Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 51 to 100 of 150

Thread: Ljetne bebe 2005. (8. dio)

kli_kli's Avatar

Novi ima novo dostignuce: prepoznaje sebe na slikama i kaze/pokaze nam to!!!
    Kako je samo sladak, cini to lupkajuci se u prsa!
    Vec neko vreme zna da kaze mama, tata, baba, deda, teta, si (rodjak sinisa)... kad ga pitamo "ko je to?" na fotkama, a sad zna i sebe!

Ponosna sam mama!

Quote Originally Posted by bucka
    moramo sad pokusavati da sto vise kleci na koljenima jer ona to inace do sad nije bas radila!!
    I mi moramo vjezbati klecanje, ali on nikak nece tak stajati. Zanima me jesu ti objasnili zakaj se to mora vjezbat.
    Meni je objasnjeno da ce mu se tak ucvrstiti muskulatura i da se mora moc ustat nasred sobe iz obicnog klececeg stava pa moramo vjezbati klecanje i iskorak. Jan mi je prohodao i sad ga jako tesko mogu prisilit da kleci.
    Moramo i mi na kontrolu (vec kasnimo preko 2 tjedna) pa cemo vidjet za to klecanje.

Da, i mene jako zanima taj klečeći stav-zbog čega?!
    Ped nikad nije takvo što kao važno napominjala?
    Ok, ona je i priča za sebe, ali dobro...mijenjamo je uskoro!
    Moja malena hoda uz jedan prstić (13 mj) i primjećujem da nikad ne zauzima klečeći stav, niti čučne da bi nešto dohvatila nego se sagiba ispravljenih koljena i moram ju paziti da ne odleti na glavu...često kad ne može nešto tako dohvatiti samo šutne cipelicom (e, to je već karakterna osobina 8) )
    Zaista ne znam kako ju nagovoriti da kleči sad kad jurca na sve strane ili da čučne da bi nešto dohvatila...tako mi bude krivo kad skužim da ti ped ne kaže kako idu motoričke razvojne vještine,u savjetovalištu, nego sve ovako slučajno pročitaš - saznaš, kopaš sam...).

Da, i mene jako zanima taj klečeći stav-zbog čega?!
    Ped nikad nije takvo što kao važno napominjala?
    Ok, ona je i priča za sebe, ali dobro...mijenjamo je uskoro!
    Moja malena hoda uz jedan prstić (13 mj) i primjećujem da nikad ne zauzima klečeći stav, niti čučne da bi nešto dohvatila nego se sagiba ispravljenih koljena i moram ju paziti da ne odleti na glavu...često kad ne može nešto tako dohvatiti samo šutne cipelicom (e, to je već karakterna osobina 8) )
    Zaista ne znam kako ju nagovoriti da kleči sad kad jurca na sve strane ili da čučne da bi nešto dohvatila...tako mi bude krivo kad skužim da ti ped ne kaže kako idu motoričke razvojne vještine,u savjetovalištu, nego sve ovako slučajno pročitaš - saznaš, kopaš sam...).

Quote Originally Posted by Mirta30
    ivonna - u kom crtiću si kupila onaj stol??????????
    Mirta vidjela sam da ih opet ima i u Kaptol Centru i Galeriji.

kli_kli's Avatar

Novi je mnogo cucao, a i sad to radi, samo sto vise nije zanimljivo, jer je veliki. A klecanja se nesto posebno ne secam, osim sto kad bi ustajao, on bi prvo kleknuo.

Ja se sad nesto plasim za njegova stopala, deluju mi krivo, mada svi tvrde da nisu. Sledece nedelje napokon idemo kod pedijatra pa cemo videti. Uz to i ja i mm smo imali i imamo problama sa ravnim stopalima, pa se dodatno plasim.

Nama su rekli da vježbamo hodanje na koljenima i znam da Lena to nije htjela ni pod razno. I onda je jednog dana samo krenula i za dva dana se digla na noge i prohodala (naravno uz držanje za ruke). I mi vježbamo čučanj a iskorak smo vježbali davno kad smo se dizali na noge. Čučanj je važan za samostalno dizanje u uspravan položaj.
    Nekako mi je logično da iskorak, klečanje i čučanj vježbamo prije hodanja pa mi sad nije jasno zašto to morate vježbati ako već hodate...

