Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: U kojim dozama pijete folnu?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno U kojim dozama pijete folnu?

Nisam pila folnu dok je MM bio u inozemstvu i sad bih se vratila, počela sam piti 400 mikrograma dnevno, to mi je doc preporučila. Danas odem u ljekarnu i nude mi neke tablete od 5mg, nije li to malo previše. Twinlabove kapsule su od 800mcg, pa sad mislim, možda bih trebala piti po dvije ove moje Biofolic.
    A šta vi Pijete? :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ti pijem folacin. Jedna tableta na dan koja sadrži 5 mg folne kiseline.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To su mi danas htjeli prodati u ljekarni pa sam mislila da je previše, a da ipak pokušam? Imaš li kakvih nuspojava, mučnine i to?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Folacin je previše, eventualno kod dijabetičarki se daje tako velika doza (tako mi je rekla gin). 400-800mcg je dovoljno.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam tako mislila, ali svejedno hvala na informacijama. Ja ću onda svoj biofolic piti 2x400mcg.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja pijem folacin vec vrlo dugo nazalost i nemam nikakvih posljedica.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i meni je doktor dao folacin, al meni i treba više ak sam se skinula s pilula :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam se bila tek skinula sa tableta kada mi je doc. dala folacin. Pila sam ga 4 mj. za redom i nisam imala apsolutno nikakve smetnje. Kasnije sam stala jer ta bebica nikako nije dolazila pa mi se više nije dalo piti. Sada dok sam u neizvjesnosti ponovno sam počela. Škoditi ne može.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja pijem folic plus 400 i pijem tri tablete dnevno

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam folacin pila u 6 mjesecu a sad već tri mjeseca pijem 2 tablete Twinlabovog Prenatala....a više ni sama ne znam što je najbolje...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pijem Folacin 1 tableticu dnevno, ali sad ste me malo zbunile :?

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

cure, a meni jos doc.nista nije preporucila jer jos nisam ni otisla do nje s nalazima. kupila sam na svoju ruku prenatal. ali mi je od njega bilo zlo. kaj da i ja kupim nesto na svoju ruku ili da pricekam savjet doca?? naime, radi se o tome da bih se prebacila u vinogradsku da mi tamo vode trudnocu, a ne moja soc.gin. zato jos nemam ni trudnicku knjizicu, niti mi je itko ista rekao o ishrani, odnosno o folnoj. dok si nadjem u vinogradskoj ginica, tko zna koliko ce vremena proci...bude li mi bebica "nadrapala" ako odmah nesto ne pocnem piti???
    kaj vi mislite?

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Franny, niti ja jos nista ne uzimam, ali se ne usudjujem uzimati na svoju ruku, pa ću pričekati pregled i njihov savjet. Ako se hraniš zdravo i raznoliko mislim da nemoraš toliko brinuti, jer su folnu isforsirali Ameri čija je prehrana daleko siromašnija vitaminima i mineralima nego naša. Tako je barem mojoj frendici rekla njena ginekologica kad je zatrudnila :?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam pila u pocetku trudnoce po jedan Prenatal od Naturalwealth-a, a kasnije po dvije TwinLabove dnevno, i pijem ih jos uvijek jer su za trudnice i dojile.
    Folna u trudnoci ne moze stetiti, veca je steta ako je nedostaje u organizmu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja pijem Prenatal od Natural Wealth-a (800 mcg) jos od pocetka godine. Povremeno sam mijenjala sa ****-ovim Natal Activ-om (400 mcg).

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja pijem Prenatal od Natural Wealtha zadnja 3 mj. Ne izaziva mi mučninu niti imam napade gladi. Koliko sam skužila, onaj Twinlabov puno teže sjeda na želudac.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hvala curke!
    ja imam isto onaj od naturalweltha, ali mi je muka od njega :?
    jedem dosta voca i povrca, ali nekad zabrazdim i na tjesto i ugljikohidrate, a to bas ne bih smjela...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja pijem pola tabletice od 5mg, tako mi je gin rekla kada sam prestala sa tableticama.
    Znaci mozda nije ni cudno sto sve pijete razlicito! Izgleda da sve zavisi od stanja organizma. :?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam prije pila Folnu od Twinlaba (800mcg) ... pa kad sam se odjavila sa liste sam s tim prestala i sad sam opet kupila bocicu i pijem je od testiranja.
    Kad smo vec kod vitamina moram Vas nesto pitati ... bila sam jedno 5 dana uzimala Multi24 od Enciana, ima dakle sve vitamine i minerale, uzimamo ih ja i MM iz ciste preventive. Jucer sam uglavnom sve isprocitala o vitaminima i nasla da vitamin A moze biti stetan u dozi vecoj od 800mcg, a u tim tabletama ga ima 5000 U.I. .... nadam se samo da nisam nista zabrljala sa tih 5 tableta koje sam uzela utjesite me malo ...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Srecice, nisam bas expert, ali mislim da sa par tabletica nisi mogla napraviti neku stetu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A evo nasla sam i jedan citat:

"Women who take large doses of vitamin A around the time of conception or early in their pregnancy run a higher than average risk of delivering infants with birth defects.
    Rothman found that women taking more than 10,000 IU of vitamin A daily, either in food or supplements, were three times more likely to deliver infants with deformities of the head, heart, and brain.
    Vitamin A is essential for normal cellular differentiation and in regulating organ development in the fetus. The researchers recommended that pregnant women either limit their vitamin A consumption to 4,000 to 8,000 IU daily or, alternatively, take beta-carotene"

Tako da mozes biti mirna. A vitamin A kao Beta-karoten je ok. Njega ima u ovim Prenatalima u tom obliku.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mimy hvalaaaa
    inace poslala sam i poruku na Encian pa su mi odgovorili da trudnice smiju uzimati Multi24 :? ali mi se ipak cini da nekih vitamina tamo ima previse, jer mnogi prelaze 100%RDA ...
    Uglavnom nastavljam sa Folnom pa cu vidjeti sta kaze doktorica.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vi friške trudnice, pijte folnu sad, najvažnije je piti prvih 5-6 tjedana, kasnije više ne morate, ali poželjno je.

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa znam da je folna sad potrebna, ali sadrži je i Prenatal pa mi je rečeno da je to dovoljno, odnosno da ne treba piti i Prenatal i folnu. E sad niš ne znam.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako pijete prenatal, ne trebate piti dodatnu folnu, u prenatalu je ima dovoljno.

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Baš sam išla provjeriti, ima je 800 nečega. To je dovoljno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jel folacin ide isključivo na recept ili ga mogu kupiti i bez recepta :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam folacin dobila na recept, tako da ti ne znam reći dali može bez, ali ne vjerujem da ti ga ne bi dali i bez jer to je pak vitamin.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pak=ipak

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ide i bez recepta (oko 30 kn), meni su ga htjeli prodati, pa kad sam vidjela dozu, odmah sam otvorila topic jer mi se 5mg činilo malo previše. Razgovarala sam s doc i ona mi kaže da je od 400-800mcg preporučljivo, a folacin se daje u druge svrhe (nije mi u detalje objašnjavala).
    Ja sad pijem 2x1 od 400mcg.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Razgovarala sam s doc i ona mi kaže da je od 400-800mcg preporučljivo, a folacin se daje u druge svrhe (nije mi u detalje objašnjavala).
    Daje se u tim dozama bolesnicima na dijalizi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ima puno topica o folnoj i raznih informacija, pa bih jedan rezime:
    do sad sam pila Folacin od 5mg - vidim da je to previše
    sad sam uzela Bio-folic - on ima 400mcg - da li je dovoljno piti jednu ili možda dvije...
    da li je možda bolje uzeti Folic plus jer ima i vitamin D i kalcij - ako Folic plusa uopće ima....bilo je nešto da ga više nema...
    ili možda Prenatal od Twinlaba ili NW koji ima sve....
    ja sam buduća T...bar se nadam....

bijeli ljiljan avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam do sada cijelo vrijeme pila folic plus, no kako sam sada pocela piti i utrogestane, bilo mi je to sve skupa previse tableta. Zato sam prestala uzimati folic plus, ali umjesto toga skoro svaki dan pijem sok od cikle, narance, jabuke i mrkve sto mislim da mi je puno bolja varijanta nego tablete

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

OT:

BLJ baš mi je drago da si digla ovaj topic.
    Gledam kako cure s kojima smo tada zachatavale PZ imaju prekrasne avatare.

saki79, Franny, mamuška, srecica, ivaa, ivory, mikonja, Mimy i Brunda koja još čeka svog drugog

bijeli ljiljan avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ivaa prvotno napisa
    ja pijem folic plus 400 i pijem tri tablete dnevno
    Isto, već 4 mjeseca.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam pila folacin, 5mg, 4 mjeseca prije trudnoće. Poslije više nije bilo potrebno. Nakon 4 mjeseca bi se trebala smanjiti doza.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je po pitanju količine folne kiseline (i ne samo nje) najvažnija zdrava i uravnotežena prehrana. Otkad sam osjetila želju da postanem mama vodim pojačanu brigu da se na mojem tanjuru svakodnevno nađu namirnice koje je sadrže, a od prije neki dan sam počela uzimati i Folic plus - 400 mcg folne + kalcij i vitamin D. Nisam još čula da se netko overdozirao folnom kiselinom, ali kao što već rekoh, mislim da je temelj zdrave trudnoće u zdravoj prehrani, a dodaci neka ostanu ono što i jesu - dodaci.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam za vrijeme trudnoće pila prenatal. Imala sam spontani nakon 8 tj. ali sam nastavila ga piti, radi folne i radi toga što se spremam opet na bebača. Koliko sam skužila da u prenatalu folne ima dovoljno, a i malo vitamina ne može škoditi

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Saki79 prvotno napisa
    Ja ti pijem folacin. Jedna tableta na dan koja sadrži 5 mg folne kiseline.
    Isto

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja pijem folicil 5mg dnevno

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj wonderwoman prvotno napisa
    Ja pijem folacin vec vrlo dugo nazalost i nemam nikakvih posljedica.

draga dugo nažalost=urodilo plodom...nije bitno što je pomoglo ali dočekala si....još se radujem :D :D

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bok svima,

Ja od ozujka ove godine pije prenatal vitamine od kojih dvije tablete koje se uzimaju dnevno imaju zajedno 800 mcg. Od svega sto sam cula, to je optimalna kolicina. E sad, s obzirom da sam pozitivna na MTFHR, pijem jos poseban vitaminski dodatak od dodatnih 800 mcg folne, dosta vitamina B6 i B12. Znaci, folne sve zajedno 1600 mcg.

Takodjer, nisam cula da eventualni visak folne moze stetiti, dapace, manjak je vrlo opasan...s druge strane, treba paziti na unos Vitamina A, da ne bude preveliki, kao sto je netko spomenuo u prethodnom postu...

Zanima me da li vi cure uzimate jos kakve prirodne dodatke? Ja dosta jedem laneno sjeme zbog Omega 3, ali nemam pojma da li je to dobra ideja ili ne? Ima tko kakvo iskustvo ili info vezano za to? Thanks!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

unos omega-3 masnoca je dobra stvar, tj unos dobrog omjera masnoca pozitivno djeluje na nas imuni sustav (danas uglavnom svi kroz prehranu uzimaju znatno vise omega-6 od omega-3 pa je dodatak omega-3 vrlo koristan), jedino sto neki kazu da nas organizam slabije obradjuje omega-3 masnoce biljnog porijekla nego one iz ribe (doduse drugi kazu da su riblji izvori zatrovani teskim metalima i sl.)

ja uzimam omega-3 ribljeg porijekla no jedem i lanene sjemenke, a kampanjski uzimam spirulinu, C vitamin 500mg s bioflavonoidima, magnezij i dosta pazim na raznoliku prehranu

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lilium, hvala ti za info. S obzirom da mi je laneno sjeme bas gust jesti, valjda to znaci da organizmu pase. I da naravno, raznolika prehrana...

prva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo i ja nažalost pijem duugo folnu 800 i b vitamin...i čekam svoj red.
    A dok ga čekam kosa mi raste ko luda, a nokte niti ne stignem rezati kako bujaju.
    Pa sad, iz ovog iskustva, nisam sigurna da šteti malo vitamina.
    I još smo k tome pod stresom od silne želje...
    ...mislim da je dobro da se nađe mmalo vitamina u organizmu.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sve sam ovo pročitala, i ne znam odlučiti da li da prije trudnoće kupim prenatal i pijem, ili da kupim samo tu folnu-i koju, pojma nemam?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

u prvoj trudnoći sam pila prenatal od kad sam saznala da sam trudna, a sad bi htjela prije trudnoće?!

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Suzzy prvotno napisa
    Ja pijem Prenatal od Natural Wealtha zadnja 3 mj. Ne izaziva mi mučninu niti imam napade gladi. Koliko sam skužila, onaj Twinlabov puno teže sjeda na želudac.

potpisujem...

elena-mk avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja pijem Pregnacare..uvoze ih iz Engleske, kostaju oko 10 eura i one su bas za zene koje se spremaju ostat T i koje sumljaju na trudnocu . Mogu ih piti i trudnjace i dojilje ali oni moraju plus uzimati i Ca jer ove kapsule ne sadrze kalcij. Folna u njima je 400 mikrograma, tamam preporucana doza za one koje zele zatrudniti.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •