Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: nokti mu pucaju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno nokti mu pucaju

Dakle, Fabijanu (2,5 godine) su nokti i na rukama i nogama jako slabi, čim narastu frtalj milimetra, odmah se raspucaju.

Čim malo jače potegne po nekom predmetu, odmah mu noktić pukne, i to jako. Uredno ih podrezujem.

Kod odraslih znam da to uglavnom ukazuje na manjak vitamina B, mogu li Fabijanu pomoći i kroz hranu bogatu vitaminima B grupe??? Je li to dovoljno, pogotovo što ima dosta vitamina iz te skupine, a ja bih baš na ciljanu 'klopa terapiju'??

Helpajte, molim.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Podižem temu, iako vidim da nije ni bilo odgovora :/
    Imamo isti problem. Nokti su mu tanki, lako pucaju (već prilikom rezanja), listaju se, jedan se čak i mrvi...
    Nije baš neki strašan problem, ali ako možemo nešto učiniti, tim bolje.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam onak narodno znam...nedostatak vitamina..a moguće je...kosa, nokti...to je ista grupacija, zar ne??? znam da su nokti bolji ljeti zbog sunca/vit D....

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Maureno ima ful čvrste nokte ali na nogicama mu se onak kao listaju...odnosno išarini su sa crtama kao da je netko po plohi noktića rezuckao sa skalpelom :/

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

podizem temu
    Anji su nokti postali totalno lomljivi
    kako joj mogu poboljsati kvalitetu noktiju?
    koje namirnice moram vise forsirati kod jela?
    ili dodavati neke vitamine

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mene zanima, kao odraslu s istim problemom. A i s viskom kila pa ne dolazi u obzir napajanje s vitaminom B

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

podizem temu

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mom bebaču (8 mjeseci) se isto lome noktići, nakon krvne slike smo utvrdili da je slabokrvan, listanje noktiju i je posljedica anemije

ja bih na vašem mjestu prvo krvnu sliku napravila

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mojoj curi su noktići na rukama popucali na pola. doktorica kaže da joj uvedem b komplex..
    s obzirom kako se borimo s ručkom, bilo je samo pitanje vremena da će joj nešto početi nedostajati..

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Leni prvotno napisa Vidi poruku
    mojoj curi su noktići na rukama popucali na pola. doktorica kaže da joj uvedem b komplex..
    s obzirom kako se borimo s ručkom, bilo je samo pitanje vremena da će joj nešto početi nedostajati..
    Ako dijete inače slabije jede onda je uputno uvesti kao dodatak prehrani multivitamin (ovisno o dobi i tj.težini). Kod male djece ispod godine dana starosti samo pazi da ne sadrži previše željeza (osim ako ima manjak).

Što se noktiju tiče (vrijedi za djecu kao i za odrasle) vrlo često je u pitanju nedostatak cinka i kalcija i sam B-kompleks ne daje rezultate. Cink jako troši imunološki sustav pa je kod djece njegov deficit vrlo čest. Pitaj u ljekarni: postoji kalcij za djecu koji sadrži i cink. Doziranje je prema dobi djeteta, neštetan je i nije na bazi mlijeka (namijenjen je i za djecu alergičnu na laktozu).

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ovo je i naš problem pa pratim

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

uglavnmo nastavak je da idemo kod dermatologa jer su možda u ptanju gljivice?!?
    pa ćemo vjerojatno ovih dana to riješiti..
    njoj pucaju noktići i na nogama..
    javim dalje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •