Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 51 to 100 of 177

Thread: crna torta

  1. #51

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Dok nije gotovo... ... probaj, kod te torte je najbolje što nikako ne mošež pogriješiti...premalo nije jer ti je ionako pola smjese služi kao fil....a izgoriti ti valjda neće---

  2. #52

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    Quote Originally Posted by andrea
    Ja sam jučer radila ovu božanstvenu tortu, pola sam odmah pojela sama, a drugu polovicu sam velikodušno podijelila sa mužem i frendom. Zato me zanima; ako radim duplu smjesu, koliko onda dugo pečem biskvit ?! :/
    jednako dugo kao i s "normalnom" smjesom.

    andrea, cestitke na velikodusnosti 8)

  3. #53
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    !

  4. #54
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default

    ja sam ovaj vikend htjela napraviti ovu hvaljenu tortu, ali sam na svoj uzas u frizideru otkrila samo 4 jaja :/
    probat cu obavezno u subotu.

  5. #55

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb pri jezeru
    Posts
    1,075

    Default

    sad možda nisam nekaj dobro shvatila u receptu ali da li ste svi vi jeli tortu u kojoj su sirova jaja?

  6. #56

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Quote Originally Posted by pituljica
    sad možda nisam nekaj dobro shvatila u receptu ali da li ste svi vi jeli tortu u kojoj su sirova jaja?
    da :/ :/

  7. #57

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb pri jezeru
    Posts
    1,075

    Default

    mi dobijemo salmonelu čim pogledamo sirova jaja :/

    ima li da je netko probao radit tako da u kremu nisu išla jaja ili je kremu posebno kuhao na pari? mene zanima takva varijanta

  8. #58

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    I mene zanima jer sam odlučila više ju ne raditi zbog tih jaja.... :/ :/ :/

  9. #59

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    sorry girls, ne mogu vam pomoci.

  10. #60

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb pri jezeru
    Posts
    1,075

    Default

    ma napravit ću ja nju ziheraški samo što je prtljavo-odvojim pola jaja i napravim smjesu za tijesto, ispečem i onda drugu polovicu jaja smiksam i skuham na pari pa dodam ostale sastojke.
    nadam se da će biti vrijedno truda, javim rezultat kad isprobam

  11. #61
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    A da umjesto jaja staviš topljenu čokoladu i malo tučenog vrhnja.
    Tako sam ja radila u božićnim kolačima.

  12. #62

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Ja uvijek prokuham taj dio koji ostavim za kremu!

  13. #63
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    I kak ti ispadne ? :?

  14. #64

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Što se okusa tiče, nema razlike, samo što onda krema bude malo tamnija pa se skoro i ne kuži gdje je biskvit, a gdje krema.
    Kada sam pravila tortu Janu za rođendan nismo dobro odmjerili polovicu, nego smo ostavili više smjese za kremu. Kako je bilo previše kreme, smrznula sam ju i nakon nekih mjesec i pol dana napravila novu torticu Pola ispekla, drugu polovicu još malo prokuhala i uopće se nije kužilo da je odmrzavano!

  15. #65
    malinica

    Default

    Evo i ja juce probala ovu tortu,

    (toliko ste je nahvalile da nisam mogla da odolim, iako me mrzilo da kuvam).MM je trazio odmah repete.

    Za ovu pricu oko sirovih jaja se i ja slazem. Ja sam dobar dio gornjeg krema napravila sa slatkom pavlakom u koju sam dodala nesquik, i bilo je naravno jako ukusno.
    Krem se moze napraviti ovako da termicki bude obradjen:
    posto pola smjese ide u fil, 3 jaja izmiksati dobro sa 10dkg secera pa staviti na paru da prokljuca i kuvati na pari da se stegne, u to dodati 50gkg oraha, pola cokolade, i malo kakaoa. Prohladiti i to izmiksati sa umucenim masalcem.
    Ne moze da ne valja, posto je ovo receptura za vecinu tih filova na pari

  16. #66
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    drage moje forumasice, samo da vam kazem, dupla mjera pukla u sekundi

    im ala sam velike goste i sve sam ja to servirala i svima se svidjelo i kad su trezili jos, odem ja u spajzu da izvadim kad tamo sjede od moje prijateljice dvije curice i "kasikaju" moju crnu tortu i govori jedna

    boli me stomak

    a druga pa ne moj vise jesti

    kaze ova mala, ma jos cu malo

    poslije sljedece kasike kaze, povraca mi se

    kaze starija, hajde povrati pa se vrati,

    kaze mala sva zamisljena, a dal ce mi dati kuci da ponesem ono sto bih pojela da me nije stomak zabolio

    inace ni jedna ne jede skoro nista tako da smose mi cjepali od smjeha

    ocjena je 20 od sviju.

    thanks sandra

  17. #67
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    Quote Originally Posted by white_musk
    boli me stomak

    a druga pa ne moj vise jesti

    kaze ova mala, ma jos cu malo

    poslije sljedece kasike kaze, povraca mi se

    kaze starija, hajde povrati pa se vrati,

    kaze mala sva zamisljena, a dal ce mi dati kuci da ponesem ono sto bih pojela da me nije stomak zabolio


    genijalno !!

  18. #68
    sasana's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Osijek
    Posts
    493

    Default

    Jucer pravila tortu. S kuhanom kremom.
    Mogu reci samo jedno NJAMNJAM NJAM.

  19. #69

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    bas mi je drago da je ovaj topic jos uvijek aktualan, kao da sam sama recept izmislila.

    a imam jedan novi kolac slican brownisima, sa 40 dkg cokolade i 20 dkg oraha, moram vam ga prepisati...

  20. #70
    clio180's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pula
    Posts
    908

    Default

    Quote Originally Posted by pituljica
    mi dobijemo salmonelu čim pogledamo sirova jaja :/

    ima li da je netko probao radit tako da u kremu nisu išla jaja ili je kremu posebno kuhao na pari? mene zanima takva varijanta

    pala sam sa stolice od smijeha!

    ja sam prekjucer radila tortu, i naravno, ista mi je stvar pala na pamet. no posto mi je kalup bio prevelik, ja sam fino sve ubacila da se pece. pekla sam nekih 50-tak minuta, jer mi se onaj unutarnji dio nikako nije htio ispeci. kad je skoro bila ispecena (svejedno mi je ostala malo prisna - da li tako treba?) izvadila sam je iz rerne i pustila da se ohladi.
    posto ne znam raditi kreme, koristila sam dolcelinu slag kremu sa okusom vanilije (2 vrecice) i sa njome namazala tortu.
    drugo jutro sam izmiksala slag i bacila na nju.
    popodne je to bio orgazam!!! ocjena 100!!! svima se svidja unatoc tome sto mi je slag ostao mekan (MD ga je jeo sa zlicom).
    torta super i izgleda jer je biskvit tamno smedji, krema zuta i slag bijeli.
    drugi tjedan ju radim kad Jan ima rodjendan!!!
    mmmmmmmmmm.........

  21. #71
    clio180's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pula
    Posts
    908

    Default

    Quote Originally Posted by sandraf
    ...a imam jedan novi kolac slican brownisima, sa 40 dkg cokolade i 20 dkg oraha, moram vam ga prepisati...
    ajde, ajde!!! sta cekas!!! :D

  22. #72

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    ja u petak pečem tortu lei za rođendan.
    toliko nam je fina da smo je dosad bar 10 puta jeli

    glede sirovih jaja-ja kremu skuham na pari.

  23. #73
    lara01's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zgb
    Posts
    1,734

    Default

    Ako vas je frka sirovih jaja kao i mene možete probati i ovu tortu
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ght=crna+torta

    Nama je ta torta apsolutni favorit i tko god ju proba se oduševi.

    A dobra mi je još i ona u koju se doda samljevena naranča.
    Ako se dobro sjećam isto je prije par godina bio recept na forumu.

  24. #74

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    2,000

    Default

    U Metrou ima za kupiti steriliziranih jaja u tetrapaku. Ja još nisam probala, ali idealno je za ovakve torte jer su tetrapaci prilično veliki.

  25. #75

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    849

    Default

    Malo podižem, pravila bih je...

    Recept je bez praška za pecivo. Jel stavljate malo u dio kreme za pečenje?

  26. #76
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Quote Originally Posted by ASTRA
    Malo podižem, pravila bih je...

    Recept je bez praška za pecivo. Jel stavljate malo u dio kreme za pečenje?
    ne, nimalo - fora je u kvaliteti i temperaturi jaja, a nekad i brasnu, pobaj ga prosijati. znaci jaja sobne temperature, jako cvrst snijeg i bice super

  27. #77

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    849

    Default

    Brašno? Sad si me zbunila...zar nije bez brašna? :?

  28. #78

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    849

    Default

    :D

  29. #79
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Quote Originally Posted by ASTRA
    :D
    eto koliko sam je skoro pravila, da ne znam ni jel ide brasno
    da, mislim da je fora i u granulaciji oraha - meni se ne da mljeti orahe u masini namijenjenoj za njih, nego ih sjeckam u multipraktiku, od toga smjesa zna biti manje vazdusasta.

    nadam se da ces biti zadovoljna rezultatom

  30. #80

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    849

    Default

    Jaaaaako smo zadovoljni rezultatom, prefina, dupla mjera, ostao samo komadić!

    wewa, !

  31. #81

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    10

    Default

    tražim recept za svoju prvu tortu, za valentinovo moja ljubav ima rođendan, pa si mislim- budući da ovu zovu i viagra, hmmm. odlučeno je! praviti ću ovu tortu, a tko zna, možda za 9 mjeseci, budem i na topiku za pelene
    jednostavno zvuči, a jako ju hvalite. nadam se da će mi uspjeti - ne smije biti teže nego zamutiti pavlovićevu kremu za guzu (to mi je dio posla, ali tortu nikada nisam pravila
    javim se ja još, kako je prošlo.
    hvala na receptu

  32. #82

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    849

    Default

    Nećeš požaliti!

  33. #83
    ivananeda's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    PARACIN,srbija
    Posts
    292

    Default

    A gde se dodaje vrhnje? U sastojcima se navodi a u receptu ne

  34. #84

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    Quote Originally Posted by ivananeda
    A gde se dodaje vrhnje? U sastojcima se navodi a u receptu ne
    vrhnje za slag se umuti mikserom i stavi na vrh torte.

  35. #85
    ewa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    metropola
    Posts
    1,018

    Default

    Ovo je i moja najdraza torta ali ja uzimam duplu smjesu i kalup 26cm, mislim da je to prava mjera

  36. #86
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Pridružujem se pohvalama za ovu tortu (tek sam sad skužila topic), i nama je ona najčešće na stolu! Ne znam nikoga da ju je kušao, a da ju nije pohvalio! Apsolutna preporuka!

  37. #87
    Lu's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Molvice
    Posts
    1,830

    Default

    nisam citala sve pa mozda vec ponavljam ali moram naglasiti da je ova torta prefina i ako se umjesto oraha stave przeni ljesnjaci

  38. #88

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    377

    Default

    Prefina torta, ja jedino ovaj dio koji se stavlja kao krema prokuham još oko 10-ak minuta na pari (ipak su to sirova jaja). I onda stavim na biskvit i premažem šlagom.
    Klinci ovu tortu jednosatvno obožavaju.

  39. #89

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    377

    Default

    Prefina torta, ja jedino ovaj dio koji se stavlja kao krema prokuham još oko 10-ak minuta na pari (ipak su to sirova jaja). I onda stavim na biskvit i premažem šlagom.
    Klinci ovu tortu jednosatvno obožavaju.

