Je li ti možda viška ovo "ne"?LeaB prvotno napisa
Na žalost, spadam u crkvene crne ofceLuna Rocco prvotno napisa
![]()
OT dobar ti je avatar (i svima ostalima koji ga furaju).
I previše. Sorry.Dijana prvotno napisa
Sad tek vidim kako s tim ništa nema smisla.
![]()
E, sad, kako je to kod nas u vrticu...
Jucer je bio roditeljski sastanak i ja sam sasvim slucajno, onako usput saznala da postoji vjeronauk. Pitam ja: Pa, je li vec poceo sa radom? Kaze teta: Je!
Pitam ja:Je li bila i moja Fiona? Kaze teta: Je, ja sam je odvela!
Ja u šoku zijevam u nevjerici :shock: , a teta ode i iz ladice izvuce neispunjenu anketu o tome sa mojim imenom i prezimenom na vrhu.
Ja zaokruzim NE, ne zelim da mi dijete ide na vjeronauk i vratim joj.
Tete razvezu pricu kako su to samo pricice iz biblije i da to nije pravi vjeronauk.
Ja naglasavam pred svima da sam zaokruzila NE, no ako moje dijete bude inzistiralo, da ju puste da ide i ona (odlaze u drugu prostoriju).
Navecer sam pricala s Fionom o tome i rekla je da zeli ici, jer medju onima koji ostanu ima jedam mali koji joj stalno baca stvari, pa ne zeli biti sa njim.
Sto se tice pricica iz biblije, Fiona kaze da je teta zapalila svijecu i da su molili.
Sta kazete na to?
Zaviri u dječju Bibliju pa odluči želiš li da Fiona sluša te pričice u toj dobi.
Mozda, vise od samog programa izbezumio me je stav tete kojoj nije palo na pamet pitati/upozoriti roditelje, jer je to sve kao O.K.
'Steta' je vec ucinjena, jer Fiona zeli ici.
Ja imam doma bibliju za klince i ona samo opisuje živote ljudi bez kažnjavanja i pakla. Zanima me zašto je "šteta" već učinjena?deedee prvotno napisa
Pa ako ne vjerujemo u postojanje Boga bar će dijeca naučiti nešto o kršćanstvu.
Napomena: Nemojte mi sad pričati o crkvi. Zanima me što je toloko loše u Bibliji da dijeca ne bi to trebala znati?
Ako sam dobro shvatila, Fiona želi ići jer ne želi ostati kraj agresivnog dečka. Kakve to veze ima sa svijećom i pričicama?deedee prvotno napisa
Zdenka 2 i LeaB su iznijele moj stav o temi. Potpisujem svaku riječ.
Pitam se samo zašto prilikom ovakvih rasprava opetovano odlazimo u nemoguće krajnosti, što vrlo vjerojatno ima veze s tim što nas jako malo živi vjeru.
Kao roditelj mislim da je moje pravo odluciti kada cu i na koji nacin pricati djetetu o vjeri, koja je na kraju krajeva osobna stvar.
Mislim da to nikakva institucija nema pravo uciniti bez mog znanja.
To je ta 'steta', jer se institucija uplela bez mog znanja.
Nema tu nista lose, svi kazu... O.K. nema! Nebu joj noga otpala ako cuje pricu o Noi.