa bojanom u parku !
    fali mi onaj smajli sto protestira
    kad cemo se vidjeti, smrc

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Njojza kako se veselim zbog Farisa a beštije ćete se brzo riješiti.Ljubim vas

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    i tako dok sam ja isla do infektivne klinike svratim da vidim da nije slucajno gotov nalaz magnetne rezonance. (trebao je biti u srijedu)
    i na moje iznenadjenje jeste
    i ljudi SVE JE OK :D
    Ma super, super, super :D
    A riješit ćete se vi i te salmonele, pa će Faris opet biti onaj stari!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Njojza, super za MR nalaz

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

baš mi je drago da je sve u redu

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Njojza super za rezultate MR, a salmoneli iš, iš... drži te se

Stela, sretan ti rođendan sa zakašnjenjem

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Stela sretan rođendan sa zakašnjenjem

Brane sigurno je neka alergijska reakcija,šta je aktualno sad, ambrozija ili nešto drugo?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

tinkie winkie, u pulskom Getrou slikovnice nisu toliko jeftinije, barem ja nisam vidjela takve. Pogledat ću malo bolje.

tanja_b, hvala . Počet ću od knjižnice. Nadam se da Lovro neće oštetiti posuđene slikovnice. Kućne ne uništava. Pokušava odlijepiti papir zaljepljen na korice, ali ga uspjevam spriječiti.

jvk, i Lovro je nakon ljetne pauze piškio na spavanju. Tetama smo predložili da mu ne nude vrtićki čaj (doma ga ne pije) nego vodu, a tete kažu da ga odvedu na tutu ako se promeškolji u snu (ne znam da li je još uvijek tako). Inače, i njega je jedna zamjenska teta stavila spavati s pelenom. Uglavnom, više ne piški na spavanju.

Njoza, žena-zmaj, pa ti stvarno zaslužuješ orden! Salmonele ćete se riješiti, a nalaz MR je super! :D

brane, nadam se da je Luka sada već bolje. Hoćete li do ped. za svaki slučaj? Javi, ako otkrijete o čemu se konkretno radi?

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Auuu, tek sam sad skužila koliko rođkasa smo imali!

Stela, Lovro i Dora... još puno, puno, puuuno lijepih rođendana vam želim

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I Dominiku!!!

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

e ljudi hvala vam
    ja sam jos uvijek luda od srece i to toliko da sam jutro zamalo otvorila topic "marko (makka) sretan rodjendan"
    sreca da sam jos jednom povirila pa skontala da je ipak danas deseti mjesec a ne jedanaesti :hihihih:

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

U Getrou su, ono što sam ja vidila, najpovoljnije Forumove slikovnice.
    Tedi telefonira i Pipi traži mamu su oko 25 kn (one zvučne), ima nekih po 9,90 jednostavnih, tvrdih korica, namijenjenih za učenje riječi ("na selu" i u "kući")- iste te su u nekim u knjižarama skoro 30 kn.
    Ima još, samo se ne mogu sjetiti...

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Njojza

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kupujemo slikovnice gdje stignemo,u TL,u knjižarama,u šoping centrima.....do nedavno joj je omiljena bila Djed i repa te Sije baba brašno.......sad je aktualna Kobilica Roza koja peče kolače.
    Danas sam bila u vrtiću iako sumnjam da će uskoro krenuti jer je 40 djece odbijeno zbog nedostatka prostora.Za par mjeseci se otvara jedan novi pa možda tu upadnemo.Pokušat ću malo povući neke štele pa ćemo vidjeti.MM odlazi,ja ne radim ali planiram upisati dvije godine škole,otkad sam doma zaboravila sa engleski koji sam pričala savršeno a za talijanski da ne govorim(hrpa literature čeka a ja nikad nemam vremena)pa što kad počnem raditi.Ali prvi i najbitnij razlog je taj što se Dora nema s kim igrati.Tu gdje živimo nema male djece(ili su upale u vrtić),u malim gradovima nema igraonica,predstave su prava rijetkost.Pripremaju štošta novo ali kad?????????
    Ako planiram drugu trudnoću a kad se sjetim onih mučnina i povraćanja koje su trajale danima i satima bez prestanka.....tko će za to vrijeme čuvati i igrati se s Dorom.Ne pretjerujem bilo je dana kad sam povraćala od ujutro do navečer uz grozne bolove da sam mislila da ću pobaciti.

Ali danas mi srce puklo kad sam ušla u vrtić a jedna teta galami(vrišti) na djecu.IZLAZITE IZ TE KUĆICE ŠTA SAM REKLAAAAAAAAA.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Njojza, super za MR :D

Slikovnice kupimo gdje stignemo... voli sa životinjama. Morat ćemo malo u Profil. Jel ima još onih njihovih? Mi smo valjda jedini koji još nemaju pusu, a možda je ni nema više za kupit. Nije mi usput ići u grad i ne da mi se njih vući. Možda nagovorim tatu da odemo svi kad je doma

Na predstavama nismo još bili. Baš su danas imali u vrtiću i tako mi žao što Stella nejde ovaj tjedan. ne znam kad ćemo inače u kazalište. Nije mi baš za ići samoj s njih dvije. Ustvari ne znam, meni se ne da samoj nikud s njih dvije i onda kad skužim da nema druge zainatim se, velim si da mogu sama i odem kud hoću... Pa kad bude malo lošije vrijeme možda i odemo nekud.

U našem vrtiću ima isto jedna grozna teta- srećom nije naša ali pričala sam s par roditelja koji misle nešto poduzeti- nadam se da se bude nešto napravilo. Stvarno se jako ružno ponaša prema djeci i svaki dan ima neke živčane ispade

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj mina prvotno napisa

U našem vrtiću ima isto jedna grozna teta- srećom nije naša ali pričala sam s par roditelja koji misle nešto poduzeti- nadam se da se bude nešto napravilo. Stvarno se jako ružno ponaša prema djeci i svaki dan ima neke živčane ispade
    Ponekad pokupim nećaka iz vrtića i on zaista ima divnu tetu,svaki put malo porazgovaramo.Ona čak i meni ukazuje na neke probleme s njim ali to je prokletstvo žena koje rade od jutra do sutra jer sa djecom provode malo vremena.Konkretno moja sestra radi u kladionici.Od 9 ujutro do 20,a svaki vikend ispomoć i kad nije njezina smjena . Stvarno teta je za poželiti...........ali u sobi do ima jedna starija gospođa koje se čak i ja prepadnem kad je vidim.A kako galami na dječicu tj.bebice jer radi se o jesličkoj grupi.Prestrašno.Roditelji su se i bunili ali odgovor je bio da ima još malo do mirovine

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moram napisati kako me Andrej ušokirao jučer.
    Vadi slikovnicu s police, pokazuje na sićušan logotip izdavača u kutu i izjavljuje: "Tu piše naša djeca" :shock:
    Nakon što sam duboko udahnula i rekla samoj sebi da nema teorije da čita, i to da čita mala stilizirana slova, pitala sam ga tko mu je to rekao da piše.
    Odgovorio je sav sretan: "Tata".
    Tata pokazao, on zapamtio, i sad mi priređuje šokove. Dobro, ako je samo to.
    (btw, moj brat je u toj dobi izveo sličnu stvar, dakle, rade to i drugi)

Inače, čujem od tete čuvalice da se stalno prepucava s drugim dečkom u grupi, međusobno si uzimaju igračke, razbacuju ih, deru se, a vrhunac je bio da je jučer poderao knjigu (što nikad u životu nije napravio). Teta kaže da im je to jednostavno faza i da treba izdržati, a ja ne znam što da mu kažem, jer se doma ponaša kao savršeno dijete - dobre je volje, ne bjesni, brzo se smiri nakon frustracije, veseo je... i kako sad da mu pričam o nečem što se dešavalo ujutro? A zapravo ni ne znam što se točno dešava u njegovoj glavi.

E da, mina, ima onih slikovnica na sniženju u Profilu, tako da - put pod noge i uživajte!

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

aha, faze i fazice
    ja sam se jucer suzdrzala da ne ujedem tetu cuvalicu
    dosla kuci i MM sav sretan pita Farisa a sta si ono ti posatao, a on ce njemu "matican" (problematican)

ja pitam odakle to i ko mu je rekao da je postao problematican a on veli teta cuvalica
    a sta je bilo, presvlacila ga a on nikako nije dao (ne da ni meni ali se dogovorimo nekako) i ona mu je rekla "a jesi ti postao problematican".
    a on odmah poceo ponavljati....
    u svakom slucaju, ovaj put sam bila takticna pa sam jutros objasnila da se trebaju dogovoriti oko presvlacenja, uz puno strpljenja....bez ikakvih negativnih konotacija.
    tezak ovaj odgoj...i iskreno najlakse mi je odgajat F a najteze MMa i tetu cuvalicu pa nadalje moju mamu

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja se sa svima najteže dogovorim oko hrane.Nemam šta lagati,Dora ponekad pojede hrenovke i salamicu.To je počelo kad je prestala jesti mliječenu hranu pa ja u nedostatku ideje jednom u dva tjedna skuham hrenoveke ili joj dam salamu.Vrhunac nezdrave hrane.Ali zadnje vrijeme svatko si daje za pravo da joj daje nešto jesti.Od bombona,krem banana pa na dalje.U redu je to ako je ona prije toga ručala ali ljudi niti ne pitaju i na moje inzistiranje odmahuju rukom "šta će joj biti od jedne krem banane" .Jučer sam poludila kad smo sjeli ručati i ja joj servirma mahune sa mrkvom a ona sva u čudu pita "Šta je to?" kad se nisam onesvijestila.Do sad ih je normalno jela jednom tjedno.Ovo strka oko rođendana,malo više sokova,kolača,smokića i moja cura neće jesti mahune.Od danas opet uvodim diktaturu.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam nakon salmonele samo rekla "koliko god da sam bila stroga po pitanju ishrane sad cu biti duplo strozija" pa nek neko stisne da mu da nesto bez mog nadzora
    postajem terminator....

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Žena zmaj i još k tome terminator

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma dajjjj

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi i dalje bolesni ali popravlja se- veli doktorica, još dodatna tri dana antibiotika objema i trebalo bi biti OK.
    Bili smo i na vađenju krvi- obje imaju manjak željeza- Mia samo mrvicu (kriva mama jer ne daje sirup koji smo dobili), a Stelli je veeeeliki manjak, veli da bi normalno trebalo biti 12-15, a Stella ima samo 6
    Ali ostatak krvi je objema OK :D - samo ih željezo muči
    Bile su hrabrice na vađenju, Stelli su iz ruke i samo je mrvicu zaplakala- mislim da više jer je Mia plakala jer nije bio onaj pravi plač
    Mia je bila malo manje hrabrica- njoj su iz prstića i dosta je plakala, mislim da zato što smo ju probudili rano i odmah k nepoznatima

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •