Ja sam svoje dijete cijepila jer uistinu vjerujem u imunizaciju (bolje rečeno znam što imunizacije jest i kako nastaje imunološki odgovor), a pritom sam birala cjepivo i ne bih je dala cijepiti s bilo kojim cjepivom. Smatram da je dužnost nas roditelja zahtjevati najbolje cjepivo za svoju djecu i ujedno se boriti za ukidanje cijepljena protiv onih bolesti koje su već iskorijenjene ili onih koje su doista benigne po svojoj naravi.
Goga 19 prvotno napisa
Lijepo molim ako ima neki doktor koji ovo čita ili neki moj mlađi kolega biolog da mi ispravi greške u tekstu. Ipak sam ovo učila prije dosta godina.

Pa kad si već zazvala kolege biologe, premda nisam sigurna da sam mlađa

, evo ti ispravak:
Liječnik se zvao Edward Jenner, godina bijaše 1796., a mali dečko nije mu bio sin već jadničak iz sirotišta imenom James P(kršitelj koda)s, i on je zapravo pravi junak otkrića vakcine. Njemu je Jenner inokulirao gnoj iz rane jedne mljekarice oboljele od kravljih boginja i nakon 6 tj ga izložio boginjama. Ostalo je bilo kao što si napisala, dječak nije obolio. Jenner nije imao pojma o virusima i bakterijama kao uzročnicima bolesti, tada se za njih nije niti znalo. Njegov je pokus bio prvi pravi imunološki eksperiment.
bibai prvotno napisa
Mogu!
No to ionako nije bitno.
Jer vi više vjerujete onome što pročitate na netu, ako je senzacionalno i/ili lijepo zapakirano.
Mene je recimo zapanjilo koliko je ljudi sklono povjerovati članku iz Nexusa na temu štetnosti cjepiva, a da nitko pritom nije primijetio da je intervju dala anonimna osoba!!! Da li se je netko zapitao je li ta osoba uopće stvarna osoba?
Mislim da niti bibai niti bilo tko drugi tko posjeduje znanje neće održati kratak tečaj iz imunologije za široku publiku foruma, jer bi to bilo nemoguće i neizvedivo, a široku publiku foruma ionako rijetko kad zanima stvarno znanje. Kad te nešto zanima, onda se potrudiš to i doznati, umjesto da dopustiš da ti netko drugi puni glavu svojim probranim informacijama i instant-google-(ne)znanjima.