Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 111 od 111

Tema: Vjerski odgoj u vrtiću?!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj LeaB prvotno napisa
    Citiraj Dijana prvotno napisa
    Uz ovakav otpor prema vjeronauku u školama (i vrtićima) vjerujem da će se u dogledno vrijeme vjeronauk definitivno vratiti u crkvu.
    Meni je osobno žao kad čitam kolika netrpeljivost prema crkvi isijava iz većine postova.
    Meni je općenito žao što se vjera ne poistovjećuje sa crkvom i svećenicima, politikom koju vode, predrasudama a ne sa naukom koji se nalazi u Bibliji i uz malo otvorenosti u srcima svakog od nas.
    Je li ti možda viška ovo "ne"?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Citiraj Juroslav prvotno napisa
    Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    U Hrvatskoj je to, Ancice, komplicirano zato kaj se to 50 godina nije smjelo ...
    Zato je sad došlo do druge krajnosti i hiperprodukcije "vjernika". Vjeruješ li ti, iskreno, da su 80 % Hrvata vjernici i da žive u skladu s onim što im vjera propovijeda? Da je tako, naša bi zemlja bila divno mjesto za život. Letimiča pogled na dnevni tisak i ljude koji me okružuju govori mi, na moju veliku žalost, drugačije.
    Luna, ja vjerujem da je Hrvata-vjernika (katolika) oko 20%, dakle nekaj malo više od onog koliko ih vjeru prakticira.
    Ostatak do 80% su 'folklorni' vjernici (Božić, Uskrs, bor, šunka, krštenja, vjenčanja, sprovodi...)
    Juroslav, ti si jedan vrlo razuman crkveni čovjek!
    Na žalost, spadam u crkvene crne ofce

OT dobar ti je avatar (i svima ostalima koji ga furaju).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Na žalost, spadam u crkvene crne ofce

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa

Je li ti možda viška ovo "ne"?
    I previše. Sorry.
    Sad tek vidim kako s tim ništa nema smisla.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

E, sad, kako je to kod nas u vrticu...
    Jucer je bio roditeljski sastanak i ja sam sasvim slucajno, onako usput saznala da postoji vjeronauk. Pitam ja: Pa, je li vec poceo sa radom? Kaze teta: Je!
    Pitam ja:Je li bila i moja Fiona? Kaze teta: Je, ja sam je odvela!
    Ja u šoku zijevam u nevjerici :shock: , a teta ode i iz ladice izvuce neispunjenu anketu o tome sa mojim imenom i prezimenom na vrhu.
    Ja zaokruzim NE, ne zelim da mi dijete ide na vjeronauk i vratim joj.
    Tete razvezu pricu kako su to samo pricice iz biblije i da to nije pravi vjeronauk.
    Ja naglasavam pred svima da sam zaokruzila NE, no ako moje dijete bude inzistiralo, da ju puste da ide i ona (odlaze u drugu prostoriju).
    Navecer sam pricala s Fionom o tome i rekla je da zeli ici, jer medju onima koji ostanu ima jedam mali koji joj stalno baca stvari, pa ne zeli biti sa njim.
    Sto se tice pricica iz biblije, Fiona kaze da je teta zapalila svijecu i da su molili.
    Sta kazete na to?

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaviri u dječju Bibliju pa odluči želiš li da Fiona sluša te pričice u toj dobi.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mozda, vise od samog programa izbezumio me je stav tete kojoj nije palo na pamet pitati/upozoriti roditelje, jer je to sve kao O.K.
    'Steta' je vec ucinjena, jer Fiona zeli ici.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj deedee prvotno napisa
    Mozda, vise od samog programa izbezumio me je stav tete kojoj nije palo na pamet pitati/upozoriti roditelje, jer je to sve kao O.K.
    Ja imam doma bibliju za klince i ona samo opisuje živote ljudi bez kažnjavanja i pakla. Zanima me zašto je "šteta" već učinjena?

Pa ako ne vjerujemo u postojanje Boga bar će dijeca naučiti nešto o kršćanstvu.

Napomena: Nemojte mi sad pričati o crkvi. Zanima me što je toloko loše u Bibliji da dijeca ne bi to trebala znati?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj deedee prvotno napisa
    Ako sam dobro shvatila, Fiona želi ići jer ne želi ostati kraj agresivnog dečka. Kakve to veze ima sa svijećom i pričicama?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zdenka 2 i LeaB su iznijele moj stav o temi. Potpisujem svaku riječ.

Pitam se samo zašto prilikom ovakvih rasprava opetovano odlazimo u nemoguće krajnosti, što vrlo vjerojatno ima veze s tim što nas jako malo živi vjeru.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kao roditelj mislim da je moje pravo odluciti kada cu i na koji nacin pricati djetetu o vjeri, koja je na kraju krajeva osobna stvar.
    Mislim da to nikakva institucija nema pravo uciniti bez mog znanja.
    To je ta 'steta', jer se institucija uplela bez mog znanja.
    Nema tu nista lose, svi kazu... O.K. nema! Nebu joj noga otpala ako cuje pricu o Noi.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •