Citiraj Saradadevii prvotno napisa
Meni se nekako cini da skole (vrlo generalizirano) poducavaju ovo prvo (ako su neke super zanimljive kao Virgina), ali rijetko uce kako peci kruh. A sto je vaznije, procijenimo sami.
Ja sam samo spomenula pečenje kruha kao primjer kompleksnog znanja. Nije to samo tako, klikni wikipediju i zovi biokemičara i onda si ti car. Sva znanja zahtijevaju vremena i angažmana. Ako u školi 15 predmeta predaje 15 ljudi, a idemo reductio ad absudum, da mi je dijete luudo za svim vrstama npr, prirodno-matematičkih znanja..to jednostavno fizički nije moguće dobro naučiti, jer je znanje piramida. Osobito ne ako si antitalent za te discipline. Ako pozoveš tutora, to je ništa drugo nego učitelj, koji može biti dobar ili loš.

S druge strane, inertna djeca, koju su njihovi inertni roditelji poslali u školu reda radi, jer su školu mora ići bez gladi za znanjem, ne postavljaju pitanja i nezainteresirana su.
Ja sam bila "inertno" dijete, ali nipošto jer nisam bila zainteresirana ili znatiželjna. Jednostavno su mi uvijek trenutno dana znanja bila preširoka i morala mi je materija "sjesti". Kad sam stvar proučila onda sam bila kompetenija u "načimanju" materije i bilo kakvoj diskusiji. Tako da nemojmo previše negirati jednu cijelu podgrupu djece i ljudi, tko nije aktivan, automatski nije zainteresiran. Ima nas raznih. Bilo je onih koji uvijek pitaju, a pitaju radi pitanja, bilo je onih koji pitaju radi znanja i ima onih sporijih koji žele provesti neku analizu i ima onih inertnih koje stavr stvarno ne zanima.