Asja jos uvijek ne hoda samostalno, tj. potreban joj je samo jedan prst, ali kad se zaboravi i pusti, bez problema napravi par koraka do prvog oslonca. Ni ona se ne spusta u cucanj, kada zeli da nesto dohvati sa poda, sagne se ispravljenih koljena, pridrzavajuci se za stol ili nesto drugo. U zadnje vrijeme oj je fazon da kada hoda, napravi par koraka, pa se sagne i dirne rukom pod, pa opet par koraka, pa opet pod i sve tako. Ona vrlo malo puzi, nikada to nije htjela raditi, uglavnom se klize na guzi, mada kad hoce da ustane, prvo se dovede u klececi polozaj i onda se digne ali naravno uz pridrzavanje uz nesto.
    Perun, mislim da su nase cure tu negdje po dostignucima, a cini mi se i po ponasanju 8)

Leki, čitam tvoj post, sjetim se još neki starih gdje smo se raspisivale o motoričkim sposobnostima i kao da opisujemo jedno te isto dijete...ma prave su one nama ...sve to dođe na svoje!

Administrator foruma daddycool's Avatar

veli doktor da je klećanje jedna od faza u kojoj se vježba ravnoteža i prebacivanje težišta lijevo desno. kaže da je to bitno kako bi nika kad samostalno prohoda to radila na ispravan način a ne bacala nogice na sve strane. potrebu za klečanjem je primjetio kod njenog ustajanja na noge jer ona se još uvijek ponekad odiže na prstiće dok stoji. također dok stoji i radi s prstićima na nogama a doktor veli da je to zbog nedovoljno razvijene ravnoteže. veli još da će ona, vježbali mi ili ne, uskoro prohodati ali da će biti puno bolje ako sada ispravimo te sitne nedostatke nego kasnije.

kli_kli's Avatar

Evo ja konacno poskenirala slike. Kao sto znate Novi nam je pokvario digitalac na putu, i to toliko da smo morali da kupimo novi...

ovde su slike!

uf što se namučih dok sam pogledala vaše slike-ali vrijedile su
    baš ste slatki, a Novi je veliki i pravi frajer :D

kli_kli's Avatar

pa kovke, zasto si se namucila? da se zalimo yahoo-u?

u svakom slucaju hvala ti!

ma nisam našla kako da gledam jednu po jednu-ne volim slide, i onda na onom previewu mi je bacao po drugačijem redu pa sam neke gledala 3x, neke samo jednom, ma ne znam više- :?

pa kad staviš na slide stišćeš tab da ih sama prebacuješ....
    super su slikice.... novi je premeden....

Slike su prekrasne. Onaj zavodljivi smiješak na plaži
    Gdje ste to bili? Priroda izgleda jako lijepo...

Cure, želim se oprostiti s vama i reći da mi je bilo jako lijepo na Ljetnim...pošto više ne želim postati na ovom forumu jer mi je admin jučer rekao da će mi postanje ovdje učiniti što neugodnijim (razlog je jedno moje mišljenje izrečeno na Dohrani prije par mjeseci)...No, bitnije je reći da mi je bilo s vama predivno. Ogromna pusa ("i ništa ne zamjerite"...što bi se reklo)

Osoblje foruma apricot's Avatar

Admin na ovom forumu je anchie76 i ovaj forum nema veze s onim na kojem ti je zabranjeno doći.
    Onaj ima veze s ovim, ali ovaj nema veze s onim.

Malo komplicirano, ali razumljivo...

kli_kli's Avatar

Bili smo u martin brodu, to je selo na granici bosne i hrvatske, ali u bosni, i odatle slike sa rekom. na moru smo bili u vodicama.
    perun, jako mi je zao.

Quote Originally Posted by apricot
    Admin na ovom forumu je anchie76 i ovaj forum nema veze s onim na kojem ti je zabranjeno doći.
    Onaj ima veze s ovim, ali ovaj nema veze s onim.

Malo komplicirano, ali razumljivo...
    Kako god, admin dille, je jučer dala do znanja da su forumi povezani ( što joj je dalo za pravo osvrnuti se na moje postanje od prije koji mjesec na Dohrani...pa se "zdogovorite") i decidirano mi je rekla da će mi boravak na forumu učiniti što neugodnijim pa moj zahtjev i dalje stoji.

To se odnosilo na Nogač, gdje je dille admin.
    Molim te da ne povezuješ osoblje ta dva foruma jer stvarno, osim sličnoga članstva (svi članovi Nogača su isključivo došli sa Rode), nemaju veze jedan s drugim.

I, molim te, nema smisla da se prepucavamo na mjestu gdje si se, kako kažeš, dobro osjećala.
    Ako želiš, možeš mi se javiti na pp ili na mail, uvijek ću rado odgovoriti na sva pitanja.

Podsjećam da sam ja moderator ovoga Podforuma i mislim da nikada niste imali problema na njemu iako ste često prekoračivali dopuštenja :mig:
    Znači, nije bilo govora o nekim prijetnjama, bananjima ili slično...

I sada, jedno retoričko pitanje za sve koji ste na ovom topicu: znate li (odnosi se, nažalost, samo na članice iz Hrvatske) na koji vam je način Roda pomogla u trudnoću, a da nema veze s Forumom?

Nažalost Rode sam "srela" samo na njihovom portalu i Forumu.
    Nije neka pomoć...

Quote Originally Posted by Mama Natasa
    Nije neka pomoć...
    Sad sam tek vidjela kako ovo može zvučati. Mislila sam, nije neka pomoć od mog odgovora. Još kava nije počela djelovati...

kli_kli's Avatar

a sta je sa "sistemskim" nivoom? mislim da je apricot bas na to mislila...
    tu ste sigurno "naleteli" na rode.

Idem si ja po još jednu kavu
    Porodiljne naknade?

Odoh se sad upucati što sam "izbacila" nehrvatske mame!!!!!!!

kli_kli, to je point!

Da nije bilo Rode, rodiljne naknade bi vjerojatno bile na onih ujednačenih 1200 kn za sve, bez obzira na visinu primanja.

bravo za rodeeeeeee!
    Apri, što bi mi bez vas
    BTW-Orka je preslatka!

kli_kli's Avatar

a novi vec zaspao!
    probudio se jutros pre 6.
    mm dolazi ili sutra ili u subotu, a ja vec lagano ludim...

novi razbija po slikovnicama i foto-albumima, ne mogu ni da prebrojim koliko slikica zna da prepozna i jos nam trazi iz pojedinih slikovnica da mu pokazujemo. iz jedne stalno trazi brod (booo), iz druge dinju (didi) itd...
    svi smo svaki dan sve vise iznenadjeni. a svakodnevno "nauci" jos po 2-3-4 pojma. majke mi ne preterujem!
    sam trazi i onda pokazuje prsticem na 2-3 slike i izmenjuje ih a mi nu govorimo sta je sta. i onda posle zna kad ga pitamo gde je.
    zezamo ga da je streber!

Mudrica mala!

Dobar dan svima..i dobro nam dosla natrag Apri...
    Jucer me ni bilo ali vidim da ste poslusale moderatoricu i niste se bas razvezale.
    Kaj da velim, Andreici oke opet suze, mislim da Meri strajka s dojenjem, pa sam jucer od sve svoje muke napravila flasicu adaptiranog, i mudrica mala ju nije htjela nasrecu ni okusit...Jutros je normalno podojila. Danas zovem SOS ako se ponovi.
    Osim toga, MM se sutra vraca i vec mi je pun kufer, jedva cekam da dodje, da ga vidim ali bome i da se malo odmorim.

Ivonna
    Jučer smo bili u Brežicama i našli abs čarapice u DM-u.
    Danas idemo kod pedijatra na pregled pa brišem. Tipkamo se sutra.

Uf..već četri dana vodim Emmu u jaslice pa ostanem sat vremena da se jos malo privikne. Moram reći da mi se prvih dana srce raspalo. Došlo mi da plačem. Same, male patkice lunjaju prostorijom dvi tete drže dvoje koji najviše plaču. Oni koji ne plaču ne rade to iz razloga što nisu tužni nego što su mali pa nisu svjesni. Dogodilo se u jednom momentu da su skoro svi počeli plakati pa sam oko sebe okupio 4 patkice s kojima sam se igrao da prestanu plakat. Došlo mi je da zaplačem i sam.
    Ne znam možda se samo trebam naviknuti ali meni je to tako tužno.

Gizmo drzi se! Emmi

Mama Natasa -prosli kroz moje selo, mogli ste i na kavu svratit

kli - Novi je super, naj mi je ona slikica poslje kupanja zamotan u rucniku
    a ni one palme nisu lose (a di je to?)

Perun vrati se!!!

Mirta30's Avatar

vidim bilo je veselo dok me nije bilo

Gizmo - mogu misliti kako ti je bilo, ljubi Emmu

ja sam u komi, ulica je još raskopana, danas su svima priključili plin osim našoj zgradi, a nama nisu jer instalacije u kući nisu dobre, negdje u podrumu pušta pa sada treba voditi nove cijevi. Koma. Sutra nam dolaze neki izvođači dati ponude.... uglavnom još 7-10 dana ništa od plina - postaje mi nemoguće,
    kuhati, zapravo cijeli dan provedem kraj jednog ringa dok skuham za Vida i za nas.

Dođete li na rasprodaju, mm i ja dolazimo (jedino ako nam kojim slučajem radovi počnu u subotu, mada nema šanse)

ja dodem ,ali sad vidim na katu, pa sam ostala zbunjena-kojem katu :?
    Najvjerojatnije ujutro da vas sve poškicam i pozdravim

Veronik drugi put se javimo na putu do Slovenije. Prošli smo i kraj Ivonne ali smo žurili da se što prije vratimo doma (čitaj da ne zaspimo u autu).

Jučer smo bili na pregledu, 9750 g i 78 cm. Dobili smo pikicu i čekamo reakciju za 2 tjedna. Naučili smo silaziti sami sa kreveta.
    Mašemo i vičemo pa-pa, vičemo ne kad nećemo jesti, ljubimo i grlimo mamu ujutro kad ide na posao
    MM sutra radi pa smo nas dvije solo. Rado bi došle na neku kavicu sutra ali bi i duže htjeli spavati. E još kad bi rasprodaja bila u Zaprešiću 8).

MN, cijepili ste ga s MoPaRu ili Priorix cjepivom? Jeste 'morali' ili 'dobrovoljno'? Ja nekako odgađam posjetu pedici da nas ne bi 'natjerala' na cijepljenje, a ne bih htjela do 15 mjeseca :/
    Jučer sam na netu pročitala o jasličaru koji ima hepatitis b u jednim jaslicama u zagrebu i roditelji su se dogovorili da će cijepiti svu djecu te tako nisu napravili famu kao što je to bilo s malom Elom i HIVom. I onda mm pokaže članak dolje i kaže da je takvo nešto bilo i na Pešći (naravn, da mi tamo živimo) i da su roditelji zahtijevali saznati ime djeteta, ali po zakonu to se ne smije odavati, tako da jadno dijete ipak nisu uspjeli izbacit iz vrtića i stigmatizirati ga
    I na kraju, pisalo se o cjepivu 6 u 1 koji sadrži i cjepivo protiv hep. B, a inače se sad cijepljenje održava tek u 6.om razredu i preporuka nekih doktora je da se to dobiva do 1 godinu dana

Ma opet ja tuka, uhvatili me na prepad.
    Pripremaju cijepivo i ja pitam kad je to famozno cijepljenje sa Priorix-om a pedica veli: Sad. Rekla je da Priorix-a trenutno nema i da ga neće biti do iza Nove godine a oni su dobili "naredbu" da moraju cijepiti. Do sada nisu imali nikoga tko bi imao loše reakcije na cijepivo - nadam se da nećemo ni mi. Inače je pedica stvarno ženska na mjestu i imam povjerenja u nju.
    Do sada Lena nije reagirala ni na jedno cijepivo (a ni jedno nismo plaćali posebno).
    Frendovi su isto malog cijepili sa ovim običnim MoPa Ru-om i sve je prošlo ok. Pa ti budi pametan...
    I dogovorili smo se za cijepljenje protiv krpelja slijedeće godine u veljači tako da do proljeća stekne imunitet (2 cijepljenja).

I još jedna stvar me razveselila kad sam jučer došla u ambulantu. Poljepili su po zidovima tekstove o dojenju i dobrobitima dojenja :D
    Još bi trebalo malo više tekstova o hodalicama.... Možda je zaljepim nešto, valjda se ne bi ljutili...

i mi smo dobili MoPaRu jer nije bilo Priorixa i hvala bogu sve je proslo ok, iako sam bila sva isprepadana. Meri necu cijepiti uopce ako ne bude Priorixa...
    Kakvo je ovo cijepljenje sa 18 mj?
    Ja sljedeci tjedan cijepim Meri 5u1 i fakat vise ne mogu pratit koje cjepivo je kada i za koga
    A. se jutros probudila u pola 6...U pol 10 sam vec mislila da cu past s nogu, ali eto sad spavaju obje, a ja umjesto da legnem visim na netu,
    Mislim da me sutra nema na rasprodaji, malo cu gustat s MMom.
    E, da, Mirta, narucili smo se kod dr. Grcic sljedeci tjedan (homeopatica) i rekla je da moze sredit Andreine oke :D

Mirta30's Avatar

baš sam si mislila u kojoj ste fai s okicama

mi smo s pedicom pričali u vezi cjepiva i čekamo Prioix (pedica je ziheraš ko' i ja)
    ali smo scjepili i protiv Hepatitisa B,
    pričala sam s jednom kliničkom pedijatricom iz vinogradske, mojom strinom pedijatricom u mirovini.... i odlučili smo da ćemo ipak cjepiti protiv Hep. B, djeca su najviše izložena Hep. dok su predškolske dobi jer su im higinenske navike na minimumu.
    Pokrenuo se postupak da se i kod nas uvede 6u1, ali tek za koju godinu.

kli_kli's Avatar

od nas je obavezna vakcina protiv hepB.

Veronik, verovatno si videla slike iz albuma DR, to je MM bio u dominikanskoj republici.

Mi isto izbegavamo odlazak kod pedijatra da bismo izbegli i MMR a kod nas se Priorix dobija svakako jer nemamo domacu vakcinu.

Ivonna, tako mi je drago za okice!

Mirta, kako i gdje ste cijepili protiv hep. i koliko se plaća i kada ste ga cijepili-sori na pitanjima, ali ako je kojim slučajem naš vrtić taj, ne bi željela riskirati

Ivonna- super za Andreicu!
    Mama Natasa - drugi put obavezno k nama na igranje (a mamu i tatu vodimo na strukle)
    cijepljenje jos nismo obavili- za tjedan, dva
    krpelji - i ja razmisljem da ga cijepim jer je vec ovo ljeto pokupio dva
    sutrasnja rasprodaja - ne dolazim jer idem u shoping u Maribor

Sad kad si spomenula štrukle - kupila si me. Čula sam da u vašoj blizini ima neka dobra klet sa domaćom klopom (objasnili mi: kod mesnice Okeco ideš u breg).
    Lijepo šopingiraj sutra i želimo iscrpan izvještaj u ponedjeljak! :D

Mirta30's Avatar

kovke - kod naše pedice smo se cijepili - ide u 3 puta (svaki 200 kn)

veronik-protiv krpelji se preporuča cijepljenje ako živite u rizičnoj zoni - zovi epidemiološku službu pa će ti oni reći da li spadaš, ali po tvojoj priči reklo bi se da da

gdje su buckići, danima ih nema

Quote Originally Posted by Mama Natasa
    Sad kad si spomenula štrukle - kupila si me. Čula sam da u vašoj blizini ima neka dobra klet sa domaćom klopom (objasnili mi: kod mesnice Okeco ideš u breg).
    Lijepo šopingiraj sutra i želimo iscrpan izvještaj u ponedjeljak! :D
    i gore si za minutu, tocno
    a i mlada gazdarica je moja vjencana kuma

mirta - ne spadamo, zvala ja odmah sve i svasta, a pokupio ih je kod bake i dede dok je spavao ispod drveta

bucka's Avatar

evooooooo nas!! :D
    nekako nam guzvovito ovih dana!!!
    ja jucer osla u 7 i45 od kuuce,a dosla u 19 i 30!!!!
    i onda u 21i 30 pocela kuhat rucak za danas!!
    sutra se vidimo na rasprodaji ko dodje!!!
    gizmo,bas mi je bilo tuzno za citat o vasim dozivljajima u vrticu!!
    bit ce to sve ok!!samo da prodje malo vremena!!
    ivonna,uzivaj sa TM-om i pazite kaj radite!!!
    veronik,pusa tvojim deckima!!

bucka's Avatar

"Evo za Bucku sam dodala slike MZM
    http://public.fotki.com/NatasaS/vjencanje/"
    kaze MN!!!!
    MN TZM je FAKAT ZGODAN!!!!!! :shock:
    ali slazem se sa ivonnom da je u zivo jos zgodniji!!!!!(pase mu bracni zivot)!!!

kovkeeeee

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast