-
A ovo?
Ina 27.01. 2004. 14:22
dojenje
Poštovani,
redovito pratim ovaj forum i vrlo mi se svidjaju Vasi britki i ponekad 'bockavi' odgovori kojima pokušavate nas mame natjerati na razmišljanje. Za sada nemam neki veći problem, nego u stvari trebam savjet. Imam zdravu i veselu curicu od 12 mjeseci i još je dojim (naravno uz ostalu raznovrsnu prehranu). Ponekad 'sa strane' dobivam negativne komentare tipa 'njoj to više ne treba, samo je vežeš uz sebe' i sl. Ja namjeravam nastaviti s dojenjem jer nam je objema to lijepo i uživamo u tome, a i negdje sam pročitala da Svjetska zdravstvena organizacija preporuča dojenje i u drugoj godini života. Zanima me Vaše mišljenje o takvom 'produljenom' dojenju i postoje li medicinski opravdani razlozi za to kojima bih mogla odgovoriti na takve komentare.
Puno hvala!
Dr. Darko Richter 27.01. 2004. 23:06
Re: dojenje
Ukoliko je dojite, pretpostavljam sada oko dvaput dnevno, a uz to jede svu ostalu raznovrsnu hranu, nema nikakve zapreke da tako nastavite u drugoj godini, a to se obično prekine samo od sebe (npr. tijekom neke gripe vas ili djeteta, ili dođe do kraćeg razdvajanja zbog puta, ili sl.) i tada ne treba patiti što više nema dojenja. Morat će ubrzo početi učiti kontrolirati stolicu i mokrenje, hodati, govoriti, a sa svim time dojenje će je i manje zanimati. Komentari sa strane su blesavi. Pa zar dijete ne bi trebalo biti vezano za majku prvih godina života, ili, da svu djecu od rođenja pošaljemo u dom kako se ne bi previše vezala za roditelje? Ja stalno tvrdim da imam dojam kako se u našem društvu izgubio osjećaj za dijete, pa zato i nema više djece, a kada ih ima, onda slijede kretenski savjeti, ili posve bezvezni, ili protiv interesa djeteta. Kao nedavne diskusije o vitaminu D.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma