-
Buditi bebu za podoj?
Vedran je još uvijek po kilaži ispod 3 kg. Zadnja tri dana mi puno spava pa su razmaci između dojenja (pogotovo noću) i po 5 h. Patronažna (koja je prodojeća i ok mi je) kaže da bih ga trebala buditi na podoj dok je još ovako mali. Kad prijeđe 3 kg da ga dojim isključivo na zahtjev. Je li to OK? :?
-
anchi, ja sam novija budila, ali on je jako slabo dobijao na pocetku i moj pocetak laktacije nije bio niti malo buran, pa sam morala da obezbedim nocno dojenje i tako potaknem proizvodnju.
inace, on bi prespavao noc!
sad, ne znam kako je sa bebama manjim od 3kg, i zavisi koliko cesto sisa danju i tokom veceri, meni 5h ne izgleda bas puno.
u kojoj nedelji trudnoce je rodjen? znam da ranije rodjene bebe i bebe sa zuticom mogu i od toga da budu uspavane, sve su ti to neki faktori.
izlozi malo detaljnije situaciju, pa ce ti savetnice detaljno odgovoriti!
-
Ja sam Andriju pokušavala buditi prvi tjedan kad smo došli iz rodilišta, ali nije mi baš uspijevalo. Onda se sam počeo buditi svaka 2-3 sata.
Neonatologica mi je savjetovala da ga prvih dana budim jer je u bolnici izgubio više od uobičajenih 10% težine (hvala im što su obilato zaokružili otpusnu težinu), jer ga nisu dohranjivali, a mlijeko mi nije došlo onako naglo kako sam očekivala, nego postepeno iz dana u dan.
-
Trebas buditi i dojiti barem svaka tri sata.
Ja sam morala s Petrom jer se ona rano rodila i bila je velika spavalica (morala sam si namjestat budilicu po noci
).
-
Vedran je rođen sa punih 39 tjedana sa težinom 2720g, a otpušten sa 2580g. Žuticu nije imao. Inače lijepo papa, redovito kaka, ali nisam baš sigurna za piškenje. Čini mi se da ima više pokakanih, nego popiškenih pelena. Često spava po 4-5 h, a onda traži jedan dugačak podoj i više kratkih (5-10 min).
-
Dok ti se ne jave savjetnice: ja mislim da ako uredno kaka (zlatno-smeđa boja), znači da dosta jede.
-
ne moraš ga buditi u klasičnom smislu buđenja
samo mu ponudi siku po noći
i on će vjerojatno prihvatiti i u polusnu papati
ako baš jako čvrsto spava možeš ga pomaziti po bradici ili ušima ili jednostavno promjeniti pelenu
-
Ja Meri ne budim, ona po noci odvali i po 8-9 sati bez podoja, ali jako dobro napreduje, ima puno popiskinih i pokakanih pelena pa se ne brinem. Danju malo cesce papa pa joj valjda po noci ne treba
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma