Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: A što kaže dr.........?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno A što kaže dr.........?

Evo jedno pitanje sa Cybermed-a

Iamme 14.09. 2006. 17:15

Za Dr Richtera
    Poštovani Dr Richter,

Interesira me vaše osobno mišljenje, koja je po vama gornja dobna granica dojenja djeteta i zašto?

Darko Richter, dr. med. 14.09. 2006. 19:30

Re: Za Dr Richtera
    Gornja dobna granica ne postoji. Neki bi se dojili i nakon što dobiju vozačku dozvolu, no takvi, nakon što ih majka odbije, obično sišu prst, a kasnije razvijaju tzv. analno-oralne crte ličnosti, ili jesu takva ličnost.
    U društvima koje žive istisnki u prirodi, majke doje dok se ne rodi novo dijete, obično 2-3 godine. No, u principu, dijete nakon 6 mj., kada nekako simultano gubi refleks automatskog gutanja i proklijaju mu zubi, počne jesti meku ili pasiranu ili prethodno sažvakanu hranu (u društvima koje žive istinski u prirodi), i dojenje po malo gubi na značenju. Ipak, ono zadržava vrlo veliku nutritivnu ulogu u tim primitivnijim društvima, dok u tehnološki razvijenim sredinama ta uloga nije bitna. U imunološkom smislu bitno je dojiti, ali ISKLJUČIVO dojiti, bez dodataka umjetnog mlijeka ili bilo čega drugoga, barem 4-6 mjeseci, potom diversificirati prehranu. U nutritivnom smislu gotovo da danas i nije bitno dojiti, nitko u tehnološki razvijenim društvim nije zbog toga umro od gladi. Ima i psihološki apsekt, i tog ranog dojenja, kao i predugog dojenja. Predugo dojenje nema nikakvu nutritivnu ulogu, nikakvu imunološku ulogu, a uzgaja analno-oralne tipove. A koja je gornja granica? Kada uočite analno-oralne crte, gotovo je. S time da analno-oralnih tipova ima i bez predugog dojenja. Većina političara, po mojem mišljenju, bili su malo predugo dojeni.

Iamme 15.09. 2006. 19:30

Re: Za Dr Richtera
    ROFL...
    zahvaljujem!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

:shock:

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mislim da bi ovog doktora "sveznalicu" netko trebao malo spustiti na zemlju...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ovo se ja smijem od muke, jer ustvari uopce nije smijesno.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Treba ga shvatiti kao vic i nasmijati se

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: RE:

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Treba ga shvatiti kao vic i nasmijati se
    ne znam baš..to što ja mislim da nema smisla dojiti dijete preko cca 3 godine nema istu težinu kao kad cijenjeni doktor kaže da je glupo i nepotrebno dojiti dijete iznad 4-6 mjeseci :shock:

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Ma htjela sam reci da ga ne treba uopce ozbiljno shvacati...Kroz jedno uho unutra, kroz drugo van

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

:shock:
    Koja provala! Ne znaš bi li se smijao ili plakao!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

:?
    Ja sam ovo doživjela kao vic, ali doktor ne bi smio pisati na ovakav način, netko će ga ozbiljno shvatiti.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne bih rekla da je zelio ispricati vic (da je htio biti duhovit, to da)

po meni, kljucno je ono na pocetku i na kraju:

Gornja dobna granica ne postoji

S time da analno-oralnih tipova ima i bez predugog dojenja

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Bez obzira na to što je Emily izolirala iz teksta poantu koja nam se sviđa, ovo je prestrašno!

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Najgore od svega je što ovaj tzv. doktor može lupati takve gluposti i ne odgovarati za to. Odsada bojkotiram cybermed!!!!!!!

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ma dr. Richter je takav tip ironično-pravipametujućeg čovjeka i takvog ga treba prihvatiti.
    on se u gotovo svakom odgovoru mora malkice sprdati (je li ovo gruba riječ?) inače bi odapeo

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ajd ak već moram pitat glupa pitanja,da ih pitam tu među "svojima",jel analno-oralni tip ono šta ja mislim da je??????
    Educirajte me,molim

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A ovo?

Ina 27.01. 2004. 14:22
    dojenje

Poštovani,
    redovito pratim ovaj forum i vrlo mi se svidjaju Vasi britki i ponekad 'bockavi' odgovori kojima pokušavate nas mame natjerati na razmišljanje. Za sada nemam neki veći problem, nego u stvari trebam savjet. Imam zdravu i veselu curicu od 12 mjeseci i još je dojim (naravno uz ostalu raznovrsnu prehranu). Ponekad 'sa strane' dobivam negativne komentare tipa 'njoj to više ne treba, samo je vežeš uz sebe' i sl. Ja namjeravam nastaviti s dojenjem jer nam je objema to lijepo i uživamo u tome, a i negdje sam pročitala da Svjetska zdravstvena organizacija preporuča dojenje i u drugoj godini života. Zanima me Vaše mišljenje o takvom 'produljenom' dojenju i postoje li medicinski opravdani razlozi za to kojima bih mogla odgovoriti na takve komentare.
    Puno hvala!

Dr. Darko Richter 27.01. 2004. 23:06
    Re: dojenje

Ukoliko je dojite, pretpostavljam sada oko dvaput dnevno, a uz to jede svu ostalu raznovrsnu hranu, nema nikakve zapreke da tako nastavite u drugoj godini, a to se obično prekine samo od sebe (npr. tijekom neke gripe vas ili djeteta, ili dođe do kraćeg razdvajanja zbog puta, ili sl.) i tada ne treba patiti što više nema dojenja. Morat će ubrzo početi učiti kontrolirati stolicu i mokrenje, hodati, govoriti, a sa svim time dojenje će je i manje zanimati. Komentari sa strane su blesavi. Pa zar dijete ne bi trebalo biti vezano za majku prvih godina života, ili, da svu djecu od rođenja pošaljemo u dom kako se ne bi previše vezala za roditelje? Ja stalno tvrdim da imam dojam kako se u našem društvu izgubio osjećaj za dijete, pa zato i nema više djece, a kada ih ima, onda slijede kretenski savjeti, ili posve bezvezni, ili protiv interesa djeteta. Kao nedavne diskusije o vitaminu D.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

evo kad hoće može biti i dobar

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Licemjer.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja mislim da tom čovjeku nisu sve koze na broju...

Njega je totalno lupilo u glavu što je on "gospon doktor" koji sad tu nedotupavim ljudima, pogotovo smatra majke najnedotupavnijom kategorijom od svih, prosipa svoju mudrost.
    A što će odgovoriti, previše ovisi o njegovom trenutnom raspoloženju, jel mrzovoljan ili dobrostiv, pa će se ili izdrk.ano obrecnuti ili pak smilostiviti da napiše par normalnih rečenica...

Njegovo ludiranje ne koristi nikome...
    Ljudi koji pitaju iz neznanja, jer ne moraju svi biti medicinski potkovani, neće biti ništa pametniji nakon njegovih dvosmislenih doskočica.
    A ljudi koji pitaju zato da bi dobili još jedno mišljenje o nekom problemu o kojem već nešto znaju, će isto ostati kratkih rukava, dapače mene osobno jako vrijeđa taj njegov stav da svi koji ga nešto pitaju ne znaju ni do dva naborjati i da se zato može sprdati s njima po volji, jer su kakti low life form pa to neće ni shvatit...to je krajnje bezobrazno i bahato od njega...

On vjerojatno misli da je silno duhovit i zabavan, i meni j bio dok nisam počela pažljivije pratiti kaj piše, ali sam se jako razočarala u njemu, jednostavno je neodgovoran i strahovito umišljen :/

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da znate da ljudi sa Cybermeda čitaju što pišete i prije par godina su kontaktirali Rodu i tražili da se ne dozvoljava flame-anje (ili kakosetoveć zove) dr. Richtera.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ok...ako je frka sa Cybermedom onda obrišite moj post, ne želim da zbog toga udruga ima problema, iako smo već milijardu puta rekli da ne može administracija fouma biti prozivana za svačije mišljenje koje se nekome ne sviđa :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni se čini da su to pisale dvije osobe pod imenom dr.Richtera
    osim toga on je dr. čega? koja mu je spec.?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pedijatar, alergolog, specijalist za bolesti dišnih puteva, tako nekako, zar ne?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pedijatar koji ulazi u psihologiju mh....

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma on je meni super :D

malo ga treba educirati oko dojenja al ostalo sve 5

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

my kind of guy

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Tip je ok, zakon. Kad sam imala dvojbi oko dojenja (zbog atopijskog derm. moj liječnik 'naredio' mi da prestanem dojiti i pređem na hipoalergeno) dr. Richter mi je pomogao pri odluci da nastavim sa dojenjem. Rekao je nešto u stilu "kod već postojećeg at. derm. u dojenju nema ničeg liječidbenog ali niti ničeg štetnog". Pametnome dosta - point taken. Mišljenja nam ne moraju svima biti jednaka, skupiš ih na hrpu i složiš vlastiti sud. On bar lupi direktno u srž - nikome ne ostane dužan.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

A kakav je to tocno analno-oralni tip?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Citiraj Mony prvotno napisa
    A kakav je to tocno analno-oralni tip?
    Meni pada napamet onaj nas Herr Flick.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo kako je kod nas

kada beba "grize"

pitanje: beba je pocela da me "grize", pa je dojenje bolno. ne bih zelela da prestanem da je dojim. sta da radim?

odgovor: niste napisali koliko je beba stara. Ako ce uskoro da napuni godinu dana, onda mozete polako da prekidate sa dojenjem. u suprotnom, morate nezno da je odviknete od njenog neprijatnog obicaja. ukoliko nastavi sa tim, na vasim bradavicama ce se napraviti veoma bolne prskotine - ragade, koje mogu da se inficiraju, i eto nepotrebnih komplikacija.
    samo je dr zaboravio da da odgovor

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nego, kakav je to oralno-analni tip?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •