Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 300

Tema: Inhalator

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    uvijek 3-4 kapi propolisa- apybaby ili onaj za inhalacije . a imam i neko etercino ulje za inhalacije za prehladu sto mi je kobila suzy smuckala
    U ultrazvucne se ne smije dodavati nikakvo ulje :/ Pise u uputama.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne smije ni u kompresorske , ALI ZBOG SIGURNOSTI DA TI NE RIKNE INHALATOR oprosti na velikim slovima greaska slucajna. uzv mi je riknuo ,vjerojatno zato, a kompresorski jos radi

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja jednom stavila u UZV pa kad sam vidjela kak je inhalator poslije izgledao, odustala sam.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nekad stavljam rhinospray (fizioloska s propolisom) - to dodam u obicnu fiziolosku pa ga inhaliram.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mala se zarazila od starije, nikako da se rijesimo prehlade. sisam joj nos skoro neprestano i uvijek je pun. zato u biti trazim nesto vise. koristim i homeopatski lijek sambucus D6 da joj sve lakse iz nosa izadje, dobra stvar!

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo da podijelim s vama iskustva s dvije vrste inhalatora: pingvinom http://www.propero.hr/detalji_proizv...i_pingvin.aspx i
    omronom http://www.zena.hr/webshop/artikl.aspx?id=6117

pingvin: katastrofa da ne može biti veća! fenci-šmensi dizajn, ali... inhalator se mora držati strogo ravo jer se inače prolijeva voda. voda koja se ulijeva mora biti točno između dvije crte, inače ne radi. dakle ako se inhataor nagne - nema pare. čašice za lijek/fiziološku - kad ih potrošiš, ajde u potragu po apotekama, nemaju ih svi. plus što im je zapremina jako mala,pa kod inhalacija fiziološkom ih treba stalno nadopunjavati. kratki kabel za struju.
    cijev za inhalitranje ima valjda SAMO 25 cm, pa ti drži tu cijev djetetu ispred nosa, drži pingvina ravo, drži i gornji poklopac pingvina jer se lako skida i smiruj dijete od 17 mjeseci koje se ne želi inhalirati. KATASTROFA

OMRON sasvim druga priča. savršen je. cijev za inhalaciju dugačka 1,2 metra, posudica za fiziološku ima zapreminu više 6 ml, ništa se ne prolijeva... lagano pranje posudice. jedina mana bi mogla biti buka dok radi, ali na to smo se navikli nakon prvih 5 minuta. PREPORUČAM!

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo podizem opet malo ovaj topik. Izvinjavam se ako ovo negde vec pise, ali nemam vremena da pretrazujem posto mi je Andrej bolestan i stalno kaslje i nosam ga. Naime zanima me da li onu maskicu za bebe treba skroz priljubiti na lice bebe ili samo prisloniti (uradila sam ovako i onda mi je deo pare isao sastrane). Dajem mu 0.5 ml aloprola (to je sorbitol ili nesto slicno mrzi me da sada idem na kat da pogledam) i 2.5 fizioloskog).
    Andrej se jadan derao ko lud, muz mu je glavu morao drzati stisnutu izmeju ruku, a ja sam drzala maskicu. Posle toga ne vidim nista novo. Mislila sam da ce poteci bale iz njega ili nesto slicno, ali stanje je nepromenjeno...mada evo spava vec pola sata :/
    Molim jedne kratke instrukcije

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo ja gledam uzeti ovoga pa me zanima šta mislite o njemu s obzirom da ga nema kod nas na tržištu?

http://www.mein-einkaufsladen.de/ges...iergeraet.html

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja neznam baš njemački pa nisam uspjela puno skužit...

al znam da je bitan potisak
    naš Medikoel ima 1,5 bara (kupljen jer je blo hitno, 6 sati navečer, ušli u prvu ljekarnu da ne moramo u bolnicu na inhalacije, sad bi kupila Fesstu, 100 kn razlike, iako i naš rješi problem i puna pluća šlajma u 2 dana)
    Fessta ima 3,5
    Omron 3 bara

Fessta se koristi kao profesionalni inhalator, koriste ga i u bolnicama, Domovima zdravlja.

bitna je i veličina čestica koju ispuštaju jer što je manja ulazi dublje u donje dišne puteve što je jako bitno
    Medikoel ima 10-20 mikrona
    Fessta 2,45
    Onmron 3,8
    a idealno je od 2-8 mikrona ako se dobro sjećam

jan.tin

Početno Re: Inhalator

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Mi smo do sada imali 2 prehlade (upravo druga u tjeku). Prvu smo sasjekli u korjenu inhalacijama (eeeee, da sam to znala prije ). Nosic je prestao curiti k'o rukom odneseno. A i za ovu drugu prehladu mi se cini da ide isto u dobrom smjeru. Inhaliramo cistu fiziolosku - nista posebno.

Eto, mozda nekome isto ova prevencija pomogne.
    daj pliz malo detalja. ja sam mislila kupiti inhalator radi prehlada, pa se pričalo da na srebrnjaku to ne preporučuju, pa sim, pa tam...

tko vam je preporučio, kakav inhalator imate i koliko često inhalirate?

Pocetak ovog topica je ovdje http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...165&highlight=
    8)

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da malo podignem pošto intenzivno razmišljam o kupnji inhalatora, pročitala sam sve što ste pisale, pa me zanimaju neki popratni detalji o ultrazvučnima ( jer dobiva fraze od buke ) znači:

*koliko često mijenjate posudice za fiz. ili lijek, ako se trebaju mijenjati i gdje ih kupujete

*koliko često perete ili mijenjate filter i gdje ih kupujete

*i šta bi još trebala znati o održavanju istih tj. kako vi to radite

Dakle anchie76 tvoj mi se zasada čini najprivlačnijim, a i druge cure slobodno dajte svoja iskustva.

Hvala

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa kaj se nitko neće javiti :?

Odgovore na ova pitanja nisam našla na ovih pet stranica niti na forumu, a mislim da iskustva iz prve ruke su najbolja, eto.

Pa još jednom molim i

Inače sutra bi trebala kupiti onaj Respiro NB-02L tj. ovaj http://www.kvantum-tim.hr/miniweb/we...81&ItemID=1311

Pa ako ima netko da me razuvjeri ili da bolji prijedlog fakat bi bila zahvalna.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja bih se rado javila ali nemam ultravučni nego kompresorski (omron) 8)

ali eto, podižem ti pitanje

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala puntica na dobroj volji

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Održavanje inhalatora

Ovo copy paste-am sa pdf inhalatori pošto tamo nisam dobila odgovor:

S obzirom intenzivno razmišljam o kupnji inhalatora, pročitala sam sve što ste pisale ( na 5str. o inhalatorima ), pa me zanimaju neki popratni detalji o ultrazvučnima ( jer G dobiva fraze od buke ) znači:

-koliko često mijenjate posudice za fiz. ili lijek, ako se trebaju mijenjati i gdje ih kupujete

-koliko često perete ili mijenjate filter i gdje ih kupujete

-i šta bi još trebala znati o održavanju istih tj. kako vi to radite

Dakle anchie76 tvoj mi se zasada čini najprivlačnijim, a i druge cure slobodno dajte svoja iskustva.
    Znači razmišljam o ovom:
    http://www.kvantum-tim.hr/miniweb/we...81&ItemID=1311

Pa ako ima netko da me razuvjeri ili da bolji prijedlog fakat bi bila zahvalna na bilo kakvim informacijama, a prvenstveno me zanimaju podaci oko održavanja i vjerujem da bi odmah kupila za ovaj gore navedeni cijev drugu da bude duža, a ne znam gdje.

Hvala

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sori greška
    Otvaram novu temu.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Molim osoblje da pobriše moje postove s ove teme, ako misli da će doći do paralelnog postanja na dve teme.
    Hvala

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pozdrav svima!

Čitala sam ovdje o inhalatorima i činili su mi se super za spriječavanje težih oblika bolesti (upala grla, uha, bronha). Nakon 3 kure antibiotika u 2 mjeseca razmišljale smo sestra i ja da kupimo te aparate, pa počet s inhaliranjem odmah na početku prehlade ili čega li već.
    Međutim i pedijatar u našem gradu i magistra u ljekarni su rekli da je to za astmatičare, da nam ne treba.
    Jesu li u pravu?
    Što kažu stručnjaci na Srebrnjaku?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nije istina da je samo za asmatičare!
    kupila sam kompresorski inhalator nakon što mi je dijete preboljelo prvi bronhitis na koji se nakalemilo još nešto pa je završila na antibiotiku....
    od tada po preporuci pedijetrice inhaliramo čim počne prehlada ili kašalj i super smo zadovoljni. uglavnom spriječimo mnoge stvari!
    i da pedica nam je rekla da je to odlična investicija za svaku kuću!

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I nama je pedica rekla da mu nemože štetiti...imamo problema sa dugotrajnim kašljem.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nas otorinac je rekao da je to apsolutni must u danasnje vrijeme.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj stephanie prvotno napisa
    Pozdrav svima!

Čitala sam ovdje o inhalatorima i činili su mi se super za spriječavanje težih oblika bolesti (upala grla, uha, bronha). Nakon 3 kure antibiotika u 2 mjeseca razmišljale smo sestra i ja da kupimo te aparate, pa počet s inhaliranjem odmah na početku prehlade ili čega li već.
    Međutim i pedijatar u našem gradu i magistra u ljekarni su rekli da je to za astmatičare, da nam ne treba.
    Jesu li u pravu?
    Što kažu stručnjaci na Srebrnjaku?
    za laringitis, bronhitis, sinuse, obične virozice kad je nos pun...

mi imamo preporuku i sa srebrnjaka i od otorinca.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Imamo upalu oba uha, na jedno je gnoj izašao iz srednjeg uha , ali sad ga barem manje boli jer je popustio pritisak, dobio antibiotik, ima dosta gustog sekreta u nosu, pa bi mu htjela pomoći.
    Moje pitanje je:

Jel ga mogu i sada inhalirati bez obzira na upalu uha...mislim nemre mu naškoditi?

(možda se čini glupo pitanje, ali vodite se onim: nema glupih pitanja,već samo glupih odgovora )

(ko će mi se sad uopće javiti)

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Evo samo da spomenem, s obzirom da se ovdje dosta pričalo o vrstama inhalatora, nedavno smo kupili onaj novi Omronov U22, ultrazvučni.

Ma stvarno je fenomenalan, imala sam Respiru posuđenu, i to se neda usporediti - Omronov je malen, poput mobitela, stane u džep, može ga se naginjati na sve moguće načine a da i dalje raspršuje savršeno, mikrona 5, potpuno bešuman, ima maleno svijetlo za noć, koristi se na baterije (može punjive) ili na struju, široki je raspon lijekova koji se mogu inhalirati, lijeka se gubi malo i ostaje ga malo, i zbog najnovije tehnologije mrežice je vrlo učinkovit.

Košta oko 1000 kn, kako gdje, al osim što većina liječnika preporučuje Omron (doduše, donedavno samo bučni i spori kompresorski),evo preporučujem ga svima i ja, stvarno smo prezadovoljni!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mi imamo kompresorski omron model c-28 i više ne možemo bez njega,spašava nas,stavljam samo fiziološku.Svakome bih ga preporučila

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I mi smo kupili respiru, zasad samo jedno inhaliranje pa nemam još puno za napisat.

Vidim da hvalite omron, uf, trebala sam se bolje informirat prije kupnje.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Suzizana prvotno napisa
    može još pitanjce, da li hladna ili topla inhalacija ili je svejedno
    ovo sam tek sad vidila
    Za sinuse ide topla inhalacija,a za sve drugo hladna
    To mi je rekao pedijatar,a i znam po sebi,kad bura dere,sinusi ubijaju

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

potpisujem zadnji post ...

i to da je inhalator must have...

happygirl avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Omron inhalator

evo da se i ja javim. Dobila sam na poklon Omronov (komp.) inhalator. Mali mi se probudio jutros začepljen i inhalirala sam ga fiziološkom nekoliko puta tijekom dana. Nakon inhalacije je puno bolje ali nakon nekog vremena opet curi nos, kašlje i sl.... imam osjećaj da djeluje samo trenutno, ali još je rano za prognoze-javim se za koji dan... Inače, rodica koja i ga je poklonila kaže da nju spasi i da bez njega ne bi mogla funkcionirati...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

već nekoliko godina imamo pingvina, ali sam ga zadnjih dana koristila puno češće nego obično.
    I baš mi dr kaže kako se dosta mama žalil na anjgea, a ja kažem - neee, nama je suoer. I eto ga - za 3 dana se pokvario. Iščitala sam cijeli topic, sutra ću zvati servis, ali ako neće ići, morat ću kupiti novi.
    Prije par minuta sam se sjetila da sam jučer prvi put u njega stavila par kapi bisolexa, prije uvijek samo fiziološku. jel moguće da se zato pokvario ili je slučajnost?

Inače, kad razmatram mogućnost kupnje novog, ni sama nisam pametna, ali mi se nekako ikristaliziralo njih nekoliko:

Respira
    http://www.ponuda.com/v4/_Ducani_poc...=ART3&id=20017
    - iako, kod njega mi je mama što je isti princip kao i pingvin pa se bojim da mi se ne dogodi isto

Omron u22 UZV http://www.zena.hr/webshop/artikl/om...aspx#komentari
    -njegova mana mi je cijena i imam jedno pitanje u vezi njega ( za Rozu, ali i ostale): jel dolazi kakav nastavka na njega? Ja inače 5-mj dijete koje isto baš ne voli inhaliranje, inhalliram pingvinom tako da joj samo cijev stavim ispred usta i nosa. Kako bi ovo moglo funkcionirati s malom bebom

omron kompresorski
    http://www.zena.hr/webshop/artikl.aspx?id=6117
    -njegova mana mi je što je kompresorski pa se bojim da bio bioprebučan

FLAEMNUOVA tip NEBULFLAEM
    http://www.festta.hr/hrv/index.php?pid=210
    -on je isto kompresorski, jel tak?

Kaj bi vi od ovoga izabrali? Zašto?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja bi Festtu jer ima idealnu veličinu čestica kao i Omron al ima jači potisak...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi kupili respiru...mane: kratka cijev, kruta maskica za djecu, a učinak ćemo tek vidjeti, pa javim rezultat. Negdje po drugim forumima sam pročitala da nije dobro inhalirazi djecu dok spavaju :? . Znate li šta o tome? Mog zvrka nema šanse držati 10 ili više minuta, jer baca se i vrišti čim mu masku približimo...znači, jedino na spavanju se možemo inhalirati. Prodavač u dućanu je rekao da se stavlja (ako ne treba lijek) fiziološka (i u kapicu za lijek i u ono kućište gdje je crvena crtica)...znam da neki stavljaju destiliranu vodu u ono kućište pa sam :/ .

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo mene opet na ovom topiku.
    Naravno, kao i kod Poslid, pingvin se pokvari baš kad ga čovjek najviše treba.
    točno nakon 6 mj sam ga nosila opet na servis i sad mu više nema spasa tako da moram kupiti drugi. I opet sam u nedoumici, kao i par postova prije.

Jedino, sad znam da bih definitivno ultrazvučni jer nam je ponekad inhalacija moguća jedino kad spavaju pa bi trebao biti tih.
    I da ima nekakvu cijev ili nešto da ih mogu inhalirati u ležečem položaju dok spavaju. KOd pingvina mi se često izlijevalo.

Imate još kakvih preporuka?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uzv bremed nam je bio super, mislim 5004 da je bio.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jel se moža naginjati, a da sve ne iscuri kao kod Pingvina? I jel ima kakvu cijev ili što? Gdje ste ga nabavili, koliko novaca?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

jeli iko od vas kupio na internetu inhalator? ako da, koji, di?

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo zanimljivog odgovora o uzv i kompresorskim inhalatorima:

http://www.cybermed.hr/index.php/pbl...a/inhalator__1

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Evo i moje usporedbe sa friškim iskustvom.
    Pingvina imamo nekoliko godina i moram priznati da sam ga hvalila na sva usta sve ove godine.
    U biti hvalila sam inhaliranje kako takvo, a pingvina sam znala i psovati kad bi mi se po mraku sve izlilo zajedno sa lijekom , pa to stalno pridržavanje da se sve ne prolije.
    Pingvin se pokvario i sad sam htjela pravi aparat.
    Pedijatrica je savjetovala kompresorski. Objasnila je da je za lijekove koji se koriste u Hrvatskoj bolji kompresorski.
    Odluka je pala na Fiesttu, NEBULFLAEM.
    KOji je to preporod.
    Moji su klinci sad veći i buka im uopće ne smeta. Prije mi je to bio razlog za ultrazvučni inhalator, ali sad si mislim da bi se vjerojatno brzo navikli i na ovaj. Uopće nije jako bučan.
    KOliko je praktičniji od pingvina. Fiziološka i lijek idu u posudu koja je čvrsto zatvorena, cijev je duga, nema opasnosti od prolijevanja. Sve je na svom mjestu.
    Iz ove perspektive Pingvin mi djeluja kao igračka.
    Sad imam pravi inhalator

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    E
    Odluka je pala na Fiesttu, NEBULFLAEM.
    koja je cijena ocog inhalatora i di ste ga nabavili?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

630,00 kuna
    Nabavili direktno U Fiestti. Mislim da se i može samo kod njih. Na Knežiji su, imaš adresu na njihovoj stranici.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

podižem
    danas sam uzela omron comp air inhalator....po preporuci pedijatra...
    dosad se malac 2 puta inhalira u pedijatra, e sad, sta me zanima je to dali inhaliranje dugo traje.
    u pedijatra bi lijek ispario za 5 min ako ne manje, a ovde sigurno desetak minuta, čini mi se, a uzasno mi je tesko drzat ga mirnim.
    jel ja to krivo radin ili stvarno malo duže traje :/

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jel isti inhalator i kod tebe i kod doktora i ista doza fiziološke?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vjerojatno ovisi o tome koliko fiziološke staviš. ako staviš puno, sigurno duže traje.
    da li je to kompresorski ili ultrazvučni?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

kompresorski, nije isti u mene i pedijatra, a fiziološka i doza isto ko u njega, s tim sam oprezna sve radin pravilno, zati i traje pola sata samo pripremanje
    inače, pitala san ja pedijatra, kaze da vjerovatno je sporiji, nisu svi isti....
    hvala

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ako je imalo slabiji potisak tvog inhalatora inhalacija se produžuje...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Imam jedno pitanje, pa molim vas sa iskustvom za pomoc.
    Naime upravo sam kupila inhalator kompresorski, DADO. Jos sam na poslu, ali citam upustvo pa mi nije jasno, gdje se sipa destilovana voda. Skontala sam da se fizioloska i eventualno lijek sipaju u rasprsivac, ali ne shvatam gdje ide destilovana voda???
    Hvala puno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ne mogu sada u ovo doba noći provjeriti, ali mislim da imam isto taj - DADO.
    Ne sipaš destiliranu vodu nigdje. Sipa se samo fiziološka i eventualno lijek u raspršivač, kao što si rekla. Zrak raspršuje.
    Destilirana voda ide samo u ultrazvučne inhalatore.
    Ja to iz osobnog iskustva, nisam stručnjak, tek se odskora inhaliramo, pa ako griješim, netko će me ispraviti.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala na odgovoru, tako sam i ja mislila.
    A kako ga nisam mogla otvarati na poslu, a u upustvu nigdje ne pise da se sipa destilirana voda, malo me je zbunilo ovo sto cure pisu da se u njihove sipa.
    Probala sam ga sinoc na obje djevojcice i odlican je. Stavljala sam samo fizolosku, i toplo ga preporucam svima. Nadam se da nece biti nekih kvarova na njemu. Hvala Bogu pa vise ne moramo ici u DZ na inhaliranje i kupiti i ostale viruse usput

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moram podjeliti svoje iskustvo s omron inhalatorom <3 stvarno super stvar, tih 520 kn je jedno od najboljih ulaganja dosad..izludili smo s nosom i kasljem..stvarno puno pomaze, iako ne uspjevam inhalirati dulje od 15 min u komadu spasilo nas je..

Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •