Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: HITNO MOLIM: Upala mjehura...nece antibiotike!

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno HITNO MOLIM: Upala mjehura...nece antibiotike!

Kultura urina pokazuje bakteriju, doktor prepisao antibiotike. Mejra ih NECE. Sve smo pokusavali ispljune sve i jednu kapljicu. Mijenjali antibiotike dodavali ukuse razlicite; grozdje, tresnja...NECE...Danas je imala i temperaturu...

Sta da radim...MORA LI piti antibiotike? Mogu li joj na drugi nacin pomoci tipa cajevi?

Njen doktor je van prakse za danas, nemogu ga dobiti kod kuce! HELLLLLLLP!

Početno

brusnica, svjeza, u caju, susena...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj daphne prvotno napisa
    brusnica, svjeza, u caju, susena...
    Malo joj je brusnica 'bljak' ko sto kaze. Moze li kakav caj? Npr. uvin h. Ili je premala za to?

Okey, znaci moze se ocistiti bez antibiotika!?

Početno

daj joj onda caj od brusnice.. ako nije velika upala mogla bi probat time.. za uvin caj je premala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali mi nismo doktori da ti savjetujemo da dajes nesto drugo za urinarnu infekciju. Sta da se sve zakomplicira? Nije se igrati s urinarnim infekcijama.
    Nazovi opet doktora i pitaj.

Mejri pusa

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Provjeri s doktorom koliko je nuzno da pije antibiotike, ili moze s brusnicama i sl. proizvodima. Nemoj se zezati da joj infekcija ne bi otisla put bubrega.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mozda postoje neki antibiotici u malim tableticama. Njih mozes podvaliti u hrani (npr. gurnes u komad banane). Ja tako tabletice C vitamina vrlo uspjesno dajem Filipu (a i psu).

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nama je nefrologica rekla da ako nece antibotike na usta mora dobiti injekcije jer se upala moze prosiriti na bubrege

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dobila sam doktora veli daj joj sedmicu dana pa cemo opet na urinokulturu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U doba dok je moje dijete pilo antibiotike(srećom ti dani su iza nas) nije uopće bilo govora da on bira da li će piti ili ne.Lijekovi su jedna od stvari o kojoj nije bilo rasprave.
    Kad dobrovoljno nije htio piti usuli smo mu antibiotik sa špricom u grlo ili
    rekli da će morati na inekcije(jednom je bio pa mu je i samo iskustvo bilo dovoljno).Naravno sve ovo grubo zvući,ali svakako je bolje od komplikacija i hospitalizacije u bolnici.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    U doba dok je moje dijete pilo antibiotike(srećom ti dani su iza nas) nije uopće bilo govora da on bira da li će piti ili ne.Lijekovi su jedna od stvari o kojoj nije bilo rasprave.
    Kad dobrovoljno nije htio piti usuli smo mu antibiotik sa špricom u grlo ili
    rekli da će morati na inekcije(jednom je bio pa mu je i samo iskustvo bilo dovoljno).Naravno sve ovo grubo zvući,ali svakako je bolje od komplikacija i hospitalizacije u bolnici.
    Ma joj...nakon sto sam joj sat vremena pricala, obecavala, molila, preklinjala...nece...MM joj je drzao rucice a ja sam sa spricom ubrizgala. Gurne si jezik u grlo i neda ni da kapljica prodje. :? Tri puta sam tako probala kroz dva dana...nista...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mislim da je doktor spomenuo E.coli...znaci trebaju antibiotici...necu cekat' ponedjeljak odosmo na urinokulturu vec u petak...ko njega sisa...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

E.coli je jako opasna!
    Koliko je bilo bakterija u urinu, koji vam je lijek dao doktor?
    E.coli se na zalost sama po sebi nece povuci. Morate ju "istrijebiti" antibioticima, brusnicom, medjutim, ako je velika koncentracija sama brusnica nece pomoci. . . Mi se isto borimo s tom bestijom vec par mjeseci

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mejrina majko, da li si pokusala antibiotik dati spricom u usta dok Mejra spava? To kod mojih uvijek uspije. Jednom rukom polako ubrizgavas i to ne direktno u grlo, vec sa strane izmedju desni i obraza, dok drugom rukom polako ljuljas krevetic da se ne probudi.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I Tin se bori s E.coli, a antibiotik neće. Nama je palilo da mu počnem davati jesti na žlicu, a pored sebe u šprici imam odmjerenu dozu antibiotika. Pa onda par žličica hrane, pa podvalim malo antibiotika u slijedeću žlicu, pa onda opet hrana, i tako dok ne proguta cijelu dozu.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I mi to rijesavamo spricom, ili joj sibnem u usta dok se ne snadje ili je zabavljena necim ili na kasicu. Mora na bilo koji nacin. . .

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam inače stvarno nježna cici mici mama, ali kad je riječ o lijekovima, tu nema izbora, mora ih popiti. ne postoji opcija "neću".

upotreba fizičke sile kod mene ne dolazi u obzir (šprica ili guranje u usta), ali to je ujedno jedina situacija u kojoj joj ozbiljno kažem da može završiti u bolnici ili na injekcijama ako ne popije lijek. (inače nikada ne upotrebljavam strašenje doktorima, policajcima i ostalima, zapravo se grozim toga, ali u ovom slučaju ne smatram to strašenjem, nego je to realna situacija koja joj se može desiti ako ne popije lijek).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, i obično pruža veliki otpor kod prve 2 ili 3 doze lijeka, onda se navikne i pije ga u sekundi

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Curkica od moje frendice još kao beba pokupila je e.c. u mokraći. Izuzetno je opasna. I danas joj odjedanput zna "buknuti". Izuzetno visoke temperature i u tom trenutku momentalna hospitalizacija...

Znam da je lako dijeliti savjete. Ali nemojte odugovlačiti. lako je moguće da završi na injekcijama u bolnici. Inače, e.c. je izuzetno dosadna bakterija.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

Ni moja H nije htjela antibiotik. Kupili smo spricu i strcali joj u usta. To su bile scene. Jedan drzi glavu, drugi otvara usta, treci strca. Da ne velim koliko smo udaraca nogama i rukama dobili. Strasno. Bilo mi je muka svaki put kada se blizlio vrijeme za to. Ali ako se mora, mora se. Nema pregovora. Nakon 3-4x to joj je postalo smijesno, pa je jedva cekala. Nevjerojatno.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Da joj probaš obećati da će dobiti nešto što voli odmah nakon antibiotika?
    Mi dajemo AA željezo i prvih par dana su bile drame, ali danas je sam otvorio usta i čekao da mu dam jer sam mu rekla da će nakon toga sam piti vodu (to mu damo svaki put nakon željeza da si ispere usta).

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i kod nas su redovito drame; trenutno mu dajem sirup protiv kašlja i prvih par dana se otimao, a sad odmah počne plakati, čim vidi da uzimam žlicu, al svejedno sam otvori usta i čeka, iako cijelo vrijeme urla

njemu je najveća nagrada da, nakon što mu dam sirup, da dobije odobrenje da ga ide pljunuti u lavabo, jer mu je to trenutno superfora; onda ja čekam da ga proguta, pa zajedno idemo pljuvati

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

andrea!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo uspjeli s malim, zgodnim, oslikanim čašicama za rakiju. Prvo su iz toga ispijali vodu, onda nije bio problem nagovoriti ih i na sirup. Sad piju iz one čašice za doziranje Prospan sirupa. Bitno da nije žlica ili nedajbože šprica.

tinavu

Početno

ćao, znate kako sam ja uspjela ugurati antiboitike svojoj curici, prvi žličicu antibiotika, onda odmah iza toga velika žlica nutelle.
    Toliko voli nutelu, da nije htjela ispljunit antiobiotik.
    A što se tiče e coli, s njom smo se borili 2 godine, tj. 2 godine mi je dijete uzimalo uroprofilaksu (furadantin) i bez obzira na ljekove, znala se vratiti, da ne govorim da smo cijelo to vrijeme uzimali brusnicu u kapima u jakoj koncentraciji, i čaj od peršina, koji je isto tako dobar uroantiseptik.
    Prije nekog vremena sam čula za japansku šljivu (nisam sigurna kako se piše-nešto umoboši), koja je GROZNA, sama koncentracija neke slane tvorenine, ali jako dobra za bilo kakve bakterije.
    Ne znam da li je slučajnost ili pravilo, ali kad smo je počeli koristit e.coli se povukla. Obzirom da s takvom bakterijom nikad nisi siguran, zbilja ne znam da li je to radi šljive, i da li će se opet vratiti, jer su mi rekli da kod pada imuniteta, se zna ponovno aktivirat.
    budemo vidjeli.
    sretno!!!!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Bitno da nije žlica ili nedajbože šprica.
    Samo da kažem da je šprica dobra(naravno bez igle) zato što se može staviti na korjen jezika gdje nema okusnih pupoljaka pa samim tim nema tako jako bljutavog okusa.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Ima i onih sprica bez vrska, izgledaju kao da im je to odrezano, isto su OK.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Re:

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ni moja H nije htjela antibiotik. Kupili smo spricu i strcali joj u usta. To su bile scene. Jedan drzi glavu, drugi otvara usta, treci strca. Da ne velim koliko smo udaraca nogama i rukama dobili. Strasno. Bilo mi je muka svaki put kada se blizlio vrijeme za to. Ali ako se mora, mora se. Nema pregovora. Nakon 3-4x to joj je postalo smijesno, pa je jedva cekala. Nevjerojatno.
    Samo 3-4x! Koji ste vi sreckovici!
    Filip je skoro 2 mjeseca svako jutro nataste pio malu bocicu Prolife (Lactobacilusi). Od toga je sigurno 4 tjedna svako jutro urlao, tukao se, otimao i sl.-scene su izgledale ko kad Johny Weismiller (Vajsmiler, kako li se to pise) kad davi krokodila ili lava. Ja u ulozi Johnyja, a Filip u ulozi unesrecene zivotinje. Nakon 4 tjedna obostranog uzasa majstor je jedno jutro ustao uzeo svoju bocicu i iskapio je s osmjehom. Poslije smo se znali i kucnuti. Mozda je trik bio u tome sto sam ih tjedan-dva prije i ja pocela piti svako jutro. Doduse, on je godinu dana urlao kad bi ga vadili iz kade prije no sto je to prihvatio kao nesto normalno. Uporan decko 8)

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tinavu prvotno napisa
    ćao, znate kako sam ja uspjela ugurati antiboitike svojoj curici, prvi žličicu antibiotika, onda odmah iza toga velika žlica nutelle.
    Toliko voli nutelu, da nije htjela ispljunit antiobiotik.
    A što se tiče e coli, s njom smo se borili 2 godine, tj. 2 godine mi je dijete uzimalo uroprofilaksu (furadantin) i bez obzira na ljekove, znala se vratiti, da ne govorim da smo cijelo to vrijeme uzimali brusnicu u kapima u jakoj koncentraciji, i čaj od peršina, koji je isto tako dobar uroantiseptik.
    Prije nekog vremena sam čula za japansku šljivu (nisam sigurna kako se piše-nešto umoboši), koja je GROZNA, sama koncentracija neke slane tvorenine, ali jako dobra za bilo kakve bakterije.
    Ne znam da li je slučajnost ili pravilo, ali kad smo je počeli koristit e.coli se povukla. Obzirom da s takvom bakterijom nikad nisi siguran, zbilja ne znam da li je to radi šljive, i da li će se opet vratiti, jer su mi rekli da kod pada imuniteta, se zna ponovno aktivirat.
    budemo vidjeli.
    sretno!!!!
    Malo ti je kontradiktorna metoda - prvo antibiotikom hoćeš iskorijeniti bakterije, a onda ih 'nahraniš' nutellom

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

zurim, nemam vremena sve ovo ni citati. veceras kad klinci zaspu...

bas ste

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    Mislim da je doktor spomenuo E.coli...znaci trebaju antibiotici...necu cekat' ponedjeljak odosmo na urinokulturu vec u petak...ko njega sisa...
    ali, nakon kure antibiotika, tijelo se mora očistiti nekih tjedan, dva, pa tek onda ideš na urinokulturu....

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    E.coli je jako opasna!
    Koliko je bilo bakterija u urinu, koji vam je lijek dao doktor?
    E.coli se na zalost sama po sebi nece povuci. Morate ju "istrijebiti" antibioticima, brusnicom, medjutim, ako je velika koncentracija sama brusnica nece pomoci. . . Mi se isto borimo s tom bestijom vec par mjeseci
    Nije isao u detalje sa bakterijama posto je on provjerio prisutnost bakterije u svom uredu a detaljnije je poslao u laboratorij.

Dobila je sirup Bactrim ili drugo ime je Sulfatrim.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mljekarica prvotno napisa
    Mejrina majko, da li si pokusala antibiotik dati spricom u usta dok Mejra spava? To kod mojih uvijek uspije. Jednom rukom polako ubrizgavas i to ne direktno u grlo, vec sa strane izmedju desni i obraza, dok drugom rukom polako ljuljas krevetic da se ne probudi.
    Sorry, ne umijem vise postaca kvotat.

Sa spricom je do sada i uzimala, bez problema. Mora se ovaj sirup piti dva puta na dan tako da bi uspjela dati joj jedanput dok spava, drugi put ni citava brigada mi ne pomaze...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mamanatali prvotno napisa
    I Tin se bori s E.coli, a antibiotik neće. Nama je palilo da mu počnem davati jesti na žlicu, a pored sebe u šprici imam odmjerenu dozu antibiotika. Pa onda par žličica hrane, pa podvalim malo antibiotika u slijedeću žlicu, pa onda opet hrana, i tako dok ne proguta cijelu dozu.
    ne kuzim...ovaj sirup moze se samo pomijesati sa par zlicica nekakve tekucine. Veli doktor nista vise ili izgubi dejstvo. Ili on nema pojma..

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Da joj probaš obećati da će dobiti nešto što voli odmah nakon antibiotika?
    Mi dajemo AA željezo i prvih par dana su bile drame, ali danas je sam otvorio usta i čekao da mu dam jer sam mu rekla da će nakon toga sam piti vodu (to mu damo svaki put nakon željeza da si ispere usta).
    A joj vec mi je bila obecala da ce popiti. I fino smo se spremile, braco i sve. Stojimo na vratima sprimni ici u njenu najdrazu igraonicu. JOK. Radije je ostala kuci nego popila...cak sam ju strasila i sa bolnicom. Zna dobro sta to znaci...braco je bio u bolnici...JOK

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj kovke prvotno napisa
    Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    ali, nakon kure antibiotika, tijelo se mora očistiti nekih tjedan, dva, pa tek onda ideš na urinokulturu....
    Ma znam to. Mi nismo jos ni poceli sa antibioticima. Idemo u petak da provjerimo stanje jeli se pogorsalo, pa cemo probati druge antibiotike.

Nego me interesuje. Jesu li svi antibiotici isti? Mislim za upalu uha, mjehura, i sl. Prijateljica mi veli njen mali dobije antibiotike u obliku praha i ona mu stavi u njegovo najdraze pice...mozda bi ovi dosli u obzir za Mejru..

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nemam rijeci. Druga urino kultura je u redu! Sve za pet! Izgleda Mejra pametnija od sviju nas!

Pao mi kamen sa srca.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Super! :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •