Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Kako bi reagirale na IZREZANU majcu?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Kako bi reagirale na IZREZANU majcu?

E ja sam kao "over - protective" mama,
    ali bas me zanima....
    jucer mi je dosao doma dobro "pregrizenog" jezika (u igri - nisu ga namjerno), hajde dobro smo - dogadja se,
    majca mu je bila sva izrezana sa ŠKARAMA, kaze curica pokraj njega
    mu je to napravila...
    Jezik je dobro, skare uopce nisu trebale biti u razredu, dobro smo prosli.

Razumijem da ih je 30 i da su zbunjeni , umorni , da im je sve novo i nepoznato, uciteljica kaze da su dosta zivi,
    Marin kaze da se stalno netko "tuce", znam da ih "ne mozemo zastititi"
    i da se moraju sami nauciti braniti ali se pitam po tko zna koji put sto se moze napraviti i kako ih "pripremiti " na "džunglu"....

Uciteljice mi se stvarno cine OK, trude se i brizne su...

sorry malo sam nepovezana i uzrujana ali eto...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock:
    podji u skolu i inzistiraj da se nadoknadi steta.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Majca me toliko ne brine ,ali ne kuzim kako nekome padne na pamet
    rezati okolo, pa moze se neko povrijediti...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa bas zato da se ne bi ponovilo i da sve to skupa dobije na ozbiljnosti, ja bih trazila da se to raspravi eventualno i na roditeljskom ako uciteljica misli da treba i da se steta nadoknadi.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i ja mislim da ne smiješ preko ovoga olako prijeći. takve se situacije ne smiju ponoviti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, da
    kod učiteljice - odmah danas

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

:shock: . Ne mogu vjerovati!
    Nije stvar u jednoj majci, ali tak može svaki dan doći doma sa izrezanom majicom. A najgore me je kaj uope netko ima nekome rezati majicu bilo čime, šta će im škare?
    Znma da s ene mogu sve situaciej kod toliko dijece kontrolirati ali rezanje škarama je stvarno malo previše.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gle,
    mi smo jučer imali roditeljski i ono što mi se svidjelo je da je naša škola "mjesto nulte tolerancije na nasilje". Dosta rade na tome. Učiteljica je rekla da primjećuje da su neka djeca naviknuta vraćati udarce čim ih netko takne, bilo da mu netko nenamjerno stane na nogu, bilo da ga udari. I da to ona neće tolerirati, da će ih uvijek iznova učiti da u školi nema tučnjave (niti bilo kakvog oblika zlostavljanja, niti riječima) nego da stvar pokušaju riješiti dogovorom, a ako ne ide obratiti se njoj i onda će ona s njima probati naći rješenje. Jedino ako bi dijete konstantno imalo pritužbe na neko drugo dijete da joj kažemo, ona će istražiti i naći će rješenje.
    Ovo sa majicom nemoj prešutjeti, ne zbog materijalne štete nego zbog toga jer je to zaista neprimjereno ponašanje bez obzira koliko ih ima u razredu. Kod nas ih ima 28.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jutros sam bila s uciteljicom, odnijela joj majcu i koliko je bilo vremena
    popricala s njom, nastavak valjda slijedi....

Na nasoj skoli je isto tabla mjesto nulte tolerancije na nasilje,nadam se da samo "ne figura".
    Sviđa mi se kako je vasa uciteljica postavila prava pravila,
    cini mi se kao dobar put, toplo se nadam da je i nas tu negdje.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno rezanje

dakle, ovo sa škarama!!! a gdje su u cijeloj priči roditelji te male škaračice?
    moja cura je sada drugi razred...
    a kako je bilo prošle godine, samo nebo zna!!!
    vrhunac je bio kada su se potukli dečki i cure i nakon par dana je učiteljica ''izumila'' kartone kao sistem kazni i nagrada. kako su se smirili, nisam mogla vjerovati.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma nije problem u maloj škaračici. ja bi se prije pitala zašto djeca na početku prvog razreda trebaju imati škare? i di je bila učiteljica dok ga je ova rezala?!? u Lukinom razredu je isto tako, na početku 1.razreda, došlo u "modu" šišanje. svi su se međusobno pošišali u dva dana. onda smo mi roditelji digli frku (mogli su se ozljediti, iskopati si oči i ko zna kaj..), pa su im uzeli škare.
    isti problem se pojavio i sa šestarima ( neka djeca su ih dobila u pernicama i uredno došla s njima u školu :? )

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    ( neka djeca su ih dobila u pernicama i uredno došla s njima u školu :? )

Nikad neću zaboraviti kad je Robi iz mog razreda gurnuo onaj metalni šiljak šestara u šteker!!! :shock:

Hm, sljedeće godine i moje treće dijete postaje školarac i, sad već iskusna, nemam što drugo reći nego da treba razgovarati i razgovarati sa djecom. Mislim da sedmogodišnjaci već mogu baratati sa škarama, no čak i kad im oduzmete škare, postoji mali milion potencijalno opasnih predmeta i situacija, dakle i šiljastih predmeta i grubih tučnjava, opasnih padova. Nisu više pod našim budnim okom i mislim da je važno upozoriti ih na opasnosti, ali naučiti ih i "prijaviti" svaku agresiju nad njima.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja djeca su vec u vrticu baratala skarama, i doma cesto rezemo papir, vunu, konac, krpice ....
    u prvom razredu skare su bile (ostale i u 2.) sastavni dio pribora za likovni

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •