nemoj njih ni gledati 8)
i tak i tak, kaj uopće radimo tu, krivi podforum![]()
Mudro zborišLutonjica prvotno napisa
![]()
lutonjica, umrla sam od smijeha.![]()
pa nemoj biti u bedu, zara ti je prava konceptualna slikarica.![]()
a ima i nesto od vaniste, mislim to sa crtama.
ja bih se sa Svenovim "crtačkim dostignućima" bedirala i na pdf-u od 0-1![]()
aj sad mi je lakše jer je on mali genijalac![]()
Meni se kod njega čini da neće crtati jer ne zna nacrtati lijepo. Kako da ga uvjerim da je sve što nacrta lijepo i da će biti sve ljepše što više crta?
Jer čini mi se da kod njega nije problem fina motorika već baš to što ne može nacrtati onako kako on misli da bi to trebalo izgledati.
a evo napokon si ti mene kako kažeš zbediralaLutonjica prvotno napisa
L. crta ljude, ali totalno nema živaca i ne zanimaju je zadaci iz vježbenice![]()
Karlo i Bruno znaju crtati krugove, a kad im ispadne nekako jajolik viču "vidi riba".
Inače, mene stalno traže da im do beskonačnosti crtam vlakove s beskonačno puno vagona.
ovako i marko,bdina prvotno napisa
a danas je crtao po papiru na tepihu i olovka mu je propadala kroz papir, što je on zadovoljno prokomentirao. "vidi, marko crta rupe!"
Joj, i ja sam jedno vrijeme samo vlakove crtala![]()
Moj Luka je s dvi ipo prvi put nacrtao ljudsku glavu..rano je poceo drzati olovku kako treba i od tada sve sto mu pokazemo on proba kopirati..i a moram reci da mu ide od ruke..s tri ipo godine zna vec puno slova pisati..zna svoje ime ,bracino ime,tata,mama i tako..uziva u bojanju,pisanju a posebno u rijesavanju nekih zadataka..to bi mogao cijeli dan radit (posebno ako smo MM ili ja s njim)..stvar koja meni malo smeta i brine me da njega igracke uopce ne zanimaju..sa svime se malo zaigra..npr. slozi tracnice i onda me pita "sta cu sad?" i onda mu ja uvik moram smisljat aktivnosti...s mladim sinom vec sada v
Znači, ima nas još pasioniranih ljubitelja vlakovabdina prvotno napisa
![]()
ima nas još...tanjab prvotno napisa
s tim da Janko crta vlakove sam. i kamione, aute, tika-take. no sve se svodi na to da je naučio nacrtati krug prije koji mjesec, dva pa za vlak naniže nekoliko tih krugova (istina neprecizno ali prepoznatljivo), a za naprimjer kamion nacrta veliki krug i okolo par manjih, kao kotači. i počeo se stvarno truditi bojati unutar okvira u bojankama, lijepo drži olovku... to je valjda na tatu, prije se skuži Jankov vlak iz slike nego moj...
a da, tika taka je krug i onda unutar njega natočka puno točkica kao
brojevi, i još našara neku čvrčku kao kazaljke...
to je to od crteža, ali to su nam i glavne fascinacije: kad naraste veliki "bude vozio vjak i popjavio tike na cukvicama"
Trebala sam se prije javiti na ovaj topic.
Moje dijete je večeras počelo crtati :D
I sada se neda na spavanje jer iscrtava već peti list papira.
Nacrtao je mene, sebe, tatu, sada crta mene s veeelikim trbuhom i bebom unutra![]()
toliko sam sretna da vam ne mogu opisati. A kako samo ličimo na ljude...![]()
Sada sam preumorna ali sutra vam obavezno stavim fotke crteža da se malo hvalim 8)
![]()
da, tak je i zara nacrtala onu ribu na kiši one večeri kad sam se ja tu žalila...
inače, opet je crtala ribe: malu ribicu, mamu i tatu. i ja ju pitam ima li ta ribica bracu ili seku, a ona kaže : "da da ima, ali još nije izašla!" i nacrta malu ribicu u buši mame ribe![]()
evo da vam se i ja malo pohvalim. Ne znam iskreno sto je normalno za dve i pol godine ali meni se cini da je prilicno dobar...cak pise slova (A,E,L,T,O,I i S). Inace obozava aute i zna sve marke i cak neke modele pa su mu oni najdrazi motiv. Ford Ka mu je za sad jedan od najdrazih
Dugo je bio nezainteresiran i onda je samo odjednom poceo... tako je bilo i sa govorom... dugo je samo slusao (i nije imao sto za prigovoriti) a onda je odjednom progovorio i sad prica sasvim normalno.
ovo su Svenovi crtezi:
http://koky.250free.com/Svenovi%20auti.jpg
ne radi linkkoky prvotno napisa
kak ne radi... ;( ja kliknem i meni radi... hmmm idem malo produmat zasto nebi drugima radio
mozda ovaj link?
http://i102.photobucket.com/albums/m...venoviauti.jpg
prekrasnokoky prvotno napisa
![]()
Ovi crtezi su nastali u dobi od 22 do 24 mjeseca.Ako crta nacrta ovako nesto i ide dalje, uglavnom jedan do dva crteza dnevno. ali iskljucivo na ovoj ploci, olovka ili bojice ne dolaze u obzir osim za saranje.
http://amarig2.tripod.com/crtezi1/
Mejra je vec dugo znala kako nacrtati krug. Jedan dan (nesto prije treceg rodjendana) dok smo sarale ona je nacrtala oci, nos, usta i veli mi 'glava'. Ja naravno poludila od srece (cak sam i crtez sacuvala). Sada vec crta glavu-tijelo i detalje kao kosa, usi. Neki dan kod svekija nadjem crtez, 5-6 krugica na stapicima. Pitam ju sta je veli 'cvijece'![]()
Mamina 'potica....
kako je ovo dirljivo,mišica mala,malo je cmokni za mene molim teLutonjica prvotno napisa
![]()
možda joj ne paše crtež!!! to nije jedini medij. probajte u glini. kada shvati glinu to sve će moći primijeniti u crtežu
svakako molim vas pročitajte ovo, posebno ovu prvu
Literatura za ispit:
• Belamarić, Dobrila: Dijete i oblik. Školska knjiga, Zagreb 1986.
• Grgurić, N. Jakubin, M: Vizualno likovni odgoj i obrazovanje. Eduka, Zagreb 1996.
• Karlavaris, Bogomil: Metodika likovnog odgoja I. Hofbauer, Rijeka 1991.
• Peić, Matko: Pristup likovnom djelu. Školska knjiga, Zagreb (više izdanja)