Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Čišćenje tepiha

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Čišćenje tepiha

Obzirom da odnedavno Katje ima po cijelom dnevnom boravku, a ne samo po kvadratiću puzzli, ne znam kako da očistim veliki tepih perzijaner koji se nije duuuuuugo temeljito čistio (osim usisavača). Nekako mi one pjene za čišćenje tepiha djeluju preagresivno, s čim vi čistite???

Hvala unaprijed na savjetima!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

sama si odgovorila-mislim da ti je potrebno temeljito čiščenje.
    šlauf i četka.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

A da ga otpeljate u praonu tepiha.

Ja sam uvijek svoje tepihe prala sama. Potrošila hrpu vode, deterđenta,vremena i truda. Pa se to onda danima sušilo na ogradi i nedaj bože da padne kiša i polusuhi tepih opet namoči.
    Onda su mi klinci poslije Nove
    Godine razlijali bočicu ulja na tepih i to je bilo tako masno da se pjenom nije moglo očistiti. MM je odvezao tepih u praonicu tepiha i poslije otišao po njega. Tepih čist i posušen za 30 kn. Tada sam odlučila da ja više tepihe neću prati doma.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Autopraonica A1 (izgubio sam broj, ali postoje informacije) ima i dostavu, a možeš naručiti vodeno ili kemijsko čišćenje.
    Ako se odlučiš za vodeno pranje, dobro je preskočiti jesensku ili proljetnu sezonu, jer je velika vjerojatnost da se sve lijepo usmrdi.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Autopraona Dandy na Savici Šanci. Mi bili jako zadovoljni. Čistili nam i kutnu i gazišta na stepenicama

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaj je čišćenje tepiha stvarno 30 kn? Nekako mi se to čini malo...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Možda po kvadratu?
    ali onda to je to dosta skupo.
    Mislim da smo mi platili 15 kn po kvadratu. Inače je od 10-20 kn. Ovisi od praone do praone i od vrste tepiha

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nije meni bad oprat sama tepih s pjenom, ali obzirom da ga Katja liže bojim se tih svih kemikalija. S čim ga peru u autopraoni?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako naručiš vodeno pranje - vodom i deterđentom, a poslije se suši na zraku. Kemijsko čiščenje je ... kemijsko :/

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

www.antialergic.hr

Imaš na sajtu broj telefona, dođu po tepih i odnesu ga, vrate čist i mirisan. Ja sam jako zadovoljna, za tepih dimenzija mojeg (mislim 240x170) pranje je 100 kn.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala svima na informacijama.
    Barbi, ovaj linkić mi ne radi, imaš možda broj telefona ili adresu?
    Puno hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.antiallergic.hr/main.php?stranica=praonica

Paki, probaj sad, valjda je to to

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala puno, mogu otvoriti link, he, he, ne zna moj tepihić šta mu se sprema!!!!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa
    Kaj je čišćenje tepiha stvarno 30 kn? Nekako mi se to čini malo...
    Veli MM da nije bilo ni 30 kn nego manje, ali se ne sjeća koliko. Tepih je inače manji 120x170.

Sad ću ja njega natjerati da opet odveze tepihe na pranje. Ovaj topic me baš podsjetio na to.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam jučer bila u kemijskoj Lemia na Remetinečkoj, vidim tepihe i pitam pošto je pranje. 20 kuna po kvadratu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hehe... mi zamotali nas tepih i vozimo ga veceras kod mojih u dvoriste!
    I sutra tepih ocekuje jedno temeljito vodeno 'home made' pranje!
    'Malo' Vanish detergenta za tepihe pa cekati malo da ta kemija proradi, pa onda malo vode i cetka u ruke i navali... rekreacija za vikend zagarantirana!

Vec sam ga tako prala i OK! Sve fleke odu, ... jedino dugooo se susi!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Baš ste pogodili šta me danas pati. Naime, jučer sam prolila čašu vode na tepih i tako smrdi po truleži da mi smrdi cijela kuća. Jel ipak postoji neko sredstvo za suho pranje tepiha doma? Nemam se ja kad vozikat do autopraone, radije bih to obavila sama doma, ali suho, bez vodurine...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

[quote="tinars"]http://www.antiallergic.hr/main.php?stranica=praonica

Jedna zima, dugodlaki pas i tepih tamno crvene boje... sauganje i čišćenje - katastrofa Smotala na proljeće tepih i odlučila ga baciti kad nađem njihovu reklamu u kasliću. Nazovem, uprtim tepih i odem do njih da vidim kako će ga očistiti. Dakle, imaju usisač koji se zove Colibri, koji ima glavu s rotirajućim četkama i neku tekućinu kojom poprskaju tepih. Bila sam toliko oduševljena rezultatom da smo pristali na prezentaciju i kupili usisač na kredit od 2 god.
    HM... sad bi se i ja mogla baviti čišćenjem tepiha po kućama da poboljšam kućni proračun

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mel prvotno napisa
    hehe... mi zamotali nas tepih i vozimo ga veceras kod mojih u dvoriste!
    I sutra tepih ocekuje jedno temeljito vodeno 'home made' pranje!
    'Malo' Vanish detergenta za tepihe pa cekati malo da ta kemija proradi, pa onda malo vode i cetka u ruke i navali... rekreacija za vikend zagarantirana!

Vec sam ga tako prala i OK! Sve fleke odu, ... jedino dugooo se susi!
    ..ja se baš spremam da ću danas oprati naš tepih pa me zanima s čim ga perete?..mislim na detergente-dali da odem u trgovinu kupiti baš specijalni deteregent za tapihe ili mogu s nečim drugim-taj Vanish,jeli to poseban za tepihe ili može i onaj u gelu što se ukapava na robu? :?

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kod pranja tepiha sa šlaufom i deterdžentom, morate računati na to da će tepih nakon nekoliko takvih pranja izgubiti na čvrstoći.
    Postanu nekako mekani i kad se hoda po njemu ako se malo gurne nogom ostane u tom položaju , ne ispruži se , pa smo se zaplitali za njeg dok ga nisam izbacila. Sada ove tepihe ( vuneni ) samo dajem na mokro pranje sa onim nekim usisavačem.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    [specijalni deteregent za tapihe ili mogu s nečim drugim-taj Vanish,jeli to poseban za tepihe ili može i onaj u gelu što se ukapava na robu? :?
    Vanish je baš za tepihe, a imaš punu policu raznih deterdženata za pranje tepiha, fakat ima svega. Ja sam prala s Vanish-em prošle godine, ima malo ljepši miris nego drugi. Dosta dobro skida flekove.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam lijepo jutros izvadila tapit na taracu, zalila ga vodom, potom detergent (obični za robu), bruškin i na kraju ispiranje.
    Zabava je trajala cijelo jutro... sad se suši, valjda neće kiša.
    A iduću subotu ću drugoga..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zna li netko gdje se u splitu može obaviti nekakvo pranje tapeta ali vunenog?

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imene zanima odgovor na posljednje pitanje. Kupila sam novi tepih-po kojem će se valjati mala. U biti, nije mi problem pranje, nego sušenje. Što se pranja tiče, perem ga naravno, samo da skinem kemiju s njega...ali tko zna čime će mi ga prat? Ako ga operem sama, pitam se hoće li se usmrditi po ovom vrimenu? Šta se radi s novim tepisima? Nemojte mi se smijat, pojma nemam, da nemam bebu, nikad ga ne bih kupila.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni su jednom s pranja vratili smrdljive tepihe pa sam reklamirao i onda su se vratili kako treba. Ako je sezona grijanja onda ima što izvući vlagu i nema problema s usmrđivanjem. Moj problem je bio što sam ih dao prati taman prije sezone grijanja, a to je raj za plijesni.

Novi tepisi mogo biti od kojekakvih materijala i dok ne znaš od čega su ne možeš se pravilno postaviti. Sintetički, vuneni ili od biljnih vlakana?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •