Doma imam kruške koje nehumano propadaju pa bih vrlo rado napravila kompot. Problem je što to nikada nisam radila. Ako mi je netko voljan pomoći neka bude brz, hvala!
Doma imam kruške koje nehumano propadaju pa bih vrlo rado napravila kompot. Problem je što to nikada nisam radila. Ako mi je netko voljan pomoći neka bude brz, hvala!
ogulis, narezes na kriske, ubacis u vodu i zasladis po zelji, pa nek se kuha dok omeksaju![]()
ivonna da li treba dodavati cimet ?
Da li bočice trbaju biti vruče, jednostavnije kako ih strpati kada budu gotove u tglice?
Osobno cimet obično stavljam u kompot od jabuka, a za kruške ne znam da li bi pasao. No zato stavim limunovog soka, također po okusu.
ja cimet isto s jabukama, s kruskama bi bolje isao kolut-dva limunaa sto se tice bocica, ja kompot uvijek radim za pojesti, ne spremam u bocice da stoji, vec zamrznem oguljeno svjeze voce i onda ga po zimi kuham u kompot
Hvala cure, već učinjeno :D
meni je super kad se stave i grožđice kuhati, zajedno sa kruškama ili jabukama![]()
Kako se kuha kompot od smokava (suhih): da li ih treba narezati ili se kuhaju cijele?
Sta je bolje za poticanje probave, da se pije hladan, mlacan ili topliji, te da li bolje da je manje ili vise zasecern?
knatkaj - preporučam da napraviš koji puta clafuti od krušaka i suhih brusnica. Recept je bio prije par mjeseci na forumu. Imam ga negdje. mene je to oduševilo.
Inače očistim kruške i prepolovim, kuham s vrlo malo vode, dodam agar-agara (ovisno o količini), izmixam u blenderu i punim u sterilizirane flašice. Tako imam kruške cijelu godinu za kreme za kolače ili kašice i sl.
Mogu jesti male bebe (pitala Pejićku).
I velike bebe![]()
Mi stalno kuhamo takav kompot, suhe šljive, grožđice i jabuke.andrea prvotno napisa