Evo da se i ja javim. Bila sam jutros kod moje dr. na konsultacijama.
Pitala sam je za inzulinsku rezistenciju i povezanost eventualne nasljedne secerne bolesti.tj dijabetesa i rekla mi je da je to moguce ali da se to uglavnom manifestuje prekomjernom debljinom. S obzirom da ja nisam nesto previse debela tj. svega nekih 5-8 kilograma imam viska ona nemisli da jos uvjek trebamo to provjeravati jer se to kontrolise kod zena starijih od 40g. Pored toga rekla mi je i ako ima neka manja doza povecanog secera u krvi za sada mi savjetuje da to regulisem ishranom.tj da sto vise izbacim slatkise i da se sto vise krecem. Pored toga mogla bih i uzeti da pijem Gluformin da to malo regulisem ali onda narednih 3-4 mjeseca nebih isla na inseminacije uz stimulaciju. Posto ja za sada imam dogovoreno da idem od sledeceg ciklusa na drugu inseminaciju uz terapiju klomifen+menopur ipak cu za sada sacekati da to prodje i nadati se uspjehu.

Pored toga rekla mi je da je uspjesnost inseminacije u prvom pokusaju 10-15%, drugi pokusaj uspjesnost je do 50% a treci pokusaj do 70% i tako ostaje do 5 puta. Poslije pete inseminacije mogucnost zaceca tim putem pada ponovo do 10-15%.

Za sada toliko, sorry sto sam bila malo opsirna.

Nadam da cemo u ovoj novoj inseminaciji uspjeti dobiti jednog malog