Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Trudnoca nakon spontanog

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Trudnoca nakon spontanog

Hej,evo mene opet,nakon lapraskopije i HSG-a,prirodnog zaceca ,u 8 sedmici na pregledu ,doktorica mi rece da se plod prestao razvijati.Sad nakon 3 mjeseca sam opet u 6 sedmici (prirodno zacece),ali ne smijem da se radujem ,niti da se opustim.Sinoc sam primjetila smedji iscjedak ,a imam i povremene bolove u donjem djelu stomaka,to me izludilo.Prosli put mi se isto tako desavalo,tako da sad samo strepim.Uz to radim tezak posao,tj.radim kao cistacica i dosta je tesko,pa se bojim da i tim ne poremetim nesto,a ne bih mogla biti na bolovanju ,jer bi imala jos vise vremena za razmisljanje i strahove.
    Da li je neka od vas imala slicno iskustvo?Pomozite!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Britta samo se ti opusti i nemoj se sekirati.
    Ja sam isto bila u 10om tjednu kad su mi rekli da srecko necuka vise bila na kiretazi nakon toga sam bila na laparoskopiji i evo me opet sad u 33og tjedna za sad sve uredu nadam se da ce tako i ostat :D
    Na pocetku sam se i ja previse brinula to je normalno al bar pokusaj se malo opustit.
    Zelim ti puno srece

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Trudnoca nakon spontanog

Hvala ti Vatra.
    Pokusat cu se oputstiti,ali mi ne ide bas najbolje s tim.Ne znam cega se vise bojim ponovljenog spontanog ili vanmatericne,a opet na momente planiram buducnost.Pod uzasnim sam stresom,nikome nismo rekli ovaj put,jer sam prosli put toliko bila sretna da sam to razglasila na sva zvona,a sad naprotiv sutim i strahujem sama.I da kazem nekome ,ne razumiju ,one sve imaju djecu i nisu imale problema,pa i da hoce ne mogu pruziti razumijevanje.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Procitala sam da je dosta trudnica imalo i iscjedak i bolove u pocetku trodnoce.Ja sam uradila test kuci,poslije sam na ginekologiji ponovila i oba su pozitivna,vrijeme kod doktora imama tek 17.oktobra(kako docekati).Inace sam nakon spontanog pocela piti folnu kiselinu,na svoju ruku,jos je pijem,a imam i usporen rad sititnjace,tako da pijem lijek i za to (levaxin),vadila sam krv,pa cekam da mi jave da li da nastavim sa dosadasnjom dozom ili ce je promijeniti.
    Zanima me jos da li je opasno imati odnose u trudnoci nakon spontanog,jer sam tako nesto procitala?
    Vi ste mi spas u ovom trenutku,da mogu da se posavjetujem sa vama koje ste imale slicna iskustva.
    Hvala vam.
    A tebi i tvom "trbuhu" sve najbolje Vatra!

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

britta 1,
    ne mogu ti pomoci oko lijekova, ali te mozda mogu malo smiriti oko iscjetka. naime, i ja sam u sestom tjednu imala smedji iscjedak, pojavljivao se navecer jedno cetiri-pet dana. tada nisam bila u hrvatskoj, nego na putu vani, a kako nisam mislila da sam trudna, stalno sam ocekivala menstruaciju. kako ni nakon 7 i pol tjedana nisam dobila, napravila sam test - sada sam u 21. tjednu i sve je (da kucnem u drvo) ok.
    da sam znala da sam trudna vjerojatno bih izludila od brige... osim iscjetka, stalno sam imala dojam da cu dobiti, nekakvu napetost u trbuhu.

folna kiselina nikako ne moze skoditi, vazno ju je piti uoci trudnoce, to je jedino sto znam oko lijekova

Drzim palceve da sve bude ok!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

britta , postoji li mogućnost da odeš na neko mirovanje?Ipak ako je kod tebe sve tako rizično teške poslove ne bi smjela raditi. :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne mogu nista sada uraditi dok ne odem na pregled kod doktorice,a to je tek za 19 dana,a ovdje u Svedskoj to malo drugcije gledaju,oni smatraju da se moze raditi bez problema do 8 mjeseca,imama kolegicu koja ima termin iduci mjesec i tek sad je otisla na bolovanje.Prosli put sam trazila bolovanje,a ona rece nista plodu ne moze biti od fizickog rada,on je zasticen u majcinom tijelu???
    Ali trudim se da radim polako,mada sam inace brzica,ali njgore mi je bacanje smeca,jer to su poprilicno teske vrece,koje napune ostatcima hrane.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Brita pijem i ja lekove za stitnjacu imamo isti problem jedino je vazno da se provjeri opet da se vidi dal ce ista terapija bit ili ce se nesto promjenuti inako to neskodi na trudnocu dapace morala bi je uzimati isto tako i za folnu ja sam je isto pocela prije trudnoce na svoju ruku a doktorica mi je samo rekla nakon toga da produzim.
    Za odnose niko mi nista nije reko i dok ti dok ne da zabranu onda je ok
    One grceve i bolove kao i iscjedak su normalna pojava na pocetku trudnoce imala sam ih i ja narocito uvece :/
    Jedino me brine tvoj posao jer se nemoze nekako srediti da ides na bolovanje ak zatrazis to tvom doktoru mogao bi ti napisati da imas rizicnu trudnocu :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam imala spontani sa kiretažom u 10 tj, ostala trudna odmah iz 1. pokušaja nakon 8 mj. isto sam imala smeđkasti iscjedak nekoliko dana, dr je odlučio da mi ne daje nikakve tablete i dobro je sve ispalo.
    i mene i mm je podsvjesno bilo strah drugi put tako da do 3.mj. ništa nismo govorili i nismo se previše uzbuđivali.
    biće sve ok

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pa pokusat cu ganjati nesto za bolovanje,ako ne,onda cu da fuskam na poslu,naradila sam se dosada.
    Nalaze za stitnu sam radila 3 dana nakon sto je test pokazao plus,sad cekam odgovor od doktorice,a to ovdje traje bar 2 sedmice.
    Prosli put mi je doktorica rekla da se plod prestao razvijati i nakon 6 dana sam dobila uzasne bolove i obilno krvarenje,znaci sve je priroda sama obavila,doktori se tu nisu mijesali.
    Sad se bojim ako kazem nekome ili se radujem ko prosli put ,da ce opet,ne daj Boze,krenuti po zlu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hej,evo mene opet.Posto nikome nisam rekla ,nemam se s kim savjetovati nego sa vama,vi ste mi oaza spasa.
    Prosli put nisam uopste imala mucninu(bio je spontani),a ni sad mi nije muka,ustvari dodje mi tesko na momente,ali ne povracam.Malo me strah toga,ne bas malo,ali...
    Takodje me svrbe bradavice???
    Sada sam u 6 sedmici,a prosli put je plod prestao sa razvojem na 6 milimetara.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni ja nisam uopce imala mucninu i nisam nijedanput povracala tako da to nije nikakav pokazatelj. Nemoj se sekirat zbog izostanka mucnine. A sto se tice bradavica, mene su malo smetale pa malo nisu. Nadam se da ce biti sve u redu i zelim ti da se sto manje sekiras!

Početno

Draga britta,

Bradavice te svrbe jer ti grudi rastu, zbog izostanka povraćanja se takodjer nemoj brinuti. Ja sam u 13. tjednu trudnoće i još niti jednom
    nisam povraćala, makar mi isto tako kao i tebi zna doći navala mučnine.
    Jedino što bi ti preporučila je bolovanje i to odmah jer stvarno radiš težak posao. Želim ti puno sreće.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala vam drage moje na odgovorima i savjetima.
    Cello,tebi neka je sa srecom ,po onome sto sam citala ti si presla onu rizicnu granicu do 12 sedmice.Nadam se da ce i tebi i svim ostalim buducim mamama nastavak trudnoce biti miran i uspjesan.
    Vasa Britta 1 [/b]

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •