Sandrino prvotno napisa
Nije lako reći niti opisati ponašanje drugih, jer svatko s obzirom na svoj karakter i dušu drugačije reagira. Moji roditelji su tužni zbog ovakve situacije, ali daju bezrezervnu podršku. I roditelji mojega supruga. I moja najbolja prijateljica- kuma kojoj sam krsna kuma djeci. Ali moje šogorice su, i duboko to osjećamo, sretni što nemamo djece i što moramo sve to prolaziti, jer postupke i ponašanja koje smo doživjeli od njih govore u prilog tome. I moja prijašnja prijateljica, zavidna na mojem školovanju, položaju, završila je naše prijateljstvo zadnjom izjavom da su UMJETNA DJECA usporena. Možete zamisliti što bi to značilo.Pokušavam anulirati i spriječiti sve te nalete negativne energije,ali ponekad je to jako teško- jer stresna situacija je već nastala.
Žao mi je što imam oko sebe tako iskompleksirane i isfrustrirane osobe kojima je bitno IMATI djecu, a ne znati ih odgajati tako mi se srce para kako vidim kako se ponašaju s njima.
Suprug i ja smo dovedeni u situaciju da moramo tajiti pred njima sve jer i svojim postupanjem žele nas dovesti u situaciju da smo manje vrijedni i da je bolje za njih da ne uspijemo imati tako željeno dijete.
Sada tajimo i pred njegovima roditeljima, jer sve prenose šogorici koja vidljivo slavi svaki naš neuspjeh, odnosno naslađujući se pred našim očima provokacijama, neslanim šalama. A svi koji me znaju kako obožavam i kako mene djeca obožavaju. Gorka je činjenica da su svi oduvijek govorili da sam rođena za majku i odgojiteljicu.
Nadam se da ćemo uz Božju pomoć, pomoć mojih bolesnih roditelja i moje kume postati roditelji- tiho i skromno.
To je moja kratka priča, i puna podrške i puna gorčine.
Poruka svima - zbog našega društva, nenaviklog na ovakve situacije (jer bi i država više pomogla , a ne da nam otežava) budite malko rezervirane, a svoje povjerenje poklonite samo kada budete sigurne da vam ta osoba želi dobro.
Sretno!