Neznam sta me tocno pitas, al svejedno cu ti pokusati objasnitiKako to tehnički izgleda?![]()
Prvo se destilirana voda nasipa u sami inhalator, lijepo je odredjeno do kud smije biti.
Onda se stavi "posudica" za lijek i u nju se nasipa fizioloska (ili lijek ili fizioloska i lijek) i mora biti min. 4 ml
Onda se to sve lijepo zatvori, ne naginjes previse da to ne iscuri, nakacis crijevo, masku, ukljucis u struju i to je to.
Ihnalator ima 3 opcije inhaliranja (jacine). Mi obicno inhaliramo na najslabijoj, jerbo u ovim ostalim se davimo od kolicine "pare".
Mozes kako hoces. Ak se ne varam, postoji nastavak samo za nos. Dobiju se i 2 maske (za velike i za male). Mi stalno inhaliramo s maskom, pa tak i ako prica za vrijeme inhalacije isto mu ulazi u usta.Inhalira se kroz nos ili na usta?
Dijete moze biti kako god hoce. Dijete se moze inhalirati i dok spava 8) (ovo je isto jedna od prednosti ovog inhalatora - tih je, kompresorski su dosta bucniji). Bitno je da je inhalator uspravan (zbog izljevanja tekucine). I imaj u vidu da je crijevo od inhalatora do maske relativno kratko (zato mene baterija za inhalator spasava, jer tad inhalator mogu drzati gdje god hocu).U sjedećem položaju?
Kad upalis inhalator on se automatski gasi nakon 10 min.Koliko vremenski traje jedno inhaliranje?
Vjerujem da da. Jer da to nije slucaj, dr. bi nam rekao da stavljamo fiziolosku (kao sto i je), ali on je rekao da moramo oboje. Mislim da je drugacije djelovanje jednog i drugog.Može li inhaliranje fiziološke zamijeniti ukapavanje fiziološke u nos?