Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: 6.000 kn za rodjenje 2.djeteta u zg

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno 6.000 kn za rodjenje 2.djeteta u zg

drage rodice,
    molim vas za pomoc. prijateljica ce uskoro roditi drugo dijete pa joj valjda pripada i tih 6.000 kn od grada zagreba. e, sad, ona je oduvijek prijavljena u zagrebu, a muz nije nikad bio ( ni prebivaliste ni boraviste).zna li netko je li to prepreka za ostvarivanje prava na tu naknadu, treba li se prijaviti...
    unaprijed vam puno zahvaljujem

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

treba se prijaviti. oboje roditelja trebaju imati prebivaliste a jedan od njih barem 5g

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ha, toliko o tome kako se ti novci daju kao pomoć za dijete (prije bih rekla da nam je to djelomična refundacija za ono što nam godinama cicaju u prirezu).
    A što je naprimjer sa nama?
    Ja sam stanovnica ZGa od rođenja, a MnevjenčaniM je iz STa, šta ako ja u zahtjevu ne navedem njegove podatke...koga briga da li mi živimo zajedno ili je on u STu? Da li "samohrani" roditelji dobijaju naknadu, pogotovo što mi je to drugo dijete, ali ne iz istog "braka"?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    treba se prijaviti. oboje roditelja trebaju imati prebivaliste a jedan od njih barem 5g

Pa tamo pise "roditelj podnositelj zahtjeva" i svugdje u zakonu i tekstuse spomnje RODITELJ, a NE roditeljI!!!!Po tome bi se reklo da je dovoljno da je jedan roditelj u Zg-u.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj snjež prvotno napisa
    ha, toliko o tome kako se ti novci daju kao pomoć za dijete (prije bih rekla da nam je to djelomična refundacija za ono što nam godinama cicaju u prirezu).
    A što je naprimjer sa nama?
    Ja sam stanovnica ZGa od rođenja, a MnevjenčaniM je iz STa, šta ako ja u zahtjevu ne navedem njegove podatke...koga briga da li mi živimo zajedno ili je on u STu? Da li "samohrani" roditelji dobijaju naknadu, pogotovo što mi je to drugo dijete, ali ne iz istog "braka"?

Mozda nesto malo slicna situacija!Ma vec sam se svadala telefonski s njima, mislim da sluzbenice ne znaju dovoljno i da treba porazgovrati s nekim "visim".Sluzbenice znaju samo standardne slucajeve,a ne iznimke i samo vele NE MOZE.Meni je muz strani drzavljanin, vjencani smo ovdje, ovdje radi, placa prirez i porez, ima privremeni boravak odobren od MUP-a (stalni se dobije nakon 3 godine braka), na mojoj adresi je prijavljen vec 2 godine (vjencali smo se prosle godine).Ja oduvijek zivim u Zagrebu.I imam problema, kao ne mogu dobiti tu pomoc jer on nema stalni boravak???A ja imam stalni boravak od rodenja i to nitko ne uzima u obzir i placam jebeni prirez od 18%.Ja cu cool skupiti sve papire i idem tamo i zahtijevam moju pomoc kao i sto dobiju sve ostale obitelji,a spremna sam ici i do Bandica i raspraviti tu diskriminaciju i u medijima.Pa da vidimo!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam za Nikolu primila te novce a prijavljena sam u Zg samo ja. Otac mora potpisati zahtjev da je suglasan s tim da se na mamin račun isplati taj novac (mi nismo vjenčani, možda i zato).
    Dakle moguće je.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nakon koliko stiže uplata ako sam sada dobila potvrdu da će mi isplatiti (piše u roku 60 dana, je l možda kraće?!)?

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    nakon koliko stiže uplata ako sam sada dobila potvrdu da će mi isplatiti (piše u roku 60 dana, je l možda kraće?!)?
    Meni stiglo za dva tjedna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •