Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Kako je Tara pronasla put do svoje mame

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Kako je Tara pronasla put do svoje mame

Iako mi je termin po menstruaciji bio 26.08, moja je malena djevojčica, već neko vrijeme davala znakove da bi htjela upoznati svijet, pa je tako 23.08 cijeli dan prošao u laganim trudovima, koji nisu bili bolni. Ali bili su česti. U jednom trenu sam počela bilježiti njihovo vrijeme i shvatila da su trudovi na svakih desetak minuta, ali još uvijek nisu bolni, pa sam čekala kod kuće da se pojačaju. Sve dok u jednom trenu nisu potpuno nestali. Prilično sam se uplašila. Poslijepodne je tako proteklo bez ijednog truda, a prevečer su se opet pojavili. Ovaj put osim što nisu bili bolni bili su i neredoviti – na svakih deset, petnaest, pa dvadeset minuta. Bili smo zbunjeni i suprug i ja, no onog trena kad su se trudovi ustabilili na 10, mi smo popili kavu, pogledali „Allo, allo“ i krenuli u bolnicu. Bilo je to oko 1:30 ujutro. Došli u bolnicu, stavili me na CTG i doktorica je zaključila da trudova nema, da sam potpuno zatvorena i poslala nas kući. Pitala sam je za prognozu, kad bi moglo krenuti, na što je ona rekla: „Ah, može krenuti za koji sat, ali i za koji dan. U svakom slučaju, ako vam pukne vodenjak ili ako ne daj Bože počnete krvariti, odmah dođite.“ Na povratku kući, trudovi postaju sve jači, a ja sve zbunjenija, jer ne znam što se događa – prvo dijete, nemam pojima kako trudovi bole, boli me sve jače, a doktorica kaže da trudova nema. Pa što me to onda boli???
    Bol se pojačavala, suprug sve nervozniji jer ne zna što da radi. Oko 4 ujutro, dignula sam se iz kreveta i krenula u kupaonicu, kad odjednom osjetim kako je nešto puklo i voda curi niz noge. Nitko sretniji od mene – jupi, jupi, jupi, sad sam sigurna da je vrijeme da krenemo u bolnicu. No, primjetila sam i krv, pa me to malo uplašilo i jedva sam čekala da dođemo u rodilište.
    Putem su trudovi bili na svake dvije minute, uspijevam ih donekle kontrolirati disanjem. Stižemo pred bolnicu u 4:15, ulazimo u lift, koji se zaglavi između dva kata, no srećom brzo je krenuo. Čim smo stigli u rodilište, babica me stavila na CTG, koji i dalje ne pokazuje trudove. Dok sam skidala odjeću, plodna voda je opet malo curila, ali ovaj put uz mnogo više krvi. Babica me odvela do doktorice koja me pregledala i samo rekla: „ajmo brzo u rađaonicu!“. Od posljednjeg pregleda koji je napravljen dva sata prije, potpuno sam se otvorila i već bila spremna za tiskanje, tako da nije bilo vremena niti za klistir, a brijanje sam srećom obavila sama kod kuće. Kad sam legla na stol u rađaonici, jedino što sam molila babicu je bilo da ne zaboravi pozvati mog supruga, koji je ubrzo došao odjeven u plavi mantil poderanog rukava koji je donio u ruci. Stao je kraj mene i poljubio me. Imao je apsolutno prekrasan izraz lica. Osjećala sam kako se bliži taj trenutak, kako moja beba pronalazi svoj put prema mom naručju... Odjednom sam osjetila kako tupe škare oslobađaju put dok sam već počela tiskati, a suprug mi je u tom trenu rekao: „već se vidi glavica“. Sa sljedećim trudom počela sam tiskati kao da mi je zadnje, svu snagu i koncentraciju usmjerila sam samo na tiskanje. Tiskala sam u zagrljaju svog supruga koji je gledao izlazak naše malene djevojčice. Još jedan trud i naša je Tara rođena. Suprug mi je rekao da sam bila jako hrabra, da je jako ponosan na mene jer sam rodila bez vrištanja i nisam niti glasa pustila i jer sam na svijet donijela našu najveću srećicu. Tara je odmah zaplakala, dobila je APGAR 10/10 i nakon što su je malo uredili donijeli su mi je u naručje. Suprug i ja smo je gledali i divili se našoj maloj mrvici koja je rođena tog četvrtka u 5:15 ujutro, teška 3400 i 50 cm dugačka. Eto, tako sam postala mama i od tada ne skidam osmijeh s lica.

slikice s poroda

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pass za link: marko

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bebuli

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Irena001 prvotno napisa
    Bebuli
    sireno

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bejb, priča je prekrasna! Tradicionalno sam se rasplakala..a i naježila kod spomena tupih škara...

No album ne mrem otvoriti.. :/

No, u svakom slučaju, čestitam još jednom na srećici!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Fantastičan porod, pogotovo za prvorotku! :D

Čestitam još jednom, ako još nisam.

Mini me

Početno

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jako lijepo, zvuci kao da je zaista bio porod kakav se samo moze pozeljeti za prvi out.
    Sve najbolje vam zelim.

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005