-
Preko granice s bakom i dedom-treba li suglasnost?
Kako vaša djeca prelaze granicu s bakama i dedama, trebaju li vašu suglasnost ovjerenu kod javnog bilježnika, samo napisanu na papiru s vašim potpisom ili nemate ništa od toga?
I koji vam je tekst suglasnosti?
Thanks!
-
Ajde ljudi, vidim da čitate :D !
Prilično mi je hitno, i bilo kakvo iskustvo i savijet su dobro došli.
-
evo, tu pise da mora biti suglasnost na papiru ako je treca osoba u pitanju...
http://<a href="http://www.roda.hr/r...=putovnica</a>
tekst suglasnosti? to ne znam... vjerojatno javni biljeznik zna...
-
Mi smo potpisali punomoć kod javnog bilježnika.
Mislim da on već imao složen tekst.
-
Kaj i za SLO treba djetetu putovnica ili . . . znam da se nekad moglo s djetetovom zdravstvenom. Jel to jos vrijedi?
-
treba suglasnost, a zo SLO i putovnica
-
suglasnost kod javnog biljeznika kosta ok 70 kn i trebate i ti i osoba s kojom dijete putuje zajedno potpisati punomoc. ne zaboravite ponijeti osobne dokumente(osobnu ili putovnicu)
-
Evo,dakle... bila sam danas kod javnog bilježnika.
Za prelaz djeteta s bakom ili dedom (ili nekom trećom osobom) službeno treba punomoć roditelja. Osim punomoći, naravno treba i pasoš.
Punomoć košta 70tak kn, trebali smo doći suprug i ja zajedno potpisati, i još nam je trebao broj pasoša osobe koja ide s djetetom i br. pasoša djeteta.
Kod j.b. se ispuni izjava u kojoj mi, XY i XY, izjavljujemo pod materijalnom i krivičnom odgovornošću da naše malodobno dijete XY (broj putovnice xxxxx) može prelaziti državnu granicu u pratnji bake XY (broj putovnice xxxxx).
I to je to.
-
Zaboravila sam pitati, jeste li suglasnosti prevodili na neki strani jezik, ili ste išli samo s hrvatskom verzijom?
-
ja sam bas jucer napravila izjavu kod javnog biljeznika da noa moze putovati s bakom. postoji vec izjava koju ispunis...
tekst ti ide otprilike ovako:
ja (ta i ta, jmbg) pristajem da moje maloljetno djete (ime, jmbg i broj putovnice) putuje izvan granica RH sa tom i tom osobom (ime, jmbg, broj putovnice).
e sad, neki traze da napises u razdoblje (najdulje 6 mjeseci) u kojem ce vaziti ta izjava/punomoc ali meni je biljeznik rekao da ne navedem nista. takodjer te neki traze da navedes zemlje u koje mislis da ce putovati. ako se potpisuje jedan roditelj to ti je 46kn a ako se oboje potpisuju onda ti je duplo. kod nas sam se samo ja potpisala. na policiji kazu da nije potrebno da se oba roditelja potpisuju.
nadam se da sam ti pomogla
-
Ma mi smo napravili punomoć, samo ne znam da li ju trebam prevoditi na njemački za put u Austriju, ili je dovoljna hrvatska verzija?
Ti imaš samo hrvatski dokument i to je ok?
-
da...nitko mi nije rekao da trebam prevoditi....ni u policiji ni kod javnog biljeznika a zvala sam ih par prije nego sto sam otisla do jednog....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma