Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: kada prerastu kinderbet?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno kada prerastu kinderbet?

nas kinderbet ima madrac 130 cm, i da se prepravit u krevet ali mi se cini da bi ga m. mogla ubrzo prerasti.
    kad se m. rodila prvo je spavala u kosari, a kasnije smo kinderbetu skinuli jednu bocnu stranicu i privukli ga uz nas krevet tako da zapravo spavamo svi zajedno.
    m. sada spava ponekad izmedju nas, a ponekad se otkotrlja u svoj krevetic sto u zadnje vrijeme sve cesce poticemo jer nam na zimu dolazi jos jedna beba.
    e sad, prvi plan nam je bio donjeti jos jedan kinderbet koji bi stajao sa druge strane naseg kreveta, tako da m. spava do mm-a, a beba do mene posto doji.
    medjutim nedavno mi je sinulo da mozda nema smisla dovlaciti drugi kinderbet (premda ce cini da ga ne moram kupovati vec da cu ga dobiti) jer bi m. mogla prerasti ovaj koji vec imamo.
    sto da radim? da radje kupim odmah neki djecji krevet?
    ili da beba spava pokraj nas na bracnom?
    bojim se da ce to na kraju zavrsiti tako da ce m. spavati imedju nas, a beba tko zna gdje...
    zna li netko gdje kod nas ima za kupiti onaj spuzvasti podlozak s ogradicom koji se stavlja u bracni krevet za bebu?
    u svakom slucaju pokusala bih izbjeci onaj sistem da mm spava u drugoj sobi sa m., zato pokusavam smisliti varijantu koja ce svakako funkcionirati...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A da kupite normalan krevet i naslonite ga uz vaš pa da onda ona kakti spava s vama, a u biti na svom krevetiću?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    A da kupite normalan krevet i naslonite ga uz vaš pa da onda ona kakti spava s vama, a u biti na svom krevetiću?
    pa to je u svakom slucaju ono sto planiramo. samo je pitanje dal ce to biti kinderbet sa maknutom bocnom stranicom ili obican djecji krevet. zato pitam kad su prerasli kinderbet. i koje su uopce dimenzije djecjeg kreveta? ima li nesto izmedju tih 130 cm i onog pravog velikog madraca od 180-2000 cm?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

negdje oko 4.-4.5 godine
    tad im je vec knap, bar nama se cinilo

dijete-prosjecno veliko

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    pa to je u svakom slucaju ono sto planiramo. samo je pitanje dal ce to biti kinderbet sa maknutom bocnom stranicom ili obican djecji krevet. zato pitam kad su prerasli kinderbet. i koje su uopce dimenzije djecjeg kreveta? ima li nesto izmedju tih 130 cm i onog pravog velikog madraca od 180-2000 cm?
    Mi smo kupili klasičan krevet 90x200 jer nam se nije činila isplativa opcija kupovanja nečeg između (iskreno, nemam pojma mogu li se i madraci raditi po mjeri :? ).

Moj mališa još nije baš prerasao kinderbet, ali kak se vrtio i malo-malo bubnuo rukama ili nogama o stranice činilo mi se da mu je tijesno, tak da smo kupili veliki krevet koji je upravo danas stigao i mišonja je jedva dočekao da ide spavati u njega.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Diana je prerasla krevetić s tri - tri i pol godine, mada je ona malo veće dijete.
    Kreveti dječji su ti mjera 90x200, ili 90x190, ovisi. Manjih standardnih nema, moraš dati napraviti. Što smo mi napravili - 80x160. Naravno, onda daš napraviti i madrac istih dimenzija jer za kupiti imaš samo standardne.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

U Ikei sam vidjela krevet koji se može podesiti na 3 duljine: 130 cm, 160 cm i 200cm. Jednostavno je, samo se spusti jedna ili obje bočne strane. Jogi dolazi zajedno s krevetom i isto je podesiv. A cijena...oko 1000 kn(čini mi se).
    Možeš ga pogledati na Ikeinim stranicama.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Janko već dugo spava cijelu noć u kinderbetu, točnije od kada je prije 2 mjeseca prestao sisati. I njemu to paše. Navečer ga znamo staviti k nama u sredinu ali se samo vrti i kad ga pitam da li hoće u kinderbet kaže da hoće i sav je veseli kad ga stavim i odmah zaspi. Ali čini mi se da mu je već malo na knap i kinderbet jer on se dosta vrti po noći (i n mamu i na tatu) i lupa rukama, nogama, glavom okolo po stranicama. I čini mi se da bi već i sada mogao u normalan krevet...Uskoro dobiva i svoju sobu pa ćemo vidjeti da li ćemo mu staviti krevet ili još ostavtiti kinderbet neko vrijeme.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    Diana je prerasla krevetić s tri - tri i pol godine, mada je ona malo veće dijete.
    znaci tako...onda sam se dobro dvoumila, jer m. je isto veliko dijete pa ispada da bi taj kinderbet koristila jos svega nekih pola godine, nema ga smisla dovlaciti za tako kratko.
    mislim da cemo se i mi odluciti za veliki krevet. kazete da nema razlike izmedju djecjih i kreveta za odrasle? osim po dizajnu valjda...idem bas vidjet na stranice od ikee sto se nudi, tamo obicno imaju i dimenzije.
    hvala svima na odgovorima.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo gledam na ikei, ipak ima nesto izmedju kinderbeta i kreveta za odrasle. duzina je 160 cm, a i po dizajnu su zgodni, te imaju nekakve zastitne ogradice...
    ako nekoga bude zanimalo evo linka:

http://www.ikea.com/webapp/wcs/store...tegoryId=16180

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo krevetic maknuli sa dvije godine je jako nemirno spavao, udarao se i po noci pokusavao preskociti ogradu u vreci pa je par puta prilicno jako pao... Uzeli smo velicinu obicnog kreveta ali napravili ogradicu i super smo zadovoljni. Manje dimenzije kreveta ima u adax-u. Ne znam cijene ali mislim da imaju i madrace u tim velicinama pa ne moras posebno dati raditi...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •