Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 174

Tema: monte, danone, pudinzi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mliječnih Bioaktiva
    jel to onaj LGG ? kad sam bila na predavanju u makronovi onaj pejic rece da je to s*anje.

moze li mi netko o tome nesto reci :?

ne koristimo monte/danonino i sl... evo bas danas kupili takvo sto (mm naravno), samo je probrljavila i ostavila. al ipak je dovoljno probala montea da poboljsa svoj njemacki jezik.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Za desetomjesečnu bebu bih radije kupila (kršitelj koda)ovu kašicu od čokolade nego monte. Meni je čak i okus bolji. A Lovro ju je probao sa godinu i pol. Jednom. Leda neće tako skoro.

Čokolada ide tek iza godine dana, čini mi se. Potencijalni je alergen.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Ako imaš pitanja o cedeviti molim te da otvoriš novi topic. Hvala!
    I da mene o tome obavijestis jerbo ja imam sta za reci o cedeviti i vegeti..i nostalgiji.
    Paulita, to s cokoladom kao alergenom...mislim da je problem u soji lecitinu koja se kao dodatak trpa gotovo u sve cokolade. A soja je veliki alergen.
    Eto nek me netko ispravi ak zna nesto vise o tome.

joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ajmo retha novi topic je otvoren,jako sam radoznala.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

retha, da, taj sojin lecitin i još k tome ti na svakoj čokoladi stoji da može sadržavati tragove oraha, lješnjaka i sličnog(čini mi se i kikirikija). A mislim da je i kakao potencijalni alergen. Uglavnom, meni je ped rekla da Ledi ne dajem čokolade nikako prije navršene godine dana radi njenih problema s kožom. Iako nisam ni namjeravala.

Datum pristupanja
    Aug 2007
    73

Početno

Zasad samo monte, 2x na tjedan, ostalo namjeravam od godine dana ili kasnije.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Moje dijete ne govori ni materinji. Od sutra krećem s Monteom!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Danone = želatina :bljuc:

Citiraj mama courage prvotno napisa
    jel to onaj LGG ? kad sam bila na predavanju u makronovi onaj pejic rece da je to s*anje.

moze li mi netko o tome nesto reci :?
    LGG je soj L. rhamnosus, dakle sir/vrhnje kultura i kao takva ne kolonizira niti jedan dio probavnog sustava. Kad kažu da za osnaživanje obrane organizma SVAKODNEVNO treba pomlatiti dozu LGG-a - to stvarno znači svakodnevno.
    Bifidobacterium i acidofilus rade isto to, samo koloniziraju sluznice i tamo ostaju. Zapravo je njihova prisutnost u probavnom sustavu znak zdravlja.
    LGG = marketing.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni je pedijatar rekao da može voćni jogurt od 6 mj., kao i kravlje mlijeko.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj livac prvotno napisa
    To se onda protivi današnjoj literaturi. I preporuci UNICEF-a o dojenju o do dvije godine, a dalje dok majka i dijete to žele.

Osobno sam upoznala dvije curice od 10 i 12 godina, iz dvije različite obitelji, one se ne poznaju. Hranjene su kravljim mlijekom, jedna od 6 mjeseci, a druga od 2 i pol mjeseca, a danas već imaju problema s prekomjernom težinom.
    Da ne govorim o mogućoj alergijskoj reakciji. (I jedna od njih imala je reakciju.)

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

:shock: Hitno mijenjaj pedijatra!

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    retha, da, taj sojin lecitin i još k tome ti na svakoj čokoladi stoji da može sadržavati tragove oraha, lješnjaka i sličnog(čini mi se i kikirikija).
    Tocno, zaboravih orahe, kikiriki i sl.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

L.tamani bioaktiv svakodnevno od kad je napunio godinu dana... tolko je lud za tim da navaljuje na vrata frižidera svom silom, u dućanu ne smijem ni proć pored mliječnih proizvoda da ga ne bi spazio...kad vidi bioaktiv ne može mu odoljet...nevjerojatno..
    a montiće i slično mu nisam davala, niti dajem...to su sebi za pravo uzeli oni u vrtiću...i još mi napomenuli kak je slatko to sve pojeo,kao trebala bih mu i ja doma nudit...

Anđela4

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Ovako sam ja hranjena.
    moglo je bit i gore, brasno s vodom
    I šta ti fali, živa si zdrava si i rodila si !!!!!!

Anđela4

Početno

Nemaš potrebe mjenjat pedijatra, to je glupost. Moja pedica je meni rekla voćni jogurt od 7 mj i papamo ga već. Ja sam svojom odlukom počela davati od 6 mj. kravlje mlijeko. Moja beba sve super prihvaća.
    Svi samo pišu o zdravstvenim problemima koja naša djeca mogu imati od kravljeg ml. a kad ste tako pametne, odkud znate da adaptirana mlijeka nemaju posljedice za zdravlje???
    Zapamtite vi ovo, doće vrijeme gdje će se izbaciti sva adaptirana i svi pedijatri svijeta će govorit da je najbolje kravlje mlijeko!

Anđela4

Početno

Od postanja svijeta uvjek je bilo najbolje ono šta je domaće!!!!!!!!!

Anđela4

Početno

bog je stvorio kravu koja daje mlijeko a ne stroj koji pretvara u prah i dodaje puste kemikalije takozvane vitamine.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anđela4 prvotno napisa
    Zapamtite vi ovo, doće vrijeme gdje će se izbaciti sva adaptirana i svi pedijatri svijeta će govorit da je najbolje kravlje mlijeko!
    Pa ovdje nitko ne zagovara adaptirano... ALi kako je krava upala u priču pored majke? Nije li za bebu najprirodnije i najbolje mlijeko njezine vrste, ljudsko, odnosno majčino? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bog je stvorio kravu koja daje mlijeko a ne stroj koji pretvara u prah i dodaje puste kemikalije takozvane vitamine.
    Kao što rekoh... A mama koja daje mlijeko?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a nije stvorio mamu koja daje mlijeko?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam svojom odlukom počela davati od 6 mj. kravlje mlijeko. Moja beba sve super prihvaća.
    ja bih ovo izdvojila...to je bitno razlikovati. ti si ta koja je odlučila za svoje dijete i,eto, srećom ona to super prihvaća...ali je li ta preporuka pedijatra "pametna" ili nije, moglo bi se raspravljati.....

a adaptirano mlijeko koje jest kravlje nosi taj naziv iz razloga što je adaptirano/prilagođeno organizmu koji ne može "probaviti" sve satojke kravljeg mlijeka...pa od dva zla, ovaj ću put glasati za ovo manje, a po meni je to adaptirano, ako već ne može biti majčino mlijeko...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[a kad ste tako pametne, odkud znate da adaptirana mlijeka nemaju posljedice za zdravlje???
    !
    a jesi nasla kome ces soliti pamet, ovo je jedno od rijetkih mjesta na kojem se prica o rizicima hranjenja adaptiranim mlijekom

pogledaj ovu temu:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=30594&start=

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

o cemu se ovdje prica? pedijatra treba tuzit, a ne ga mjenjat. a krave i volju bozju nemrem nit komentirat.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Od postanja svijeta uvjek je bilo najbolje ono šta je domaće!!!!!!!!!
    Za mene je to majčino mlijeko, a ne kravlje.

Ali Anđela, govori se o menteu, danoneu i pudinzima, koji bome nisu nit domaći nit prirodni.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne razumijem zasto bi neko malom djetetu davao monte , danone i pudinge.
    Eventualno jogurt sa umiksanim svejzim vocem.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Soni prvotno napisa
    Ne razumijem zasto bi neko malom djetetu davao monte , danone i pudinge.
    .
    ne znam ni ja
    al me zabolila vilica od držanja jezika za zubima kad sam bila u posjeti i gledala kako bebač od 9-10mj jede monte
    .... umalo nisam pukla ka kokica

no, pravo na 1 dobronamjerni komentar sam već bila potrošila na hodalicu... vjerojatno bih pretjerala s drugim :/

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni se Andelin napadacki ton cini ko da se bori sama sa sobom,tj.sa svojom griznjom savjesti

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Je, mlijeko za malo tele

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Anđela, gdje si na ovom forumu pročitala da se favorizira adaptirano mlijeko?

Ukoliko si zaboravila, ovo je forum Udruge RODA koja se između ostalih aktivnosti zalaže i za promociju dojenja, ima svoj SOS telefon za pomoć majkama koje imaju problema s dojenjem, Malu školu dojenja, savjetnice koje se stalno educiraju...

Kravlje mlijeko kao takvo se ne preporuča prije navršene godine dana, dječji organizam za njega nije spreman, najbolje, najzdravije, najprirodnije je majčino mlijeko. U rijetkim slučajevima u kojima majka ne može dojiti, a dijete je mlađe od godine dana nužno zlo je adaptirano, naravno u dogovoru sa djetetovim liječnikom.

I ovdje ću te zamoliti da ukoliko svoje stavove ne možeš argumentirano braniti da ni ne vrijeđaš ili omalovažavaš ostale forumaše/ice. Hvala.

Ostale cure, držimo se teme, a to je Monte, Danone i Pudinzi!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

E, sad si ga nadrapala, spomenula si z-riječ

Mene svaki puta izribaju kad napišem formula je z-riječ.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

napisala je "nuzno zlo"
    a formula to i je- nuzno zlo.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

kopiram Martino iskustvo sa Danoninom:

M.a.r.t.a.

Postano: uto stu 20, 2007 10:54 pm Naslov: dukatino

--------------------------------------------------------------------------------

stvarno vodim računa o karlovoj prehrani.
    i previše govore mi.
    e pa da mi se prijateljice ne čude više kupila sam svome sinu Dukatino. njegovi vršnjaci to smeće već mjesecima jedu. pojeo je jadničak skoro pola i sve povratio. pa sam ga okupala, smirila pa je još jednom povratio.
    srce mi se slama.

LeaB

Postano: uto stu 20, 2007 10:57 pm Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Boli te đon za prijateljice. MOgla bi mu tako i štošta dati, zar ne?
    Budi pametna kao do sad i nedaj se nagovarari na gluposti.

M.a.r.t.a

Postano: uto stu 20, 2007 11:09 pm Naslov:

ma nema šanse više da budem tako glupa.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moj dečec od 17 mjeseci jedino slatko što jede je upravo dukatino - oni voćni sirevi. Nikad mu nije bilo zlo od toga, ne čine mi se tako lošima. Slatko baš ne voli, nikada nije jeo npr. čokolino ili puding (probala mu dati, pljuje). Čovjek voli konkretne stvari - variva, krumpir, meso....

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Iskreno, meni se to uopće neda kupovati. Mislim da je za nju bolje da jede voće kao međuobrok (ili desert), mala je, jede ono što joj ja dam, sviđa joj se to...

Starija jednom u mjesec dana traži monte, ja joj kupim, mjesec dana se ni ne sjeti toga...

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja nikada ne dajem Niki te gluposti. jer to i jesu. Naime, vec sam negdje spomenula sastav Dukatina i Danonina, a to je izmedju ostalog 3,4 vrste gume kao zgusnjivaci :? , to moje dijete sigurno nece trpati u sebe.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a umjetne boje izazivaju hiperaktivnost
    ne vidim ništa korisnog u njima
    1 monte više = 1 kruška manje
    praktički svakom žlicom te umjetne tvorevine djetetu uskračujem vitamine, vlakna, minerale nekog voća koje bi pojelo umjesto toga

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    1 monte više = 1 kruška manje
    Odlično razmišljanje

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam s svojom Magi pocela jako rano s smecem od hrane, nazalost...
    toliko sam bila neinformirana, potpuno pod utjecajem "baba" i jedva cekala da joj pocnem davati pudinge, monte i slicne gadarije....
    ukratko, bila sam glupa, i tesko cu si to oprostit...
    sad imam malu ovisnicu o slatkarijama, naravno s viskom kila (na srecu bez ozbiljnih zdravstvenih problema)
    nasa borba "protiv slatkog" traje vec nekih godinu dana, i napredujemo. Polako ali sigurno
    Da mi je barem netko rekao prije 5 godina kad sam joj utrpala onaj prvi (kršitelj koda) sok....

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Puding vrlo lako napravite i sami bez raznih E-ova. Zakuhajte mlijeko sa šećerom i zgusnite s gustinom i kakaom u prahu. Moje dijete je alergično na razne E-ove, ali ovakav puding mu ne smeta.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Naravno ovdje sam mislila na stariju djecu, to nije za dijete od 6 mjeseci, a mlijeko je bez konzervansa. Kakao mu ne škodi, ali čokolada da (pretpostavljam da je radi sojinog lecitina jer se osipa i na druge stvari u kojim ga ima). Meni je ružno što ga ne žele uputiti na alergološko testiranje tako da za sve moram nadolaziti sama (metodom pokušaja i pogreške).

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Nikina mama prvotno napisa
    Ja nikada ne dajem Niki te gluposti. jer to i jesu. Naime, vec sam negdje spomenula sastav Dukatina i Danonina, a to je izmedju ostalog 3,4 vrste gume kao zgusnjivaci :? , to moje dijete sigurno nece trpati u sebe.
    Moje dijete uopće ne voli ništa što ima veze s čokoladom, nego jede dukatino voćne sireve i jogurte. I to je isto loše?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj frogy prvotno napisa
    Moje dijete uopće ne voli ništa što ima veze s čokoladom, nego jede dukatino voćne sireve i jogurte. I to je isto loše?
    umjetne boje
    http://www.net.hr/zdravlje/page/2007/10/31/0024006.html
    Znanstvene su studije pokazale da umjetne boje i konzervansi osim tumora mogu potaknuti i hiperaktivno ponašanje djece
    :/

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    umjetne boje
    http://www.net.hr/zdravlje/page/2007/10/31/0024006.html
    Znanstvene su studije pokazale da umjetne boje i konzervansi osim tumora mogu potaknuti i hiperaktivno ponašanje djece
    :/
    Provjerit ću sastav, ali pitam se što je uopće danas zdravo?! Ja sam se cijeli život zdravo hranila, pa sam totalno bolesna, imala sam i tumore i sva zla svijeta, tako da....

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MGrubi, koliko znam, dukatino jogurti i sirevi nemaju umjetne boje ni konzervanse. Ne stajem posebno u njihovu obranu, niti smatram da im je mjesto u dohrani, pogotovo prije godine dana, ali ipak bi se trebalo držati činjenica.
    Gume, koje je netko spominjao da sadrže kao zgušnjivače, su tvari koje se smatraju bezopasnima (i tamo gdje se o mnogim drugim aditivima govori kao o opasnima) i dozvoljeno ih je dodavati i u ekološkoj proizvodnji hrane, što god to značilo. Naravno, uvijek postoji mogućnost da se tek pokaže štetnost nekog aditiva. Nisam nikakav stručnjak, ali po mojoj laičkoj procjeni, ovo proizvodi nisu smeće.
    Dakle, meni je osnovni razlog što dukatino nije bio u dohrani moje djece taj što je zašećeren, a ja mislim da djecu treba dohranjivati namirnicama u što izvornijem obliku. Sad ga kupimo kad radimo veliku spizu, i ne smatram ga lošim obrokom.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    MGrubi, koliko znam, dukatino jogurti i sirevi nemaju umjetne boje ni konzervanse. Ne stajem posebno u njihovu obranu, niti smatram da im je mjesto u dohrani, pogotovo prije godine dana, ali ipak bi se trebalo držati činjenica.

a ja mislim da djecu treba dohranjivati namirnicama u što izvornijem obliku. Sad ga kupimo kad radimo veliku spizu, i ne smatram ga lošim obrokom.
    valjda ne trebaju konzervanse kad su sirevi i jogurti trajniji proizvodi

ne znam šta im piše na deklaraciji, ali po našem zakonu je sve ovo:
    http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2004/3009-28.htm
    dopušteno za izradu hrane za malu djecu

slažem se po pitanju što izvornijeg oblika hrane
    mislim da je bolji izbor :: smiksati voće (pa i zamrznuto) i dodati običan jogurt
    ili pomješati đem i jogurt, bar sam sigurna da je 100% voća upotrebljeno, a ne neke boje i arome

žena je pitala zašto ne bi, ja sam rekla zašto ja ne bih davala voćne jogurte ili voćne sireve

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja često ima pri ruci (dobro, ne baš u dućanu, ali uvijek provjerim doma pa neke stvari više ne kupujem) knjigu Što se krije iza E-brojeva i uglavnom se po tome ravnama, a i isprintala sam si sad ovo iz Narodnih novina

Što se tiče voćnoh jogurta, starija kćer (4,5 god) ih ponekad jede kao i ovaj junk iz naslova, ali rijetko (teško se potpuno oduprijeti utjecaju baka i deda), a mlađoj (16 mj) radim isključivo doma voćne jogurte - izmiksam neko svježe voćem s običnim (na žalost ne doma napravljenim) jogurtom. i starija to često jede
    Zasad to hoće.
    A ako se starija buni da joj je npr kiselo ponekad zasladim malo medom ili rižinim ili ječmenim sladom ili javorovim sirupom

Uglavnom, grozim se svih ovih dodataka, ali nemoguće ih je potpuno izbjeći. Ali ako sam dozu smanjila barem na pola, već je puno

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Ali ako sam dozu smanjila barem na pola, već je puno
    toga se i ja držim
    ne mogu kontrolirati okolinu u tolikoj mjeri
    objašnjavam, trudim se, kadkad mi uspije

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Provjerila sam. Dukatino voćni jogurti nemaju E nešto u sebi. Sigurno da bi bilo najbolje da doma imam kravicu, pomuzem ju, sama napravim jogurt, uberem voće iz voćnjaka i izmješam. No to u centru grada u soliteru ne mogu. Malo sam ironična, no tako sam već umorna od te zdrave i nezdrave hrane... Dijete mi jede isključivo domaću, kuhanu hranu, iziuzetak su ti jogurti i sirevi.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa procitaj sastav Dukatina pa procijeni da li je lose. Ja kada sam vidjela u sastavu 4 vrste gume (citiram!) iznenadila sam se i odlucila izbjegavati, ali onda opet ako mu netko u zivotu to ponudi necu praviti dramu i scene vec jenostavno ja sama mu to necu nikada kupovati i to je to.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pa procitaj sastav Dukatina pa procijeni da li je lose. Ja kada sam vidjela u sastavu 4 vrste gume (citiram!) iznenadila sam se i odlucila izbjegavati, ali onda opet ako mu netko u zivotu to ponudi necu praviti dramu i scene vec jenostavno ja sama mu to necu nikada kupovati i to je to.
    Pročitala sam. Jogurt mi se sastavom čini ok. Sireki imaju one neke E oznake, a čokoladne kreme ne jede. Ne vidjeh gume, no dukatino ima puno proizvoda, pa možda ne pričamo o istima?! Nema veze, dijete mi jede uglavnom zdravu, kuhanu, domaću hranu i voće. Ne jede slatkiše i ne voli kruh. Pa nek mu je taj jedan jogurt za gušt, makar i s gumom....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •