Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 212

Tema: Planirate li gradnju kuće?

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mi zivimo u jednosobnom stanu jer kao sto cemo u veci, bolje investirati u kucu.
    o trazenju zemljista pricamo vec godinu dana. bili smo jednom na 'terenu', oglasnik kupili dva puta. ciljana naselja su nam brezovica, leskovac, odranski obrez, gornji stupnik...
    znamo da nas ceka golemi posao, a u veljaci stize i beba.
    nocas sam se prevrtala po krevetu i sanjala selidbu u veci stan. ali ako to napravimo, dobit cemo za iste novce triput manje kvadrata i necemo na kraju nikad napravit kucu (ili negdje pred penziju)...
    joj!

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

e da, ja navijam za ytong, neku varijantu niskoenergetske kuce, mm-a od toga odgovara rodbina, ali mislim da cu uspjeti u lobiranju...

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...i MM navija za niskoenergetsku kuću.ja npr. želim ovaj put obavezno ooooooogromne staklene stijenke,čim veći broj-što više sunca... :D

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj elie prvotno napisa
    e da, ja navijam za ytong, neku varijantu niskoenergetske kuce, mm-a od toga odgovara rodbina, ali mislim da cu uspjeti u lobiranju...
    kad su moji gradili poslovni objekt ja sam ih nagovorila na ytong, prva reakcija mog oca je bila: pa ta cigla pliva! pa rekoh: onda nemaš brige u slučaju poplave

ytong ti je super materijal, jednostavan, topao... ali cjena mu je mana

grrrrrr

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    a crnu jamu??
    ups, a kaj je to?
    septička ???

bubimirko

Početno

[quote="apricot"

Tko god krene u gradnju, neka se oboruža strpljenjem: prvo zbog papirologije, a onda zbog gradnje...[/quote]

i ako te smijem nastaviti.....i ako bi išao nekim slijedom, onda nakon papirologije i gradnje OPET ide papirologija s kojim sam se i još uvijek se gnjavim.....oni u gruntovnici su u stanju napraviti milijon pogrešaka i nikome ništa-priznaju pogrešku ali nakon toga ti ne žele ništa napraviti i riješiti po hitnom postupku iako je njihova pogreška....STRAŠNO
    imao sam papire nakon gradnje čiste ko suza i kad sam prodavao stanove.....tip koji ga je kupovao trebal je hipoteku za kredit i dođe po vlasnički i sve ono kaj mu treba i molim te oni mu tam izdaju vlasnički u kojem piše opaska da nema građevinske----nek mi samo neko objasni kak se to uopće može desiti, a da ne spominjem da su nekakve prije odluke slali na neku izmišljenu adresu, te ja naravno nisam mogao reagirati na to jerbo nikad nisam niti dobio te papire.....pa su mi samo nakon šta sam jednom došao tamo i pitao kaj je i skužili , rekli SORRY neko je valjda napravil tipfeler....gle to je tipfeler ko da umjesto ilica napišeš medveščak-----mislim takvih je primjera bilo još 100.
    mrzim birokraciju i sve kaj ima veze s papirima
    Za sve to treba imati konjske živce

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj grrrrrr prvotno napisa
    a crnu jamu??
    ups, a kaj je to?
    septička ???
    ou, jes! Ako ti parcela nije prištekana na kanalizaciju. A po novim pravilima nije više dovoljno sdamo iskopat rupu

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a crnu jamu??
    ups, a kaj je to?
    septička ???
    ou, jes! Ako ti parcela nije prištekana na kanalizaciju. A po novim pravilima nije više dovoljno sdamo iskopat rupu
    Nego ... izolirat, ozbukat, fasadirat , opremiti parketima i plocicama?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

postoji nešto bolje od nepropusne septičke jame a to je biopročiščivač 2. razine - po novom samo to može biti korišteno u obalnom pojasu (izuzev mjesta s kanalizacijom)
    vidi
    http://www.isea.hr/05Proiz_superplus.asp

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

(bubimirko napisa)
    imao sam papire nakon gradnje čiste ko suza i kad sam prodavao stanove.....tip koji ga je kupovao trebal je hipoteku za kredit i dođe po vlasnički i sve ono kaj mu treba i molim te oni mu tam izdaju vlasnički u kojem piše opaska da nema građevinske
    mom svekiju su gradjevinski inspektori nalijepili papir na viksu kod rogoznice, (za koju ima uredno sve papire na broju, gradjevinsku i ostalo), da se hitno mora javiti. zove on njih i kaze 'ljudi pa imate sve papire, kod vas su u arhivi, pogledajte', a oni ce njemu tipa 'nas tu ima puno, gdje bi dosli da provjeravamo'. dobro da mu nisu prvo roknuli kucu, pa onda provjeravali...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a crnu jamu??
    ups, a kaj je to?
    septička ???
    a, to nam ni ne treba, imamo priključak na kanalizaciju

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj "Lutonjica prvotno napisa
    a, to nam ni ne treba, imamo priključak na kanalizaciju
    blago tebi... /lagani uzdah/... ja nisam te sreće

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo danas potvrdili lokacijsku dozvolu i postala je pravomoćna! :nema tog smajlića koji bi opisao sreću:

Trajalo 3 mjeseca (zbog godišnjih) a za cca mjesec dana imamo i građevinsku u šapama pa udriiiiiiiii! :smajl kopa temelje!:

(ytong isto!)

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cestitam!!! :D :D :D ovo je blizu hrvatskog rekorda u brzini

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ovo moram napisat:
    naime, ako gradite kuću s 1 stanom i imate u podrumu garažu s WC-om morati ćete platiti još jedan vodomjer za garažu

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj DanijelaHorvat prvotno napisa
    Mi smo danas potvrdili lokacijsku dozvolu i postala je pravomoćna! :nema tog smajlića koji bi opisao sreću:

Trajalo 3 mjeseca (zbog godišnjih) a za cca mjesec dana imamo i građevinsku u šapama pa udriiiiiiiii! :smajl kopa temelje!:

(ytong isto!)
    Možeš li nam reći na kojem je području zemljište? Ovo je stvarno jako brzo. Može i na pp.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ne bi čovjek rekao, ali općina Maksimir!! Markuševac je lokacija gradnje!

Nije da se nismo malo potrudili oko poguravanja, ali slučajno smo znali čovjeka u elektri i jednog u vodovodu i to je malo poguralo stvar Trebaju dati suglasnost za priključke pa i kod njih to zna zaspati u nekoj od ladica). A teti u općini samo kava i čokoladica!

p.s. nadam se da sad neće zapet

hrvoje

Početno

Danijela, moze li malo više informacija o ytongu...

naime, i mi planiramo početi s gradnjom tijekom 2007. (ako uspijemo riješiti financiranje)... zemljište smo kupili sredinom ove godine, iskrčili džunglu koja je na njemu nastala i sad maštamo o kućici...

trenutno smo najskloniji ytongu...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

imenjače mma,
    ne znam otkud da ti krenem:
    naša kućica je iz njihovog tipskog modela (to znači da nismo mijenjali niš, samo smo je zrcalno okrenuli, dodali par prozora, podrum, odvojili garažu i još neke male preinake s pregradnim zidovima) uzeli smo najdeblje zidove vanjske (36,5cm), ima oko 130 kvadrata (prizemlje i potkrovlje) + 40 kvadrata podruma. Materijal za kuću ytongov (bez podruma i crijepa) znaći samo blokovi i vezivo nas dođu 110 000 kuna. A njihovo predviđanje do ključa u ruke nekih 95 000 eura (a mislim da će tu biti i uređeno dvorište).

Ytong je vrlo zdrav materijal, otporan, ne zrači, debeli zidovi + fasada = vrlo malo potrošnje grijanja (imamo frendove kao dokaz), brza gradnja (kuća gotova u mjesec i pol ako je bez podruma), čvrstoča, .........e da, zbog ravne gradnje ne moraš žbukati unutra!!

eto na brzinu, ali pogledaj na www.xella.hr

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

na njihovoj stranici klikni prvo područje/marka: ytong porobeton i onda pod tematsko područje obiteljske ytong kuće.

Naša je Šnježana!

hrvoje

Početno

hvala na susretljivosti Danijela...

mi smo u početku dvojili između montažne kuće i ytonga (s obzirom na podstanarski status brzina izrade objekta je važan element -> zbog toga smo isključili klasičnu gradnju)...

zanimljivo, i nama je snježana najprihvatljiviji model... doduše i mi bismo napravili neke modifikacije (jedna od većih je podrum) pa me zanima jesu li vam dodatno naplatili projektnu dokumentaciju (zbog podruma)... čini mi se da sam negdje pročitao da se veće promjene projekta naplaćuju...

imam i pitanje vezano uz građenje tj. izvođače - jeste li uzeli izvođače po xellinoj preporuci? možda armirač iz sesveta?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...ajde da još malo podižem temu.Dok se odlučujemo hoćemo ili ne u sadašnjem stanu skidat brodski pod i hoćemo ili ne renovirati kupaonicu-pa se možda odlučimo i da na onaj naš teren "nasadimo" koju kućicu.....-evo,baš jedan MMov suradnik s posla sagradio baš blizu nas kuću prizemnicu za 60 ooo eura.Toliko je do sad potrošio i izračunao da mu sa finaliziranje do kraja , a sad je samo cigla i do krova, treba barem još toliko eura.
    ...inače sam u potrazi na netu za slikama prizemnica,pa ako imate i dalje kakve linkove-stavljajte! ..-a meni se inače sviđaju onako one prizemnice sa spavaonicama gore,ako se razumijemo...-a neznam stvarno što ćemo i kako.sad živimo u bivšem stanu mojih roditelja(kojeg smo cijelog renovirali-osim kupaonice) a oni su ispod nas u donjem stanu kuće tako da nam stalno uskaču u pomoć oko npr. čuvanja Karla i sl.-pa neznam što je pametno:gradit ili ne.Sad smo još u premišljanju.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nasi prijatelji iz Madzarske su preklani u Mosonmagyarovaru sagradili prekrasnu (ali zaista PREKRASNU!) prizemnicu. Bli smo lani u gostima kod njih taman kad su kompletirali sve i zaista je super. :D

Tlocrt je vise-manje pravokutan, ulica je sa sjeverne strane otkud je ulaz u garazu/podrum, sa juzne strane je dvoriste i terasa (malo uzdignuta). Prizemlje ima u sredini centralni "atrij" (sredinu atrija zauzimaju stepenice koje vode u malo potkrovlje u kojem je samo jedan manji prostor namijenjen za susenje vesa i slicno) iz kojeg se ide u 6 soba (dnevna, spavaca za roditelje, po jedna soba za svakog od troje djece i jedna manja gostinska soba) te kuhinju sa dodanom ovecom blagovanicom spojenom/odijeljenom od soba velikim pomicnim vratima (naravno, obje gledaju na jug i terasu uz vrt).
    Mani se nacrt cini zaista vrhunski (glava obitelji poslovno suradjuje sa gradjevinskim firmama pa je vjerojatno nasao dobrog arhitekta), a i oprema je odlicna tako da mi je to dosad najfunkcionalnija i istovremeno najljepsa kuca koju sam vidio.

Početno

L. u kakvom ti je stanju kupaonica? jel joj hitno potrebna renovacija?
    ako bas i nije, onda mozes krenuti s kucom. uglavnom, evo ja imam jos dva mjeseca do zavrsetka tog slvnog stambenog kredita i neznam sta cu dalje...
    stan svakako moram renovirati, vec smo i poceli, jer ipak dok kucu napravim, negdje moram zivjeti.. tako i ti, dok napravis kucu koliko ti treba? vremenski, mislim?
    a za to vrijeme ti trebaju osnovni uvjeti zivota, da ne kazem komocije...
    ja npr hitno moram renovirati kupaonu jer je izbila vlaga...

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Nasi prijatelji iz Madzarske su preklani u Mosonmagyarovaru sagradili prekrasnu (ali zaista PREKRASNU!) prizemnicu. Bli smo lani u gostima kod njih taman kad su kompletirali sve i zaista je super. :D

Tlocrt je vise-manje pravokutan, ulica je sa sjeverne strane otkud je ulaz u garazu/podrum, sa juzne strane je dvoriste i terasa (malo uzdignuta). Prizemlje ima u sredini centralni "atrij" (sredinu atrija zauzimaju stepenice koje vode u malo potkrovlje u kojem je samo jedan manji prostor namijenjen za susenje vesa i slicno) iz kojeg se ide u 6 soba (dnevna, spavaca za roditelje, po jedna soba za svakog od troje djece i jedna manja gostinska soba) te kuhinju sa dodanom ovecom blagovanicom spojenom/odijeljenom od soba velikim pomicnim vratima (naravno, obje gledaju na jug i terasu uz vrt).
    Mani se nacrt cini zaista vrhunski (glava obitelji poslovno suradjuje sa gradjevinskim firmama pa je vjerojatno nasao dobrog arhitekta), a i oprema je odlicna tako da mi je to dosad najfunkcionalnija i istovremeno najljepsa kuca koju sam vidio.
    ..uuuu,suuper!..a jel' se može vidjet slicica te kucice???Tlocrta???

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hmmmm ... kad smo bili kod njih jos nisma imao fotic digitalac tako da bi trebalo naci koji dijac i skenirati ... :/

(na webu imam samo sliku tih prijatelja, a to ti ne moze pomoci )

Mogu ih zamoliti za tlocrt ako ga imaju u nekom elektronickom obliku, no to bi moglo potrajati, cesto su na putu ...

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo: Slike i nacrti kućica iz bajke

LeeLoo, meni se 120.000€ za prizemnicu čini too much, barem prema cijenama i ponudama kojima ja baratam.

dakle (već sam pisala)
    - prizemnica s potkrovljem, roh bau (bez vanjske fasade), sa rušenjem starog objekta, odvozom, zatrpavanjem starog podruma - 65.000€. Fasada (stiropor 5cm), 2 kupaone (pločice I klasa), stolarija (Rehau), struja, centralno - još 20.000€.
    - prijatelji su nam u cijeni 65.000€ izašli do useljenja (on si je sam radio struju i centralno, imao je i šljunak), ali za prizemnicu mislim da 115m2.

Ako hoćeš, izaberi neku od ovih kućica, budem zamolila stričeke da ti naprave ponudu (ako trebaš konkretnu ponudu).

Inače, upravo prikupljam ponude za fasadu, najkonkurentnija je 160-180kn/m2 zavisi i od objekta (stiropor 5cm, svijetlija nijansa fasade).

Dobila sam i ponudu za 200m2 fasade:
    - 15.000kn za materijal
    - 6€/m2 za ruke
    To ispadne još jeftinije.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ...daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
    OK, zamolit cu.
    Ali nemoj biti nestrpljiva.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Evo: Slike i nacrti kućica iz bajke

LeeLoo, meni se 120.000€ za prizemnicu čini too much, barem prema cijenama i ponudama kojima ja baratam.

dakle (već sam pisala)
    - prizemnica s potkrovljem, roh bau (bez vanjske fasade), sa rušenjem starog objekta, odvozom, zatrpavanjem starog podruma - 65.000€. Fasada (stiropor 5cm), 2 kupaone (pločice I klasa), stolarija (Rehau), struja, centralno - još 20.000€.
    - prijatelji su nam u cijeni 65.000€ izašli do useljenja (on si je sam radio struju i centralno, imao je i šljunak), ali za prizemnicu mislim da 115m2.

Ako hoćeš, izaberi neku od ovih kućica, budem zamolila stričeke da ti naprave ponudu (ako trebaš konkretnu ponudu).

Inače, upravo prikupljam ponude za fasadu, najkonkurentnija je 160-180kn/m2 zavisi i od objekta (stiropor 5cm, svijetlija nijansa fasade).

Dobila sam i ponudu za 200m2 fasade:
    - 15.000kn za materijal
    - 6€/m2 za ruke
    To ispadne još jeftinije.
    ..ooo.baš hvala na iscrpnosti..bedem govorila s MMom....

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..bedem=budem...
    ..pogledala link..auuu koliko kuca...moram naci vremena za to pogledati.javim ti se!

Početno

tinnaZ, hvala i od mene

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj daphne prvotno napisa
    tinnaZ, hvala i od mene
    daphne?..koju ces ti?..da ne odaberemo istu!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa neznam što je pametno:gradit ili ne.Sad smo još u premišljanju.
    ja razmišljam da je pametno gradit, sad smo u naponu snage, i ako sad ne stvaramo, nećemo niti sa 60god.
    Viđam ljude koji žive po 2 obitelji u 1,5 stanu, a i one koji su napravili kuće (dok su mogli), sad su djeca dogradila kat i ne razmišljaju da li će se morati zakopati cijeli život u kredi za dvosobni stan.

Hoću reći: tko ne može i dao je svoj maksimum - ok. Ali tko može, ja sam da ide nešto stvarati (materijalno mislim). Pogotovo ako je tip od kuće, a ne stana (kao mi, dok smo živjeli u stanu stalno smo čeznutljivo gledali tuđe kućice). Sad smo u kući koja je nedovršena u odnosu na stan kakav je bio, ali nam je i ljepše i bolje. Govorim za nas. Opet imam kolegicu koja se udala i preselila kod muža u kuću, i nije joj lijepo jer ne voli život u kući, ona bi pod svaku silu nazad u stan.

Početno

Citiraj daphne prvotno napisa
    tinnaZ, hvala i od mene
    daphne?..koju ces ti?..da ne odaberemo istu!
    nisam jos sve proucila, al i ako odaberemo istu,vec sam ti rekla koji je moj san za zemljiste....(iako ti meni nisi rekla gdje ti imas svoje)
    al pretpostavljam da nije blizu mog...
    ja ga jos nisam kupila, al trazim, trazim.....

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I mi planiramo gradnju kuće, teren imamo već 5 godina ali nikako da krenemo.Nalazi se u blizini Svete Nedjelje ima li još nekog tko tamo planira graditi?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

krenite s vađenjem dozvola, da si ne bi kosu čupali kad odlučite graditi - a ono treba prvo ovo pa ono ....

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Savjet zlata vrijedi, ali nam opljačkali ured pa se financijska konstrukcija morala reorganizirati tako da je sve vezano uz kuću na čekanju

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

tinnaz, link je super, hvala!
    Mi smo nekad maštali o gradnji kuće: kupili smo jednu stariju prizemnicu, pa smo fantazirali da bi nju rušili i gradili novu, ali smo odustali, ovu smo renovirali (kuća je kvalitetno građena tako da, barem za sada, nemamo nikakvih problema), a planiramo još dići i potkrovlje kad budemo mijenjali krov. Nama sasvim dosta. Ja se osobno jako bojim velikih kuća jer mi je to jako puno za spremati.
    Velike staklene stijene su nešto najdivnije, ali treba to glancati...

Što se tiče cijena, realno mi je ovo što je tinnaz napisala. Moji su frendovi napravili slatku kuću s garažom, malim podrumom, 4 spavaonice u potkrovlju i 2 kupatila za 60-ak tis.eura. No, frend je freelancer pa je dosta toga sam napravio, pomagao mu je tata puno, puno toga su kompenzirali na razno-razne načine itd. To je potrajalo, ali se isplatilo. Naravno, treba im još milijun sitnica, ali to se podrazumijeva - gradnja kuće je rupa bez dna. No, po mom mišljenju je neusporedivo isplativije graditi kuću nego kupovati stan...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo najprije htjeli kupit jednu kucu sa susjedima, ali nesto je zastekalo, sad planiramo graditi i bas danas idemo tu u Klagenfutu na sajam (Häuselbauer messe) da vidimo sta se nudi... planiramo na jesen, ako nam odobre kredit, posto sam ja na porodiljnom, ako ne onda kad pocnem radit.

i bas se veselim tome, da se maknemo odavde susjedi su znatizeljni uzasno, u sve se mjesaju,sve znaju....uh

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...živimo u predgrađu,na gornjem katu obiteljske kuće..-pitanje:ako se odlučimo za nadogradnju-koliko smije kuća biti visoka?koji su propisi?..razmišljamo o nadogradnji npr. visokog potkrovlja..ali nam treba dobra studija...( naša su razmišljanja na relaciji:nova kuća vs. nadogradnja postojeće...)??? :?

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi smo napravili kuću.
    Nismo radili ključ u ruke(pogodite zašto ), već po etapama, kako bi se našlo novca i kredita. Preselili prije 3 godine u prizemle kat nije bio završen iznutra. Lani smo prilično završili kat, puna nam je kapa više gradnje.
    Kuća nam je prilično velika 120m2/etaži, tu smo stvarno pretjetrali, ali budući nam se ove godine familija drastično povećala(vidi potpis ) sad nam je taman - sve sobe popunjene, ok ima još i gostinjska.

Uglavnom kredit smo jedan zatvorili drugi digli....radove nam je grube radila firma, a struju, vodu, keramiku i sl. pojedinačni majstori, ovo je u biti jako skup oblik gradnje, ali što ćeš kad se ne može iskeširati odjednom ključ u ruke...

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

...živimo u predgrađu,na gornjem katu obiteljske kuće..-pitanje:ako se odlučimo za nadogradnju-koliko smije kuća biti visoka?koji su propisi?..razmišljamo o nadogradnji npr. visokog potkrovlja..ali nam treba dobra studija...( naša su razmišljanja na relaciji:nova kuća vs. nadogradnja postojeće...)??? :?
    Odgovore o visini kuće i sl. možeš naći u detaljnom urbanističkom planu ukoliko je donesen za to područje, to ćeš sve provjeriti u Županiji.
    Inače u svezi tvoje dileme: Uvijek svoja kuća a ne nadogradnja na nekoga!! (To ti isto jako puno košta, kompletni papiri skoro kao da ćeš graditi ispočetka, naravno nemaš temelje i sl., ali razlika u cijeni ne nadoknađuje razliku u konačnom rezultatu. Ovo je moje skromno mišljenje )

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kod nas je bitna razlika u cijeni, jer ako ideš graditi vlastitu kuću samo za gradilište moraš iskeširati 40-60.000€ .

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Koje cifre se tu vrte! :shock:
    A i mi smo mastali o kuci, samo sto smo takvi tipovi da jos uvijke nismo do kraja nacisto gdje uopce zelimo zivjeti, pa se selimo iz stana u stan svake 2, 3 godine. Kuca mi je nekako investicija koja bi nas vezala barem veci dio zivota negdje, ali jos se nadamo.
    Kad smo mi dobili prije neke 2 godine ponudu iz Cheminga (montazne kuce), za opciju kljuc u ruke je pisalo nekih 440 eura/m2.
    Zar je moguce da su sad cijene toliko narasle? Naravno, to je cijena montazne kuce koju oni izvode, zemljiste i temelj tu nisu ukljuceni. Uglavnom, onda smo se nesto malo informirali i oni su nam se cinili najsusretljiviji i povoljni. Mi ionako ne bi isli preko 100 do 120 kvadrata (treba to i odrzavati).
    Ako nekog zanima jos planova kuca, ja imam neki strani sajt, mozda dobijete koju ideju iako nisu kuce kakve su kod nas uobicajene.
    http://www.weinmaster.com/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kupili smo zemljište pred dvije godine, lokacijsku čekali godinu dana, građevinska bi trebala uskoro, gruntovna skrčkana iz dva navrata, jer je trebala parcelacija. Plan nam je ambiciozan: preseliti za godinu dana.

Kuća bi trebala biti primjerak samodostatnosti, sa spremištem za vodu na tavanu, duplim instalacijama za tehničku vodu, grijanjem plin + kruti otpad iz vrta, niskoenergetska, bez suvišne struje i automatike - suprug je električar, informatičar, po životnom opredjeljenju i zadacima radnog mjesta paranoik
    Zato ništa rolete na struju, i zato bazen za vodu na tavanu, da ne treba struja da imamo vode. Što znači povećati nosivost temelja i prostor tavana termički izolirati. Trebalo je neko vrijeme da uvjerimo arhitekta i građevinku, ali kad su shvatili s kim imaju posla odustali su od razuvjeravanja... 8)
    Suprugu su do sada dvije ženske osobe rekle , uz malo ustručavanja, da sva sreća nije njihov muž. Začudilo me kolikim je ljudima važno da sve rade slično susjedima. Eto, nas dvoje smo se našli, a klinac ima 14 godina i brunda zbog odlaska na selo. Ionako je u fazi "dajte mi škarnicl".

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja se pridružujem graditeljima (nadam se vrlo brzo), ali ostala sam zatečena situacijom na tržištu......
    Dakle, jučer potpisali predugovor o prodaji stana 110 m2 (sasvim dovoljno za nas, ali ja želim roštilj, pješčanik i štošta drugo što kuća nudi)
    i čekamo isplatu...
    Kuću sam već isplanirala u detalje (u glavi naravno), montažna, izvođač Dom mont-Rijeka (najbolja ponuda na našem tržištu) 390€ m2 visoki roh-bau, sve divno-krasno,ali cijene zemljišta?Katastrofa, nebu pod oblake,više nisam sigurna,bojim se da sam pogriješila, a sve je bilo na moju inicijativu (prodaja,kuća mm je zadovoljan i u stanu)Naime u Sesvetama, gdje smo oduvijek ali i bližoj okolici m2 od 100€ naviše, pa tako biti ću sretna ako kupimo pristojnu parcelu za pola stana (a ja se nadala to obaviti za cca 20-30000€-malo sutra-)Još na sve to danas čujem da su Sesvete od danas umjesto u 7. u 4. građevnoj zoni, zanči i komunalni i vodni doprinosi 5x skuplji.Baš sam sretnica....
    I šta sad? Ima li možda netko kakav savjet? da li sam dovela svoju obitelj na rub egzistencije,odnosno uvalila (opet) u kredite?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

gle, i u Varaždinu ti je cijena gradilišta cca 40-50.000, malo van grada 20-30.000€.
    Ako ćete biti zadovoljniji nego sada - onda niste pogriješili.
    A na gradlištu klinci uvijek mogu sebi dograditi stan, dok u stanu ne mogu dignuti kat (mi to gledamo i sa te strane, da nam klinci jednog dana ne moraju otplaćivati cijeli život kredit za stan, ako smo već mi morali) ... osim ako budu tako sami izabrali.
    Ja vidim koliko je lakše ovima u našoj ulici koji žive u nekoj kombinaciji sa roditeljima, a baš tu naših susjeda naše generacije je takvih 80%.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

...i MM navija za niskoenergetsku kuću.ja npr. želim ovaj put obavezno ooooooogromne staklene stijenke,čim veći broj-što više sunca... :D
    moja zelja definitivno... BILA!!!!!
    Otkad imam te ogromne stjenke u kuci tj. dnevni boravak i kuzina imaju 3 velike klizne stjenke, takoreć da je cijeli jug u suncu, šizim!!!!!!!!!

Ma sve se vidi, prebrisem parket a ono na njemu se one tockice prasine koje su letile u zraku vide!!!!!!!!!!!!!! sve, ama bas sve..
    Sad da ponovno gradim, smanjila bih te otvore malo....

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •