Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Hranjenje u vrtiću

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Hranjenje u vrtiću

Moj je 13-mjesečni bebač krenuo prije deset dana u jaslice. Adaptacija ide bolje nego što smo očekivali (uz izuzetak problema sa spavanjem, naime tamo spava 45 minuta, a doma po tri sata), ali imamo jedno pitanje. On sam jede onu hranu koju može jesti prstićima, no tete mu daju i npr. puding koji se ne može jesti prstima, nego žlicom, pa se ljute kad napravi nered po sebi i oko sebe. Zanima me kako vaši klinci jedu? Je li uobičajeno da ih tete hrane dok su tako mali?
    Hvala

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U našem vrtiću tete hrane onu djecu koja još ne jedu samostalno, a sve što se može jesti prstićima jedu sami. Ne kužim što se tete imaju ljutiti zbog nereda, pa normalno je da mala djeca ne mogu odmah jesti spretno i uredno. I oma mi je nekad nered jer K. je u fazi kad se ne da hraniti nego hoće jesti sama, a još ne zna dobro baratati žlicom. Ne uzrujavam se, sve će vremenom doći na svoje.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

oma je naravno doma

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mishkica prvotno napisa
    U našem vrtiću tete hrane onu djecu koja još ne jedu samostalno, a sve što se može jesti prstićima jedu sami. Ne kužim što se tete imaju ljutiti zbog nereda, pa normalno je da mala djeca ne mogu odmah jesti spretno i uredno. I oma mi je nekad nered jer K. je u fazi kad se ne da hraniti nego hoće jesti sama, a još ne zna dobro baratati žlicom. Ne uzrujavam se, sve će vremenom doći na svoje.
    Meni isto nije jasno kaj se tete imaju ljutiti ako jednogodišnjak zmaže sve oko sebe pudingom i sl.? :?

Inače, potpisujem ovo gore (dobro, mi smo već stariji pa je došlo na svoje, ali je tak bilo u toj dobi i još kasnije)

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Hvala, već mi je lakše.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Naše tete se ne ljute, dapače, kažu ima tko će čistiti
    niti ja se ne ljutim na njih kada dođe doma sa današnjim ručkom na hlačama

tete ih nahrane, odnosno procijene koje dijete može samo pa mu tu i tamo utrpaju koju dodatnu žlicu, a hrane onu djecu kojma to još slabo polazi za rukom

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Laia je ponekad sama jela, ali i danas im znaju pomoći ako vide da zapinju ili su se "umorili"!
    To mi je sasvim normalno, i nema razloga ljutnji njenih teta... To je njihov posao, a i dijete će prije postati samostalno ako za to dobije priliku!

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Luka je najmlađi u grupi, ništa ne papa sam (osim krokija) i posebno ga teta kuharica dođe nahranit jer to dugo traje. Kada je prehlađen, od katara često i povrati po njima, one mu čak i robicu operu (pretpranje imamo u jaslicama). U našim jaslicama uvjet za upis djeteta je da hoda samostalno, a nešto sam načula o tome da će se u jaslicama tražiti i da dijete jede samo. Ne znam niti jedno dijete te dobi koje ima tako razvijenu motoriku da se može samo nahraniti, a vi :?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Goge prvotno napisa
    U našim jaslicama uvjet za upis djeteta je da hoda samostalno, a nešto sam načula o tome da će se u jaslicama tražiti i da dijete jede samo. Ne znam niti jedno dijete te dobi koje ima tako razvijenu motoriku da se može samo nahraniti, a vi :?
    Lovro nije znao hodati kada je krenuo u jaslice, kao niti nekolicina djece iz njegove grupe. Osim toga, tek sada se hrani samostalno. Sa 12 mjeseci to nije znao (ako ne računamo jedenje prstićima).
    Koje su to jaslice? Privatne? Grupa mješovita (od 1 do 3 godine)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas male jasličarce hrane tete i kuharice, ali ih i potiču da jedu sami. Tako da su često zmazani ko praščići. Tete se ne ljute (uopće mi takva reakcija vaših teta nije jasna :?), operu ih/presvuku ovisno o tome koliko su se umočili. One se često znaju i ispričavati - naime vele da ima puno roditelja koji se ljute kad su klinci poflekani :shock:

Koliko znam nije bilo takvih nekih uvjeta za upis - samo potvrda od pedijatra (Miha je hodao kad je krenuo u jaslice, ali kad smo predavali molbu imao je tek 5 mjeseci??? kako bi hodao ).

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tomislav je krenuo u mlađu vrtićku grupu i vrlo često mu teta pomogne oko ručka. Mariju su tete hranile još u srednjoj vrtićkoj, eto, ona je oduvijek bila teška za jelo (sad je malo bolje) i strahovito spora.
    Često mi dođu umazani od hrane, on nije još toliko spretan, a ona zija okolo i sve joj odvlači pažnju pa ništa neobično da hrana završi u krilu umjesto u ustima.
    Nikad nisam stekla dojam da bi se tete ljutile, čak i ako su ih trebale presvući.
    I starijoj djeci se dogodi da se umusaju i zaflekaju, kao što im se dogodi i da se popiške i pokakaju u gaće. Takva su djeca i sve je to uobičajeno i normalno, tako da mi nije jasno zašto bi se tete radi toga trebale ljutiti.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tinars prvotno napisa
    Kod nas male jasličarce hrane tete i kuharice, ali ih i potiču da jedu sami. Tako da su često zmazani ko praščići. Tete se ne ljute (uopće mi takva reakcija vaših teta nije jasna :?), operu ih/presvuku ovisno o tome koliko su se umočili. One se često znaju i ispričavati - naime vele da ima puno roditelja koji se ljute kad su klinci poflekani :shock:.
    tak je bilo i kod nas, s tim da su oni imali velike pregače (one što idu preko glave, a zavežu se oko pojasa), pa su i tako bili poflekani

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Goga40 prvotno napisa
    Citiraj Goge prvotno napisa
    U našim jaslicama uvjet za upis djeteta je da hoda samostalno, a nešto sam načula o tome da će se u jaslicama tražiti i da dijete jede samo. Ne znam niti jedno dijete te dobi koje ima tako razvijenu motoriku da se može samo nahraniti, a vi :?
    Lovro nije znao hodati kada je krenuo u jaslice, kao niti nekolicina djece iz njegove grupe. Osim toga, tek sada se hrani samostalno. Sa 12 mjeseci to nije znao (ako ne računamo jedenje prstićima).
    Koje su to jaslice? Privatne? Grupa mješovita (od 1 do 3 godine)?
    To su ti jaslice koje vode časne sestre. Mješovita grupa, Luka je najmlađi.
    Ovo za hranjenje sam čula općenito za jaslice, ne konkretno za naše.

Flavia

Početno

Jedva cekam da nauci papati sam, onda ce i u vrticu valjda papati. Vidim da nesto i pokusava, koji put ude zlica i u usta, cesce ju istrese na pod ili kosu ili po sebi...Ipak ima samo 12 mjeseci i par dana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •