Hvala mamuska

Prijateljica mi je nedavno javila za ovaj spomenuti web site, nakon sto sam ja njoj javila za FAM - sve to je naime za mene bilo veliko otkrice, ponajvise zbog toga sto ta metoda moze jasno pokazati da ovulacija ne nastupa nuzno 14.-ti dan ciklusa, nego moze biti pomaknuta. Zato za neke parove koji se koncentriraju oko 14-tog dana to moze biti cisto gubljenje vremena i zivaca.

Pretpostavljala sam da je vec bilo rijeci o svemu, tako da se necu vrtiti u krug... FAM prati tri parametra plodnosti, temperaturu budjenja, plodnu sluz i polozaj cerviksa.

Ja sam sva svoja saznanja stekla iz knjige na koju sam naisla citajuci preporuke nekih drugih knjiga o plodnosti na amazonu. Knjiga se zove "Taking Charge of Your Fertility", link na amazonu je ovdje
http://www.amazon.co.uk/Taking-Charg...e=UTF8&s=books
jednostavno napisana, sa izvrsnim ilustracijama i hrpom primjera raznim stanja na koje mjerenja ovih parametara mogu ukazati.

Postoji i sajt vezan za nju: www.tcoyf.com... kako je meni to sve bilo novo, postoji opet rizik da pisem vec poznato... no mozda neko ipak nadje nesto korisno.[/b][/url]