  40. #90
    Sunseeker's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Rijeka
    Posts
    76

    Default

    evo i ja sam danas napravila ovu tortu i ODLIČNA JE!!

    p.s. dajte još ovako finih recepata!!

  41. #91

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Osijek
    Posts
    243

    Default

    Jučer sam pravila ovu tortu. Mljac, mljac...
    Na fil sam stavila ono smrznuto miješano voće (maline, kupine, jagode, ribiz, višnje) i gore namazala šlagom za žlicom nutele. Ajoj koja finoća.
    (A ja kao na dijeti.)

  42. #92
    ewa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    metropola
    Posts
    1,018

    Default

    Uopće ne zvuči loše,mljac :D

  43. #93
    ninik's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    986

    Default

    ja radila u nedjelju!

    moram priznati da mene ne baca u nesvijest, nekako mi ne paše kakao!
    ali ostatak probača je oduševljen!
    ostao je jedan mali komadić a bilo nas je četvero!
    tražile su se deblje šnjite!

    u svakom slučaju, brzo, jednostavno i svima fino!

  44. #94

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    10

    Default moja prva torta

    Ispalo je fenomenalno, mada sam mislila da imam mali pleh, ispalo je da je neki srednji. šlag mi se nije htio umutiti i onda sam u 11h, kao luđak trčala u konzum po šlagfix i za svaki slučaj sam još pokupovala sve vrste šlagova x2
    bilo je veselo, poučno i jako slatko.
    hvala što ste podijelili recept

  45. #95

    Default

    Radila ju za Uskrs. Prvo sam posebno napravila smjesu za biskvit. Budući da nisam radila duplu dozu, činilo mi se premalo smjese za kalup pa sam ju pekla u zdjeli obloženoj namazanim pek papirom. Pekla sam ju nešto više od pola sata jer mi se činila pregnjecavom. Izvadila ju pomoću tog papira i taj dio je prošao zadovoljavajuće.
    Što se tiče kreme. Miksala sam na pari jaja sa šećerom, pa dodala kraš expres i čokoladu. MAkla s pare i stavila orahe i kad se ohladila umutila sam margarin. I taj dio je prošao zadovoljavajuće.
    I onda sam stavila kremu preko biskvita i dobro ohladila sve u frižideru i bez nekih prevelikih očekivanja zagrizla u taj božanstveni kolač. Ma stvarno me oduševio. Iznad svih mojih očekivanja.

  46. #96
    Mony's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Zg
    Posts
    2,937

    Default

    Prije sam ju cesce (citaj: jako cesto ) radila dok me nije ulovio strah od sirovih jaja :/

    A bas sam ju se zazeljela, posebno kad iscitavam ovaj stari topik od samog pocetka.
    Imam samo par pitanja:
    koliko se dugo treba drugi dio smjese kuhati na pari
    te:
    ostane li i dalje u obliku kreme ili se previse stvrdne?

  47. #97

    Default

    Ja sam ju kuhala na pari točno 13 minuta i onda još ubacila kraš expres i čokoladu sve na pari. Sveukupno se kuhala nekih 15 min. Nije uopće ispala pregusta. Pretpostavljam jer sam stavila cijela jaja, a da su sami žumanjci bila bi gusta.

  48. #98

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    ja kuham dok ne zakipi

  49. #99
    Mony's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Zg
    Posts
    2,937

    Default

    OK, hvala - spremam za vikend :D

  50. #100
    Mony's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Zg
    Posts
    2,937

    Default

    Kad se biskvit ohladi, preliti preko njega drugi dio smjese kao filu.
    Ako se taj drugi dio kreme ukuha na pari, jel se onda stavlja na ohladjeni biskvit ohladjena krema ili na ohladjeni biskvit topla krema ili sve toplo

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •