zašto u AP, s razlogom jer je moj "krivi" odgoj puno bliže ovom nego Cry Out metodi...
da pokušam skratit, rodim prvo dijete u obitelji, završi na neonatologiji, poslije s dg Dystony Syndrom, cpk, fizijatri, neuropedijatri, itd....
vježbanje, pažnja 24sata na dan...(da mi je vidit mamu koja bi drugačije reagirala), nisam tip zabijanja glave u pijesak i posvetila sam max svoj život njoj zadnje 2 godine.... a čini mi se i svi oko mene više-manje.
ali čuvali su je i drugi, bake, stričevi, dide...nikad nije bilo problema, pa ni s mojim prijateljicama da ostane, pa i spavati kod mojih..s MM, bakom...itd...ali nikad nije volila pretjerano strana lica, nije volila buku, gužvu, strku, vikanje i gomile dice...uvik se više volila igrat sa strane...
ali nije ni grizla, tukla, zbunjena je na svaki oblik agresivnost i uzvraća maženjem, ljubljenjem i "daaaga"
svi su nam sad nalazi motorike (bili smo hipertonični-tvrdi) u redu, uvik smo mrvicu kasnili za vršnjacima, ne pričamo ni sada nešto previše, samo po 2 sloga i neke riječi, ali svi nalazi i logopeda i psihologa i ostalog su u redu, u tim donjim granicama normale ali....
T je navodno u jaslicama asocijalna, nemam negativan stav prema jasicama ali ne znam učiti dijete da se tuče za igračku, da svoju bebe koju nosa po cili dan podijeli s drugim (ne znam kako), jako nestabilna, osjetljiva i plaha (i naravno sad svi i manji i veći od nje su to skužili i "muče" je) i za sve traži odobravanje odraslih (teta), nesigurna je i ne zna se sama izboriti za ništa..
ovo je doslovno Lastane pomagaj uz svu ljubav i trud stvorila sam nesigurno dijete, puno nepovjerenja ovo asocijalno pod navodnike jer do 3će god o tom nema ni priče...do te dobi su svi egocentrici...
ali da napomenem otkada se rodila, bila je takva, nije se dala..plaha, nježna i dobra![]()
e da, i sve joj je bilo dozvoljeno, nikad je se nije ni vikalo ni branilo, baš sve joj je na raspolaganju (ne sad noževi i sl, al sve šta smije joj je na dohvatu)...
šta da radim, ako je ispišem, ništa nisam učinila, al sad moje majčino srce ne da da je "gaze" i da plače nakon šta smo je samo mazili, a ne želim je učiti da se agresijom sama za sebe bori, a ne vidim nešto treće

Odgovori s citatom
A danas bas zamjeram roditeljima da nisu primijetili mene kao osobu. Nego su samo vidjeli ono sto je trebalo ispasti od mene. Steta sto me nisu postedjeli takvih iskustava. Niti me ohrabrilo, niti me ojacalo.
.
ona je zahebana igračica, pa se nitko u nju ne dira (čitaj ni ne usudi).