Marta :D

Sve sto znam o toj knjizi je ono sto je napisala Daradadevii (vidi quote ispod). Dodala sam je na spisak koji je MM nedavno narucivao preko Amazona, ali nesto mi je njargao da je skupa, pa nisam sigurna je li je na kraju narucio ili ne. Javim kad saznam/procitam...
Meni bas takvo nesto sada treba - u jesen dolazi suocavanje s realnoscu (definitivni polazak Jerka u prvi razred) - do sad sam se mogla "uljuljkivati" s citanjima Holta (imam ih par njegovih kod kuce, javi ako si zainteresirana za stogod)...

Znas li je li ista bilo od one udruge roditelja (vidi moj pret-prethodni post na ovoj temi)?

Citiraj Saradadevii prvotno napisa
Za one kojima djeca idu u skolu ili ce ici, a oni (roditelji) nisu bas s time presretni:
autor je Roland Meighan, nekada sveucilisni profesor u VB, specijalizacija obrazovanje, HE roditelj djece koja su sada u 30im, a od nekog doba pise knjige o HE, personaliziranom obrazovanju, autonomnom modelu ucenja (i rada) i slicno, knjiga se zove "Damage Limitation", a radi se o savjetima i strategiji da se smanji stetan utjecaj skole na intelektualni, emocionalni, umjetnicki i ini razvoj djece koja moraju ili hoce ici u skolu.
(Napisao knjigu kada je njegov najmladji sin odlucio da hoce ici u skolu )

Procitala sam nedavno samo isjecke (nabavit cu je jer mi je Shantana pocela pricati kako ce ona ici u skolu, ali kada bude velika :shock: , jos samo moram razjasniti koliko velika....sudeci po trenutno omiljenom broju, bit ce valjda 10 ) i neke komentare, cini se dosta korisnom za razvoj strategije "how to cope with school".