Drage Rode i ostali forumaši,
danas sam pročitala u uvodniku novog broja "Vijenca" (na prvoj stranici), u nabrijanom tekstu o aktualnostima u našoj sredini (baš je dobro kritičan), jedan odlomak o Rodama.

Naravno, tekst treba pročitati u cijelosti da bi se skužilo koliko je pozitivan kontekst u kojem se RODA spominje, ali ga ja nemam vremena prepisivati (za sve koje to zanima: "Vijenac" se može kupiti na svim kioscima, a košta 10 kn).
Evo odlomka (ko što rekoh, istrgnut je iz konteksta, pa se ne vidi koliko odskače svojom pozitivom, iako je sam po sebi pohvalan):

...svaka im čast, i njima, i nevladinoj udruzi Roditelji u akciji - RODA, koja je upravo obilježila petu godišnjicu djelovanja. Toliko entuzijazma i pozitivne energije koju proizvode i prerađuju članovi te građanske udruge u edukaciji i pripremi budućih majki ili u pomoći roditeljima već rođene djece rijetko se viđa na hrvatskim stranama. Kad bi se nekim čudom njihove dobre vibracije i ljudska energija mogla pretvoriti u električnu energiju, NE Krško drijemala bi u hrvatskom aoristu, i prošlo i svršeno...
:D Tako jeeee!

Pozdrav svima