Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Odstranjenje bubrega, molim savjet!

Početno Odstranjenje bubrega, molim savjet!

Kćeri moje prijateljice (9 godina) ustanovljen je problem s bubregom. Prva (nepravomoćna) dijagnoza je sljedeća: sužen mokraćovod koji iz jednog bubrega vodi u mokraćni mjehur. Time je uzrokovano slabo otjecanje mokraće iz bubrega. To slabo otjecanje, kako kažu, uzrokovalo je razaranje bubrega, tako da je UZV pokazao da je praktički samo 10% bubrega u funkciji i kao mogućnost je objavljena mogućnost odstranjenja bubrega.

Kad vam netko spomene odstranjenje bubrega, onda je to vrlo ozbiljna i zabrinjavajuća stvar. Pošto je dijagnoza donesena na razini jedne periferne i provincijske bolnice, roditelji bi voljeli čuti još par mišljenja od kompetentnih medicinskih osoba s područja primorsko goranske županije ili zagrebačkog područja. Molim one koji su imali slične probleme za preporuku pouzdanog nefrologa ili ustanove gdje bi dijagnoza imala "jaču" težinu. Stvar je prilično hitna, a kako kažu, operacija bi se trebala odviti unutar 2-3 tjedna.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Virgo, ima privatna poliklinika Helena u Zagrebu (već se dosta spominjala i hvalila na forumu- pa im može to biti jedna od opcija), mi tamo kontroliramo urin. Nadam se da će sve biti OK- vibre i pusa za curicu i roditelje~~~~~~~~~~~

link: www.poliklinika-helena.hr

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne mogu ti dati točnu informaciju ali ti mogu napisati kako je išlo kod Svena.
    Njemu lijevi bubreg radi samo 5% i nije mu vađen ( za sada).
    Prošle godine u 10 mj. su mu ugradili nefrostomu zbog opstrukcije bubrega. Ni tada bubreg nije radio ali nisu odmah spominjali vađenje nego su ga nefrostomom rasteretili. S tim je živio 2 mjeseca kada su ga operirali. Ni pola godine nakon operacije bubreg nije radio više od 5% ali ni tada se nisu odlučili na vađenje nego su mu dali još šansu do njegovog 5. rođendana. Navodno se do tada još može nešto oporaviti a ako ne najvjerojatnije će van. Za sada mu taj bubreg ne radi nikakve smetnje a mi 3 puta mjesečno kontroliramo krvni tlak jer ako on počne divljati to je znak da bubreg smeta. Kuc kuc za sada je u redu.
    U svakom slučaju bih im preporučila više mišljenja i čak bih pitala nekog dobrog kirurga (na Rebru su dobri, Klaićevu osobno izbjegavamo u širokom luku jer smo se gadno opekli) za mogućnost proširenja uretera, možda se može. Istina je da je 10% neka granična vrijednost ispod koje u principu vade bubreg, ali to je koliko sam skužila okvirno i ovisi od doktora do doktora. A pitanje je i da li je to stanje trajno ili postoji mogućnost rasterećenja bubrega i popravka njegove funkcije. U svakom slučaju neka se dobro informiraju i traže različita mišljenja. Sretno!

Početno

Svaka informacija zlata vrijedi. Hvala !

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mom je ocu (doduše s potpuno drugačijom dijagnozom) prije dvije godine izvađen jedan bubreg u bolnici Dubrava. iako je operacija prilično teška, on sad živi bez ikakvih poteškoća s jednim bubregom.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Poliklinika za dječje bolesti Helena svakako- nikako kirurgu u ruke prije misljenja dobrog nefrologa

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Draga Virgo, moj stariji je imao mokracovod na dva mjesta suzen, a izmedju ta dva suzenja bio je jako prosiren. Time je imao i oslabljenu funkciju bubrega. Dijagnoza je glasila HYDRONEFROSIS ET HYDROURETER. Funkcija oboljelog bubrega je bila 39%, a drugog 61% (idealan omjer je 50 - 50 %).
    Uradjen mu je operativni zahvat - zaboravila sam kako se zove ali radi se o plasticnoj operaciji uretera gdje je odstranjen suzeni dio. To smo radili na KC Ljubljana. Nakon toga bubreg je profunkcionireao i sada nemamo problema. Nakon operacije do prve kontrole morao je uzimati PRIMOTREN.

Moj savjet je da se svakako obratite jos nekome za misljenje. Puno srece

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Primotren je pretpostavljam antibiotska profilaksa da se spriječi infekcija. Koliko sam skužila daje se uvijek nakon operacija mokračnog trakta. Sven je naizmjence (po mjesec dana svaki) pio Sinersul i Ninur.
    Mljekarica, napisala si da je operiran u Ljubljani, tko ga je operirao i koji nefrolog ga je tamo vodio?

Netko je spomenuo nikako prvo kod kirurga, ali i tu bi naglasila da ovisi od kirurga do kirurga. Kod nas je nefrolog bio taj koji je spominjao odstranjenje bubrega dok ga je kirurg svim silama nastojao spasiti.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Brunda,
    poslala sam ti pp
    pozdrav,
    mljekarica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove