JBT prvotno napisa
Zdenka2 prvotno napisa
Još bih samo primijetila da me jako čudi što, kad god se pojavi neka tema vezana uz vjeru, posebno uz kršćanstvo, iz mnogih poruka izbija netolerancija, pa čak i mržnja, što se po pravilima ne bi trebalo tolerirati na ovom forumu. U protivnom stječem dojam da je tolerancija rezervirana samo za neke svjetonazore.
Pa zar crkva nije ta koja je netolerantna - umjetna oplodnja, kontracepcija, a o homoseksualcima i seksu da ne govorimo.
Da se malo bolje informiraš, znal bi da to nije 'netolerantnost', nego striktno držanje Crkvenih propisa.
JBT prvotno napisa
Zašto nema seksualnog odgoja u školama? Zato jer crkva želi da se djecu uči kako je homoseksualnost nenormalna.
To je učenje Crkve, nitko te ne tjera da budeš vjernik.
JBT prvotno napisa
Zašto pop na vjeronauku uči djecu da su sve ostale vjere i crkve sektaši?
Jesi li siguran da ih uči da su baš SVE ostale vjere i crkve sektaši? Postoje točno određenea pravilo po kojima se određuje je li neka vjerska organizacija 'crkva', ' sekta' ili nekaj treće.
JBT prvotno napisa
Btw. sve sakramente sam u crkvi radio prema propisima. A i imao sam sreće da mi je jedan roditelj veliki vjernik, a drugi nije vjernik (i još je bio član partije) pa sam vidio dobre i loše strane jednog i drugog.
Ono što mene najviše muči zašto crkve ne dopušta govoriti o njenim slabostima i greškama, a istovremeno si uzima za pravo mješati se u privatan život pojedinaca.
Ne postoje propisi za primanje sakramenata, postoji samo slobodna volja vjernika-pojedinca da pristupi nekom sakramentu i minimalni uvjeti koje dotični za to treba ispuniti.
A Crkva svojim vjernicima dopušta da govore o njenim slabostima i propustima, samo kaj vjernici znaju gdje, kad i kome mogu o tome govoriti. Čisto sumnjam da ijedna organizacija na sviojetu nekom izvana dopušta da ju kritizira sam tak.