Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Kakav je ovo osip? -slika

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kakav je ovo osip? -slika

Ovako, K. već sigurno 2 tjedna ima ovaj osip na prsima, ne svrbi ga, mažem ga A-derminom kremom za bebe protiv atopične kože (ja imam seboroični dermatitis, a od početka sumnjam da ga je K. nalijedio od mene - već mjesecima ga svrbe obrve), koji put se crvenilo povuče (ali suhi osip ostane), a koji put se pojača (kao na slici, pogotovo nakon vlaženja).

Je li to atopijski dermatitis? Gljivice? Jako suha koža? Je li koje dijete imalo sličan osip?

Nije reakcija na nešto što sam ja pojela (on s dohranom još nije krenuo) zato što traje konstantno 2 tjedna i nije samo osip, nego baš i jako isušena koža na tom dijelu.

http://free-zg.htnet.hr/tristana/osip.jpg
    http://free-zg.htnet.hr/tristana/osip1.jpg

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Petra ima osim po rukama i nogama i dermatolog nam je isto dao A-derminu kremu, samo nije ništa prošlo. S tim da njoj to traje cijeli ljeto i ne povlači se uopće. Rekla je da ako ne prođe odemo vaditi krv. Tako da se ovih dana spremamo i na to.
    Vidi malo možda da i vi odete provjeriti krv, ako već niste.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne vidim baš dobro ali da to nije onaj osip od vručine? (znojenja)
    Moji su to često imali po ljeti po pregibima i po prsima. Dr je rekla pamučna odječa i što više da bude na zraku bez odječe.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne vidim ni ja baš dobro ali čini mi se da je dosta velika površina zahvaćena.
    Odi najbolje kod dermatologa, šta ćeš nagađati.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji su klinci baš znali imati takve ogromne crvene fleke po obrazima i bradi pa sam ja promijenila kremu za lice i počela koristiti samo baby kremu u minimalnim količinama, a MM je izbacio losion poslije brijanja i počeo koristiti čisti alkohol. Nije se više ponavljalo, a kad su malo poodrasli nisu više reagirali na našu kozmetiku, barem ne tako burno.
    Promisli, jeste li ti ili TM u tih 2 tjedna počeli koristiti neku novu kremu, šampon, pjenu za kosu..?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Slike su mi previše mutne, ali nekak mi ne izgleda da je to alergija. Ipak mislim da ćete morati doktoru po pravu dijagnozu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Može preporuka za nekog dobrog dječjeg dermatologa (ili običnog dermatologa koji radi s bebama)?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni djeluje ko alergija....Ali na sta? Jesi pocela dohranu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Meni djeluje ko alergija....Ali na sta? Jesi pocela dohranu?
    ninet, čitaj pažljivo

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Nije reakcija na nešto što sam ja pojela (on s dohranom još nije krenuo) zato što traje konstantno 2 tjedna i nije samo osip, nego baš i jako isušena koža na tom dijelu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Iste takve crvene fleke smo mi imali kod pocinjanja dohrane, ali ti velis nisi jos pocela sa dohranom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni taj osip sliči na osip od S. ( sin od frendice) koji ima dermatitis

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni to izgleda kao atopijski dermatits.

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Ne vidim baš dobro ali da to nije onaj osip od vručine? (znojenja)
    Ovo je i meni palo na pamet :?
    Vibram da bude sve ok ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Uh, Luna, ja sam gotovo sigurna da je dermatitis.

Tako je i moj maleni imao

Idi do pedijatra, al nemoj odmah podlijeci kortikosteroidima, koje ce ti sigurno preporuciti, vec probaj s kremama, da vidis hoce li se stanje poboljsavati. Ako crvenilo jos jace bukne, morat ces malo ublaziti kortikosteroidom

Nama je Mustela Stelatopia pomogla. Nekima na forumu nije. Imas topic o tome, pa pogledaj sta druge cure koriste.

Za odrzavanje vlaznosti koze nama je izvrsna Avene termalna voda.

A homeopatija? Nama je pomogla.

Sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Luna i meni izgleda kao dermatitis, tako je moj Bruno sav flekav i hrapav kad mu krene.
    Ali vibram da je to nešto prolazno kod vas
    Pusa

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mogao bi biti AD, a da pokušaš sa nečim masnijim, npr linola fett, ako je dosta suho. Ipak da prođe štogod bilo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isto tako ima i moj Domi, nije od znoja jer cijelo ljeto nije imao niti jednom osip, a sada nije toliko vruće...

Ja mislim da je na nešto reagirao preko mlijeka (i to sam uvjerena na tortu od crne kave) - sada je prošlo. Nadam se da nije AD (odmah sam krenula u iščitavanje topica o tome).

Pedica preporučila Bepanthen, ali se crvenilo još više nakon njega, i odgodu prehrane

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivu sam kao bebu vodila kod dr. Željka Pavičića, ima ordinaciju kod Kvatrića.
    Pregled je 250kn. Primi te odmah ako kažeš da je beba u pitanju.

(Evo sličice: http://www.colon.hr/slike/pavicic.jpg)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala cure, ja sam od davnih dana uvjerena da K. ima AD (iz više razloga - opetovano crvenilo oko obrva, izuzetno suha i osjetljiva koža, nasljedni faktor - moj tata i ja imamo seboroični dermatitis, a to je u principu to, samo kod odraslih je najčešće SD, a ne AD, čoha si te obrve i sad ovaj osip...), zato sam već prije odlučila odgoditi dohranu...Ali, ako je AD ne vidim baš svrhe hodočašćenja po doktorima jer mu kortikosteroide ne želim davati, osim toga AD se može zaliječiti, ali ne i izlječiti i najbolje je raditi ono što ionako radim - isključivo dojiti što dulje.

Iako nisam baš ljubitelj samodijagnostike, ako se stanje ne popravi kroz koji dan odvest ću ga tom Pavičiću...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I mi idemo dr. Pavičiću i zadovoljni smo jer odobrava prirodne preparate i ne zalječe se odmah na korikost. kreme kao socijalni dermatolozi!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

javi se richteru na cybermed, mozes mu poslati i fotku

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I mis mo bili kod Pavičića, dijagnoza blaži oblik atopijskog dermatitisa koji se sada, hvala Bogu, povukao jer, kaže dr., ljeto je prijatelj AD-u. Međutim dao nam je odličnu kremu-Parfenac-bez kortikosteroida-i koža mu je nakon tjedan dana bila odlična..tako nekako i mislim da otada nemamo više problema, plus ljeto. Vidjet ćemo sada kada počne kolati suhi zrak radijatora u stanu!
    Htjedoh ti Luna reći, probaj nabaviti Parfenac kremu, ide bez recepta mislim i mackaj mališu..iako bolje da se zaletiš prvo dermatologu. Jedino što mi se nije baš sviđalo kod Pavičića što nas je pregledao u doslovno tri minute, bez puno priče pa sam imala osjećaj k'o da nas se želi riješiti...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Slažem se s tobom da se AD ne može izliječiti nego samo zaliječiti ali isto tak mislim da je jako bitno da se to crvenilo drži pod kontrolom jer nije dobro da se proširi, a osim toga na taj dio se može uhvatit i neka bakterija pa tek onda imaš frku. Zato je jako bitno nać kremu (za svakodnevnu njegu) koja njemu odgovara i time ga mazat, a i kupat ga u uljnoj kupki. Problem je u tome što su i klinci užasno nervozni kad ih to svrbi pa je onda svima skupa teško.

Ja sam već pisala da je Roku odgovarala jedino najobičnija belobaza sa dodatkom maslinovog ulja.

Vidim da ne želiš mazat kortikosteroidima, pa bi ti ja preporučila da odeš s njim u Naftalan u Ivanić Gradu kod dr. Skrbin na pregled.

Od kad smo mi Roka počeli kupat u njihovoj kupki i mazat njihovom kremom više nismo uopće koristili kortikosterode.
    Istina da smrdi ko sam vrag ali je njemu pomoglo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pokušaj zaliječiti čim prije jer kad se djeca krenu grebat, tek onda je gadno. Mirta je imala od 2-5 mjeseca starosti strašno (uz proljev) i zaliječili smo dosta brzo ( uz kortikosteroidnu kremu od 3g koju nikad nismo potrošili do kraja - koristila sam je izuzetno malo i to max 3 dana).
    Ja sam pila velike količine ulja noćurka (sigurna sam da je u njemu keč) - 2.000 miligrama i koristila nekoliko krema. Dohranu smo odgodili - pogotovo uvođenje mesa. Mirta danas ima skoro sedam godina. Ima izuzetno osjetljivu i suhu kožu i alergijsku astmu koja se aktivirala tek ove godine.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nas isto muči koža
    dominiku odgovara cold cream od avene-a
    da to sredite

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa
    . Jedino što mi se nije baš sviđalo kod Pavičića što nas je pregledao u doslovno tri minute, bez puno priče pa sam imala osjećaj k'o da nas se želi riješiti...
    uvijek je takav

meni se baš to sviđa - okrene te prema svjetlu, pogleda, eventulano dirne prstima ili drvenim štapićem i kaže-zna ili ne zna - koliko sam pregleda, pipkanja po koži prošla dok nisam došla do njega

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma da
    A ja mislila da smo mi baš posebni, hehe...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Je, Pavičić je dobar, ja sam sad tek 2u1 i nisam bila s nikakvom bebom kod njega, nego zbog mojih problema s kožom. A bili su gadni i dugotrajni.
    Meni je odmah rekao da imam AD, s vrata. Pa ni jedna terapija nije upalila. Ni kortikosteroidi, ni kremice nove generacije tipa Elidel (imunosupresivne gadarije, fujfuj). Čovjek je bio dovoljno fair da mi prizna kako ne zna više što da radi sa mnom (svaka mu čast, zato i mislim da je odličan liječnik, oni baš svoj nimbus ne daju na pladnju tak lako), a ja se prebacila na homeopatiju. I riješila stvar. Nije bio AD, u tu kategoriju se olako trpaju kožne promjene potpuno drukčijeg karaktera.

Luna Rocco , nadam se da će vaš problem biti lako riješiti. No, ako ti slučajno zatreba izlaz uz prirodne lijekove, javi na pp. Pouzdano znam da tamo gdje sam bila dolaze i bebice (sretala ih čekajući red i žnjarala...a onda mi je u prvim tjednima trudnoće tamo riješena neka odurna urtikarija).
    Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja imam i AD i SD, na različitim dijelovima kože. SD mi se pojavljuje rijetko, i uspješno ga zaliječim bez kortikosteroida. AD imam, srećom na ograničenom području, već 15-tak godina, i ništa mi ne pomaže kad se pojavi. Kritična mi je kasna jesen, kortikosteroide koristim koliko moram da bi stanje bilo koliko-toliko podnošljivo dok ne prođe. S godinama se sve rjeđe pojavljuje.

Inače, kad mi se pojavio AD; onda su to zvali neurodermitis. Onoliko koliko znam o tome, tu se trpa sve što otprilike slično izgleda i čemu ne znaju uzrok. Zato ima AD-a koji se potpuno različito ponašaju npr. na suncu, i koji sasvim različito reagiraju na lijekove.
    Ja bih se obratila homeopatu da u to vjerujem, što (nažalost) nije slučaj.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

luna, mi smo se danas probudili sa skoro istim promjenama na vratu, crveno je, samo što ne svjetli i sitni prištići po prsima. ali ja sam uvjerena da je to od musteline selatopie kojom sam ga sinoć prvi put namazala jer mu je vratić bio suh. a krema je baš za atopičare!?

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Luna, i Ema ima sličnih problema. Njoj je dijagnosticiran AD odavno. Nas vodi dr. Pustišek, dermatologica u Klaićevoj. Jako je dobra i draga ženica i ne zagovara kortikosteroide ni kod veće djece a kamoli kod tako malih beba. Probat će sve drugo, samo da ih izbjegne. Mi smo u početku mazali Bepanthen kremom i pomagalo je neko vrijeme. Onda smo probali Adermu ali ona nije pomagala i tako smo došli do Stelatopije od Mustele i ona fantastično djeluje za nas. Kupam ju u uljnim kupkama, kosu perem najblažim šamponom, mažem lice više puta dnevno a cijelo tijelo nakon kupanja.

Preporučila bih ti da svakako odeš dermatologu jer dolaze hladniji dani što u pravilu pogoršava stanje pa da pravovremeno počneš djelovati. Pomažu duge šetnje na zraku i općenito da ste što više vani. Nadam se da ste bili na moru jer i to pomaže.

Za Pustišekicu ti treba uputnica. Možeš se naručiti da ne čekaš ali nije uvjet. Ako hoćeš tel ili radno vrijeme pošalji pp.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •