Čisto me zanima. Stekla sam dojam, a i tvrdi se da je program u školi preopširan. Nadoknađuju li to djeca višesatnim učenjem doma kako bi postigla željeni uspjeh???
Znam da to jako ovisi o dobi, al evo jedna opća anketica![]()
Čisto me zanima. Stekla sam dojam, a i tvrdi se da je program u školi preopširan. Nadoknađuju li to djeca višesatnim učenjem doma kako bi postigla željeni uspjeh???
Znam da to jako ovisi o dobi, al evo jedna opća anketica![]()
Andrija, 1. razred, pise zadacu do 20 minuta dnevno. zasad.
2. razred, najčešće od 1 - 2 sata, ali ima dana i sa 2 - 3. Slično je bilo i u drugom polugodištu 1. razreda.
prvi razred, isto 15-20 minuta. zar se to već u drugom polugodištu penje na 2-3 sata?
u boravku sve napise, izuzetno nekad nesto "zaboravi" ili mora ispraviti ako vidim da je krivo
ne spadamo ni u jednu kategoriju
eventualno 1 h tjedno
ivar napise domaci za 5-10 minuta i onda donese svoje posebne biljeznice i sam sebi zadaje zadatke jos bar sat vremena :shock:
meni S. jucer donio opet neku narudzbenicu za knjige/vjezbenice/whatever iz prirode i hrvatskog![]()
prosle godine sam ih nakupovala nekoliko
jel moram spomenuti da ih je mozda otvorio, rijesio 2 zadatka i zatvorio zauvijek?![]()
iv, kod vas tog nema u skoli? ako bude, kupi mu, to su bas zadaci za vjezbu, malo opsirnije gradivo koje rade u skoli... (cijene od 20-50 kn)
nismo jos poceli dobivati takve reklame (a znas mene, kupit cu sto god daju)
pogodi sto sam ja napravila kad me je ujutro objesenom facom i papirom u ruci pratio pogledom po sobi (a vec barem 3 zadnja puta sam se zaklinjala da je OVO ZADNJI PUT DA KUPUJEM, A ON NITI NE OTVORI)
emily, bolje se pomiri da nije zadnji put...
ja radim tako već četvrtu godinu...uz isti tekst...ali učilicu sam ipak kupila samo jednu.
Inače 4. razred, zasad manje od 1h dnevno, vjerojatnije će kasnije biti 1-2 sata, tako je bar bilo u trećem razredu. Čitanje ne računam u tu satnicu, jer Paula srećom voli čitati, pa čita i lektiru i knjige sa strane (a i stripove
tak je i kod nas. s tim da ove godine još niti jednom nije donio zadaću doma, a to je zbog novog programa, s kojim se ja btw ne slažem, po kojem im na početku dana daju svu zadaću, a oni sami odlučuju kad će je pisati-može i pod bilo kojim satom :?emily prvotno napisa
kod nas isto tako.emily prvotno napisa
njima je razred i prostorija za popodnevni boravak jedna do druge spojena vratima. zadacu pisu u svojim klupama (od 2 do 3) i oni koji su gotovi odu u prostoriju za boravka i igraju se ili slicno.
ina je gotova za desetak minuta, onda pomogne svojoj najboljoj prijateljici, da brze zgotovi i odjuri se igrati.
ne znam kako je vama, ali meni to uopce ne izgleda preopsirno. meni se cini da recimo pensum zbrajanja i oduzimanja do 20, kad to ina vec ne bi znala, da bih ja to s njom igrajuci se, savladala za par tjedana. a za to imaju cijeli semestar.
ina to radi kada kuhamo veceru. donese svoje kako ih ona zove "rjesavaljke" u kuhinju i onda "rjesava", usput gricne koji mrkvicu, orah, izrazi svoje misljenje o predstojecoj veceri i tako to.ivarica prvotno napisa
![]()
4. razred - manje od sat vremena
isto se i s mojim događa već drugu godinu za redom. navikli smo na to.ivarica prvotno napisa
uspavljuje se sa knjigom iz vjeronauka![]()
![]()
I Daniel rješi za cca 30 minuta zadaću, a onda odhakla na nogomet.![]()
Vidiš, vidiš...Ja poznajem jednu curicu (2.razred), uči svaki dan barem 1,5h, često 3 h. Meni se to čini puno i previše za taj uzrast...
Al nije ovo njen jedini problem nažalost...![]()
koliko cesto pregledavate knjige i biljeznice vasim skolarcima (oni koji nose knjige kuci svaki dan)?
ja primjecujem da cim par dana ne kontroliram, potkrade se koji zadatak da ostane ne rijesen, pjesmica ne prepisana... isl. :/
izgleda da je 2. razred jos prerano ocekivati odgovornost i samostalnost u hendlanju skolskog gradiva?
Sat vremena najviše. Često ni ne dobiju zadaću, a ponekad je riješi već pod nastavom.
Pregledavam jednom tjedno. Svašta se nađe. Ako ne gledam duže ima nenapisanih zadaća barem jedna :/ .
Jučer je bila panika jer se u nedjelju u 9 navečer sjetila da nije pročitala lektiru i napisala dnevnik čitanja. A škola ujutro.
ja sam skuzila da je jednom tjedno premalo
sinoc sam svasta nasla, kako ti kazes anchi :/
i -3 iz engleskog, i opaske crvenom olovkom u knjizi iz prirode![]()
zadala sam si da svaki dan pregledavam i da popunjavamo rupe
Lana piše zadaću oko pola sata do 1 sat svaki dan.
Svaki dan joj pregledavam knjige, što je bilo u školi, a kad napiše zadaću pregledam i zadaću.
Radi još dodatne zadatke ali ne svaki dan, kad ona poželi.
Inače, ništa ne kupujem od škole (suzdržavam se uspješno), učiteljica je rekla da će nam javiti ako nešto bude doista dobro.
pregledavam svaki dan![]()
obicno vec sve sredjeno u skoli
Kod nas se zadaća piše do sat vremena. Ako je neki test u pitanju onda se uči malo više, ali, budući da su testovi najavljeni, prakitciramo naučiti nekoliko dana prije-po malo, a dan prije samo ponoviti.
Preporučam Cvrčkovu vježbalicu iz matematike: puno zadataka, M. ih voli rješavati.
Uz to igra Sraz i stvarno je super igrica.
Ivan ,1 razred u pravilu svu zadaću završi na boravku,osim engleskog koji ne rade na boravku.Svaki dan zajedno sve pregledamo i on mi objasni šta su radili.to sve skupa traje dvadesetak minuta.Čitanje voli jućer je prvi put sam od sebe uzeo i pročitao cijeli strip miki maus ,onaj mali ali dosta debeli.
sama odradjuje zadatke, obicno odmah nakon skole, eventualno nakon rucka. uzme joj pola sata do sat vremena...
obicno pregledam (sad kad su vec i zadaci), kazem da u nekom zadatku nesto jest krivo napisano, ali ne pokazujem prstom
ne svidja mi se sto dosta lose cita (jako sporo, slovka umjesto da cita po slogovima) i jako je tesko dobijem da nesto ekstra cita... to nam je boljka i borba...
ostalo je sve super. savjesna je i s voljom izvrsava zadatke, makar, ucitelj kaze da je na nastavi cesto "leprsava" (na mater) i da joj cesto promaknu upute, pa zvjera naokolo...
Evo ja bila bolesna i od nedjelje do srijede u jako visokoj temperaturi. Tu se moglo lijepo vidjeti kako moj M. (2. razred) ne može sam sebe u potpunosti pripremiti za školu drugi dan. Tu isključujem pripremu odjeće. To me je potaknulo da nešto promijenimo do kraja ove školske godine.