Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 212

Tema: Planirate li gradnju kuće?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi trenutno ne možemo ništa bolje nego urediti potkrovlje kuće MM-a gdje kat ispod živi njegov brat...
    Potkrovlje je otprilike 90-ak kvadrata i tražimo kredit za adaptaciju...Jako se veselim svemu tome, znam da neće biti lako ali ja volim promjene i izazove....
    A jednog dana uvijek to možemo rentati ako ne daj Bože krene nešto loše...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Gemini prvotno napisa
    Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ...živimo u predgrađu,na gornjem katu obiteljske kuće..-pitanje:ako se odlučimo za nadogradnju-koliko smije kuća biti visoka?koji su propisi?..razmišljamo o nadogradnji npr. visokog potkrovlja..ali nam treba dobra studija...( naša su razmišljanja na relaciji:nova kuća vs. nadogradnja postojeće...)??? :?
    Odgovore o visini kuće i sl. možeš naći u detaljnom urbanističkom planu ukoliko je donesen za to područje, to ćeš sve provjeriti u Županiji.
    Inače u svezi tvoje dileme: Uvijek svoja kuća a ne nadogradnja na nekoga!! (To ti isto jako puno košta, kompletni papiri skoro kao da ćeš graditi ispočetka, naravno nemaš temelje i sl., ali razlika u cijeni ne nadoknađuje razliku u konačnom rezultatu. Ovo je moje skromno mišljenje )
    pogledaj možda ima na netu stranice Službenog vijesnika tvoje županije (tu su napisani planovi ili odi do općine), lokacijska se izdaje na osnovi (najmanje) Prostornog plana, kod Detaljnog plana se faza lokacijske preskače
    cijena projekta za nadogradnju i nove kuće je po m2, jedino ovisi o projektnom uredu koliko naplaćuje snimak postojećeg stanja i dakako kuća mora biti izvedena prema građevinskoj, cirka 100-300€)
    cijena komunalne ide prema m3 planirane nadogradnje ili nove kuće, plaćaš novi vodomjer , mjerilo struje... sve isto , osim što ne izrađuješ temelje , koji uz iskop nije baša mala cifra , za cirka 100m2 prizemlja iskopi koštaju cirka 20 000kn, a onda još ide betoniranje, armiranje...

nadogradnja je jeftinija

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...ovih dana u mom susjedstvu je baš zgotovljena jedna montažna kućica,zapravo više kao poslovni prostori..i šetajući sa karlom pomalo sam gledala kako to grade i sve si mislim-ma oće' li se to urušiti,izgledalo mi je kao da sve to grade od dasaka...hmmm.... ..anyway,kućica je gotova i prolazeći ja je i dalje "sumnjičavo" gledam..i mi razmatramo tu opciju montažnih i razmatramo,i razmatramo i raaazmaaatraaamooooo.....

Početno

dok ti razmatras karlo ce dobiti i seku a mozda ce se i ozenit

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..he he,ozenit ma neeece -a seku?...mozda ce.SE NADAMOOOOOOOOO!!!!!!!jaaaaakooooooo!!!!!!!!!

Početno

..he he,ozenit ma neeece -a seku?...mozda ce.SE NADAMOOOOOOOOO!!!!!!!jaaaaakooooooo!!!!!!!!!

sigurna sam da hoce

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

upravo sam dobila ponudu za gradnju kuće 9,5x9m, dvije etaže, grubi radovi uključujući i materijal (cigla) 198.000kn bez PDV-a.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    upravo sam dobila ponudu za gradnju kuće 9,5x9m, dvije etaže, grubi radovi uključujući i materijal (cigla) 198.000kn bez PDV-a.
    Krovište? Žbukanje? Stolarija?

Ak je bez toga, čini mi se puno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

obično grubi radovi obuhvačaju nosive zidove i kompletan krov, bez žbuke i stolarije
    ako je tako 160€/m2 je dosta jeftino , ovdje se cijene takvog obuhvata radova kreću 200-250€/m2

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa
    i mi također planiramo gradnju,ali za sada samo u snovima
    I mi, imamo veeeeeeeeliku želju seliti u kuću, a tek smo prije 5 godina kupili stan. Možda da baš onako čvrsto krenemo s tim, možda bi nekaj i napravili. Mene jedino muči kaj smo mi stan uzeli na kredit i sada nemam pojma kaj bi trebali radiit da ga prodamo i kupimo durug nekretninu :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo kako smo to mi napravili:
    Imali smo stan (i kredit za stan) 5 godina kad smo kupili zmljište. Za zemljište smo digli kredit, dopisali hipoteku na isti stan - banci je to bilo ok jer smo u međuvremenu smanjili dug po prvom kreditu, a vrijednost stana je porasla. Morali smo napravit ponovnu procjenu stana, i oni su temeljem toga i naših plaća odobrili taj drugi kredit.
    Sad prodajemo stan da bismo mogli izgraditi kuću. Hipoteku selimo privremeno na stan moje mame. To znači taj stan procijeniti + njezin pristanak kod blježnika. I plaća se banci 1% od preostale glavnice.
    Stan prodajemo s odgodom iseljenja. Lova od stana ići će na izgradnju kuće. Kuća može pod hipoteku tek kada dobije uporabnu dozvolu - do tada će hipoteke od ona dva kredita biti na maminom stanu, a onda ćemo ih preselit.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Vlvl prvotno napisa
    Za zemljište smo digli kredit, dopisali hipoteku na isti stan - ...
    tu sam se izgubila

dobro ste vi to izmotali
    svaka čast

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hoćeš čuti našu kombinaciju..
    Odlučili mi prodati stan i kupiti kuću.
    došlu kupci za stan, hoće iskeširati lovu, a mi nismo još našli kuću; kažemo strpite se malo. Dok smo mi našli kuću, oni kupili drugi stan.
    Prodajemo mi stan ponovo ... dolaze ljudi, gledaju i ništa, i tako mjesecima, ja se upravo porodila. Kad su prvi rekli kupujemo - mi prodali stan, i dogovorili 3 mjeseca rok za iseljenje. Tražimo kuću, ništa ne nalazimo.
    Kupcima smo dali dozvolu upisa hipoteke na naš stan, ali uz dogovor sa objema bankama, da kad se oni upišu na naš stan i banka nam uplati dio njihovog kredita, naša banka skida našu hipoteku, i oni nam isplaćuju preostali iznos kredita (nisu imali niti kune keša).
    U međuvremenu smo našli kuću, dio novaca koji nam je ostao od stana (prvo smo isplatili do kraja naš kredit za stan) - uplaćujemo prodavateljima kuće da oni skinu svoju hipoteku sa kuće (njih troje, svi posvađani jedni sa drugima).
    Kad je kuća ostala čista, upisujemo hipoteku na kuću, za dizanje novog kredita s kojim do kraja uplaćujemo iznos za kuću.
    Prvo se dogovaramo sa Hypo bankom, dobili sve papire za njih, prodavatelji kuće nas mole da dignemo kredit u Privrednoj jer oni tamo imaju hipoteku na kuću. Ok, predajemo papire u Privrednu (moj poslodavac se buni, ne želi mi dati dvije potvrde o iznosu plaće, rješavam to), kad onda ovi u PBZ-u nas počnu ucjenjivati da ne žele naše police života, nego da moramo raditi još jedne.
    Pukne nam film, znamo da postoji odluka Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja da to ne smiju, telefoniram, pišem mailove (sve sa malim bebačem na cici), kažu nisu banke više pod našom ingerencijom, zovite HNB. Zovem HNB, ovi tamo ne mogu naći odluku; nađem sama na njihovim web stranicama. Nosimo u PBZ, šefica odjlea kaže da ne želi to pogledati; da ona ima svoja interna pravila. Tražimo da nam iskopira primjerak tih pravila, kaže da su interna i nisu za javnost.
    Zovem nazad HNB, dogovorim da napravimo prijavu ako se ne skorigiraju. Zovem, odnosno pišem dopis Upravi PBZ-a, ovi se jave nakon mjesec dana sa isprikom, da se nismo dobro razumjeli sa šeficom odjela, da može naravno i bilo čija polica života (hebote ko da smo rockfelleri pa možemo imati 4 police živta). Nama istejče rok, moramo iseliti iz stana, istejče nam i rok za isplatu do kraja prodavateljima kuće.
    E da, još nam u međuvremenu procjenitelj PBZ-a, procijeni cca 20.000€ manje kuću , koju je isti taj procjeniteljski ured prošle godine procijenio na 20.000€ više. Razgovaramo: kažemo da se ne miješamo u stručnost procjene, ali jedna od te dvije ne može biti točna. Kažu oni nama: vas se ne tiče kako smo mi tu kuću procijenili prošle godine. Oooo itekako nas se tiče, jer procjena treba biti nazavisna i realna, a ne prilagođavana strankama. Ako ne iskorigirate jednu od tih procjena, prijaviti ćemo vas vašoj komori. Osim toga nisu nam izdali račun na 2500kn koliko smo platili procjenu. Zovem inspekciju, izdaju račun. Nakon 7 dana dolazi nova procjena, korigirana.
    U međuvremenu smo otišli nazad u Hypo banku - digli tamo kredit za 7 dana, dok su nam se ovi iz Uprave i iz ureda procjenitelja javili sa svojim kerekcijama - lijepo smo im zahvalili i rekli da ih ne trebamo više.
    Na procjeni je pisalo da ne vraćaju novac, ali našla sam neke izvatke iz zakona, po kojima sam to protumačila također kao protivno tržišnom natjecanju, jer su nas prisilili da idemoraditi procjenu prije nego su nam zaprimili papire za kredit. A tek onda ti izlože uvjete kredita, s kojima ako se kojim slučajem ne slažeš - nema povrata novaca od procjene. Dakel moraš se složiti - ili gubiš 2,500kn. Kad sam to sve lijepo izelaborirala i iscitirala u dopis - vratili nam novce od procjene.
    Hoćeš dalje: izrenovirali kompletno struju, vodu, parkete, izolacije ispod parketa, premjestili kupaonu u sobu (razbijali glazure da možemo staviti podno grijanje), kuhinju u kupaonu, zazidali neke prozore, požbukali neke zidove, pogletali, pofarbali - sve u mjesec dana i preselili se za Božić.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hm kad malo gledam ovo i priču s mojeg poroda, nekako mi sve liči jedno na drugo

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

TinnaZ, ti si žena zmaj!!! Svaka čast, stvarno inspirativna priča (pomalo me podsjeća na našu, osim što je naša teta iz banke bila prema nama jako dobra).

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

TinnaZ... u j..... stvarno ste organizirani, informirani i hrabri!! Svaka čast!
    Ne znam kako ti to uspjeva, ali imaš moć inspirirati ljude na svakojake (velike, životne) promjene!

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

došlu kupci za stan, hoće iskeširati lovu, a mi nismo još našli kuću; kažemo strpite se malo. Dok smo mi našli kuću, oni kupili drugi stan.
    Prodajemo mi stan ponovo ... dolaze ljudi, gledaju i ništa, i tako mjesecima, ja se upravo porodila. Kad su prvi rekli kupujemo - mi prodali stan, i dogovorili 3 mjeseca rok za iseljenje. Tražimo kuću, ništa ne nalazimo.
    Kupcima smo dali dozvolu upisa hipoteke na naš stan, ali uz dogovor sa objema bankama, da kad se oni upišu na naš stan i banka nam uplati dio njihovog kredita, naša banka skida našu hipoteku, i oni nam isplaćuju preostali iznos kredita (nisu imali niti kune keša).
    U međuvremenu smo našli kuću, dio novaca koji nam je ostao od stana (prvo smo isplatili do kraja naš kredit za stan) - uplaćujemo prodavateljima kuće da oni skinu svoju hipoteku sa kuće (njih troje, svi posvađani jedni sa drugima).
    Kad je kuća ostala čista, upisujemo hipoteku na kuću, za dizanje novog kredita s kojim do kraja uplaćujemo iznos za kuću.
    Prvo se dogovaramo sa Hypo bankom, dobili sve papire za njih, prodavatelji kuće nas mole da dignemo kredit u Privrednoj jer oni tamo imaju hipoteku na kuću. Ok, predajemo papire u Privrednu (moj poslodavac se buni, ne želi mi dati dvije potvrde o iznosu plaće, rješavam to), kad onda ovi u PBZ-u nas počnu ucjenjivati da ne žele naše police života, nego da moramo raditi još jedne.
    Pukne nam film, znamo da postoji odluka Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja da to ne smiju, telefoniram, pišem mailove (sve sa malim bebačem na cici), kažu nisu banke više pod našom ingerencijom, zovite HNB. Zovem HNB, ovi tamo ne mogu naći odluku; nađem sama na njihovim web stranicama. Nosimo u PBZ, šefica odjlea kaže da ne želi to pogledati; da ona ima svoja interna pravila. Tražimo da nam iskopira primjerak tih pravila, kaže da su interna i nisu za javnost.
    Zovem nazad HNB, dogovorim da napravimo prijavu ako se ne skorigiraju. Zovem, odnosno pišem dopis Upravi PBZ-a, ovi se jave nakon mjesec dana sa isprikom, da se nismo dobro razumjeli sa šeficom odjela, da može naravno i bilo čija polica života (hebote ko da smo rockfelleri pa možemo imati 4 police živta). Nama istejče rok, moramo iseliti iz stana, istejče nam i rok za isplatu do kraja prodavateljima kuće.
    E da, još nam u međuvremenu procjenitelj PBZ-a, procijeni cca 20.000€ manje kuću , koju je isti taj procjeniteljski ured prošle godine procijenio na 20.000€ više. Razgovaramo: kažemo da se ne miješamo u stručnost procjene, ali jedna od te dvije ne može biti točna. Kažu oni nama: vas se ne tiče kako smo mi tu kuću procijenili prošle godine. Oooo itekako nas se tiče, jer procjena treba biti nazavisna i realna, a ne prilagođavana strankama. Ako ne iskorigirate jednu od tih procjena, prijaviti ćemo vas vašoj komori. Osim toga nisu nam izdali račun na 2500kn koliko smo platili procjenu. Zovem inspekciju, izdaju račun. Nakon 7 dana dolazi nova procjena, korigirana.
    U međuvremenu smo otišli nazad u Hypo banku - digli tamo kredit za 7 dana, dok su nam se ovi iz Uprave i iz ureda procjenitelja javili sa svojim kerekcijama - lijepo smo im zahvalili i rekli da ih ne trebamo više.
    Na procjeni je pisalo da ne vraćaju novac, ali našla sam neke izvatke iz zakona, po kojima sam to protumačila također kao protivno tržišnom natjecanju, jer su nas prisilili da idemoraditi procjenu prije nego su nam zaprimili papire za kredit. A tek onda ti izlože uvjete kredita, s kojima ako se kojim slučajem ne slažeš - nema povrata novaca od procjene. Dakel moraš se složiti - ili gubiš 2,500kn. Kad sam to sve lijepo izelaborirala i iscitirala u dopis - vratili nam novce od procjene.
    Hoćeš dalje: izrenovirali kompletno struju, vodu, parkete, izolacije ispod parketa, premjestili kupaonu u sobu (razbijali glazure da možemo staviti podno grijanje), kuhinju u kupaonu, zazidali neke prozore, požbukali neke zidove, pogletali, pofarbali - sve u mjesec dana i preselili se za Božić.
    ...pa na entu!!!

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...pa na entu!!!

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zeno genije si!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dobra večer ženice!
    Evo ja bih se priključila ovoj temi, pročešljala ju jesam(brdo informacija )...
    Evo, ja sam sa svojima tek na idejnoj fazi, dakle planiranje kupnje zemljišta, te izgradnja kućice u Zagrebu...
    I surfam i surfam internetom, i samo padam u nesvijest od cijena zamljišta.KATASTROFA! :shock: Trebalo bi nam zemljiše oko 1000m2 i više, jer bi mm i ja radili kuću sa mojima , odvojena domaćinstva.
    E, što me zanima, kako ste vi tražili zemljišta, internet, oglsnici? Ili ste imali i sreću, pa je nešto uletilo?Hvala unaprijed, i pusek

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa možete i na manje od 1000m2, napravite jednu kuću s dva dvoetažna stana, pa svak ima svoje prizemlje i svoj dio vrta, a ionako morate imati odvojena mjerila vode, struje ....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    pa možete i na manje od 1000m2, napravite jednu kuću s dva dvoetažna stana, pa svak ima svoje prizemlje i svoj dio vrta, a ionako morate imati odvojena mjerila vode, struje ....
    da, tako smo nekak i mislili , a sad za kvadraturu nemam pojma :? mislimo si, ak ćemo to raditi jednom u životu, htjeli bi to napraviti komotno, ali naravno da ćemo morati sve uskladiti sa fin.mogućnostima i ponudom

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

TinnaZ

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tinna2, svaka čast, stvarno.

Novell, mi smo kupili zemljište pred 2 godine, ne znam koliko su se cijene mijenjale od tada - na selu, jer nismo imali love za Zagreb. Osim toga, u našem dragom gradu danas kupiš grunt među kućicama na periferiji, a sutra ti trgovački centar ili neboder viri u dvorište. To nam je uz lovu, tj. nedostatak iste, bio dodatni poticaj za otići malo dalje.
    Zemljište 18mx80 platili smo 30.000 eura. Nije cijelo u građevinskoj zoni, nego samo onaj dio bliži cesti - ali to nam je dovoljno. U ulici su sve komunalije uključivši plin i telefon.
    Ja ne vozim, pa smo tražili mjesto gdje ima i autobus i vlak. Uspjeli smo naći, parsto metara do autobusne stanice, 2 km do željezničke. To je nama dovoljno blizu, ali možda ne bi bilo da i stari roditelji dolaze s nama.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zaboravila sam: gledali smo plavi oglasnik, svega nekoliko brojeva, obišli jedno selo i otpisali. Ovo smo skoro propustili, bio je čudan oglas, ali zvali smo, pa suprug išao gledati, pa vodio nas, pa starog - svidjelo nam se. Gazda je prodavao duplo dulji grunt, tražio 45.000, mi nismo imali, pa smo ga nagovorili da proda pola, a stražnju polovicu ćemo jednom, možda.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj DanijelaHorvat prvotno napisa
    na njihovoj stranici klikni prvo područje/marka: ytong porobeton i onda pod tematsko područje obiteljske ytong kuće.

Naša je Šnježana!
    ...helou danijela..-ja i MM baš večeras malo gledamo i nama je zapela ta kućica za oko-samo mediteranski tip....SANJA! :D ..full mi je Ok,ideja nam je i gornji kat sa spavaonicama a i unutarnje stepenice su mi mrak.I ima dovoljno soba-gore tri i dole jedna.....-tako.
    p.s. tu kod nas baš neznam da je netko gradio s Ytongom-kakva su vam iskustva?.....?...?...?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...a ako netko od vas zna i za kojeg dobrog arhitekta/projektanta na području Istre-može informacije???

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Početno

Joj, TinnaZ jel mogu ja tebe unajmit kad se slijedeci put budemo odlucivali na kucu? Naime, ova nasa sadasnja varijanta visokog roh bau-a kostala nas i zivaca i novaca da bi ostali u okviru predvidjene granice od 100 000 jurica i na kraju nemamo bas sve sto smo htjeli (nije samostojeca, nije na brdascu, sad ce nam i tih 100 kvadrata biti knap...).
    Doduse, cijeli proces od temelja do useljenja trajao je cca 2 godine i ja sam u obje bila trudna , al mislim da u ovome zivotu vise nemam dovoljno zivaca natezati se s majstorima i "majstorima" (jednima je MM kojeg je inace poprilicno tesko izbaciti iz takta u lice rekao "Da ja tak radim svoj posao vec bi odavno dobio otkaz!").
    Dakle, prije neg krenem u bilo kakvu gradnju prvo sto hocu je neki "nadglednik" da se sa svima njima bakce i cijelo vrijeme ih kontrolira (mi smo imali obicaj ic na gradiliste par puta tjedno, otisli 2005 u 6 mj. na more 15 dana dok su oni zidali i zazidali nam zid koji uopce nije bio u nacrtima i koji smo tek nakon puno svadjanja uspjeli maknuti jer naravno da su u tih 15 dana i povukli sve instalacije i zgotovili sve kaj smo prije toga cekali mjesecima

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pozdrav svima!
    ovih sam dana prodala stan,jer želim okućnicu inače sta je komforan 110m2,računala sam sa ti novcem pokriti ćemo sve,već deste dana visi na netu,tražim,čitam tuđa mišljenja i iskustva jer sam naime odlučila za montažnu kuću.I ostala kod toga,ali problem je naravno bio zemljište.Prvi tip kog sam nazvala ua zemljište kraj Sesveta, rakao mi je cijenu za 1086m2 :195.480,00€, zacrnilo mi se pred očima ,mislila sam gotova sam, sad će moja obitelj lijepo kupiti kamp-kućici i mama je riješila stambeno pitanje i imati će travnjak i pješčanik ha-ha.Ali nije sve tako crno nakon 10 dana zivkanja i lutanja po netu našla sam gradilište u blizini onog prvog ali za razliku od njega sa svom infrastrukturom i na asfaltiranoj cesti-nećete vjerovati 765 m2-28.000,00€Skakala sam od sreće,sve provjereno, sve uredno,dakle još ima normalni ljudi.Tada slijedi kućica.Kontaktirala sve proizvođače u Hr,ima svega,odluka pala na bosansku Krivaju,daleko su najjefitniji,288€m2,divota.Dakle od mog stana i gradilište i dozvole i kuća i nešto malo finiširanja u kućici i ograda,samo još dvojim da li od ostatka novi namještaj (i stari je dobar jer mu je samo 7 god. samo maloj treba sobica) ili onaj prekrasan komplet roštilj-peka-sudoper i sve ostale divote koje idu uz to iz Hoykoine ponuda?! Mislim da ćemo ipak prvo roštiljati, a namještaj kada dođe na red.Dakle curke moje,kada nešto silno želite,budite uporne sve je izvedivo.Pozdrav.
    P.S. ako građevinska ne zezne previše za dva-tri mjeseca ja sadim cvijeće u svom dvorištu.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam našla nešto prekrasno. Dfinitivno sam se zaljubila u drvo http://www.alp-drvo.hr/main.php

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dobro se raspitaj o održavanju: koliko puta svakih koliko godina treba vanjsko drvo ponovo premazati, jel dovoljno premazati ili treba i šmirglati ....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ima i u Varaždinu jedna firma koja to radi, cijena je između 300-400€/m2.
    Znači 50m2=15.000€.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

e ovo je moj san snova http://www.erdhaus.ch/web/ tj. http://www.erdhaus.ch/web/index.php?...ask=view&id=41 ima li takvog sto u hr?

inace, kupujemo zemljiste i planiramo gradnju vikendice - procitala ovaj topic i vidim da preporucujete ytong. mi bismo rado montaznu kucu s ytongom, ne mora biti velika (dnevna i kuhinja zajedno, kupatilo samo wc,lavao i tus te dvije sobe). koje tvrtke preporucujete?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    mi bismo rado montaznu kucu s ytongom,
    vi bi krušku s okusom jabuke, a?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.erdhaus.ch/web/

prva asocijacija: Hobiti
    druga: armiranobetonske ljuske .....

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi bi da brzo bude gotova. zar nije netko spomenuo da ima te kuce s ytongom il se meni sad sve pomjesalo

mene inace erdhaus podsjeca na teletubbiese....al mi je ipak prelijepo,....

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj elie prvotno napisa
    o trazenju zemljista pricamo vec godinu dana. bili smo jednom na 'terenu', oglasnik kupili dva puta. ciljana naselja su nam brezovica, leskovac, odranski obrez, gornji stupnik...
    I mi tako. No ne oričamo godinu dana već tek mjesec. Al se veselim. Doduše mi bi gradili objekt sa 4 stana. ( I bravama sa naponom ... nema ulaska ako si nepozvan) Djelili bi ga sa starcima i mojojm sestrom.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi bi da brzo bude gotova. zar nije netko spomenuo da ima te kuce s ytongom il se meni sad sve pomjesalo

mene inace erdhaus podsjeca na teletubbiese....al mi je ipak prelijepo,....
    ytong gradnja je brza sama po sebi, npr. strop je nosiv za 24 sata , dok kod klasične gradnje je potreebno 2 tjedna
    blokovisu veliki, ne treba puno trošiti vrijeme oko pripreme morta, nema žbukanja ....

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

aha.... ok. evo prijavili se na dan otvorenih vrata kod ovih iz xella il kako se vec zovu. bas me zanima kako to sve izgleda.

a vezano za stambenu... ti si mgrubi bas nesto spomenula na tu temu... daj mi molim te malo pojasni... sto vam se nije svidjelo i sto ste umjesto stambene izabrali ?! :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ništa

ma RBA traži mi jamca na 16,5 g, ko bi to naša, mogli su tražiti da im nađem Moby Dicka prije bih ga našla

Zagrebačka ima opciju hipoteke na teren , i to u dobrom omjeru a teren je velik (cca 1500-2000m2), na 30g

no, dogodine ćemo detaljnije, još nisam finalizirala idejni projekt ...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ej, a ajd mi sad jos jednom reci, kao strucnjak, sto mislis o tom ytongu ? il sto bi ti preporucila nekome tko zeli izgraditi vikendicu... u kojoj bi ipak jedna osoba cijele godine zivjela (ne samo vikendima)... dok bi ostatak rodbine ju posjecivao (vikendima)... e jesam spretno objasnila...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dobar materijal, no skuplji odnosu na Porotherm i sl. ali daleko brži za gradnju
    gdje je vikendica?
    ja sam imala u planu raditi svoju kuću s ytongom, no pošto želim koristiti jaku termoizolaciju kuće (pasivna kuća) njegova cijena u odnosu na njegov doprinos zaštiti mi nije povoljna, pa će ići cigla + puno stiropora

reci šta želiš i reći ću ti materijal za to

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo i mi smo u planiranju gradnje ytong kuće (konkretno odabarli smo Nadiju-prizemnica), zanima me da li netko živi u ytong kući i kakva je za život, i kako ide sa kreditiranjem (ipak to nije klasična kuća pa kako banke gledaju na to), ako ima netko da je sagradio ytong kuću koliko ga je na kraju sve izašlo i koja je bolja varijanta ić na kljuć u ruke ili visoku izgrađenost pa dalje sami

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

joj, sad sam se i ja zapalila za ytong kuće, ona nisko energetska od 141m2 mi je super.
    do sad sam gledala u oglasniku 4s stanove i kućice u nizu, a sad i zemljišta. :D

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Planirate li gradnju kuće?

Ima li vas još koji su u fazi razmišljanja i premišljanja???
    Imamo vec kucu, ali sam upravo u fazi izrade plana drasticnog preuredjenja jednog njenog kata.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi trazimo plac u okolici zgb-a, pa ako netko ima sta za ponuditi neka se javi.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa
    evo i mi smo u planiranju gradnje ytong kuće (konkretno odabarli smo Nadiju-prizemnica), zanima me da li netko živi u ytong kući i kakva je za život, i kako ide sa kreditiranjem (ipak to nije klasična kuća pa kako banke gledaju na to), ako ima netko da je sagradio ytong kuću koliko ga je na kraju sve izašlo i koja je bolja varijanta ić na kljuć u ruke ili visoku izgrađenost pa dalje sami
    Mi gradimo "Snježanu" pa imam friške informacije!
    Prvo: to je klasična kuća, ali brza suha gradnja i banke je ne gledaju nikako drugačije.
    Drugo: Kad potpisuješ ugovor o gradnji onda si izabereš sve stavke koje želiš da ti oni naprave a koje ti. Mi smo dosta toga uzeli ali pločice, parkete, ograde stubišta, stolariju nismo jer to želim sama izabrati.
    Istina je da ćeš proći jeftinije ako ti sama nalaziš majstore i ako sama kupuješ materijal za temelje, izolaciju (to smo mi radili i uštedili puno) ali krov ne bih dala nikome da radi osim njima jer nije jednak kao klasični krov.
    Sretno

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Koliko može koštati rušenje kuće?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •