zašto u AP, s razlogom jer je moj "krivi" odgoj puno bliže ovom nego Cry Out metodi...
da pokušam skratit, rodim prvo dijete u obitelji, završi na neonatologiji, poslije s dg Dystony Syndrom, cpk, fizijatri, neuropedijatri, itd....
vježbanje, pažnja 24sata na dan...(da mi je vidit mamu koja bi drugačije reagirala), nisam tip zabijanja glave u pijesak i posvetila sam max svoj život njoj zadnje 2 godine.... a čini mi se i svi oko mene više-manje.
ali čuvali su je i drugi, bake, stričevi, dide...nikad nije bilo problema, pa ni s mojim prijateljicama da ostane, pa i spavati kod mojih..s MM, bakom...itd...ali nikad nije volila pretjerano strana lica, nije volila buku, gužvu, strku, vikanje i gomile dice...uvik se više volila igrat sa strane...
ali nije ni grizla, tukla, zbunjena je na svaki oblik agresivnost i uzvraća maženjem, ljubljenjem i "daaaga"
svi su nam sad nalazi motorike (bili smo hipertonični-tvrdi) u redu, uvik smo mrvicu kasnili za vršnjacima, ne pričamo ni sada nešto previše, samo po 2 sloga i neke riječi, ali svi nalazi i logopeda i psihologa i ostalog su u redu, u tim donjim granicama normale ali....
T je navodno u jaslicama asocijalna, nemam negativan stav prema jasicama ali ne znam učiti dijete da se tuče za igračku, da svoju bebe koju nosa po cili dan podijeli s drugim (ne znam kako), jako nestabilna, osjetljiva i plaha (i naravno sad svi i manji i veći od nje su to skužili i "muče" je) i za sve traži odobravanje odraslih (teta), nesigurna je i ne zna se sama izboriti za ništa..
ovo je doslovno Lastane pomagaj uz svu ljubav i trud stvorila sam nesigurno dijete, puno nepovjerenja ovo asocijalno pod navodnike jer do 3će god o tom nema ni priče...do te dobi su svi egocentrici...
ali da napomenem otkada se rodila, bila je takva, nije se dala..plaha, nježna i dobra![]()
e da, i sve joj je bilo dozvoljeno, nikad je se nije ni vikalo ni branilo, baš sve joj je na raspolaganju (ne sad noževi i sl, al sve šta smije joj je na dohvatu)...
šta da radim, ako je ispišem, ništa nisam učinila, al sad moje majčino srce ne da da je "gaze" i da plače nakon šta smo je samo mazili, a ne želim je učiti da se agresijom sama za sebe bori, a ne vidim nešto treće