Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Buditi bebu za podoj?

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Buditi bebu za podoj?

Vedran je još uvijek po kilaži ispod 3 kg. Zadnja tri dana mi puno spava pa su razmaci između dojenja (pogotovo noću) i po 5 h. Patronažna (koja je prodojeća i ok mi je) kaže da bih ga trebala buditi na podoj dok je još ovako mali. Kad prijeđe 3 kg da ga dojim isključivo na zahtjev. Je li to OK? :?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

anchi, ja sam novija budila, ali on je jako slabo dobijao na pocetku i moj pocetak laktacije nije bio niti malo buran, pa sam morala da obezbedim nocno dojenje i tako potaknem proizvodnju.
    inace, on bi prespavao noc!
    sad, ne znam kako je sa bebama manjim od 3kg, i zavisi koliko cesto sisa danju i tokom veceri, meni 5h ne izgleda bas puno.
    u kojoj nedelji trudnoce je rodjen? znam da ranije rodjene bebe i bebe sa zuticom mogu i od toga da budu uspavane, sve su ti to neki faktori.
    izlozi malo detaljnije situaciju, pa ce ti savetnice detaljno odgovoriti!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam Andriju pokušavala buditi prvi tjedan kad smo došli iz rodilišta, ali nije mi baš uspijevalo. Onda se sam počeo buditi svaka 2-3 sata.

Neonatologica mi je savjetovala da ga prvih dana budim jer je u bolnici izgubio više od uobičajenih 10% težine (hvala im što su obilato zaokružili otpusnu težinu), jer ga nisu dohranjivali, a mlijeko mi nije došlo onako naglo kako sam očekivala, nego postepeno iz dana u dan.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trebas buditi i dojiti barem svaka tri sata.

Ja sam morala s Petrom jer se ona rano rodila i bila je velika spavalica (morala sam si namjestat budilicu po noci ).

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Vedran je rođen sa punih 39 tjedana sa težinom 2720g, a otpušten sa 2580g. Žuticu nije imao. Inače lijepo papa, redovito kaka, ali nisam baš sigurna za piškenje. Čini mi se da ima više pokakanih, nego popiškenih pelena. Često spava po 4-5 h, a onda traži jedan dugačak podoj i više kratkih (5-10 min).

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Dok ti se ne jave savjetnice: ja mislim da ako uredno kaka (zlatno-smeđa boja), znači da dosta jede.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne moraš ga buditi u klasičnom smislu buđenja
    samo mu ponudi siku po noći
    i on će vjerojatno prihvatiti i u polusnu papati

ako baš jako čvrsto spava možeš ga pomaziti po bradici ili ušima ili jednostavno promjeniti pelenu

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja Meri ne budim, ona po noci odvali i po 8-9 sati bez podoja, ali jako dobro napreduje, ima puno popiskinih i pokakanih pelena pa se ne brinem. Danju malo cesce papa pa joj valjda po noci ne treba

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •