Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Gdje s klincima preko vikenda?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Gdje s klincima preko vikenda?

Mi smo ispucali u zadnje vrijeme sve što nam je palo na pamet. Gornji Grad s uspinjačom, Veliki Tabor (dvorci, princeze, konji, kočije), Špancir fest, Maksimir, Jarun, Medvedgrad...
    Gdje dalje u Zagrebu i okolici s dvije klinke od 1 i 3 godine?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Onaj vikend za deset dana, možeš s nama u Gorski kotar.
    Sad ću staviti topik na "Kamo s ovim"?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Baš sam htjela predložiti Gorski Kotar iako pitaš za Zagreb....pa nije GK tako daleko....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bas htjedoh reci kod Apricot u goste

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sljeme - osobito ako imaš neku vrstu nosilice - onu za na leđa ili maramu - za ovu mlađu. Mi smo se spremali, mislim da bi sad trebalo biti kupina i malina gore između Puntjarke i Hunjke.
    Je li netko bio, jesu li već prošle?
    Ovaj vikend ćemo bolovati od cijepljenja.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Gorski kotar je za mene preširok pojam. Gdje je zanimljivo, a usto baby friendly?

Naime, kad smo išli do Velikog Tabora, ručali smo u restoranu Grešna Gorica (neposredno ispod dvorca) i baš je bilo dobro za klinke. Imaju razne životinje (istina u kavezima i ogradama), stolovi su ispod voćaka, a okolo su napravili penjalice i slične spravice za dječju zabavu (sve improvizirano, prirodno, domaća radinost, drugačije!). Bilo je dosta obitelji s djecom i klinci su si našli društvo za rasturanje ... sve u svemu uživale su. Sam dvorac i nije toliko zanimljiv za njih iznutra osim nekakvih kočija itd., ali smo mi proveli vrijeme probajući naći odgovor na pitanje gdje su otišle princeze koje su tu živjele. Napokon, našli smo ga: "U bajku!". "A kad će se vratiti?", sljedilo je dalje rešetanje. "Kad pročitamo bajku.", jedva sam se snalazila, itd.

Za razliku od toga, u Bežancu mislim da ne bi bili oduševljeni da smo išli razgledavati unutra s naša dva derišta. Otišli smo do štala, ali su konji bili toliko oduševljeni našim posjetom da su krenuli do nas i njuškali cijelo vrijeme dok smo mi pametni roditelji, skrivajući svoju neugodu(=strah) od djece, probali najkraćim putem stići do ograde(=pobjeći).

Raspisala sam se, ali stvarno je bilo super!
    Ima li netko slično iskustvo?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dakle, Gorski Kotar je dosta baby friendly....
    Fužine mala mala farma 'Kod dobričine' - jahanje konja, preslatki i preumiljati pasići, divlje patke, koza, mace....mogućnost roštiljanja...po mom mišljenju premalo za veću grupu ljudi...preblizu glavne ceste da bi se čovjek opustio i ne gledao da li će klinci istrčati na cestu...
    Fužine - centar - vožnja kočijom po obali jezere....super za klince, moj Niko je uživao...
    Lokve - park Golubinjak...nisam bila ali svi kažu da je super...velika livada, mogućnost roštiljanja....puno vrtićkih grupa iz Rijeke ide tamo...definitivno baby friendly!!
    Lokve - mini farma Lazac - 'velika' farma sa psima (velikim i malim), divlje patke, divlje svinje, zečići, koze (slobodno šeću), konji (slobodno šeću na livadi), koke, pilići, mace....imaju i male odvojene kućice sa roštiljem, ražnjem i pekom ...a za malene veeeelika livada sa starim aviončićima, autima, motorima.....jedina mana što su stvari od starih limova i starih dijelova pa smo naišli i na neke malo oštrije dijelove...prednost je što auti jako rijetko prolaze tj. mislim da prolaze samo oni koji idu na farmu....prava mala seoska farmica, opija miris konjske balege, sve staro i trošno...za klince super....iz Rijeke jako često vode vrtićke skupine....
    Malo sam se raspisala....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Nani prvotno napisa
    .
    Lokve - park Golubinjak...nisam bila ali svi kažu da je super...velika livada, mogućnost roštiljanja....puno vrtićkih grupa iz Rijeke ide tamo...definitivno baby friendly!!
    Mi smo bili tamo.
    Veeeeelika, ogromna livada, asfaltirana stazica oko livade pa moze i bicikl ili romobil. Ispred sume ima dijelova sa stolovima, pa se ekipa moze kulturno smjestiti.
    Ne sjecam se nekih sadrzaja, iako smo mi bili "van sezone".

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podizem ovo - uletilo nam je da moramo u Cavle, pa bi htjeli spojiti ugodno s korisnim: jedan dan na sanjkama.

Ako netko zna neko mjesto u blizini Cavala gdje se moze sanjkati (i iznajmiti sanjke), bila bih zahvalna!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

vidim da ima redovnih posjetitelja farme Lazac, no od prije dvije godine. zna li netko je li mjesto još uvijek dostupno, nešto je bilo u novinama da imaju problema... na telefon se nitko ne javlja. mi bi sutra tamo, pa ako netko zna, da ne poljubimo vrata?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

preporučejem da skoknete do kutereva (s autoceste prema splitu izlaz za otočac, dalje pratiti putokaze, od zagreba sat i 40 min.) , tamo je utočište za medvjede.
    trenutno su tamo zbrinuta 4 medvjeda, u jako velikim kavezima, može ih se vidjeti kako se kupaju, hrane, igraju...

a kad ste već tamo, valja se voziti još 15-ak km prema velebitu i eto vas u selu koje se zove krasno, a gdje ce mozete najesti fine janjetine, a djeci pokazati stada ovaca, koze, krave, traktore...

krasno je predivno, mi smo tamo svakog vikenda.
    koga zanima, mogu i o detaljima.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako se ide prema Kuterevu, jako je lijepo i na Vrilima Gacke - renovirali su mlinarevu kucu, dosta je zanimljivo, priroda prekrasna, a ako produzite par kilometara odite u ribnjak i kupite svjezu pastrvu za 40 Kn/kg.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

e bravo! za to sam čula, ali nisam bila. možeš li molim te objasniti kako do tamo?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj juju prvotno napisa
    e bravo! za to sam čula, ali nisam bila. možeš li molim te objasniti kako do tamo?
    Mi smo dosli iz smjera Istre, ali evo otprilike kako se dodje iz smjera Zute Lokve:
    - trebas izaci s autoputa kod Otocca, onda nastaviti prema Lickom Lescu, i onda samo pratis znakove za Vrila Gacke i Ribnjak Gacka (smedje oznaceni). Nekih 15 km od Otocca.

Sto se tice preporuke za eventualni obrok, mi smo se jako razocarali u restoranima, stogod si trazio na meniju nisu imali (a ponuda je bas bila zanimljiva) pa smo na kraju jeli u Senjskoj Drazi.

Od Otocca nije daleko ni do Kutereva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •