Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Da li pretjerujem?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Da li pretjerujem?

Dijete mi je đak punih četrnaest radnih dana, a ja se svaki dan vraćam iz škole s hrpom novih zamjerki!?!
    1. Škola ima barem pet ulaza, na nekima su dežurni učenici, na nekima nisu, ali u školu može ući tko i kada hoće.
    2. Garderobe za tjelesni se ne zaključavaju, pa je normalno da stariji đaci rade inventuru po torbama i uzimaju što im se svidi.
    3. Danas dovedem dijete na trening prije škole, a nastavnik viče za jednim starijim učenikom: " Kako si debeli! To ti je zato što više ne treniraš! "
    4. Mliječni obrok je legendarni cao cao.
    5. Učiteljica mojeg sina kaže da će se satovi predviđeni za dopunsku i dodatnu nastavu koristiti za dopunsku nastavu.

Ima toga još hrpa i ja sam fakat očajna zbog sigurnosti djece i njihovih stvari, načina na koje se " pedagozi " odnose prema njima, " zdravom prehranom ".... Namjeravam svoje zapažanja " istresti " ih na sljedećem roditeljskom, ali već unaprijed znam da ću ljudima ići na živce, a ne mogu to mirno gledati.

Dajte, ženske, recite mi da pretjerujem ili...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja sam lagano u komi. Mi na sve gore spomenuto imamo frku i sa autobusom koji ih vozi do škole, em dolazi kasno po njih tako da dođu pred školu pet minuta do početka nastave, pa moraju trčati sa svim onim stvarima na sebi, nebi li stigli na sat, em kad idu doma, onako mali i zbunjeni ako vide autobus drugačije boje od onog koji ih je doveo u školu misle da nije njihov i onda stoje ko siročići kraj škole, a vozač sjedi u busu i briga ga.
    Druga stvar su wc-i bez papira, sapuna, ručnika, iako ih mi donosimo u školu jednom mjesećno.
    Treća stvar je taj nesretni obrok tipa krafni, buhtli i lisnatoga svaki Božji dan.
    U vrtiću je ipak bilo ljepše.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ne moraju jesti u skoli. Mi spremamo marendu svaku jutro.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marta, ako su u boravku onda bi bilo dobro da do 16.30 ne ostanu na jednom obroku spremljenom od doma.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne moraju jesti, ali znam da će biti žalostan da svi jedu kolače, a on nešto zdravo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bi radije da je na jednom obroku od doma, nego na ovome sto je rinama nabrojala, al kuzim, boravak je drugacija stvar.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ako je i u boravku - napravis dvije marende? objasnis djetetu koju da pojede prije koju kasnije i voila'? meni i to izgleda jednostavno...

nego, jucer smo imali roditeljski s ravnateljem i on je malo pricao i o vijecu roditelja i bas je ovako nesto spomenuo: ako vam se kao roditeljima ne svidja marendarski menu' onda recite da vam se ne svidja, ali nemojte samo kritizirat - predlozite, dajte ideje, savjetujte, nadjite nacina da pomognete...

pa ja vjerujem da vecinu stvari koje vam ne odgovaraju mozete pokusat promijenit jacim vlastitim angazmanom? ali ponudite i rjesenja, kombinacije, alternative. puko prozivanje: ovo i ono ne valja - ne valja

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

litala, to je od skole do skole i od ravnatelja do ravnatelja.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam. al svejedno dodajem - i od roditelja do roditelja

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj petrić prvotno napisa
    Ne moraju jesti, ali znam da će biti žalostan da svi jedu kolače, a on nešto zdravo.
    Evo savjet mame osvještene učenice trećeg razreda.
    Vodili smo rat s tim užinama koje su se sastojale od sveg nezdravog godinu i pol. Onda sam pitala kćer što bi radje: sama birala užinu od toga kaj joj ja ponudim ili jela u školi? Dijete je izabralo ovo prvo pa se užina sastoji od: žitna pločica i banana, puding od soje bez šećera i jabuka, LGG jogurt i integralno pecivo, voćni jogurt u bočici sa žitaricama, domaći muffin i mlijeko u tetrapaku (2dl), sendvič od sojinog kruha s običnim jogurnom.... Da se napraviti dobar meni za školu samo si treba dati malo truda. Naravno da je s boravkom drugačije, ali vi koji imate klince u smjenama ipak razmislite.
    Usput, moja kćer je bila prva koja je odustala od školske užine. Sad samo devetero klinaca jede školsku, a svi ostali nose svoju užinu. Problem je taj što većini njih roditelji kao užinu kupuju čips i čokoladice. Mi jednom tjedno spakiramo nešto nezdravo po izboru školarke. Npr. dam joj obični LGG jogurt i ona si sama kupi još čips ili neki slatkiš i taj dogovor joj odgovara. Probajte.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Petra uzima u skolu marendu svaki dan i jednom tjedno rucak (ostale dane jede topli rucak u skoli). Marenda je uvijek komad voca i voda (takva je i preporuka od skole). Rucak, kad je od doma, je neki zdravi sendvic, svjeze povrce i/ili voce i neki zdravi desertic ili mini nezdravi, plus voda.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I kod nas je brojnih ulaza koji se ne kotroliraju. Mali je u 1. razredu išao u produženi sve dok jednoga dana nije bio 50 minuta bez ikakvog nadzora ispred škole, a da učiteljica nije pitala gdje je, nego ga je slučajno vidjela kad je išla u zbornicu. Naši se ne presvlače u svlačionicama, već u razredu koji se zaključava.
    Za marende se daje pizza cut, burek, sendvič od zimske salame i sl. Mi kod kuće doručkujemo, tako da u školi i ne bude gladan. Pizzu i ne voli.
    Sa školom prestaje vrijeme kad ih se štiti i bačeni su na test preživljavanja i izdržljivosti. Tko preživi, preživi.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim da ne pretjerujes...
    i nasa skola je malo previse "otvorena " za moj ukus,
    a i knjige koje sam citala o skolarcima i "agresiji" u skoli cine se sasvim &?%$ kad ti dijete krene u skolu...
    potreba da ih zastitimo i pripremimo da se sami zastite postaje mi glavna misao - proslo je tek tri tjedna , a ja se osjecam malo nemocno...
    ljubav, paznju i nase vrijeme ima doma....a sto da radim s tekstom "mama ali svi se stalno tuku, ja se ne zelim tuci pa to i kazem -ali neki se i dalje udaraju -pa se onda moram se
    braniti, a necu ici uciteljici pa ce reci da sam tuzibaba...
    pocne covjek razmisljati o tome da ih da na neku borilacku vjestinu
    da se nauce obraniti...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Već sam otvorila topic"Mliječni obrok" - kod nas je u jutarnjem turnusu odmah prije prvog sata, u 2. ili 3. se seli posije prvog sata, tek u petom poslije drugog sata...
    Ne bi imala ništa protiv cao cao, buhtla i krafna da je to u 9.30, ali da mi na tome bude cijelo jutro do ručka
    Tako da on svako jutro doma doručkuje nešto pošteno, a ovo jel pojede ili ne, nije važno. Samo me muči da nije gladan oko 10.
    Naša škola je dosta "razvedena" u osmerokute, pa je jedan takav sa razredima za prvašiće i ima svoj ulaz, no povezan je sa ostatkom škole, tj. bilo tko iz škole se može došetati. Ne ostavljaju ništa osim pribora za likovni ali mislim da je to pod ključem. Čak i šlape nose doma usprkos ormarićima - ja bi radije riskirala krađu nego zaboravljanje. Za opremu za tjelesni smo se s učiteljicom dogovorili da se ne ostavlja, da ne bi ostala vlažna zapakirana u ormariće.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mamazika imaš pp

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj malina prvotno napisa
    Sa školom prestaje vrijeme kad ih se štiti i bačeni su na test preživljavanja i izdržljivosti. Tko preživi, preživi.
    Stvarno sam , što se moram složiti s ovim. Šimun je od malena obožavao djecu, društvo općenito. Bio je prepun povjerenja prema svima, od malena sam ga mogla ostaviti bilo gdje, a njemu je to predstavljalo samo veselje. Kratko vrijeme je išao u jaslice, nije mu trebalo privikavanje, ali smo odustali zbog boleština. Kad je krenuo u vrtić tjerao me kući ( ne poznajemo pojam adaptacije ). A sada, nakon samo tri tjedna škole, postao je nesiguran i ogorčen. Traži da ga uspavljujem što do sada nikada nije, vapi za sigurnošću, a ja mu je ne mogu garantirati...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja sam bas tuzna, Marin se poceo buditi po noci da ruzno sanja...
    vikend nam bas bude prekrasan, nedelja navecer prije spavanja sama sebi zvucim glupo pricajuci mu o tome kako ce biti bolje, interesantnije, kako ce se djeca manje tuci kad se malo priviknu, kako treba pricati s onim tko ga tuce i okrenuti stvar na igru....sutra idem na informacije,
    ni sama ne znam sto da kazem, pricam s drugim roditeljima, svi smo nekako nemocni a ne zelim da to budemo....trebali bi im nekako moci pomoci.....

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Možda zvuči kao utopija, ali u mom razredu najveći neposluh je glasnije izražavanje mišljenja(i pitanje je koliko je to neposluh).
    Mislim, o kakvim tučnjavama, noćnim morama, ne spavanju se piše.....
    Moj pačić(đak) je imao prometnu nesreću u srijedu, a danas je došao u školu. Kažu roditelji, jednostavno neće biti doma, želi u školu, hvali se kako mu je super u školi...
    Samo se duboko u sebi nadam, da ako i imam sličnih problema u razredu da će mi roditelji doći i reći.
    Za sada funkcioniramo super i svi ih hvale.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •