Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: PREHLADA U TRUDNOĆI

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno PREHLADA U TRUDNOĆI

drage cure, ja sam tu negdje pri kraju.35-ti tjedan i uhvatila me baš neka jaka prehlada.Boli me grlo, curi nos, čini mi se bez temperature.Pijem čajeve, limun, al sve to slabo pomaže.Imate li kakav savijet?Je li opasno u ovim tjednima imati prehladu zbog bebe?Molim za vaša iskustva

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mene isto to mući, samo što sam ja još na početku, tj. tek sam doznala za trudnoću...
    Isto sam samo na čaju, medu i limunu, a prehlada nikako da prođe...

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mene isto hvata prehlada, sva sam zaštopana

Ja ti grgljam kadulju i napravila sam si kapljice za u nos od kamilice sa malo soli i mogu ti reći da to pomaže (doktorica mi je to preporučila i teta u ljekarni 8) )

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Skuhaj vruću limunadu i u nju stavi 1 žlicu ječmenog slada. Popiti toplo. Sutra si kao nova.

dmatijevic

Početno

Ja sam na pocetku trudnoce bila prehladjena, al sam uspela da to prevazidjem prirodnim sredstvima - vruca limunada ili pomorandza, nekada i blag caj od kamilice i topao rastvor soli i caj od zalfije za ispiranje grla

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: PREHLADA U TRUDNOĆI

Ne brinite, sve je to normalno i nije opasno. Ako vam je zaštopan nos koristite aqamaris a možete i operil kapi za nos! Brzo mi ozdravite!

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nastavicu na postojecu temu... zanima me imate li ikakvih informacija ili iskustava sa koristenjem ehinaceje u trudnoci? Ja sam ju inace koristila za prevenciju ili jacanje imuniteta, no sad nisam sigurna da li smijem.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ana kako si napravila kapljice od kamilice???
    pomagaj!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Skuhaj kamilicu (u 1dl vode 1 vrećica kamilice) i u nju stavi sol, obavezno kapi moraju biti slane i to si kapaj ujutro i navečer.
    Nakon šta nakapaš par puta biti ćeš ok

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

koliko soli?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa žličica-dvije, probaj malo pa ako nije dovoljno slano stavi još

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja isto muku mucim sa prehladama.. imala sam jednu ranije u trudnoci, tako da sam dobila i temperaturu. Rekli su mi da je najbolje caj i limun, a za grlo mogu koristiti i propolis sprej ( iako ne njemu pise da nije dobar u trudnoci ).. btw to za propolis su mi rekli u bolnici i moja doktorica, pa pretpostavljam da oni ipak znaju...

kontam si napraviti te kapi od kamilice o kojima pricate

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni dr. rekla da pomiješam žlicu maslinova ulja, meda i limuna i pijem preko dana (i prije spavanja) i pokazalo se vrlo djelotvorno

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bok,
    ja sam u petom tjednu trudnoce i vec se 10 dana
    patim s gripom.Imam jaki kasalj i od tog me dosta boli stomak.
    Doslovno imam osjecaj da su mi se svi misici upalili...
    Jel ko prosao slisnu stvar pa da da savjet,cajevi ne pomazu i pijem sirup od islandskog lisaja.
    hvala

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

za prehladu - odličan recept - ja čim osjetim da bi mogla nastupiti, preventivno popijem čaj od đumbira i budem zdrava!
    Korijen đumbira ima više manje u svim hipermarketima za kupiti. Nariba se žličica na šalicu vode, skuha se, u to se stavi meda i limuna i to je to. izvrsno za grlobolju.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pileca juha!

Napravi je dosta i kreni. Ne trebaju ti rezanci ni druge kerefeke, ja ju pijem iz salice. Mene trenutno okrijepi. Pred Bozic sam skoro pokleknula pod prehladom, a cekalo me putovanje i dosta jurnjave, nikakve tabletice nisu dolazile u obzir i onda sam se sjetila dobre stare juhe, i uspjela sam se ne prehladiti

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni je kod prehlade super ajnpren juha ili tak nekak i nešto kao čaj, popržiš koji žličicu šećera i dodaš mlijeko i kad prokuha ugasiš.....nešto kao čaj al meni je odlično kad sam prehlađena.

Ili pij puno čaja sa limunom, limunadu...uglavnom dosta tekućine...

I pileća juhica naravno, liječi sve boljke.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

OPERIL kapi NI SLUČAJNO
    tako su bar meni rekli....

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I mene je uhvatilo, imam jaku upalu grla i bila sam 4 dana potpuno bez glasa. Najprije sam pojačala C vitamin, i krenula sa strepsilsima, ali kako nije prestajalo, otišla sam k liječnici. Dobila sam Silapen ,nadam se da će uskoro proći.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ornela_m prvotno napisa
    Nastavicu na postojecu temu... zanima me imate li ikakvih informacija ili iskustava sa koristenjem ehinaceje u trudnoci? Ja sam ju inace koristila za prevenciju ili jacanje imuniteta, no sad nisam sigurna da li smijem.
    Ne preporučujem ehinaceu u trudnoći! Za imunitet uzmi propolisne kapi, ali one bez alkohola, imaš na tržištu Propolbaby kapi ili Apipol baby. Inaće se propolis ne preporučuje u trudnoći ne sam zbog sebe, već zbog alkohola kojeg sadrže standardni pripravci.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ivaa prvotno napisa
    OPERIL kapi NI SLUČAJNO
    Zašto? :? Što kome Aqua maris i slične "vodice" ne pomažu? Ja trenutno kapam Nafazolin (ista skupina lijekova kao i Operil) jer inaće ne mogu disati!

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mia* prvotno napisa
    Citiraj ornela_m prvotno napisa
    Ne preporučujem ehinaceu u trudnoći! Za imunitet uzmi propolisne kapi, ali one bez alkohola, imaš na tržištu Propolbaby kapi ili Apipol baby. Inaće se propolis ne preporučuje u trudnoći ne sam zbog sebe, već zbog alkohola kojeg sadrže standardni pripravci.
    mia, hvala za informaciju. Ja sam u medjuvremenu na dva mjesta pronasla dvije sasvim oprecne infrmacije, sto je bilo dovoljno da odustanem od ehinaceje. Oslonila sam se zato na topli caj, limun, med, pilecu juhu i dosla sam sebi

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ivaa prvotno napisa
    OPERIL kapi NI SLUČAJNO
    Ja sam ih koristila u trudnoći sa dozvolom ginekologice :?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni su također rekli da ih ne smijem koristiti (operil)

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam u 4.tj. i muce me sinusi pa me zanima dal se smijem inhalirati sa et. uljem eukaliptusa i metvice. To sam koristila prije trudnoce jer imam kronicnu upalu al neznam dal smijem sad.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Ja sam u 4.tj. i muce me sinusi pa me zanima dal se smijem inhalirati sa et. uljem eukaliptusa i metvice. To sam koristila prije trudnoce jer imam kronicnu upalu al neznam dal smijem sad.
    Hm, nisam sigurna. Nemam pri ruci nikakav tekst za potkrijepiti ovu tvrdnju, ali znam da u svim knjigama o aromaterapiji i etericnim uljima posebne napomene u vezi koristenja istih se odnose upravo na trudnice.

Nego, da probas homeopatskim nacinom rijesiti taj problem? Moje upoznavanje sa homeopatijom krenulo je upravo preko poznanice s posla koja je problem kronicno zacepljenih sinusa rijesila upravo na taj nacin.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •