Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: nocno-jutarnje mokrenje u krevet vec trecu noc za redom...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno nocno-jutarnje mokrenje u krevet vec trecu noc za redom...

joj! Neznam sto sada...

E ima 2,5god i krenuli smo s odvikavanjem od pelena (platnene) ovo ljeto i nekako se skinuli i uspjeli ostati suhi preko dana! :D

S mokrenjem preko dana nema problema, pita!
    A, za kakati, e to nikako na zelenu granu, vise u gacice, nego u WC?! :/
    Ali i to nekako ide... valjda cemo izgurati..

Nego sad je opet pocela piskiti nocu ili pred jutro?
    Spava s nama, ali ne kuzim kad se popisa!
    I sad smo u dilemi, pelenu ili ne?
    Popiski se prije spavanja obavezno!
    Da li da ju probudim u neko doba i odnesem na WC - :shock: to mi se cini kao totalno maltretiranje.... ionako nije neki spavac, jedva da prespava 5-6h u komadu! Jos dojimo!

To se dogodilo, evo vec trecu noc za redom! Je li to normalno?
    Sto uciniti?
    Ne pije vise nego inace!
    Ma cini mi se sve isto !!!

Divim se ljudima koji kazu, 'sve se rijesilo kroz 10-15 dana....' :?

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi smo se riješili pelena prije drugog rođendana i sve je išlo kao podmazano, a onda jednoga dana prije otprilike 1 mj., situacija kao i tvoja! Popiškila bi se usred noći, ujutro...
    Nismo nikada budili, kao što nismo prije ni za dojenje, prošlo je samo od sebe bez intervencija, sa puno strpljenja i rečenicom: "Piškila si u krevet. OK sve je u redu, nisi se stigla probuditi. Drugi puta ćemo u tutu/školjku!"-pusa-cmok!
    Sada nam funkcionira obavezno piškanje prije spavanja kada je već u piđami i na to je moramo nagovoriti bez obzira koliko umorna bila i govorila da ne treba ići! Ponekad je preumorna pa joj je samo do kreveta!

A možda je u pitanju riječki zrak!?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a da se nije malo prehladio mjehur? moze i to biti razlog...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma neznam...
    Samo evo perilica vrti posteljinu...

Ma pisa i moja neposredno prije spavanja i to moramo staviti tutu (lonu..) na krevet?!
    Ah... vidjet cemo!?

Prehlada mjehura? Moguce... :?
    vidjet cemo veceras!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

probaj ju dignuti na piškenje po noći. kod nas je situacija takva da Diana ide spavati oko 9 - 9.30, tad se piški, a mi ju dignemo oko 11 - ponoć, ovisno kad idemo na spavanje, da opet piški. ona se niti ne probudi zapravo, sve obavi i sve suho ujutro. ako to ne napravimo, a nismo 2-3 puta, obvezno se popiški u krevet oko 5 ujutro.
    a to ponoćno dizanje nije maltretiranje.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bum ti rekla suprotno od Slađane, pa ti biraj
    i mi smo Leoni skinuli pelene ljetos, odmah i dnevnu i noćnu i bilo je sve ok s povremenim nezgodicama..no big deal...

No, nedavno je počela piškiti i danju i noću, otprilike 50% bi iška na WC a drugih 50% se čulo "Mamaaaaaaaaaaaaa, popiškila sam gaćiceeeeeee"

Prvo sam se čudila i brinula, onda sam povezala...tata joj ima užasan pičvajz na poslu i gotovo ga uopće nema doma, a kad je doma ne može sakriti da je tužan, depresivan ili nervozan...
    Pošto ga Leona obožava, ja sam uvjerena da je to njena reakcija na njegovo izbivanje i potištenost

I zaista, kako se on malo smirio, tako su se njena zapiškavanja prorijedila i sad se opet vraćamo u normalu

Ja sam došla u iskušenje da joj vratim noćnu pelenu, ali sam srećom odustala jer, toliko je ponona na sebe što više nije mala beba koja piški u pelene, da bi je vraćanje sigurno jako ražalostilo i ubilo u pojam.
    A nisam je htjela niti dizati po noći jer mislim da je to isto medvjeđa usluga. Dijete nema mogućnost ponovo uspostaviti kontakt sa svojim tijelom i naučiti ga kontrolirati, već ima kontrolu izvana o kojoj bi moglo postati preovisno. Možda i ne, ali ja radije biram još koju popišanu noć i njeno samostalno savladavanje problema koje je upravo u tijeku i sad ne popiški krevet svaku noć već recimo svaku petu, no vrlo očito ide nabolje :D

Drž se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ću ti nadodati (i nas muči ista stvar i to već više od pola godine) da djeca u toj dobi jednostavno fizički nisu sposobna izdržati cijelu noć, a da ne obave nuždu (neka možda jesu, no mislim da većina nije - pa i mi odrasli ustanemo po noći na wc, zar ne?). Kod nas je problem u tvrdom snu. Moja se ne može probuditi nikako sama, i zato ju moram buditi i stavljati na tutu (iako većinom to obavi u polusnu - što je loše, znam) . Obično to napravim kada ja krenem na spavanja nekih 2 sata nakon što je ona zaspala, ili oko 2-3 u noći.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jutros smo se probudili SUHI!!!!!
    Auuuu.... festa! :D :D
    Dobro.... mozda je prolazna faza?!

Uh! Jedino nismo se bas naspavali, probudila se 100 puta!
    Argh.... kad ta djeca pocmu spavati u komadu?!

ma sto se tice nocnog nosenja na WC .. :/ mislim da to kod nas nebi dobro bilo!
    Proslu cijelu god. smo valjda pa barem jednom tjedno oko 12-2 pa do 3-5h ujutro gledali teletubbiese! :shock: :shock: ne ponovilo se!
    A, ako nismo gledali tubbiese onda smo se vrtili pa barem 30min po krevetu... u svakom slucaju panika me hvata ako ju dignem da nece ponovno htjeti spavati?

Ah, primjetila ja, ako je dan bio imalo stresan, odmah losije spava, tako da moja od 5 radnih dana 4 sigurna se 'rostilja' i budi... 8)
    a, ja sam onda ujutro na poslu ko' zamorac! Jedva gledam...

Utjesite me....
    Jel' to brzo prodje, rekli mi do 2 god. !!! Moja ve dobro krenula u trecu ali......
    valjda hoce do trece god spavati u komadu i naravno pisati i kakati u WC ?! 8)

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, samo da se javim s našim iskustvom - 5 mjeseci nakon što sam mu skinula pelenu (i dnevnu i noćnu) on se povremeno popiškio noću. Prvih 2-3 dana sam ga budila, a onda sam (uz pomoć savjeta s foruma, a i vlastitom logikom) to prestala raditi, nabavila ono kaj štiti krevet od piškenja i par puta noću ga pogledala jel mokar te ga presvukla, eventualno ga noću kad bi se probudio pitala treba li ići piškiti pa bi nekad išao, a nekad bi rekao da ne treba.

Eto, zadnja 2 tjedna se nije popiškio u krevet (to nam je najduži interval do sada), s tim da to vrijeme najčešće nije niti išao piškiti na tutu. Nisam mu nešto radikalno uskraćivala vodu, kad bi zatražio, dobio bi je (i ja pijem po noći barem jednom). Ja bih rekla da je u potpunosti uspostavio kontrolu nad svojim tijelom, ali vidjet ćemo...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super za Tana :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super! cestitam! :D
    valjda cemo se i mi moci pohvaliti uskoro!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •