Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 212

Tema: Planirate li gradnju kuće?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Planirate li gradnju kuće?

dakle,ja i MM nakon kupnje terena si razbijamo glavu-krenuti ili ne.Ima li vas još takvih? Sad živimo na gornjem katu kuće mojih roditelja al nekako bi htjeli imati ipak svoje.htjeli bi je graditi ali onako sve po našem guštu-prizemnica ili ev. koji kat iznad nje,pa velike staklene stjenke,pa ogromno dvorište/park( teren nam je cca 2600 kv. metara-pa se nadamo da ce to biti ostvarivo...),al' MM je električar pa bi htjeli rasvjetu na senzore,roletne isto električne i šta ti ja sve znam....-neznamo ni sami šta napraviti.Ima li vas još koji su u fazi razmišljanja i premišljanja???
    ( za sad nam je teren kao vid ulaganja....- A ROBIDA I GRANJE RASTEEEEE... )

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Re: Planirate li gradnju kuće?

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    dakle,ja i MM nakon kupnje terena si razbijamo glavu-krenuti ili ne.Ima li vas još takvih? Sad živimo na gornjem katu kuće mojih roditelja al nekako bi htjeli imati ipak svoje.htjeli bi je graditi ali onako sve po našem guštu-prizemnica ili ev. koji kat iznad nje,pa velike staklene stjenke,pa ogromno dvorište/park( teren nam je cca 2600 kv. metara-pa se nadamo da ce to biti ostvarivo...),al' MM je električar pa bi htjeli rasvjetu na senzore,roletne isto električne i šta ti ja sve znam....-neznamo ni sami šta napraviti.Ima li vas još koji su u fazi razmišljanja i premišljanja???
    ja jedva cekam da otplatimo stan, odmah bi se dali u potragu za kucom (ili starom pa srusiti i iz pocetka ili novijom pa adaptirati).
    meni je zelja imati kucu s od prirodnih materijala vecinom, sto vise drveta, sto vise svjetla. i barem malo zelenila oko kuce i prostor za kucicu za pse

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo mi smo kupili zemljište prije skoro godinu i pol, a sada smo u fazi čekanja lokacijske dozvole :D
    dakle, imamo već gotov idejni plan (4 spavaće sobe i 3 kupaone, razbahatili smo se totalno ), kuća će biti montažna, MM je isto zainteresiran za sve te električne rolete, svjetla na senzore, nekakve rupe za cijev od usisivača u svakoj prostoriji (kao, ne nosiš usisavač po kući, nego samo cijev od rupe do rupe, a usisavač je u podrumu, ili tako nešto, ne pitaj, ja kolutam očima)....

inače, i kod nas raste travurina, tužit će nas susjedi za neodržavanje terena...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i mi također planiramo gradnju,ali za sada samo u snovima

Početno

ima nas jos LeeLoo...
    imam jos godinu dana stambenog kredita i sad smo poceli lickat i renovirat stan da bi ga mogli prodat po nekoj "cijeni". vecznam otprilike i lokaciju gdje bi voljela imat kucu ali se na tom mjestu ni ne prodaju tereni(ni rusevne kuce, i to mi je opcija)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa
    I mi, i mi, i to ne bilo gdje, nego samo u kvartu Maksimir.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Planirate li gradnju kuće?

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    Točno u toj situaciji smo i mi. Teren imamo već 3 godine, niejtako velik kao tvoj, ali je lijepo. Živimo na katu kuće kod mojih i gužva nam je, ali nam jaaaako odgovara prisustvo bake i dede.

A planovi - uh, kakvi su

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi isto planiramo graditi kuću. prvo smo uplaćivali stambenu štednju pa kad smo vidjeli uvjete kreditiranja (jamac) , prekinuli , odustali i sad se pojavio novi oblik hipotekarnog kredita kod Zagrebačke banke - hipoteka na teren.
    idejni u razradi (ja sam arhić), samo nastojim smanjiti kvadraturu ali mi nikako ne ide
    ipak je cjena "ključ u ruke" 600-800€/m2

nema šanse za montažnu kuću, dokle god je ovo požarno osjetljivo područje

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Citiraj dolega prvotno napisa
    I mi, i mi, i to ne bilo gdje, nego samo u kvartu Maksimir.
    kak ste skromni

Ljubičica~~

Početno

ajde pliz odgovorite mi je li puno dati 140 eura za zemljište u brezovici?

I što mislite koliko će vas gradnja koštati.. (onak otprilike...)

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

140eur/m2 - meni se čini jako puno. Mi smo svoje platiti oko 38 eur/m2, ali to je super povoljno. Trenutno se kod normalna cijena oko 60-100 eur/m2. A Čakovec je u nekretninama jako skup.

Mi smo se zapiknuli za montažnu i trebalo bi nas koštati oko 80.000-100.000 EUR do useljenja. Nismo još sa svime na čisto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj, u samoboru su zemljišta tako negdje od 120 eura/m2 pa nadalje, diže se do vrlo visokih cijena. ali samobor je trenutno jako "in".

mi smo super prošli, dobili naše za 40 eura/m2, dok se nedavno zemljište susjedno do našeg prodavalo mislim za oko 120 eura/m2.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    mi isto planiramo graditi kuću. prvo smo uplaćivali stambenu štednju pa kad smo vidjeli uvjete kreditiranja (jamac) , prekinuli , odustali i sad se pojavio novi oblik hipotekarnog kredita kod Zagrebačke banke - hipoteka na teren.
    idejni u razradi (ja sam arhić), samo nastojim smanjiti kvadraturu ali mi nikako ne ide

Istu tu cijenu po m2 su arhici dali mom frendu koji je htio graditi kucu u blizoj okolici ZG, no kad je krenulo s trazenjem izvodjaca tad je zapelo, jer su svi trazili cijene koje su odgovarale ohoho preko 1000 EUR/m2 (u nekim slucajevima skoro pa duplo od plana). Covjek (nije diletant, vec sposoban covjek) je trazio izvodjace cca pola godine-godinu dana i nije nasao nikog jeftinijeg od hiljadarke pa je odustao, prodao zemlju i kupio stan pa sad s obitelji lijepo zivi u stanu.
    Na zalost, nije jedini jer znam jos neke koji muce istu brigu i pred odustajanjem su ...

Ja bih volio zivjeti u kuci, no kako se meni cini izgleda da samo sam-svoj-majstori koji mogu napraviti vecinu posla pri gradnji sami imaju zaista izgleda da to naprave po toj cijeni od 600-800 EUR/m2. A nema smisla graditi kucu od 50-80 m2 vec to postaje smisleno sa 100 i vise m2 i tad se cijena penje u nedokucive visine koje mnogi ne mogu platiti (npr. ja).

Volio bih cuti kakva su iskustva sa izvodjacima onih koji su vec sagradili svoje kuce - ovo je jedna od rijetkih prilika kad bih zelio da me netko pobije sa svojim (dobrim) informacijama.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mali dodatak: mozda nisam bio sasvim jasan - u cijenu po m2 NISAM uracunavao cijenu zemljista. A njega treba isto platiti (osim ako ga vec nemate nasljedstvom ili slicnim) ... :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo mi radimo montažnu, 140 m2, prva ponuda koju smo dobili od našeg izvođača radova (a to je ujedno i najviša ponuda, možemo je samo smanjiti) je 570 eura/m2 za visoki rohbau i 780 eura/m2 za ključ u ruke.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    evo mi radimo montažnu, 140 m2, prva ponuda koju smo dobili od našeg izvođača radova (a to je ujedno i najviša ponuda, možemo je samo smanjiti) je 570 eura/m2 za visoki rohbau i 780 eura/m2 za ključ u ruke.
    OK, to je vec pristojna ponuda!

Malo sad racunam- ako uzmem za primjer obitelj koja si moze priustiti za stanovanje izdvojiti 100 000 EUR (znam, mnogima je i to san, no ajd, nek bude nekakva sredina) i nek ih m2 kosta cca 700 EUR (nek uzmu visoki rohbau pa zatim sami dotjeruju kucu, ali i to kosta) i jos nek plate 100 EUR/m2 za zemljiste (ne znam gdje toliko kosta i ima li uopce npr. blizu Zagreba) tad ih to kosta znaci 800 EUR/m2. Za svoju lovu tad mogu kupiti oko 125 m2 veliku kucu sto je OK, no tad jos dodju troskovi opremanja ...

Ono sto hocu reci mi se cini da ce onima sa manjom plateznom moci svoja kuca jos dugo ostati samo san ... smrc.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

da, ali to je bez dozvole, priključaka....jel tak?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa

Mi zasada samo sanjamo o kući, ali me zanima je li ti jedini razlog protiv montažne to što ste u požano osjetljivom području (pa da znam da li da sanjam o montažnoj )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    da, ali to je bez dozvole, priključaka....jel tak?
    da, naravno

tatek, gore sam već napisala da smo mi svoje zemljište u samoboru (genijalna lokacija) platili 40 eura/m2. imali smo puno lude sreće, ali svejedno, nije nužno da se plaća 100 eura/m2

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Mi zasada samo sanjamo o kući, ali me zanima je li ti jedini razlog protiv montažne to što ste u požano osjetljivom području (pa da znam da li da sanjam o montažnoj )
    ma to je jedan bitan razlog, naime moj (nasljeđen) teren je okružen s borovom šumom, a ovog ljeta je bilo dosta požara blizu mog sela.
    kad ciglenu kuću zahvati požar ostanu "živi" zidovi i stropovi, a ako zahvati montažnu :/ hm..
    znam da će sad netko reći da one zadovoljavaju protupožarne uvjete, a koliko se ja sječam to su zahtijevi F60 ili F90 na konstrukciju što znači da neće doći do kolapsa konstrukcije min 60 ili 90 min, a nakon toga ....

a drugi je moj "kameni" gen = ne volim drvene konstrukcije
    - max trajnost je 100g , a ko vidija graditi kuću pa da ne ostane za prapraunuke
    da su te montažne kuće rađene s konstrukcijom od čelika, e to bi već bila druga priča,
    pa vidila sam na TV da u tim montažnim kućama mogu se pojaviti mravi ka ozbiljni problem

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A zidane montažne kuće? Isti princip kao kod drvenih montažnih, ali se gradi ciglom. Evo nešto više:

http://www.domprojekt.hr/zidane.htm

Ima netko iskustva s tim? Meni se čini da je to novi proizvod na našem tržištu, ili se možda varam... Uglavnom, kad krenemo u gradnju (a još nemamo ni zemljište), ovako nešto bi definitivno došlo u obzir.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vidi cijenu,
    prednost takve kuće je brzina gradnje i mala ovisnost o vremenskim prilikama (za zidove i stropove) ono što je skuplje kod takve gradnje je
    doprema tih blokova i prisustvo krana koji košta po satu.

to je obična kuća , samo ima izvrstnu termoizolaciju zidova

i da odgovorim tateku cijena 600-800€/m2 je valjda zbog toga što ovdje na jugu nema potrebe dodatno izolirati ciglu (Porotherm 25 cm) ukoliko sam ne želiš, dok gore na sjeveru mora ići obavezno dodatna toplinska zaštita koja sa sobom povlači višu cijenu

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tatek, gore sam već napisala da smo mi svoje zemljište u samoboru (genijalna lokacija) platili 40 eura/m2. imali smo puno lude sreće, ali svejedno, nije nužno da se plaća 100 eura/m2
    Hvala, previdio sam taj detalj!

Super sto ste naletjeli na tako dobru priliku!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tatek, jako mi je sumnjiva ta cijena od 1000€/m2.
    jedino ako stavljaju Versace keramiku po 2500kn/m2 i padukovinu ili tikovinu po sobama.
    Moram priznati da ja još nisam čula za tako visoku cijenu izgradnje vlastitog objekta, ako govorimo o uobičajenim materijalima.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo bili dobili ponudu za gradnju kuće od nekih 100m2+toliko potokrovlja, znači cca 180m2 za ako se ne varam 65.000€.
    Računali smo još cca 20.000€ za kupaonu, centralno i podove.
    Prijatelji koji su nam preporučili tu firmu su sa tom cijenom od 65.000€ izašli do useljenja, ali on sam si je radio struju, centralno i imao je od nekud pijesak, šljunak. Gradilište su prije par godina, ako se ne varam platili 10.000€ (sad su po 40.000€, a u njihovom kvartu po 25.000€).
    Kuću imaju cca 120m2, bez potkrovlja. Ovo sve govorim po sjećanju, možda sam gdje fulala.
    I što je najbitnije, rekao nam je taj prijatelj, da mu je taj majstor za svaku ciglu ili zid koji nije zidan, a bio je u ponudi uračunat, naknadno skinuo cijenu.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    tatek, jako mi je sumnjiva ta cijena od 1000€/m2.
    jedino ako stavljaju Versace keramiku po 2500kn/m2 i padukovinu ili tikovinu po sobama.
    Moram priznati da ja još nisam čula za tako visoku cijenu izgradnje vlastitog objekta, ako govorimo o uobičajenim materijalima.
    Za detalje ne znam, mozda sam zaista nesto pobrkao pa cu pitati opet prijatelja za detalje, no sjecam se da je bio zgranut cijenom koja je bila visa minimalno 30% od onog sto su projektanti procijenili.
    Inace se radi o prakticnim i sposobnim ljudima koje sigurno ne bi gradjevinci samo tako mogli "preveslati", a sjecam se i da su primali ponude gradjevinskih firmi nesto duze vrijema, a ne samo da su uzeli prve 2-3 ponude.

Napominjem da je kod njih igrala jedino "kljuc u ruke" verzija, jer su tad imali dvoje malene djece, a muz je bio jako zaposlen i nije bilo sanse da ista sami naprave.
    Isto tako, moguce je da se sad situacija mijenja, oni su planirali gradnju prije cca 2-3 godine.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

UBR, Apri, tatu iz te price si upoznala i osobno, bio je sa jednom kceri, Anom, na izletu na Cesargrad.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo u potrazi za zemljistem...
    MM i ja smo zacrtali cifru koju moramo usparati i onda akcija... :D

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...uu,baš me razveselilo što se puno od vas javilo...gledam malo te vaše cijene...uhhhhh :shock: -kod nas su puuuuno manje.....-u području gdje smo mi kupili cijene su kreću oko 20ak eura po metru kvadratnom.naravno-uz more je cijena puno veća ali čini mi se da ni u kom slučaju ne prelazi 100 eura.Možda se varam?...znam npr. da bi cijena našeg jednog zemljišta ( naslijeđeno) po metru kvadratnom trenutno bila 60 eura ,dosta je blizu mora,al cesta nije baš nešto.Al,to ne prodajemo a ni ne planiramo graditi tamo jer je dosta daleko od grada tj škole,vrtića itd itd..al ko' zna?možda se svašta još desi... ..( he he-čakamo da ta cijena naraste do oblaka... 8) )

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Trenutno smo u objektu (dvojni, nazovimo kući). Montažna kuća od 196x godine s 2/3 dograđivane 197x godine. Nad glavom još uvijek imamo trstiku jer se moj svekar nije usudio kad je proširivao stan bubnuti deku.
    U par navrata smo dobili informaciju da bi najbolje bilo "sve strušiti", pa nanovo graditi, ali kad sam čula cijenu rušenja i odvoženja šute, više nisam sigurna. A i vlasnik susjednog stana nema mogućnosti ili interesa jednakih nama.

Ove jeseni smo srušili samo jedan montažni zid i našli super majstora koji ga je "sve samo ne super majstor". Zid je još gori nego što je bio stari. Rušili smo ga zbog mijenjanja cijele struje u stanu, dodavali smo uzemljenje.
    Budući sam kao mala živjela u stanu - zapadni dio Zagreba, a sada u kući - ne moram lokaciju spominjati, sve prednosti dajem kući, ali moje mišljenje glasi ovako: "Tko ima stan dovoljne kvadrature, tko može spavati tam gdje je gusti tramvaj, nema zdravstvenih problema (poznanici s pojedinih kvartova s odselili iz stana i u okolici gradili kuće zbog tih problema) i sl. ..., ne gradite kuću, već si napravite u prirodi, u bližnjoj okolici vikendicu." Vikendi brzo dođu, a invensticija je manja.

Sanjala bih ja snove o novoj kući, o... mnogo čemu, ali cijene govore svoje. Zar vrijedi ukopati se u kredite "do groba", a kaj poslije?
    Sanjala bih ja o novoj kući, ali ne želim da se ukopam u doživotne kredite (trenutna kvadratura kod mene je s kvalitetnim rasporedom kojeg nemam idealna za nas 4) i slično. :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

joj samo ne vikendica...
    svi koje znam lupaju novce u te vikendice kao da je u pitanju kuća, treba i krov, i struju i vodu, i nekakvu kuhinjicu pa wc ... svaki vikeknd tamo rintaju (nalegu se paukovi, ako hoće ispeći kakav roštilj treba izvaditi prašinu iz sudopera prvo itd.), vuku suđe tamo amo, a taj vikend im ostane doma cijela hrpa poslova koja se nakupila preko tjedna ... djeca uvijek nešto zaborave doma, pa bi se vratili po to ...
    Ovako mi imamo roštilj iza ćoška naše kućice, MM peče batake, klinci se igraju u pijesku, ja nešto malo pospremim, ako mi se ne da izađem i sjedim s njima, usput škicnem na forum, i na kraju dosta mi je pospremanja jedne kuće, ne treba mi još jedna.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    joj samo ne vikendica...
    svi koje znam lupaju novce u te vikendice kao da je u pitanju kuća, treba i krov, i struju i vodu, i nekakvu kuhinjicu pa wc ... svaki vikeknd tamo rintaju (nalegu se paukovi, ako hoće ispeći kakav roštilj treba izvaditi prašinu iz sudopera prvo itd.), vuku suđe tamo amo, a taj vikend im ostane doma cijela hrpa poslova koja se nakupila preko tjedna ... djeca uvijek nešto zaborave doma, pa bi se vratili po to ...
    Ovako mi imamo roštilj iza ćoška naše kućice, MM peče batake, klinci se igraju u pijesku, ja nešto malo pospremim, ako mi se ne da izađem i sjedim s njima, usput škicnem na forum, i na kraju dosta mi je pospremanja jedne kuće, ne treba mi još jedna.
    Istina o ovom nisam puno razmišljala, ali nešto poput klijeti, pa makar samo na 1 dan bi pomoglo...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jedino što je jeftino kod vikendica je namještaj

zidara ne briga da li je u pitanju kuća, vikendica, garaža, šupa... on naplačuje svoj rad i materijal

dakako da treba platiti priključke struje , vode, tel.

mada ljepo je imati vikendicu

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nas muče slična razmišljanja.

Mi smo podstanari pa nam je to dodatni + za gradnju. S tim da bi kuća morala biti gotova za par mjeseci, jer nam se ne bi isplatilo plaćati kredit + podstanarstvo.
    Nedavno smo bili kod projektantice, i iznenadile su me cijene građevinske dozvole (odnosno komunalne i vodne naknade) koju moram platiti prije nego što krenem graditi. A to, ovisno u kojoj ste zoni gradnje, baš i nije mala stavka, a plaća se po m3. Ja sam znala za komunalnu naknadu, ali ne i za vodnu, nju su uveli tek nedavno.

Je li neko nedavno plaćao te doprinose? Navodno komunalnu možeš na nekoliko rata, ali vodnu moraš odjednom, i to je uvjet za dobivanje građevinske!?

Uglavnom, ako i ne budemo gradili, barem znam da zemljište mogu prodati za 2 X veću cijenu nego što smo platili.

Za cijenu građenja se još nisam raspitivala, mene u biti zanima gradnja + krov, većinu unutarnjih radova će nam odraditi obitelj.

Koliko dugo se čeka lokacijska? Lutonjice?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zakonski rok za lokacijsku je 45 dana...
    Ali... zna se protegnuti i na godinu - nema garancije: ovisi o općini, referentu, spretnosti arhitekta...

Komunalnu nakndu možeš plaćati u ratama, ali ako platiš odjednom imaš popust 25%.
    Naknada se plaća ovisno o zoni i razlike su povelike: npr. za prvu je 180kn/m3, a za petu 73kn/m3.
    Pa ti gradi u podsljemenskoj zoni

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala

A vodna naknada? Projektantica nam je spomenula 30 kn m3, a ja sam u NN našla da je za Zagreb 60 kn m3!? I to se mora platiti odjednom.

Pa smo izračunali da nam za ove doprinose treba nekih 70000 kn. :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo molbu za lokacijsku u samoboru predali prije 2 mjeseca :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ovako to funkcionira u Šibeniku
    (ao nemate €)
    preda se projekt za lokacijsku i suglasnosti susjeda ovjerene kod javnog bilježnika, pa se svaki dan ide referentu pitati da li su poslane uputnice za vodu i struju (obiteljske kuće). pa tako sve dok se ne dobije potvrdan odgovor. uvijek u fino , uvjek s Franck "ciglom".
    e pa kad su poslane uputnice za vodu i struju onda se zove Vodovod i HEP da oni tamo to riješe, jer ni njim se ne žuri

a komunalna se plača 100% prije lupanja pečata na građevinsku dozvolu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I mi smo u gradnji (za sad idejnoj, a nadam se od proljeća 2007 i konkretnoj). Kupili smo zemljište u Kerestincu, prekrasan komad plodne zemlje (veselim se vrtu). Prvo smo mislili napraviti montažnu kućicu, ali smo se odlučili za ytong :D
    A planova o uređenju unutrašnjosti imam za izvoz... Možda sam trebala upisati građevinu, smjer interijera

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

koliko ste platili zemljište? može pp?

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nadam se da ćeš je uskoro dobiti.

A građevinska? Koliko se ona čeka?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Cicos macos prvotno napisa
    .. Možda sam trebala upisati građevinu, smjer interijera
    ne

arhitekturu-dizajn-interijer

na građevini možeš birati između visokegradnje, niskogradnje, i ne mogu se sad sjetiti nešto s branama , mostovima, a da hidrotehniku, u biti sve tehničko-izvođenje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pcelica prvotno napisa
    Nadam se da ćeš je uskoro dobiti.

A građevinska? Koliko se ona čeka?

u samoboru navodno 6 mjeseci

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nema pravila, nažalost
    Ako naletiš na čudnog referenta, može ti vraćati doslovce zbog pravopisnih pogrešaka.
    Ja sam se sa jednom referenticom u Dubravi navlačila PUNIH godinu dana, poludjela, povukla projekt i odnijela na Grad (tada se to još moglo),. Imala sam dozvolu u roku tjedan dana!

Zakonski rok je uvijek 45 dana, ali oni te mogu nazvati 44. dan i reći da nisi iskotirala parkirno mjesto.
    Pa opet...

Tko god krene u gradnju, neka se oboruža strpljenjem: prvo zbog papirologije, a onda zbog gradnje...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajde parkirno mjesto imamo iskotirano

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

a crnu jamu??

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Ja sam se sa jednom referenticom u Dubravi navlačila PUNIH godinu dana, poludjela, povukla projekt i odnijela na Grad (tada se to još moglo),. Imala sam dozvolu u roku tjedan dana!
    a ja sa jednim šefom 6 mjeseci, a predmet je bio takva pušiona da sam sa punom sigurnošću rekla stranci da će to biti gotovo za mjesec dana, jer je predmet "prost ko pasulj". navukla sam si na glavu ljuuutuuuu stranku. naučila lekciju, da nikad ne prognoziram.
    šef tog katastra je inače ok, ne znam što mu je bilo.

p.s. pčelice, da vodna je nedavno uvedena, prije par mjeseci smo u firmi smišljali kako bi sljedeći porez na budale mogli nazvati9. uglavnom napiši što te točno zanima oko nje, pa ćemo naći odgovor

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    a crnu jamu??
    ups, a kaj je to?

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    p.s. pčelice, da vodna je nedavno uvedena, prije par mjeseci smo u firmi smišljali kako bi sljedeći porez na budale mogli nazvati9. uglavnom napiši što te točno zanima oko nje, pa ćemo naći odgovor
    Zanimao me itnos po m3, ali sam uspjela u NN naći. Za Zagreb je, kada su je uveli, iznosila 60 kn/m3, ali su je ubrzo smanjili na 30.
    Nadam se da će ovaj porez za budale, kako reče tweety, ukinuti.

tweety i apri sada znam od koga mogu dobiti informacije.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj pcelica prvotno napisa
    tweety i apri sada znam od koga mogu dobiti informacije.

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •