Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: hranjenje izdojenim mlijekom

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno hranjenje izdojenim mlijekom

prvo dijete sam iskuljucivo dojila do 8 mjeseci i ukupno dojila do druge godine, uglavnom bez ikakvih komplikacija. nisam se nikada izdojavala, nismo ni znali sto je to bocnica jer je nikada nismo koristili. ali s m. se isto tako doslovce nisam ni razdvojila cijelih prvih godinu dana.

uskoro nam stize nova beba i mislim da cu ovaj put htjeti mrvicu drugacije.
    npr. razmisljam o tome da bebu ponekad ostavim baki i odem s m. do grada. u tom slucaju bi trebalo bebu hraniti izdojenim mlijekom.

postoji li uopce dobar nacin za to?
    mislim da ne dodje do konfuzije bradavice i slicnih komplikacija.
    naravno ne planiram to odmah nego kad se dojenje uhoda nakon par mjeseci.
    sto mi preporucujete? hranjenje iz casice izdojenim mlijekom? koliko se brzo bebice nauce na to? koliko je to uopce dobro?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Postoji, kako da ne
    Ja sam izdajala jako dugo i vrijedno spremala to mlijeko u zamrzivac. Kad smo trebali/htjeli ici i ostaviti bebu baki otopila bi jednu "dozu" i baka bi joj dala na bocicu ((kršitelj koda)).
    Ne vidim sto bi u tome bilo lose? Kod nas nije doslo do nikakve konfuzije, trebalo joj je par puta da skuzi kako piti na "to" i nije bilo problema. Kad skuzi ciku u prvih mjesec/dva mislim da je tesko da ce jedna boca s vremena na vrijeme zbuniti bebu.
    Prvi put smo ju ostavili kada smo isli na opcinu prijaviti ju, dakle imala je cca 1mj. Uvjek sam za to da ju ostavim baki (mojoj mami) i nikad ju ne vucaramo po trgovinama, shopping centrima i raznim drugim mjestima gdje se pusi, ljudi kisu, kaslju i smrcu, jer mislim da tamo moze jedino pokupiti neku bolestinu.
    Zapravo sam uvijek nastojala podojiti ju i odmah otici i vratiti se sto brze, ne samo zbog hranjenja koliko zato sto sam stalno razmisljala sta je i kako je, tako da se znalo potrefiti da ju baka nije ni trebala hraniti . . .
    Sad imam jos uvijek tog mlijeka i od njega slazemo kasice

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: hranjenje izdojenim mlijekom

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    Mislim da nećeš, 8) , kao ni prvi put, samo čekaj da se beba rodi, pa ćeš vidjet da sam u pravu .
    Inače, znaš da je dojene klince moguće ušutkati i na Marsu, pa štrucicu nećeš ni primijetiti uz sebe, kako će ti biti dobra!
    Šalim se. Izdojiš i čuvaš mlijeko u hladnjaku. Mada ja to nikad nisam radila, dobro ti dođe kasnije ako poželiš raditi neke bebi-delicije

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: hranjenje izdojenim mlijekom

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Citiraj tridesetri prvotno napisa
    Mislim da nećeš, 8) , kao ni prvi put, samo čekaj da se beba rodi, pa ćeš vidjet da sam u pravu .
    znas da je ovo i meni proletilo kroz glavu...mozda si u pravu...
    pa ipak nekako mi se cini da bih tako rado otisla s m. do grada malo cesce, odvela je u neku igraonicu, u kazaliste, ima toliko stvari za koje je ona sada zainteresirana, a koje nisu za malu bebu. osim toga stalno imam osjecaj da smo ne znam kaj propustile jer sam u ovoj trudnoci morala dosta mirovati pa je puno vremena provodila s bakom.
    i tako... ne znam sto ce i kako ce biti, hvala cure na iskustvima.

jos bih voljela da mi se javi netko tko je hranio malu bebicu na casicu.
    flasice su mi antipaticne, jednom sam dala m. vodu na (kršitelj koda)ovu flasu dok je bila bolesna, i nakon toga me prvi i jedini put u zivotu par put posteno ugrlizla za bradavicu. a i citala sam o tom hranjenju na casicu i da je to bolje, pa me bas zanimaju konkretna iskustva.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja razmišljam kako nije isto izdojeno mlijeko i ono koje siše jer se sastav mlijeka mijenja od početka do kraja podoja, a izdojeno je (promućkano) sve jednako... Nisam nigdje pročitala ništa o ovome... Što mislite?

Izdajala sam se 8 mj. bez problema, kombinacija ručnog i izdajalice sve 5, ali bebač nije sisao uopće

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

salicom
    imas ovdje
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1530

a procitaj i ovo
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1568

znas da povremeno hranjenje bocicom nosi odredjeni rizik po dojenje

salica, sprica, posebne habermannove bocice, zlicica....spadaju u alternativne nacine hranjenja izdojenim mlijekom...

moja mama je mog brata godinu dana hranila na salicu

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Baš sam htjela otvoriti sličnu temu.
    Moja beba ima 6 mjeseci i nikad nije imala bočicu. Pošto sam se morala vratiti na posao, pokušali smo joj dati izdojeno mlijeko na bočicu, ali ona samo grize dudu. Čini mi se da ne kuži da mora povući. Kad smo joj dali na kljun koji joj sam curi, to je prihvatila, ali hranjenje na taj način duže traje pa postaje nervozna. Čitala sam da nije dobro davati mlijeko na kljun, jer se teže pere. Na čašu nismo probali, ali se bojim da bi se zalijevala s mlijekom. Ima li još koji način?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •